PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cacanin
    CBC Senator XXL
    • 10.10.2005
    • 343
    • Cacak

Originally posted by neman
    kojih 17 000, e dinara sta? pa onaj ko ima 17 000 da da za auto nije u ovoj prici ... posto je honda iz italije dao sam bio oglas na sajtu nekom da kupujem auto i od tada mi neki italijan non-stop salje slike na mail....evo audi za 5000e full euro3 2000god

Pa mozda je ovaj audi od "zemunaca" sa njim odradjena neka "sljaka" pa je zato tako jeftin !
    Ili mu je "italijan" izvadio mast , malo presao na krovu , a na tockovima nekih 500000 hiljada !

Comment

• Cacanin
      CBC Senator XXL
      • 10.10.2005
      • 343
      • Cacak

TAZZZBOY Od mene imas 5+

Kratko ali J...tacno !

Comment

• ToNcA
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2006
        • 868
        • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
        • Mazda 6 2.0d

Brick, ja sam evo otvoreno PROTIV samo zato sto to NIJE PO ZAKONU. Znaci u nasim propisima jasno pise kakav auto treba da bude da bi se uvezo u zemlju - euro3 motor + nehavarisan. (pod ovim drugim se ne podrazumeva "cuknut" vec teske havarije). A ako se dozvoli preregistracija onda se prave ******ma svi oni koji su mogli da uvezu auto godinu dana star u verovatno boljem stanju i po mnogo povoljnijoj ceni nego taj sto su uvezli ali nije imao "euro3" motor.

Sada, sta je trebalo uraditi ovo nije ni mesto ni vreme da o tome raspravljamo a i cak da smo nadlezni za to - sta je TREBALO to ne mozemo sada uraditi.

U principu svi koji su "uvezli" auto i registrovali ga na CG table su bili svesni da cine prekrsaj tako da sada nemaju mnogo prava da se bune. Ja sam za da se dozvoli preregistracija samo u skladu sa vazecim propisima - a to je vec dozvoljeno jer kada automobil ima euro3 motor moze se uvesti i iz Zanzibara a kamo li iz Crne Gore.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• ToNcA
          CBC Senator XXL
          • 31.01.2006
          • 868
          • Mazda 6 2.0d

Originally posted by neman
          kojih 17 000, e dinara sta? pa onaj ko ima 17 000 da da za auto nije u ovoj prici ... posto je honda iz italije dao sam bio oglas na sajtu nekom da kupujem auto i od tada mi neki italijan non-stop salje slike na mail....evo audi za 5000e full euro3 2000god

Ovaj Audi mi je malo jeftin ali sve je moguce. Mada ako ste nasli na nekom sajtu tipa mobile.de cesto mozete da to okacite macku o rep jer sam ja nasao Audi TT 1.8T quattro za 5800 a "regularna" cena je negde oko 10 000!!! (za auto u tom stanju i sa tih 40k). A slazem se da neko ko je dao 17000 za kola nije u ovoj prici. Zbog toga mi je jedino i zao sto ima ljudi koji nisu u mogucnosti da kupe auto skuplji od 2-3 hiljade pa su zbog toga uzimali kola preko CG. A svih onih koji su uvezli sportske automobile i pukli malo vecu kintu (ali ipak malu jer Fiat Cupe kosta vise od 4000 to je sigurno) bash me je briga jer su to svesno radili i taj auto su uzeli cisto da bi se njime zezali (bar neki koje ja licnoz znam - uzmu auto za neku za njih smesnu cifru da bi mu pola godine - godinu vadili dusu a posle ko zna...). A taj ko je auto koji nema EURO3 motor platio 17000 (ako uopste postoje takvi) trebalo bi da poseti nekog psihijatra. Meni licno nisu jasni ljudi koji polovan auto plate toliko a kamo li ako je neki matori model sa euro2 motorom ili starijim (naravno ako nije Jag, RR, Bentley...). Za 17000 se ipak moze birati NOV auto - znate ono 2-3 godine garancije, miris novog kad sednes unutra, znas kako je vozen od prvog kilometra, odrzavan, 100% nije udaran...

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Jbg. kupuje ko šta voli i može ali mi nikad neće biti jasni likovi koji su svesno rizikovali i stukli poslednji evro u nešto što će možda biti ili ne biti!
            Tvrdim da je priča preprodavaca(ima pouzdanu informaciju od ortaka iz Vlade) koji dovoze vozila iz EU bila presudna....a narod ko narod voli da veruje u ono što mu odgovara!
            Koliko su me samo ljudi saletali sa "sigurnom" pričom, da će koliko sledeće nedelje "pustiti" preregistraciju!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Cacanin
              CBC Senator XXL
              • 10.10.2005
              • 343
              • Cacak

"ToNcA" majstore ne znam ko je pominjao da auto nije EURO 3 , i sta pricas neka godista Audija koja nemaju veze ! CITAJ MALO POSTOVE IZNAD !

Audi je EURO 4 !

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

eee . breee ljudi....
                jel bilo na:
                1.BELU CRKVU i VUKOVAR
                2.preregistracija iz krajine.
                3.ZVORNIK
                4.koje kakve bosanske table jedno xxxxxxx puta.
                5.KOSOVSKE TABLE.
                6. Crnogorske.... nece da bude?!?!? .... MOLIM!!!

bice, bice... i na MONTE-NIGERSKE. 101%

A nas postene ko J@#BE bilo i bice.ako nismo do sad izumrli..trebalo bi malo da se potrudimo da ubrzamo evoluciju.

Ja nisam ,zato sto nemam pare,nerve,muda... i nije mi obraz ko djon.
                Za vas koji ste uterali na CG... bice nesto,malo ce da vas rebnu i to je to...
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• ToNcA
                  CBC Senator XXL
                  • 31.01.2006
                  • 868
                  • Mazda 6 2.0d

Originally posted by Cacanin
                  "ToNcA" majstore ne znam ko je pominjao da auto nije EURO 3 , i sta pricas neka godista Audija koja nemaju veze ! CITAJ MALO POSTOVE IZNAD !

Audi je EURO 4 !
                  Ma nisam ja pominjao gore ponuti Audi u tom kontekstu. Rekao sam da mi nije jasno da neko kao sto je neko gore pomenuo moguci slucaj uveze na CG table auto koji kosta dosta!

Comment

• Cacanin
                    CBC Senator XXL
                    • 10.10.2005
                    • 343
                    • Cacak

Originally posted by ToNcA
                    Originally posted by Cacanin

Audi je EURO 4 !
                    Ma nisam ja pominjao gore ponuti Audi u tom kontekstu. Rekao sam da mi nije jasno da neko kao sto je neko gore pomenuo moguci slucaj uveze na CG table auto koji kosta dosta!

Ok nismo se razumeli !

Comment

• boolero
                      CBC Veteran
                      • 07.10.2004
                      • 175
                      • Beograd

Originally posted by zoranbg
                      eee . breee ljudi....
                      jel bilo na:
                      1.BELU CRKVU i VUKOVAR
                      2.preregistracija iz krajine.
                      3.ZVORNIK
                      4.koje kakve bosanske table jedno xxxxxxx puta.
                      5.KOSOVSKE TABLE.
                      6. Crnogorske.... nece da bude?!?!? .... MOLIM!!!

bice, bice... i na MONTE-NIGERSKE. 101%
                      Nemozesh porediti CG i ostale zato shto su tamo bili ratovi,izbeglice...a u CG ne.
                      OTS

Comment

• zoranbg
                        CBC Senator XXL
                        • 23.03.2005
                        • 4098
                        • Rooster's Hill , Beog
                        • Grande Punto 1.2

nema veze to sa tim... na VU table i table ZV i bela crkva.. uvezeno je vise automobila nego sto ih je ceo Zagreb i Sarajevo tog trenutka imalo.

videcete.... vrati se na ovaj post za nekoliko meseci..
                        zivi bili pa videli.
                        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141
                          • Beograd, barajevo-zemun
                          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

jeste, svasta je uvezeno. od toga i poveliki broj kradenih automobila.
                          nije nikakva tajna da su za saku pirinca mogli da se kupe, i registruju u Srbiji auti veoma skupi na zapadu. razlog je sto su bili ukradeni i kao takvi (dzabe) nije ni bio problem da se jeftino preprodaju.

tokom 90tih takav sistem funckionisanja drzave je imao gubitnike (vecinu gradjana) i dobitnike (ratne profitere) koji su otimali/krali/ kriminalom se bavili nasiroko.

otuda i ono poznato pitanje, a je li sme autom da se ode u Madjarsku ?

a bilo je i oglasa, auto za voznju u Srbiji i CG...maltene nacrtano da je ukraden.

i tada su neki kupovali takve kradene i znali da su kupili ukradeno, neki su falsifikovali papire domace registracije, neki su na mucke preregistrovali, neki su izgubili od drugih lopova, neki su se provukli sa vise srece....ali svi su znali da se bave ilegalnim aktivnostima i da niko ozbiljan ne moze da garantuje stvarno vlasnistvo nad takvim autima.

te 90te su bile, prosle, ne ponovile se (za mene bar) vise nikome, nikada, nigde.

znam licno i neke policajce koji su se bavili tim "preregistracijama", kradjama, znam i neke biznismene koji su se bavili laznim registracijama svojih vozila, ma kada se prisetim ponovo bilo je svacega.

uglavnom najlosije stvari su se desavale..

od tada je proslo jedno 5-6 godina kako je bar prema zeljama promenjen takav kurs broda i makar deklarativno prica se o normalizaciji, evropskim vrednostima, zeljama, dostignucima, uklapanju u evro okruzenje.

to je na recima prica kako u Srbiji tako i u CG.
                          koliko je u realnosti pravni sistem i postovanje zakona dostiglo reci i zelje je na svakome da sam proceni.

mozemo da gledamo u proslost ili buducnost, obe strane medalje postoje kao opcija izbora...
                          generalno, na nama kao zajednici je da odaberemo.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• Vlada_nbgd
                            CBC Senator XXL
                            • 11.09.2005
                            • 1066
                            • Novi Beograd/Topcider
                            • ford focus sport pack

Bas tako,tih godina je bilo "normalno" kupiti auto skinut sa osiguranja,jos su se ljudi podsmevali onima sto su kupovali novija regularna kola i placali punu cenu.Polcija se pravi luda,mozda je par procenata kola oduzeto,a da stvar bude gora sad ih legalizuju na razne nacine,kucanje PUS-a itd.
                            Sad se ti automobili prodaju po istoj ceni kao i regularni A ljudi koji su vrsili maloverzacije nisu cak optuzeni ni kao nesavesni kupci.
                            FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

a sta se desava ako zena koja ima i crnogorsko i srpsko drzavljanstvo i odluci da se vrati u srbiju i ponese svoj auto! da li onda moze da ga registruje ovde????
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141
                                • Beograd, barajevo-zemun
                                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ne moze da ima i srpsko i crnogorsko drzavljanstvo.
                                ili- ili.

moze da vrati CG ako zeli da se preseli u Srbiju, ovde podnese zahtev za prijem u drzavljanstvo (ako ispunjava zakonsek uslove) kao imigrant, i time stice sva prava ali i OBAVEZE kao bilo koji drzavljanin Srbije sa boravistem u Srbiji.

koliko znam po sadasnjim pravilima imigranti ne mogu da uvoze automobile po bilo kakvim povlasticama.

Srbija ima sa BiH ugovor o dvojnom drzavljanstvu jedino, koliko znam.
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X