Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

na molu kad se otkuca račun automatski poništava automat za istakanje na nulu,ali ni kod njih se raačun ne slaže u paru,recimo natočiš za ,tačno, 1000,na računu 1000,30....

Comment

• boban1982
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2010
      • 1106
      • Batajnica
      • SAXO VTS-BIC

Veci je problem sto ne mozes znati koliko ti je tacno natocio litara i kakvog je kvaliteta isto,nego sto pise dinar vise.A najveci problem je sto cena non stop skace!

Comment

• kristina990
        Banovan
        • 13.04.2009
        • 1066
        • Srbija

to što piše dinar više nije problem,ali ukazuje na nepozdanost aparature za točenje,vrlo verovatno naštelovanog da istače manje,a prikazuje više...mislim da niža potrošnja kod mnogih koji odu inostranstvo nije do kvaliteta goriva već do naših aparata naštelovanih da istaču neki procenat manje goriva...

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Originally posted by 206
          Ma da, samo sto ce on da odstampa fiskalni naknadno i pravi se blesav, a bas me interesuje kako ti mislis da dokazes da ti ga NIJE dao
          Pa kad inspekcija dodje, oni se pojavljuju kupuju neki proizvod, sacekaju da dobiju fiskalni. Ako ga dobiju, tada se legitimisu i zurka moze da pocne... Kad su vec tu krecu redom od Servisne Knjizice, pa malo ulazi, ma malo periodicni izvestaj... Uvek ce nesto da nadju...
          https://t.me/pump_upp

Comment

• Cvagen
            Banovan
            • 17.04.2010
            • 122
            • Beograd

Samo kešom plaćam, a ti viškovi, po dinar, dva i tri - čitaj NE DAM.

Bilo kako bilo, od srpskih nagradnih igara treba bežati, jer ovde od ljudskih prava nema ni p. Sve i da isteraš do kraja, država je 10x sklonija da se istali sa lokalnim prevarantima nego da pomogne poreskom obvezniku. Jedino zadovoljstvo može da ti bude eventualni izveštaj inspekcije, a i to će da se naplati znaš kad... Tek što će da promeni "poslovnu politiku"...

Sa tim debilima na kasama samo treba glasno, odmah im se rep povije kada vide da ne reaguješ na teleći pogled i besmislene odgovore. I odmah dolazi "šef".

Neko mi reče da Srbija ima neki zaostali sistem naplate preko kartica, svuda u svetu ti neki povratni signali stižu za 2-3 sekunde(do banke, centrale, otkud znam), dok se kod nas vuku po 15 minuta, kao pre 30 godina svuda u svetu i onda je recimo sa tuđom karticom moguće stići napraviti gomilu malverzacija u međuvremenu i udobno, bez žurbe otići sa lica mesta, bez da lopov ikada snosi posledice.
            Posebno jer se ni ovi što sipaju gorivo pa pobegnu ne jure, kamoli da se slike lopova sa kamere okače na zid u vidu obaveštenja/upozorenja ili "ne daj bože" MUP da ih juri ako ih prepozna, kada ih prepozna, pošto softver za to ima možda samo BIA, ali možda.

"Nagrade" uzimam samo ako su odmah dostupne, npr. prošle godine sam nakupio 40-50 litara tečnosti za brisače, jer se za svako sipanje od 25l+ dobijalo 2 litra tečnosti. Posle sam prestao, jer je bio pun gepek, pa su mi davali neke diskove, ali sam i to odbio kada se jednog jutra na omotu pojavio Šaban Šaulić. Pre neki dan sam u Novom Sadu "dobio" sprej/sjaj za tablu. Naravno, samo EKO, svi ostali se pre ili kasnije isciganišu. Kod ovih za 22000km nijednu varijaciju u kvalitetu nisam doživeo(potrošnja shodno temperaturi), gde god sam sipao po Srbiji i Crnoj gori, a ako je nečiji auto osetljiv na sitnice, moj je.

Comment

• buldozer
              CBC Veteran
              • 24.03.2006
              • 151
              • Beograd

Originally posted by zoranbg
              pre par meseci poslao sam jedan emile sa pitanjem ,zasto neke pumpe imaju vece cene od drugih za isto gorivo?,
              radnik na pumpi mi je rekao da zavisi od lokacije.
              na zvanicnom cenovnuki na sajtu NISa , nisu pisale razlicite cene..
              odgovor preko emile-a nisam nikad dobio..
              u medjuvremenu na sajtu vise i nema cenovnika..
              NIS polako prelazi na sistem lokalnog formiranja cena, te će se cene razlikovati na bezinskim pumpama u zavisnosti od okruženja, konkurencije itd.

Comment

• petri
                CBC Član
                • 10.11.2006
                • 11
                • Nis, SRB / Karlskrona, SE

NIS-ova pumpa Ledena stena u Nišu, prosle godine nekad oktobar-novembar, dođem da napunim bocu...
                U toro boci od 38 litra plovak je udario na 38.5 litra a ko zna koliko bi stalo da sam pustio da još puni (u principu nikad ne silujem uređaj, čim udari, gasim)
                Recimo da je boca bila prazna, mada je bilo sigurno bar litar u njoj jer sam do pumpe stigo na gas.

Na pitanje radniku kako je moguće da je toliko gasa stalo u toliku bocu, dobio sam odgovor "ne znam ja ništa, pumpa tako kaže".
                Zvao sam NIS-ov call centar da prijavim, naravno imao sam fiskalni sa kojeg sam procitao par brojeva i datum.
                Mislim da to nije dalo nikakve rezultate, i zato više nikad ne točim kod dotične firme.

Pozdrav!

Comment

• Dejo_Joe
                  CBC Veteran
                  • 25.08.2009
                  • 104
                  • Subotica

Ma ti kol centri nist ne pomazu,kazem ja,samo te iznerviraju jos vise,jer je to mesto gde mozes da se istreses a da ti ljudi s aprijatnim glasom ubedjuju u suprotno i kaze da oni nisu nadlezni neg ti onda kazu da ce se javiti neki (koji s ene jave) il kad se jave nadju take glupe izjave da ti presedne sto si i zvao.Kradu,ja vam kazem,izbegavajte NIS!!!!

Comment

• Presretach
                    CBC Član
                    • 03.03.2010
                    • 20
                    • Beograd

Meni na Zmaju (ka Nisu) u bocu od 60l sipali su jednom 59l, uglavnom 47l sipaju.
                    Ne resetuju kad neko sipa 10l i manje i lepo samo nastave da sipaju ako ne pratis od pocetka situaciju.
                    Jos na jednoj pumpi su mi sipali 58l ili 59l, sad lepo stanem nasmesim se i ispratim celu situaciju da decko zavrsi i idem da platim.

Comment

• nina996
                      CBC Senator XXL
                      • 20.03.2009
                      • 324
                      • leskovac

Juce drug u boci od 30l. sipao 32 litra.uzeo fiskalni racun i prijavio slucaj trzisnoj inspekciji.bas me cudi posto je poceo da sipa od nule.na koji nacin kradu
                      Pirke

Comment

• petri
                        CBC Član
                        • 10.11.2006
                        • 11
                        • Nis, SRB / Karlskrona, SE

Kako se meni cini, vecina ljudi koji voze na LPG imaju velike boce a tanak novcanik, dodju na pumpu i sipaju za 500, 700, 1000 ili koliko vec dinara (u prilog ovome govori cinjenica da vecina pumpi u zemlji ima tastere da se "isprogramira" za koliko dinara da sipa, ako sam dobro primetio).
                        Pri tom je mnogo lako da te pumpa(dzija) zavrne za odredjeni procenat jer realno nemas pojma koliko ti je sipao... posto su to relativno male kolicine plina, mozda ce da ti se ucini eventualno da je auto potrosio malo vise i to je to.
                        Pretpostavljam da se razlika vidi onda kad se puni boca, a posto smo izgleda retki ti koji je stalno punimo do kraja (bar ovde na jugu), sigurno ih briga za nas "izolovane slucajeve".
                        Ja sam svoj problem resio tako sto sam naso firmu gde kad punim znam tacno na kom litru ce da mi udari plovak, sa greskom od najvise +- 1L (dok me verovatno i oni jednog dana ne iznenade )

pozdrav!

Comment

• boban1982
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2010
                          • 1106
                          • Batajnica
                          • SAXO VTS-BIC

Ma koja trzisna inspekcija,ne moze im niko nista,kradu oni samo tako,pa ti ako imas zivaca dokazuj.Jer poenta je da zivimo u dobroj zemlji,bunimo se kada osetimo da nas kradu,a kada podizu cenu goriva svi cutimo,drzava nas peljesi a mi gledamo da li u bocu staje 59 ili 60 litara..........

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Originally posted by petri
                            Ja sam svoj problem resio tako sto sam naso firmu gde kad punim znam tacno na kom litru ce da mi udari plovak, sa greskom od najvise +- 1L (dok me verovatno i oni jednog dana ne iznenade )
                            Onda to kazi i drugima, ovde

viewtopic.php?f=304&t=3839&p=822901#p822901
                            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• expendable
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2009
                              • 3662
                              • Bor

Konačno sam ih nedvosmisleno navatao na krađi (bolje kad ne znaš manje se nerviraš) od čega neću imati koristi.
                              No nedelja pa zovi ti tržišnu (što ću sutra i uraditi, ali ne očekujem neku vajdu; da zovem njihov call centar, ne pada mi napamet).
                              Boca od 30lit. puni se 25 do 27lit. (25,5 do 26 na regularnim pumpama, mada odavno nije cela punjena).
                              85% od pune mi je prihvatljivo (plovak neispravan, ventil nenaštelovan ili poluispravan, boca 32 umesto 30 lit., veliki pritisak na aparatu, ko zna šta sve a možda i sve u kombinaciji) ali ne i 99-101% !!?
                              Plin mi je bio na rezervi već dva dana i praktično na "nuli" (na pokazivaču) 2km pre pumpe. Ipak kako sam došao bez trzaja motora mora da je unutra bilo bar 0,5l do jednog litra (u najgorem slučaju).
                              Ajd' na karticu pa kad sam blizu nule da vidim šta će biti, kad ono 29,17lit.
                              Pumpadžija (već poznat meni i ja njemu iako nismo prijatelji) me samo pitao kako sam došao do pumpe (na moju primedbu da je nešto mnogo to za 30 litarsku bocu).
                              Dakle 99% (kao što on reče, moguće je što da nije, nije mi ispravan ventil pa sam ga baš "nagurao") - mašala!
                              A kod drugih (mada odavno ne) max. 27lit. a najčešće 25,5 tj. 23-24 kada sam na "nuli"?! Veliki pritisak, nije nego. Jedino je Lukoil sa 28,7 lit. (ili tako nešto između 28,5 i 29) bio blizu ali na potpuno praznoj boci (te uz blagi nagib na mestu točenja). A za njih sam ubeđen da kradu 5 do 10% (sve preko 27lit. je čista čistijata krađa).
                              Ovde je minimalna krađa 8% (što sam spreman da prihvatim, uzimajući OMV kao referencu iako mi ni oni nisu baš 100% čisti) a najverovatnije je svih 15% (prema jednoj privatnoj pumpi i zdravoj logici).

Dakle jesam ja oguglao i već 5% prihvatam kao legalnu krađu i cenu života u zemlji Srbiji (inače zaista zvuči suludo, i nisam neko ko to lako prihvata, no sa vetrenjačama ne vredi baš ... ), ali 8 do 15% (verovatnije ovo drugo) je stvarno mnogo!!
                              Još su u vreme akcije "pištolj" imali vanredno baždarenje (ni godinu dana nije prošlo). Doduše i dva sumnjiva kvara na TNG (pardon PBS, više sam ih zbog toga izbegavao ili tek 500 ili 1000din. sipao) točionom mestu.

I koliko mi dođe PBS? 63,4 pa još jedan ekstra PDV, taman 73 dindži!

Ne znam kako ćete vi drugi ali (pošto od inspekcije ništa ne očekujem) više me NIS neće videti skoro (ikad)!
                              Nema eufemizma za ovo - kradu brate pa rasturaju!! Do Rusa je bilo organizovano od vrha do "portire Pere", malo je utihnulo a mislim da su (nažalost) nastavili po starom! Šta više mislim da posle "pištolja" jedino još isti možemo dobiti u g.z.cu, jer pošto je sve tiho prošlo, zašto bi se pa i trudili da urede sistem!? Verovatno na njihovom mestu ne bi ni ja.
                              Uzgred, odakle im povećanje profita od 318% u prvom kvartalu?? Imate tri puta pravo da pogađate!

P.S.
                              Izrazito manja potrošnja (10-tak %) u inostranstvu je manjim delom do boljeg kvaliteta a većim delom ...
                              Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• zagor
                                CBC Početnik
                                • 06.08.2008
                                • 2
                                • Beograd

Ljudi moji,

Radnici na NIS pumpama su 75% neuki, bezobrazni, nekulturni... (cast izuzecima). Izbegavam ih u veeelikom luku.
                                Zasto za svoj novac da se nerviram??? Gorivo kupujem na uglavnom MOL pumpama i nemam ama bas nikakvih problema. Kulturno osoblje, kvalitetnije gorivo.
                                Ovi NIS - indijanci dok se dovedu u red trebace jos dosta vremena. Navikli su se na drzavne jasle i na nerad, nekulturu i sistem lezi lebe da te jedem...
                                Zato: NIS-nikada!!!

Comment

Working...
                                X