PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vladd
    CBC Senator XXL
    • 09.07.2006
    • 581
    • NBG

Nije ni "porez" problem, vise je vozila starije od '98, nego sa "euro3".

A i ne bi bilo posteno, i za "preregistraciju" sa euro 3, da se plati ceo porez, posto je deo (iako istina mali) vec placen za SCG.

Comment

• NemaN
      CBC Senator XXL
      • 29.11.2004
      • 1560
      • munze

i vi to sto pricate o carini bla bla nije problem carina platicu ja srbiji carinu koliko dugujem u stvari razliku ...e sad fora je sto i ako sam ja spreman to da platim ne mogu jer mi nije E3...naravno to bi sad bilo neposteno prema svima ostalima...ali jbg ...zivot je takav...prihvatite neko je imao COJONES neko ne...i neko ce da ih izgubi neko da ih sacuva
      I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

bas tako, zivot je takav i treba prihvatiti realnosti bez nepostene igre i/ili namere.
        CG je nezavisna drzava, ko se zeznuo u proceni da tako nece biti zeznuo se. proguta knedlu i pamet u glavu za (nesto drugo) sledeci put, mioslim da razum prevagne u odnosu na nesto drugo.

niko ne trazi nista vise od bilo koga osim da prihvati tako kako je, po zakonu/uredbi u Srbiji se mogu uvoziti i registrovati vozila po srpskim pravilima koja vaze za sve gradjane bez razlike a to podrazumeva obaveze placanja predvidjenih taksi (podjednako za sve gradjane) i ostalih preduslova opste vazecih kao sto je euro 3.

dok su pravila takva, kada se pravila promene i to opet za sve gradjane podjednako onda po tim novim pravilima.

period i metode diskriminacija raznih vrsta bi trebalo da je jos samo ruzna proslost. ne samo za auto, generalno jedna pravno uredjena situacija u kojoj svako tacno zna unapred pravno ishodiste odabranog postupka.

a zivot u zajednici podrazumeva prihvatanje pravila igre u toj zajednici, iskreno/posteno i punim srcem-da niko ne bude zakinut za neko svoje pravo i svoju obavezu.
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• fantastik
          CBC Senator XXL
          • 28.07.2005
          • 417
          • Novi Sad

Originally posted by neman
          pise u glasu ili tako nekos slicnom sra**u

da nece biti preregistracije i da nece oduzimati vozila nego ce jednostavno cekati da im istekne registacija!!!!
          meni je istekla registracija i ponovo sam je produzio i ponovo vozim i u cemu je problem

Comment

• NemaN
            CBC Senator XXL
            • 29.11.2004
            • 1560
            • munze

O "crnogorcima" da se izjasni vlada
            26. oktobar 2006. | Fonet
            Ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić izjavio je da je, zbog spora sa ministarstvom finansija koje ne dozvoljava preregistraciju automobila sa crnogorskim tablicama, potrebno da se celi slučaj stavi pred vladu Srbije, da se ona izjasni i zauzme stav.

Ilić je rekao da u tom slučaju ne treba biti tvrdoglav, nego da se slučaj tih automobila mora rešiti, kako se ne bi stvarali problemi.

On je kao primer naveo graničnu oblast sa Crnom Gorom, gde je puno takvih automobila i gde ih ljudi, kada im istekne registracija, voze bez tablica.

Svoje zalaganje za predlog da se takva vozila preregistruju uz taksu od 300 evra, Ilić objašnjava i činjenicom da su vozila registrovana u zajedničkoj državi, da na saobraćajnoj dozvoli piše "Srbija i Crna Gora", pa zato auto iz Crne Gore ne može da se smatra uvoznim.

Ministar finansija u ostavci Mladjan Dinkić u više navrata je odlučno odbacio mogućnost preregistracije takvih vozila uz taksu, ističući da će se sa njima postupati kao i sa svima koja se uvoze iz inostranstva - uz plaćanje carine i poreza i uz uslov da imaju odgovarajući motor.

Comment

• HotDog
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 965
              • BSG 75 (011)

Ilic se shlihta shirokim narodnim masama

Comment

• NemaN
                CBC Senator XXL
                • 29.11.2004
                • 1560
                • munze

mora to da udje u vladu kad tad....ne moze pojedinac da odluci

Comment

• Vladd
                  CBC Senator XXL
                  • 09.07.2006
                  • 581
                  • NBG

Nazalost mora, ali nazalost i ne valja, nacin. To znaci vrsenje vlasti UREDBAMA, slicim kao i za euro 3, a to je ono sto ne valja.

Onda nema potrebe za skupstinom, zakonima, kada je vlada u mandatu, stancuje uredbe i zdravo. Kada dodje druga vlada...isto.

A valjda zelimo nesto bolje.

Zakon, donesen u skupstini, jasan (koliko je moguce), i tada bi bar bilo sve "na cistini", ko je muljao, ne samo da ne moze da ostvari neka "prava", nego treba i da bude kaznjen.

Ali bi "muljanje" bilo definisano. Ovako, nema zakona, nema ni dovoljno uredbi, zivot i situacija se promenila, ko je koga obmanuo, nije jasno, a nije ni korektno, da po starom obicaju, "proglasavamo" da je ovo ili ono istina, nebo zeleno....

Trazi se "polarizacija", u narodu, za ili protiv, da bi se "vecinski" donela odluka, sve u svemu, strasno. Drzavni organi ne priznaju "neradjenje" posla kao neku falinku, oni "rade" kada nesto urade, pa makar i nedovoljno.

Poz.

Comment

• marinac
                    CBC Senator
                    • 13.03.2006
                    • 277
                    • Beograd
                    • Alfa 156 JTS

Originally posted by fantastik

da nece biti preregistracije i da nece oduzimati vozila nego ce jednostavno cekati da im istekne registacija!!!!
                    meni je istekla registracija i ponovo sam je produzio i ponovo vozim i u cemu je problem
                    Pa sad ne mozes da kazes da si kupio auto pre referenduma, tako da ti to jos vise otezava prenos, cak i ako dozvole za automobile kupljene pre referenduma. A ako ponovo platis neke divlje papire, ne znam gde je tu isplativost kupovine, posto kad platis sve na kraju si mogao da uzmes isti auto na srpske table.

Comment

• Vladd
                      CBC Senator XXL
                      • 09.07.2006
                      • 581
                      • NBG

Da li se salis, marinac, ili nisi skoro gledao cene "azdaja" po Srbiji. Golf2 je jaci sa cenom nego pre deset godina, jos ako je dizel

Comment

• fantastik
                        CBC Senator XXL
                        • 28.07.2005
                        • 417
                        • Novi Sad

Originally posted by marinac
                        Originally posted by fantastik

Pa sad ne mozes da kazes da si kupio auto pre referenduma, tako da ti to jos vise otezava prenos, cak i ako dozvole za automobile kupljene pre referenduma. A ako ponovo platis neke divlje papire, ne znam gde je tu isplativost kupovine, posto kad platis sve na kraju si mogao da uzmes isti auto na srpske table.
                        kako nemogu pa u saobracajnoj imam podatke o prvoj registraciji gde se vidi da je auto reg.pre referendum a imam i kupoprodajni ugovor pre referenduma

Comment

• sri98
                          Admin od Trpeze
                          • 24.10.2004
                          • 7262
                          • Republic of Konjarnik
                          • Toyota Corolla E 210

A to si bio u obavezi da platis prenos u roku od 15 dana od ugovora? Malo kazne, malo zatezne kamate, malo ovo, malo ono...

Jeftinoca prava......
                          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Neverovatno kako se ljudi zalecu... CG je DRUGA drzava (konacno, da dodam ) i svi njeni drzavljani imaju pravo da voze s njenim tablicama, ostali NE, ali moraju imati medjunarodnu dozvolu, prijavu boravka u CG, kao i kompletne dokumente (pasos, LK itd.).
                            Kruzi polupotrdjena glasina (kakav izraz, a ?) da je CG dostavila Srbiji brojku od oko 10 000 novije registrovanih automobila, a da su ostali na divljaka (gle cuda?!) pa su vec pocele "cistke" tj, pregledavanje papira. Dva pandura iz okoline Pozarevca su uhapsena, lisena duznosti, ostali i bez novca i bez automobila, stpani u zatvor na najduze moguce kazne po tom krivicnom delu, a zatim su i psihicki skrenuli. Sve to zbog "viska pameti" i rezona "nece valjda bas mene". E, pa sad......
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

sve si nam rekao....bash lepo kad neko ne procita celu temu nego pocne da lupa na svoju ruku....uzdrzite se komentara koji su vec bili ako vam nije dosta imate 10 strana za chitanje....

Comment

• marinac
                                CBC Senator
                                • 13.03.2006
                                • 277
                                • Beograd
                                • Alfa 156 JTS

Jeste golf 2 skuplji nego ikad, ali je golf 2 dizel toliko precenjen u Srbiji, da ne mogu da verujem da ga iko kupuje. Ali Srbe vole taj auto. Mislim da golf 2 nije merodavan da bi se odredio odnos cena automobila u Srbiji.

Comment

Working...
                                X