ja nemam informacija da se jos uvek carini bez ovlascenja.mada,naravno kod nas sve moze..ja jesam spediter ali moj hendikep je sto carinim za pravna lica tj.firme i nemam mnogo dodira sa fizickim licima i tom ispostavom odnosno ne carinim automobile.Samo ne znam kako neko carini automobile na carinskoj ispostavi u dobanovcima kada je jedina ispostava koja carini polovne automobile na teritoriji grada ci beograd koja se nalazi na luci beograd.(ima i ispostava ci luka beograd ,ali ona je kada udjete u onaj hol u zgradi luke levo ,a ova koja vama treba je desno).jedino ako nije nesto novo smisljeno u intereuropi, to je od crkve u dobanovcima,na semaforu levo.pa,ako nekoga ne mrzi neka se proseta do tamo,a ja cu sutra znati da li je carinjenje moguce u dobanovcima ili ipak nije kako ja mislim.takodje,i ja ganjam neki automobil posto sam od( za mene) skupog punta odustao.tako,da mi je svaka informacija korisna.a mislim da se ovo treba iskoristiti pogotovo ja,posto imam mogucnost da mi carinske dazbine plati firma,a ja to otplatim kasnije. nasao sam jednu lanciu deltu 97 za smesne pare u kragujevcu,ali dok sam se ja snasao sta-kako,lik je naravno prodao.samo zato sto sam morao cariniti u kragujevcu,neckao sam se i jbg..dakle, vlasnik(nosilac) ovlascenja mora cariniti u najblizem mestu prebivalista.dakle,subotica,n.sad,beograd,sabac,kr agujevac,kraljevo,kladovo i nis rade automobile sto ja znam.mozda sam neku carinsku ispostavu preskocio.recimo jug srbije ,ali bi to bilo to.nadam se da sam nekom bar u necemu bio koristan,sta bude novo javljam momentalno.recimo za nosioce italijanskih i drugih tablica na ci beograd ce se kao znati ove nedelje.tako mi je rekao kolega koji visi dole.
p.s.sto se tice vrednosti kako sam ja cuo od 96 i mladje koristice se katalozi posto za ta mladja godista imaju.starije od 96 koristice mobile.de iz koje ce uzimati najskuplju i najjeftiniju varijantu ,pa ce izvlaciti neku aritmeticku sredinu.mada,sam cuo i drugi suroviji nacin.da ce se samo gledati najskuplji modeli
to za carinarnicu najblizu prebivalistu i nije bas tako, jer znam gro ljudi iz Novog Pazra, severa Kosova i sl. koji svoja vozila carine u Kragujevcu, iako im je najbliže Kraljevo.
elem zvao me spediter i kaze daj sta imas da zavrsavamo dok mozemo,u isto vreme dok pricam sa njim drug mi salje poruku u kojoj pise da mu je njegov spediter rekao da nista ne radi jer ce kasnije proveravati punomoci,e sad znaj boze sta ce biti,roknuti ovlascenje ili iskulirati uvoz.....zasto je kod mora biti sve komplikovano!!!
drug mi salje poruku u kojoj pise da mu je njegov spediter rekao da nista ne radi jer ce kasnije proveravati punomoci,e sad znaj boze sta ce biti,roknuti ovlascenje ili iskulirati uvoz.....
pre nekoliko strana ja napisah ovo:
Originally posted by sri98
Prinicp je isti - falsifikat je falsifikat.
Valjda necemo imati temu" Pomoc oko oduzetih vozila - drugi deo"
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Ima li neko da je ocarinio auto u Kraljevu i koliko je cekao da se carinici smiluju da urade te famozne papire? Ja sam oterao crnogorca 8 maja i kao trebalo je da bude gotovo za max 5-6 dana a danas, ma nece to jos znate li koliko mi imamo auta da carinimo? A parking ide.Pa na kraju veci parking od carine.
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!
Danas mi je oteran auto na carini. U pitanju je BMW e36 odjavljen italijan. U Kraljevu je velika guzva, tako da se na auto sa carine ceka minimum 10 do 15 dana.
Za moj auto, carina je 550 evra.
Kako je meni objasnio covek, ukucas sve podatke od tvog auta na mobile de, i na drugoj strani saberes cenu prvog i poslednjeg auto na drugoj strani i podelis sa dva. To je vrednost auta po kojoj se naplacuje 34% carine i pdv-a. Ovo je provereno za CI Kraljevo, a ako se nekome zuri i blizu mu je moze da ide u Bor, tako mi je receno u Kraljevu. Tamo se sve zavrsava za dva dana.
elem zvao me spediter i kaze daj sta imas da zavrsavamo dok mozemo,u isto vreme dok pricam sa njim drug mi salje poruku u kojoj pise da mu je njegov spediter rekao da nista ne radi jer ce kasnije proveravati punomoci,e sad znaj boze sta ce biti,roknuti ovlascenje ili iskulirati uvoz.....zasto je kod mora biti sve komplikovano!!!
ma kakvo proveravanje punomo'ja, kada se to u MNE radilo bez ikakvih pravila.
mislim da je ovde vise rec o likovima koji budu hteli da falsifikuju punomocja za strance koji nisu MNE, a mislim da oni vode malo brizniju evidenciju kod notara nego ovi nasi ..... nisam bas siguran ali mislim da je moguce neke proveriti i on-line...
Puno ako te je na Cg izasao vise od 2000e...sta se desava dalje,ima li jos informacija?komsija uzeo golf trojku italijana,radice fals ovlascenje na kuma koji ima shengen viziran pasos i terati na carinu.Ja ne bih imao hrabrosti da tako nesto radim.Ovo za Cg je ok,ali za ostalo se slazem da je veoma rizicno,i NE PREPORUCUJEM NIKOM DA SE BAVI TIM RABOTAMA..a policija neka sama radi svoj posao,ali kako treba i kad treba,NA VREME,a ne retroaktivno.
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Za sve strance iz EU treba kupoprodajni igovor ili ono zuto ovlascenje sa kojim mozes da vozis auto ciji nisi vlasnik van EU od PRE 01.01.08god,naravno uz to treba pasos sa vizom koja se uklapa u datum i zemlju odakle je auto,na carini mora da bude prisutan vlasnik auta koji mora da ima srbsko drzavljanstvo i prijavu boravka.ostalo je sve vec receno.
Comment