PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Originally posted by CITAT KOGA?
    ja sam za to da se pusti preregistracija(mislim bio bi glup da ne mislim tako)
    ali da se uvedu neka ogranichenja a to je da tipa auto ne moze da menja vlasnika 2-3 god ili tako nesto time bi se jedino sprecila zarada nekih tamo....

kako sad to... protiv postojecih ogranicenja trgovone a za neka nova ogranicenja trgovine istom robom ??
    prilagodjavanje zakona licnim potrebama svakog pojedinca u drzavi.

meni cudno.

BG tablica auta A i vlasnika A znaci da moze da se prodaje i kupuje takav auto a BG tablioca auta B i vlasnika B ne moze da se prodaje i kupuje.

u istoj zemlji, istih gradjanskih prava ??

nonsens, takav sistem nigde ne postoji danas u svetu.

i poslednji sistemi aparthejda gde se gradjani razvrstavaju u grupe koje imaju i koje nemaju gradjanska prava i jednakost pred zakonom su pre nekoliko decenija ukinuti.

zar je nama potrebno uvodjenje aparthejda u 21. veku...
    sta je sledece na programu diskriminacije, boja kose, visina rasta,... ??

jedino razumno resenje je da svi gradjani budu jednaki pred zakonom, ili svi mogu da uvoze i trguju autima kako im se hoce ilio niko ne moze.

favorizovanje licnog interesa (neplacanja poreza) samo da komsiji crkne krava (vecini gradjana) tesko da moze da poboljsa standard SVIH gradjana.
    pojedinci bi se mogli okoristiti a vecina da trpi, vec vidjena tehnika 90tih.
    da li nam to svima treba ponovo, od bezvrednog novca do opsteg haosa, bede i nemastine sto je konacni stadijum takvog nacina resavanja problema.

pocetkom 90tih je bila demagoska prica o svedkosm standardu, ko se jos seca toga, i posledica demagogije nije mu svejedno da postoji mogucnost ponavljanja lekcije. zar jos jednom ceo krug eksperimenta
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• ToNcA
      CBC Senator XXL
      • 31.01.2006
      • 868
      • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
      • Mazda 6 2.0d

Originally posted by DejanV

Sa druge strane, imamo jasno profilisano okupljanje lopova - ne zaboravite bukvalno stotine JAKO sumnjivih privatizacija pod dirigentskom palicom DS-ovog ministra za privatizaciju A. Vlahovica. Pocevsi od Smedereva, gde je zakon izigran pa su Nemci dali 100 miliona eura a dobili nista, ispred nosa im otese Amerikanci, a nasa drzava, tj. mi, je prihvatila da placa SVA dugovanja. To nema nigde, sem u Srbiji.

Stvarno nam udaraju redaljku.
      Neboh da se ovo ovde pretvori u politicku raspravu ali takav vid privatizacije je bio - u Istocnoj Nemackoj posle spajanja. Tako su privatizovane prezaduzene firme koje drugacije nisu mogle. Odnosno nije drzava preuzimala otplatu ali je davala dugorocni beskamatni kredit.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• *Egon*
        CBC Senator XXL
        • 31.12.2004
        • 1232
        • Beograd, Dorcol, N 44

Zamolio bi sve buduce ucesnike ove diskusije, da se strogo drze teme PREREGISTRACIJA, jer vidim da ovo prelazi u diskusiju koja nikako nema veze sa ovim forumom.
        Garaza
        1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• DejanV
          CBC Senator XXL
          • 19.07.2005
          • 682
          • Beograd

Egone, nije mi bila namera da setam temu u druge vode, vec da potkrepim tezu da se prva drzava ponasa protivuzakonito, i to protiv zakona koje je sama donela - u ime zakonitosti.

Drugi cilj mi je bio da implicitno kazem da ako se drzava nije libila da tako drsko i bezocno prevari i opljacka drugu, mnogo vecu i jacu drzavu koja moze da nas smaze za uzinu i trazi jos, zasto se onda cuditi kada ta ista drzava uradi istu stvar sa sopstvenim gradjanima?

Kljuc price - u ovoj drzavi postoji jasan kontinuitet krsnja zakona, pljacke i prevare od strane same drzave, i od strane onih koji su tu dosli jer bili protiv onih pre njih koji su to pre njih radili - pa sada i oni rade. U praksi dokazuju Bakunjinovu tezu da svaki revolucionar sedanjem u fotelju postaje reakcionar.
          Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• AreOut
            CBC Senator XXL
            • 22.07.2006
            • 590
            • Zabjelo

Originally posted by brick
            ako je meni upuceno, nisam zaboravio ali ne bih ni da doticem tu temu.
            samo da kazem da medjunarodni izvestaji razlicitih izvora pominju CG kao zemlju gde je 70% automobila fals (ielgalno, ukradeno, neregulisanog statusa) a tek 1/3 vozila u pravnom stanju da sme da se koristi negde u Evropi i da napusti teritoriju CG.

da li je tacno ili nije tacno ne zelim da spekulisem, CG je samostalna drzava i neka njeni gradjani odluce kako zele i sa kojim vrednosnim sistemom formiraju drustveni sistem odnosa.

ako hoce da se formira divlji zapad nemam nista protiv, sve dok taj sistem ne izvoze ovde i zadrze u okviru svoje kuce.
            70% je bilo mozda do prije 4-5 godina, sada je to sigurno manje od 30% (mnogo u svakom slucaju).

Inace evo pogledaj sta bi bilo da se to ne dozvoli, tih 75.000 automobila bi morali biti prodati u CG i na svakog bi bilo izgubljeno 1.500 era, znaci to je steta veca od 100 miliona a ovako se doda jos 20 miliona i ostanu vozila vlasnicima i dodaju se pare u budzet. Opet kazem ne vidim da su prevareni ovi sto su kupili nove automobile ili sa Euro 3 posto oni isto kostaju kod nas, jedino ovaj gore sto je kupio Audija B4 za skoro 5 hiljada, mada vjeruj mi prije godinu dana ni kod nas taj Audi da je u dobrom stanju nije mogao da se uzme za manje od 4 hiljade, + prevoz gore do Srbije i zezanje i ne bi te puno jeftinije izaslo jedino ako si vec trgovac pa te ne kosta prevoz iz Njemacke i imas razradjene seme itd.
            http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

@DejanV : Isti automoil, naravno, vozi se tenk iz avatara

Sto se tice Bakunjina nisam upucen u dela, pa ne mogu ni da komentarisem, ali nisam slep pa vidim sta se desava...
              Davno sam se oprostio od politike, glasanja, uticaja na javnost, svest, svet, okolinu....
              Trudim se da formiram svoj mali svet i da lepo zivim u njemu. Jedina je nevolja sto ej moj mali svet samo deo velikog sveta prko posrednistva ove drzave. A posrednik, k'o posrednik kosta sve vise i vise i vrlo je svestan da im monopol na posrednistvo.

Da li ce preregistracija proci ili nece, vreme ce pokazati..
              Ja mislim da nece jer se protivi svim pravilima zdravog razuma, mada se taj argument nije pokazao kao presudan u mnogim zbivanjima u blizoj istoriji ove drzave. Meni ni iz dzepa ni u dzep, ali cu kao gradjanin biti veoooma uvredjen. Mozda ni to nije bitno, mozda nista nije bitno, mozda mi ni ne krojimo nasu sudbinu (mada sam uveren u suprotno)...

Ne bih bio na Veljinom mestu za sav kiriki na ovom svetu, pa kako god prosla ova kampanja oko preregistracije jer je on gotov u svakom slucaju... Ovo su ocajnicki potezi, a Djavo uvek dodje po svoje sa i bez poziva...

Jedino otvoreno pitanje je koliko ce ljudi Velja povuci za sobom u ovom koprcanju, to je sve... A to da je mali Bog, pa ne bih se slozio s tim... Mozda u Cacku, ali ipak je to samo Cacak...

Egon ce odluciti koliko je ovo off ili nije
              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• TETAK
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 3034
                • Čačak, Srbija

Mi Čačani smo verujući ljudi i zaista verijemo u jednoga Boga na nebu.
                Velimir Ilić je bog(namerno malim slovom)u Čačku, taman koliko i svi ostali.
                Moj stav o temi je poznat, a vidim da je to preovladjujuće mišljenje.
                Moja želja je da se ova situacija što brže razreši, jer pravi velike probleme u bezbednosnom, vlasničkom i svakom drugom smislu.
                Problem je što uočavam da se na placevima u okolini povećava broj vozila na ponudi sa CG tablama.Pošto znam da su Crnogorci prilično pedantno registovali vozila, pretpostavka je da su ovo vozila sa falš tablama i dokumentacijom.
                Napominjem da će se svako vozilo proveravati prilikom eventualne preregistracije, a u slučaju utvrdjivanja falsifikata onome ko podnese zahtev za registraciju biće podneta krivična prijava, a automobil će biti oduzet uz podnošenje prijave za carinski prekršaj!
                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• DejanV
                  CBC Senator XXL
                  • 19.07.2005
                  • 682
                  • Beograd

Originally posted by TETAK
                  Mi Čačani smo verujući ljudi i zaista verijemo u jednoga Boga na nebu.
                  U to sam se uverio tokom godina na primeru Bore Djordjevica. Ma kako to mozda cudno zvucalo, ali Bora jeste verujuci covek na neki njegov uvrnut nacin. Inace smo u gimnaziji sedeli u istoj klupi, prve snimke je napravio kod mene u sobi, na mojoj opremi. Luda vremena!

Velimir Ilić je bog(namerno malim slovom)u Čačku, taman koliko i svi ostali.
                  Moj stav o temi je poznat, a vidim da je to preovladjujuće mišljenje.
                  Moja želja je da se ova situacija što brže razreši, jer pravi velike probleme u bezbednosnom, vlasničkom i svakom drugom smislu.
                  Tu se 100% slazemo.

Problem je što uočavam da se na placevima u okolini povećava broj vozila na ponudi sa CG tablama.Pošto znam da su Crnogorci prilično pedantno registovali vozila, pretpostavka je da su ovo vozila sa falš tablama i dokumentacijom.
                  Napominjem da će se svako vozilo proveravati prilikom eventualne preregistracije, a u slučaju utvrdjivanja falsifikata onome ko podnese zahtev za registraciju biće podneta krivična prijava, a automobil će biti oduzet uz podnošenje prijave za carinski prekršaj!
                  I kakva je sudbina vozila i vozaca posle? Placa carinu i PDV, plus pretpostavljam neku kaznu koju mu sud dosudi, ili trajno i konacno gubi vozilo?

Jos zanimljivije, kakva je sudbina prodavca?

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Originally posted by DejanV
                    I kakva je sudbina vozila i vozaca posle? Placa carinu i PDV, plus pretpostavljam neku kaznu koju mu sud dosudi, ili trajno i konacno gubi vozilo?

Jos zanimljivije, kakva je sudbina prodavca?
                    U zavisnosti od presude u prekrsajnom postupku, vozilo se moze vratiti ili oduzeti ako se neko oglasi krivim. Naravno, placa se i novcana kazna, a vozilo nakon par godina (zahvaljujuci brzini nase administracije) stize nalicitaciju i prodaje se.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• DejanV
                      CBC Senator XXL
                      • 19.07.2005
                      • 682
                      • Beograd

Hvala Borise, ali ne rece sta biva sa prodavcima takvih vozila?

Kod njih, pretpostavljam, stvar ide u krivicne vode, jer bi se mogla dokazati namera sa predumisljajem za sticanje protivpravne dobiti ...

EDIT 021 Ne citirati post iznad

Comment

• sri98
                        Admin od Trpeze
                        • 24.10.2004
                        • 7262
                        • Republic of Konjarnik
                        • Toyota Corolla E 210

Sa prodavcima ne biva nista jer su strani drzavljani, ne zive u Srbiji i nedostupni su, a u vecini slucajeva su babe i dede od po 80 i kusur godina starosti koji bi riknuli pre okoncanja postupka.

Comment

• *Egon*
                          CBC Senator XXL
                          • 31.12.2004
                          • 1232
                          • Beograd, Dorcol, N 44

Ja mislim da te babe i dede nisu ni znali da su vlasnici vozila
                          Garaza
                          1996 SAAB 900 NG Cabrio

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Ma ima ih i koji su znali da su pazarili po 60-ak auta.

Comment

• DejanV
                              CBC Senator XXL
                              • 19.07.2005
                              • 682
                              • Beograd

Originally posted by sri98
                              Sa prodavcima ne biva nista jer su strani drzavljani, ne zive u Srbiji i nedostupni su, a u vecini slucajeva su babe i dede od po 80 i kusur godina starosti koji bi riknuli pre okoncanja postupka.
                              Nismo se razumeli.

Moje pitanje sta biva sa prodavcima se odnosilo na komentar koji je napisao Tetak, da vidja sve vise i vise vozila u ponudi sa CG tablama. Onda je neko izrazio sumnju da su to stvarno vozila iz CG.

Ako nisu iz CG, onda se postavlja pitanje odakle jesu, i automatski imas nekoliko stvari: 1) lazno predstavljanje porekla robe, 2) namera sa predumisljajem da se protivpravno stekne dobit, itd.

Dakle, evo slucaja: neki nesrecnik kupi od nekog prodavca vozilo sa CG tablama. Preuzme ga, pa se ispostavi da vozilo ima lazne papire, sto on nije mogao znati. Ako kako kazes sud donosi odluku da li ce mu se vozilo trajno oduzeti ili ce platiti globe i zadrzati vozilo, sta je sa prodavcima takvih vozila?

Ako kupac nije duzan da zna, i ne moze znati da li su papiri ispravni, prodavac jeste duzan i mora da zna. Ako je kupac vozila tako prosao na susu, da li je prodavac vozila uopste dosao do suda, pretpostavljajuci da se radi o domacoj firmi za promet vozilima?

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Dakle, kako ja u ovoj drzavi mogu kupiti kola od prodavca iz druge drzave i nadati se najboljem ?

Takvoj gluposti nema premca. Kupac NE MORA znati sve o dokumentima i tako to, u NORMALNOJ drzavi. Nekoliko puta sam i prodavao i kupovao kola i svaki put smo isli u SUP da pogledamo brojeve i tako to. Bez obzira da li sam ja kupac ili prodavac. Znam da to i nije neka siguracija ali ne kosta i ne trazi mnogo vremena pa onda zasto da se ne obavi

Trik je u tome sto u ovom slucaju prodavac NIJE IZ OVE ZEMLJE I BAS GA BRIGA. Kao da ja odem u Tursku i tamo prodam obicne kokoske kao zlatne koke. Pa kad se ispostavi da kenjaju obicna jaja sta mi ko moze ?!

Mislim, kakve zavrzlame nepotrebne. Ko kupi auto an CG table i zahebe se i neka mu, dobio je po zasluzi. Ko prodje dobro opet je i to u redu, covek rizikovao i zaradio... Mada, licno mislim da se rizik ne isplati. Uostalom, kakva je uteha tim domacim kupcima koji zavrse u zatvoru i sa kaznama i bez automobila sto je prodavcu, eventualno, zabranjen ulazak u OVU zemlju? Mislim, mnogo ce da se nasekira
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X