Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maliomladinac
    CBC Senator XXL
    • 21.11.2008
    • 995
    • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Re: Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Svoj cuva svoga
    A da su se osilili i to jeste, svojim ocima sam video kako vade gorivo iz rezervoara(ispod zemlje), i za tu kolicinu sipaju vodu, cesmovacu... Opet primer tog ortaka... I onda se to izvuceno gorivo deli medjusobno...

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
    061/665-94-23

Comment

• maliomladinac
      CBC Senator XXL
      • 21.11.2008
      • 995

Samo da se nadovezem na onih mojih 24l...
      Sipao sam na istoj pumpi BMB98 po ceni od 142.9din(ja mislim), i sa 16L presao 178km u skoro identicnim rezimima voznje jer sam utanacio dnevne rute, svaki dan isto, a drugi put sa 10L presao sam 99km. Po bordu, 9,2l na 100km,sto mu dodje tu negde..
      Razlika je ogromna, i da bi je primetio ne moram da sipam goriva da mi se preliva iz rezervoara, niti mi treba prosecna potrosnja u mililitrima.

061/665-94-23

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

Maliomladinac:
        "Razlika je ogromna, i da bi je primetio ne moram da sipam goriva da mi se preliva iz rezervoara, niti mi treba prosecna potrosnja u mililitrima."

Ovo bih se lako složio u slučaju da je ptorošeno 24lit. na 156km. Ali ti spominješ "na bordu" 10,2 a na drugoj pumpi (i sa drugim benzinom) 9,2l. Razlika jeste velika ali 1lit. se može tolerisati u gradskoj vožnji. Naravno da za 15lit. ne mora dalje da se priča.
        Uostalom zadnji put sam se razočarao u Lukoil (totalno). Iako bi moglo da bude i ovako i onako, 25lit. na 200km po toplijem vremenu (zadnja nedelja) nema logike (12,5lit.) osim da:
        1) Krade pokazivač
        2) Loš kvalitet LPG (TNG)-a.
        Verovatno je ovo drugo. Mada ... može biti i kombinacija. Poslednjih mesec dana sam sipao isključivo na NIS-u (jesu neljubazniji ali je u gradu a ne izvan što po snegu čini razliku, mada su na Luk-u bar malo očitstili a NIS-ovcima sneg "do kolena").
        Zbog toga je možda i do brojača. Inače razlike su bile 0,5lit. do 1 litar što je nedovoljno za bilo kakav zaključak iako je manja potrošnja bila na strani NIS-a ali ne uvek.
        Kao što kaže Dora, na gasu se ne oseća toliko. Zaista po ponašanju motora ništa nije bilo različito. Ipak ovo zadnje me je dovelo do UTISKA (brejako bi bilo da zaključujem) da je bar zadnja cisterna bila lošeg kvaliteta. Celu zimu sa istim podešavanjem i sličnim relacijama 9,5 do 11lit. sa sve radom od par desetina min. na leru po rezervoaru (poslednji put ni ovoga nije bilo osim na semaforima). Dakle 20% je lako da se zaključi i na manjoj količini već za 10% ili manje teško bi bilo da se kaže. Dakle samo pojasni da li je 10,2 ili 15,9 lit. na 100km (pokazivač na tabli nije ozbiljan dokaz, board bi već bio ukoliko je 50% registovano više, jer ipak ne greše više od 5 do 10%).
        Nadam se da se razumemo, nisam ni ja za mililitarsko merenje ali iole preciznije mora da bude zasnovano a i oba slučaja na 25lit. su više jaki utisci (i naravno da ćemo izbegavati te pumpe) nego nešto što je 99% sigurno.
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• maliomladinac
          CBC Senator XXL
          • 21.11.2008
          • 995

Bord laze kao pas ocigledno
          Resetujem trip svaki put kad sipam i to mi je ono od prilike da vidim koliko cu preci sa tim sto nalijem. Razlika izmedju 24L/156km i 16L/178km je abnormalna... Sigurno je bilo ocajno gorivo plus su verovatno zakinuli za koji litar. Sad bord pokazuje manje-vise tacno.

061/665-94-23

Comment

• expendable
            CBC Senator XXL
            • 04.11.2009
            • 3662
            • Bor

Dovoljno velika razlika da su zakinuli neki litar. Baš je nenormalno.
            Naravno board može da laže i kao pas no kad je ispravan opet nije baš previše precizan uređaj (zavisno i od automobila) u 101% slučajeva pokazuje manju potrošnju no ponekad i jako blizu stvarnog.
            Ovo je specifičan slučaj kada je razlika 50% i više pa nema potrebe da se dokazuje mnogo osim što je možda i kombinacija faktora (sigurno nisu ukrali više od 10% to se brzo primeti, pre će biti neka dodatna vrednost).
            Inače za preciznije mora da se puni do čepa pa nekoliko puta, sve drugo je neprecizno i nedovoljno pouzdano.
            Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Dejo_Joe
              CBC Veteran
              • 25.08.2009
              • 104
              • Subotica

P.S. bord komp laze,treba ga besiti! sve je do stila voznje.Ne mozes dva puta isto stinsuti gas pa da ga ubijes.Podji na neku relaciju dva puta,i sa najpreciznijim merenjem,u mililitar nece bit isto,ne mozes dva puta isto voziti,ili objasni mi kako mozes...nije sve u tome e vozicu 80km/h 5.brzinom,e pa da,al koliko si stisnuo gas da dodjes do tih 80!

Comment

• maliomladinac
                CBC Senator XXL
                • 21.11.2008
                • 995

Ja cu se povuci iz ove diskusije jer ne mogu da objasnjavam jedno te isto. Stisnem ga ponekad ali nikad toliko da bude tolika razlika, a svaki dan mi je ISTA ruta. Ok je razlika 2-3 pa ajde da kazes i 4 litre, ali 8 litara?

061/665-94-23

Comment

• expendable
                  CBC Senator XXL
                  • 04.11.2009
                  • 3662
                  • Bor

Dejo_joe
                  Zaista nisi pažljivo čitao celu diskusiju. Već su izražene sumnje u ovo ili ono. Ja sam se već izvinuo čoveku jer nisam bio siguran da li je za 156km potrošeno 24lit. (25 zapravo) ili je stiglo do rezerve.
                  Možeš ga gaziti i u patos sa 9 na 16 litara zaista po gradu (ne možeš ga ni gaziti non stop) ne može da se objasni bilo čime.
                  Neka je i onih 9 zapravo 10 a 16 nekih 15, opet je 50% razlike.
                  Zaista kad imaš ustaljenu rutu moraš da se uklopiš u ±10%.
                  Recimo ono sa Lukoil-om je bilo prvo 13,88lit. na 113km (12,3 lit.) pa posle na 202km ispalo još više.
                  Zimi sam redovno (ispred škole recimo) ubijao bar sat u leru na rezervoar (i više) pa nikad nije bilo više od 11 a obično 10-10,5lit. TNG na 100km.
                  Doduše kod TNG-a je lakše reći da je lošiji kvalitet, mada mi je sumnjiv brojač na Lukoil-u odavno no razlike su do 10% pa je teško tvrditi (teža noga na gasu i slično). Najsumnjivije mi je bilo što sam tamo uspeo da naguram 90,5% rezervoara inače nigde više od 85-86% (mada je to i do pritiska pa je opet teško reći).
                  Barem je jako sumnjivo. Možda ispravno i radi ali ima fora sa resetovanjem ili tako nešto.

Comment

• Dejo_Joe
                    CBC Veteran
                    • 25.08.2009
                    • 104
                    • Subotica

Po satu nikad isto...resetujem u voznji sat za potrosnju prekljuce,sa 80km/h 5.brzina ono 22km/l a juce,16 km/l,isto sve...znaci sat je jedan velik gresnik,i nas neprijatelj...nije mu za verovati

Comment

• maliomladinac
                      CBC Senator XXL
                      • 21.11.2008
                      • 995

Prosecna potrosnja koju izracunava auto nije toliko merodavna, zato na to i ne obracam paznju toliko. Obracam paznju na to koliko sam sipao i koliko sam presao sa time koliko sam sipao.

061/665-94-23

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

A da tebi ipak nije nešto malo neispravno?
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• maliomladinac
                          CBC Senator XXL
                          • 21.11.2008
                          • 995

Npr sta? Sacekacu da potrosim ovo sto ima u rezervoaru, i sipacu opet ono ***** od 121 dinar, i ako opet poludi sa potrosnjom, koga onda da hvatam za gusu?
                          Evo, i dalje je oko 9l potrosnja sa bmb98. A nisam jedini sa tim problemom. Drugar u clia 2004 1.6 16v stalno sipao evropremijum bmb95 i trosio mu oko 8-9, igrom slucaja natocio je JEDNOM bmb95, po bordu mu skocila potrosnja na 13-15 po gradu gde mu je uvek oko 9... A vidi slucajnosti, sipamo na istoj pumpi...

061/665-94-23

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

Izgleda da je:
                            1) Malo loše *
                            2) Malo dobro **
                            Malo po malo i propadosmo.

* gorivo
                            ** kradu

Comment

• radebgyu
                              CBC Senator
                              • 03.02.2009
                              • 244
                              • Beograd

Opet kradja Ruma,Grocka I Smederevo naravno ponovo NIS.

Poslednje hapšenje u nizu desilo se pre dva dana kada je Služba za borbu protiv organizovanog kriminala u nastavku akcije „Pištolj" uhapsila Aleksandra Barića (31) iz Beograda, Nikolu Radovića (34) iz Smedereva i Miroslava Petrovića (60) iz Rume koji se sumnjiče da su na benzinskim stanicama „NIS Jugopetrol" u Grockoj i Rumi potkradali potrošače prilikom kupovine goriva. Krivične prijave podnete su protiv Vladimira Dragojlovića (54) i Ivana Todorovića (32) iz Beograda.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/244487 ... im-pumpama
                              http://www.mitsubishiclubserbia.com

Comment

• boban1982
                                CBC Senator XXL
                                • 14.03.2010
                                • 1106
                                • Batajnica
                                • SAXO VTS-BIC

Koliko li je jos takvih,tome nema kraja!

Comment

Working...
                                X