PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • macaneli
    CBC Senator XXL
    • 04.08.2008
    • 327
    • sremska mitrovica - Genova
    • S-max

Re: PREREGISTRACIJA sa CG i ostalih

Originally posted by ostrica
    Samo da potvrdim, znaci ako ne treba ovlascenje, 'ladno mogu sad da porucim preko rodjaka iz inostranstva da mi dotera bilo sta i to isto da registrujem?

Pitam ovo jer mi komsija nudi opel vectru 1.7d (1994), pa ne znam sta da radim, zna neko kakav je taj motor? Gde god sam citao, svi hvale benzince, a o dizelima nema informacija...

brate ako je cena povoljna nemoj puno razmisljati,vazno je da se neide pešaka....sto ivse razmisljas sve si dalje od kupovine,preseces i u .....,nema druge
    ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• Chubbs
      Everybody lies
      • 29.01.2006
      • 5807
      • Novi Sad
      • Audi A6 1.8T

procitao sam ove poslednje postove, i ako sam dobro shvatio:

dovezem stranca, a da pri tome nemam ni boraviste u inostranstvu ni vizu, znaci drzavljanin sam Srbije, a nemam ni cg punomoc

i mogu da ga carinim i registrujem?

treba li auto da bude odjavljen preko, koja je procedura?

da ne bude,
      - dobar dan, ja dosao
      - o dobar dan,
      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• ruki77
        CBC Početnik
        • 16.05.2009
        • 1
        • nemacka

Originally posted by nasta
        Ja sam juce odvezo auto na carinu. Auto je bio na svajcarskim tablicama i odjavljen je sredinom 2007 godine. Covek, vlasnik automobila sa dvojnim drzavljanstvom, je predao papire i odmah su ga pustili u carinski postupak. Rekli su da ce biti gotovo za 2-3 dana. Javljam se ako sve bude kako treba.
        ja imam auto na nemackim tablicama i vlasnik sam tog auta vec 2,5 godine ihocu li moci da ga preregistrujem

Comment

• macaneli
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2008
          • 327
          • sremska mitrovica - Genova
          • S-max

da nebi bilo i lepo odes u carinarnicu i spediciju gde ces cariniti i lepo ih pitas,pa ti oni kazu moze ili nemoze,jer svaka carinarnica radi na svoj nacin...
          ima se,moze se-nema se,mora se

Comment

• 1sasha
            CBC Početnik
            • 30.06.2008
            • 6
            • Mladenovac

U Kragujevcu za Vektru 1.6i '91.-plaćeno 32.000din+špediteru oko 120eur prekjuče(bila na CG table i vožena na ovlašćenje zadnje 2 godine).
            Inače nude se za 100eur papiri da se stranac može uraditi...

Comment

• ada
              CBC Senator XXL
              • 04.06.2005
              • 2375
              • Novi Sad
              • Svasta nesto

Jedine tacne i prave informacije ce te dobiti od vasih speditera. Sve ostalo je lupetanje u prazno. Ko moze da registruje neka registruje i neka mu je sa srecom.

Svako naredno pitanje da li moze ili nemoze da se registruje ce biti obrisano!!!
              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• alaza
                CBC Član
                • 30.11.2007
                • 96
                • tamo negde

Originally posted by krtz
                Originally posted by ivan.stojanovic
                Moj jos nije...

carisnka ispostava u dobanovcima
                Mozes li napisati broj telefona od carine u dobanovcima?

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Da probas sa 988?
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• alaza
                    CBC Član
                    • 30.11.2007
                    • 96
                    • tamo negde

Da sam hteo zvati 988 ne bih pisao post ovde. Nesto u tu sluzbu nemam poverenja. X puta su mi dali pogresan broj i 80% njih je na tom telefonu ne ljubazno.

Comment

• sisa ki
                      CBC Član
                      • 12.04.2006
                      • 90
                      • Kikinda

probaj ovako sam da trazis

Comment

• ada
                        CBC Senator XXL
                        • 04.06.2005
                        • 2375
                        • Novi Sad
                        • Svasta nesto

Originally posted by alaza
                        Originally posted by sri98
                        Da probas sa 988?
                        Da sam hteo zvati 988 ne bih pisao post ovde. Nesto u tu sluzbu nemam poverenja. X puta su mi dali pogresan broj i 80% njih je na tom telefonu ne ljubazno.
                        pa sto odma nisi tako rekao. evo samo boris da se vrati i sve ce ti reci
                        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                        Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                        Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                        Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• zonda
                          CBC Početnik
                          • 17.05.2009
                          • 8
                          • raška

Meni su u carinarnici Kraljevo procenili carinu i PDV za VW Venta GL 1.8 iz 1993. godine, sa AC klimom, el. retrovizorima, servom, CB, podešavanjem volana po visini na oko 600 eura, što je poprilično a vrednost su mu gledali na mobile.de i kao da košta 1500 eura. Ja ne budem lenj, nego skočim na mobile.de kad tamo najskuplji, sa istom opremom, košta oko 1200 eura. Na stranu to što sam ga ja kupio u Italiji pa registrovao u MNE a tamo su vozila jeftinija nego u Nemačkoj. Mislio sam da ga ocarinim negde po istočnoj srbiji, jer mi drugar reče da se tamo procedura završi za jedan dan, pošto nema nekih gužvi kao u Kraljevu. Sad sam čuo da moraš da cariniš u carinarnici koja ti je nabliža mestu prebivališta. Sto se tiče ovlašćenja, moje je iz 2006. godine

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

alaza, za pocetak imas WARN jer je ovo prvenstaveno strucni forum, a ne telefonski imenik, a i jer citiras postove iznad tvog sto je suprotno pravilima formuma. ako si u svadji sa 988, imas i google pa jos i na prvoj strani foruma da se ne bi mucio da otvaras nov prozor. sve je to tebe mrzelo da koristis, a ocigledno je da ti uopste nije hitno kada si nasao da trazis br telefona drzavne institucija u nedelju pre podne, na forumu, lagano uz kaficu, pa ce neko umesto tebe to da obavi. pitanje bi bilo ok jer je relativno vezano za temu pod uslovom da si trazio nesto sto je malo teze naci na nacin koji je svima dostupan. ovako - WARN, valjda nece biti potrebni dalji koraci.
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Paja Chutura
                              CBC Član
                              • 31.05.2007
                              • 47

ja nemam informacija da se jos uvek carini bez ovlascenja.mada,naravno kod nas sve moze..ja jesam spediter ali moj hendikep je sto carinim za pravna lica tj.firme i nemam mnogo dodira sa fizickim licima i tom ispostavom odnosno ne carinim automobile.Samo ne znam kako neko carini automobile na carinskoj ispostavi u dobanovcima kada je jedina ispostava koja carini polovne automobile na teritoriji grada ci beograd koja se nalazi na luci beograd.(ima i ispostava ci luka beograd ,ali ona je kada udjete u onaj hol u zgradi luke levo ,a ova koja vama treba je desno).jedino ako nije nesto novo smisljeno u intereuropi, to je od crkve u dobanovcima,na semaforu levo.pa,ako nekoga ne mrzi neka se proseta do tamo,a ja cu sutra znati da li je carinjenje moguce u dobanovcima ili ipak nije kako ja mislim.takodje,i ja ganjam neki automobil posto sam od( za mene) skupog punta odustao.tako,da mi je svaka informacija korisna.a mislim da se ovo treba iskoristiti pogotovo ja,posto imam mogucnost da mi carinske dazbine plati firma,a ja to otplatim kasnije. nasao sam jednu lanciu deltu 97 za smesne pare u kragujevcu,ali dok sam se ja snasao sta-kako,lik je naravno prodao.samo zato sto sam morao cariniti u kragujevcu,neckao sam se i jbg..dakle, vlasnik(nosilac) ovlascenja mora cariniti u najblizem mestu prebivalista.dakle,subotica,n.sad,beograd,sabac,kr agujevac,kraljevo,kladovo i nis rade automobile sto ja znam.mozda sam neku carinsku ispostavu preskocio.recimo jug srbije ,ali bi to bilo to.nadam se da sam nekom bar u necemu bio koristan,sta bude novo javljam momentalno.recimo za nosioce italijanskih i drugih tablica na ci beograd ce se kao znati ove nedelje.tako mi je rekao kolega koji visi dole.
                              p.s.sto se tice vrednosti kako sam ja cuo od 96 i mladje koristice se katalozi posto za ta mladja godista imaju.starije od 96 koristice mobile.de iz koje ce uzimati najskuplju i najjeftiniju varijantu ,pa ce izvlaciti neku aritmeticku sredinu.mada,sam cuo i drugi suroviji nacin.da ce se samo gledati najskuplji modeli

Comment

• alaza
                                CBC Član
                                • 30.11.2007
                                • 96
                                • tamo negde

Pa to je i mene bunilo, carinska ispostava u dobanovcima, NIKAD CUO ZA NJU a 20km sam od dobanovaca. Jedino ako nije nesto novo, zato sam i trazio broj telefona.

Comment

Working...
                                X