Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Re: Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

voznja 180 nije bas ekonomicna

posebno znajuci nas auto put i sporace u trecoj traci

Comment

• TheWickerMan
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2007
      • 791
      • DE
      • AR Giulietta TCT

A vi bi ste da vam auto po ovakvom vremenu trosi 5l? Nema sanse...

@ omladinac znajuci kako vozis,10l u Bgu je ok...

Comment

• maliomladinac
        CBC Senator XXL
        • 21.11.2008
        • 995
        • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Originally posted by NShappy
        Originally posted by maliomladinac
        Crvena pumpa na Bogosloviji, mislim da je EKO ili MOL, nisam siguran. Ostao sam bez goriva u Puntu namerno da bih sipao na prazan rezervoar. Odslepa me devojka do pumpe, natocim za 3000din, 24,8l. Upalim auto, resetujem bord, i krenem. Evo na bordu stoji 156,6km, prosecna potrosnja 10,2l cisto gradske voznje, upalio mi je rezervu juce, a danas skala samo sto nije legla kao prosli put kad sam ostao bez goriva. Ili mi auto trosi kao hamer ili tu nesto nije u redu... Mozda sam i ja lood...
        Ostajanje potpuno bez goriva je sjajan način da se u rekordnom roku sprži pumpa za gorivo.

Ajde po drugi put, jednom sam namerno hteo da ispraznim rezervoar do kraja, uvek ima goriva inace, auto se ne vozi na rezervi, bla bla... Ako ce taj jedan jedini put kad sam ostao bez goriva da sprzi pumpu onda stvarno...
        Ali hvala sto brinete
        Originally posted by TheWickerMan
        A vi bi ste da vam auto po ovakvom vremenu trosi 5l? Nema sanse...

@ omladinac znajuci kako vozis,10l u Bgu je ok...
        Ne, stvarno sam se iskontrolisao, i vozio skoro pa ko taxista. Hteo sam da vidim koliko mogu da izvucem iz tih 25l, ali kad sam video km razocarao sam se i u sebe i u auto i u pumpu i u zemlju....

Ok je 10l po hladnom vremenu, teze dostize radnu temperaturu tj sporije... Ali 25l za 150km?????

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
        061/665-94-23

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

Sa takvim merenjem potrosnje, moj verovatno trosi 40l na 100km. Brate mili, ako vec meris, sipaj do cepa, predji 400 km pa sipaj opet do cepa i tako 5 puta pa izracunaj.

Uostalom, sta uopste znaci prosecna potrosnja, jedna noga u lavoru sa vrucom vodom a jedna u ladnom, u proseku, taman nam je. Tamo plikovi a ovde promrzline. Ako imas osecaj da se za svoj novac ne vozis dovoljno, razmisljaj o nekim alternativama a ne razocerenje u auto, drzavu, devojku, komsinicu.
          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

Bravo Chubbs!
            Upravo si rekao kako se meri prosečna potrošnja goriva. Sve ispod 1000km nije ni za komentar.
            Isto tako za potrošnju ulja, bez 5000km ništa ne znači (tzv. "prosečna potrošnja". A smešni su oni koji je izvlače na 500-600km ili 1500km).
            Nego mala nelogičnost na kraju teksta (pa čisto da pitam): nije li komšinica zapravo alternativa?
            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

pa jeste, zato i ne treba da se razocara u nju
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• stevak
                CBC Senator XXL
                • 31.05.2009
                • 1215
                • Zemun
                • Saab 9000 cs 2.0T

Ponovo otkrivena krađa goriva na "NIS petrol" pumpi!
                Današnje večernje novosti, u rubrici "Hronika" donose tekst o krađi goriva putem daljinskog upravljača kojim je pumpadžija ubrzavao rad brojčanika na displeju, dok je u isto vreme blokirao dotok goriva.
                Čovek je čak potkradao i policijske "marice" koje su punile gorivo kod njega.
                ex SAABotražitelj

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Paci majku mu! (da ne kažem B te mazo).
                  Ove pumpadžije su ti visokotehnološki lopovi.
                  Ispada da kad ideš na pumpu treba kao u filmu "Katanac za bol" da gledaš u sve radnike pumpe i ako makar jedan drži mobilni ili daljinac - odmah prekidaš operaciju točenja goriva!! Ili si "poginuo".
                  Strašno!
                  I da nije tačno od same pomisli me podilazi jeza. Suština je da kad postoji mogućnost (kao kod krađe dizela iz kamiona) gotovo "legalne krađe" (koju je teško dokazati) onda je teško i odoleti. Kao što sam našao na poljoinfo, ljudi toče naftu u bure od 200 ili 208lit. (standardni burići) a na brojčaniku 210 ili čak 220lit. (jesen pred zimu, da se nije raširilo bure?). Tačno da se ono ne puni do kraja ali i sa 220lit. ima još mesta, tako da je bar 5-6lit. manjka (i više).
                  Ovo je jedno od merodavnijih načina za proveru. Uzmeš bure, napuniš ga vodom da preliva, izmeriš na vagi, odbiješ taru i kg su lit. (uz manje od 0,5% greške). Odeš na pumpu napuniš isto dizelom, ako neće da pune da preliva, uzmeš manju kantu pa doliješ dok ne prelije. Više od 5lit. razlike (na cca. 210 ili malo više) je čista krađa, ispod možda i nebaždaren merač.
                  Činjenica da većina pumpadžija nema veliku platu ali imaju veliki standard, mnogo od njih bi radili i za minimalaca a neki i bez plate, zašto? Da pogađamo tri puta?
                  Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• marko320
                    CBC Početnik
                    • 23.01.2011
                    • 7
                    • Popovic
                    • vw lupo 1.4tdi

e ovako ja radim na pumpi.na NIS-u se krade gorivo vec 100 godina i oni kad sad negog hapse i nemogu im nista.pre neko vece pricam sa sefom sa jedne NIS-ove pumpe koji je tad uhapsen i lik nije bio u pritvoru ni 15 min.
                    i sad su oni kao kriminalci i kradu a kad sipaju gorivo i kad im pobegne covek i ne plati gorivo ko to placa?pa smena normalno ne firma.a to se desava skoro svaki dan.

Comment

• maliomladinac
                      CBC Senator XXL
                      • 21.11.2008
                      • 995

A sto dozvoljavate da neko sipa gorivo i pobegne?
                      Gde ste vi za to vreme?
                      Ma NIS najvece postenjacinje! Vidim sve je lose pumpadzijama sto rade, ja kad sam hteo da se zaposlim, morao je tata da mi bude direktor da bi me ubacio... A tek sto se vi pumpadzije ubijete od goriva, evo ortak mi radi na pumpi, njemu auto ide na vazduh ocigledno posto NIKAD nije platio gorivo koje ide u njega...

061/665-94-23

Comment

• Cvagen
                        Banovan
                        • 17.04.2010
                        • 122
                        • Beograd

Balkanska logika stvarno ne poznaje granice

Comment

• maliomladinac
                          CBC Senator XXL
                          • 21.11.2008
                          • 995

Originally posted by Cvagen
                          Balkanska logika stvarno ne poznaje granice
                          Mozes da obrazlozis svoj post?

061/665-94-23

Comment

• cikabosko
                            CBC Veteran
                            • 13.11.2008
                            • 146
                            • Novi Beograd

Re: prevara

Originally posted by TOKYO
                            na Lukoil-ovoj pumpi na NBGD-u tacnije u Paviljonima..., rodjaci...
                            Jel to pumpa u Džona Kenedija, u blizini Instituta za majku i dete ?

Comment

• stevak
                              CBC Senator XXL
                              • 31.05.2009
                              • 1215
                              • Zemun
                              • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by marko320
                              a kad sipaju gorivo i kad im pobegne covek i ne plati gorivo ko to placa?pa smena normalno ne firma.a to se desava skoro svaki dan.
                              Pa, da nam na pumpama ukradu samo toliko da namire pokradeno, ne bi se mi mnogo ni bunili. Nego vam se omakne ( ili osladi).

A da ti pričam o 50 litara čiste vode naplaćene kao dizel (nije moglo da stane više), ili da ti pričam o pumpadžiji koji za dve godine sruši staru kuću pa sazida i kompletno opremi novu.
                              ex SAABotražitelj

Comment

• Cvagen
                                Banovan
                                • 17.04.2010
                                • 122
                                • Beograd

@maliomladinac,
                                Mogu. Pumpadžija krade od urednih mušterija, a lopove pušta kao da su mu rod najrođeniji. Niti da pogleda snimak sa kamere, niti da prepiše broj tablica, niti da upotrebi telefon.

Comment

Working...
                                X