Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

Re: Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

Nisam baš neko ko lako odustaje, ali neki su još na državnim jaslama!
    Recimo ... tržišna inspekcija ... zovi centralu oni kažu zovi lokalce (sve to lepo i kulturno) ... lokalaca nema ... dobiješ ih iz trećeg puta ... bla, bla, bla ... O.K. kapiram (bilo je i na forumu) da je procedura komplikovana ...
    Nemam ništa ja od toga da nekom naudim (ispašće krivi radnici, neće valjda kompanija?!) Jest' platila bi firma ali kako nisu do sada plaćali ni za "pištolj" ne bi ni da im se takav prisloni na čelo, pa zašto se zamarati.
    Izbegavati, izbegavati i samo izbegavati ... mogu oni godinama i sa padom prometa ali bar se neće nervirati oni koji ih zaobilaze.
    Inače neljubaznost je delom (bez da ikoga pravdam, ili da optužujem) i zbog dva tipa radnika na pumpama, jedni koji rade u NIS-u i drugi koji rade za njih. Možda toga više nema ali me ne bi čudilo da je još tako.
    Nisu jedini a nisu ni od zlata (daleko od toga).
    Negde je veliki izbor ali gotovo svuda ima bar neke alternative. Svako ko može i kad god može treba da izabere gde misli da je najbolji.
    Neka i ne kradu, ne zanima me, neka daju automobile na nagradnoj, ne zanima me, i neka su najjeftiniji (a nisu), doviđenja, posle tolikih godina smičio bi mi se i rod rođeni! Zbogom!
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• buldozer
      CBC Veteran
      • 24.03.2006
      • 151
      • Beograd

Happy Hour

Comment

• expendable
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2009
        • 3662
        • Bor

A jel' ima happy hour kada im točiona mesta mere tačne količine (bio bi veći popust!!)

"попуст од 3 % на све врсте нафтних деривата који се продају на бензинским станицама НИС а.д. - евро премијум, БМБ 95, Д2 и евро дизел."

Lepo su Vam rekli, TNG nemaju!! (ko zna šta prodaju, pa možda je litar zapravo 1,1lit.)

Ne, hvala!

Više bi voleo Shell pa makar imali "happy hour" od +3% (non stop)!
        Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• Viper
          CBC Senator XXL
          • 25.11.2004
          • 700
          • Kać

Neka nabiju sebi tih 3 % tamo gde sunce ne sija.
          I DONT NEED SEX
          goverment fucks me every day!

Comment

• kristina990
            Banovan
            • 13.04.2009
            • 1066
            • Srbija

...to je na 1000 din ušteda 30 din,beznačajno da bi tempirao vreme točenja od 11 do 12 časova....

Comment

• expendable
              CBC Senator XXL
              • 04.11.2009
              • 3662
              • Bor

Cela istina! Ovim ništa neće postići. Potrošiće možda 3 miliona dindži što možda za njih nije mnogo ali je moglo mnogo bolje da se upotrebi.
              Kakvi da su - "polu" "naši" su. Jedino što su navikli da se ponašaju kao monopolisti, što možda još uvek jesu ali neće još dugo.
              Gazprom je takođe priča za sebe. Da su veliki i da im priliči ponašanje svetskog giganta - stoji.
              Ipak ovde bi morali da povuku malo korisnije poteze. 99% zaposlenih im je iz perioda Državnog monopola. Pa neće valja ti isti ljudi da se preko noći ponašaju drugačije. Nema šanse.
              OMV, MOL, EKO pa i LUkoil (tim redosledom) su mnogo više na tržišnim nogama te bi (da nije uticaja politike, te ipak nemogućnosti za idealnu logistiku) pregazile NIS za godinu-dve. Naravno to se nije i neće se desiti jer "vrana vrani oči ne vadi" a i uticaj politike je i dalje kod nas bar 5x veći nego u EU (i tamo toga ima ali je manje anti-tržišni).
              Što pre prestanu da se igraju "Moćnih i Silnih" utoliko bolje i za njih i za nas.
              Konkretno za ovaj slučaj:
              Bolje da su za tih par miliona koje "poklanjaju" izbaždarili pumpne stanice i to objavili na velika vrata (da je sve O.K.).
              Ovako im treba 5% popusta tek da nivelišu razliku u količini (na pojedinim bar pumpama) i još 5% za ljubaznost (i čistoću) tako da tek sa 10% nižom cenom bili na istim pozicijama kao zapadniji (ili samo severniji ili južniji) konkurenti.

Comment

• kristina990
                Banovan
                • 13.04.2009
                • 1066
                • Srbija

Odg: Otkrivena kradja goriva na NIS pumpama

točim na više pumpi...kradu svi i to je uobičajena praksa...kako,neznam....meni 91. kad sam redovno točio pun rezervar u 126 bis nikad nije stalo više od 18,maksimalno 19 litara,a mislio sam da ne mogu više preći ni metra...u zanje vreme sam točio nekoliko puta pun rezervar,svaki put stalo preko 20 litara-20,5...20,7...ispada da sam vozio na pari...a uvek sam po proceni imao goriva za još 20-30 km...
                ...i nekad mi je bilo dosta 5 litara da ugasi lampicu od rezerve,a sad nekad ni za 1000 din nije dosta,a rezerva je 5 litara..
                Last edited by kristina990; 05.11.2011, 15:09.

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Na NIS pumpi u smederevu do pre tri meseca nije bilo kradje.

Zadnja tri meseca sam primetio da im se pumpa gasi po cetri pet puta u toku sipanja na 4-5 sekundi.
                  Pitam zasto je tako? Odgovor od tocioca ma to tako treba. Nista mi nije bilo sumnjivo.

Inace bar jednom u dva meseca zavijem ventil na boci i sipanje krene i stane na 5-6 dinara. Sve OK.

Pre tri meseca zatvoren ventil ja sam povezem pistolj krene tocenje opa 70 dinara, sta cu progutam knedlu i odvijem ventil. Pet puta su ugasili pumpu u toku sipanja. Sta cu platim i odem.

Tek kuci shvatim sta oni rade ustvari. Nepovratni ventil pre pumpe im je pokvaren a u crevu imaju gasova koji se vide u providnom oknu i kod svakog gasenja pumpe litar plina se vrati u rezervoar a pritisak padne sa 12 na 9 bari.

Kako im stati na put? Smislim plan i odem na pumpu ukljucim prekidac a crevo uopste ne povezem na auto. Brojcanik iskuca 70 dinara zovem radnika i kazem mu da nisam povezao crevo a vec je 70 dinara. Cekam da mi kaze da moram da platim. Odgovor tocioca je bio idi kod ovih na kasi pa im kazi. Odem tamo spreman da im kazem da necu da im platim i neka zovu policiju i koga hoce pa da pregledamu video snimak gde se vidi da crevo nije ni prikaceno. Na kasi hladan tus nisam ni poceo da pricam a prodavac rece ponistili smo gospodine idite sipajte ponovo. Vratim se nazad a radnik vec prikacio crevo i krenuo da toci od nule a pumpa se opet gasila 4-5 puta.

A ko je platio onih 70 dinara i zasto mi nisu rekli ni rec???

Comment

• kristina990
                    Banovan
                    • 13.04.2009
                    • 1066
                    • Srbija

70 dinara od svakog ko sipa bilo plin,benzin ili dizel,to su milionske cifre-dnevno....nema te kontrole i inspekcije koju ne mogu kupiti....a sipati se mora...nije dosta što se državi plaća njen deo,cena benzina sa "dodatnim porezom" je 150 dinara...ili
                    Srbija je zemlja sa posebnom mernom jedinicom,srpski litar =manje od 9 deci
                    zato ako vam auto troši 9 srpskih litara,a u inostranstvu 7 budite sigurni,nije do boljeg benzina,digitron u ruke i računajte...

Comment

• boban1982
                      CBC Senator XXL
                      • 14.03.2010
                      • 1106
                      • Batajnica
                      • SAXO VTS-BIC

Ne moze im se stati na put nikako!!!!

Comment

• expendable
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2009
                        • 3662
                        • Bor

Nema šanse!! Ko da im stane na put? I zašto?
                        Čak bi moglo da se kaže (a da ne bude naivno) da centrale ne rukovode ovim krađama ali da ih (kod svih pa negde više negde manje, uglavnom više) prećutno odobravaju u smislu da mogu sa malim platama da imaju VEOMA zadovoljne radnike.
                        Ušteda od recimo 100€ po radniku pa računaj. Bitno je (nula ili jedan) da li tamo radiš ili ne. A da radiš ... treba veza, a trebaju (verovatno) i pare. To ne rade zapadnjaci? Pa oni su to izmislili, ne budite naivni.
                        E tako, Šljivropo, bar smo u nečemu prvi (ili u prvih pet) u svetu: korupciji, konkurentnosti, krađi goriva ...
                        I sad manje pesnički:
                        'b_samardzic' je primetio ono što sam čuo i od radnika na pumpama (ne iz mog grada, nego na strani).
                        To je najjednostavnija fora za krađu (nije kraduckanje jer se brzo skuplja). Neispravan povratni ventil i količina iz creva koja može biti i do 2 litra (kako gde) ali obično litar, što odgovara onih 70 dindži koje čovek spominje.
                        Ko je platio? Pa sledeći koji je točio. Zar ne?
                        Uostalom: niste li primetili da nema te pumpe (kod mene u Boru izrazito) da se ne popravlja na 2-3 meseca (bukvalno je tako). Mislim na TNG "točilice" (automate).
                        Jeste li primetili "štucanje" pri punjenju? Jeste. Pa to vas potkradaju. Promenićete (naivno) pumpu? Ništa zato, ni konkurencija ne spava.
                        Inače u gradu mi je potrošnja skočila sa 10 na 12 litara. Litar je zbog malo hladnijeg vremena a drugi litar - pogađate odakle.
                        Potrošnja i benzina a naročito TNG-a van zemlje Srbije je bar 5% manja (potpisujem) a verovatno i svih 10% (izgleda mnogo a pošto je paušalno, da ne tvrdim; ipak litar-litar i po pri svakom sipanju te najčešće sipanje za 1000din. - koincidencija? Teško!).
                        Zaključak: kad sipate, sipajte više. Možda kradu i na meri ali "na crevo" kradu sigurno, te ta "jednokratna taksa" procentualno manje dođe što ređe sipate.
                        Naravno ima i softificiranijih metoda krađe. Ako se baždarenje već radi softverski ... pogađate šta je sve moguće.

Comment

• simbol
                          CBC Član
                          • 08.09.2010
                          • 93
                          • Skopje - Republika Makedonija

[QUOTE=expendable;532475]Nema šanse!! Ko da im stane na put? I zašto?
                          Čak bi moglo da se kaže (a da ne bude naivno) da centrale ne rukovode ovim krađama ali da ih (kod svih pa negde više negde manje, uglavnom više) prećutno odobravaju u smislu da mogu sa malim platama da imaju VEOMA zadovoljne radnike.
                          Ušteda od recimo 100€ po radniku pa računaj. Bitno je (nula ili jedan) da li tamo radiš ili ne. A da radiš ... treba veza, a trebaju (verovatno) i pare. To ne rade zapadnjaci? Pa oni su to izmislili, ne budite naivni.
                          E tako, Šljivropo, bar smo u nečemu prvi (ili u prvih pet) u svetu: korupciji, konkurentnosti, krađi goriva ...
                          I sad manje pesnički:
                          'b_samardzic' je primetio ono što sam čuo i od radnika na pumpama (ne iz mog grada, nego na strani).
                          To je najjednostavnija fora za krađu (nije kraduckanje jer se brzo skuplja). Neispravan povratni ventil i količina iz creva koja može biti i do 2 litra (kako gde) ali obično litar, što odgovara onih 70 dindži koje čovek spominje.
                          Ko je platio? Pa sledeći koji je točio. Zar ne?
                          Uostalom: niste li primetili da nema te pumpe (kod mene u Boru izrazito) da se ne popravlja na 2-3 meseca (bukvalno je tako). Mislim na TNG "točilice" (automate).
                          Jeste li primetili "štucanje" pri punjenju? Jeste. Pa to vas potkradaju. Promenićete (naivno) pumpu? Ništa zato, ni konkurencija ne spava.
                          Inače u gradu mi je potrošnja skočila sa 10 na 12 litara. Litar je zbog malo hladnijeg vremena a drugi litar - pogađate odakle.
                          Potrošnja i benzina a naročito TNG-a van zemlje Srbije je bar 5% manja (potpisujem) a verovatno i svih 10% (izgleda mnogo a pošto je paušalno, da ne tvrdim; ipak litar-litar i po pri svakom sipanju te najčešće sipanje za 1000din. - koincidencija? Teško!).
                          Zaključak: kad sipate, sipajte više. Možda kradu i na meri ali "na crevo" kradu sigurno, te ta "jednokratna taksa" procentualno manje dođe što ređe sipate.
                          Naravno ima i softificiranijih metoda krađe. Ako se baždarenje već radi softverski ... pogađate šta je sve moguće.[/QUOTE

Drugar gresis, zasto togas vo mk koga punam na Makpetrol trosi 15ltr benzin, a na luk oil 12 ltr benzin pr isti rezim vozenje?
                          VECTRA B - POWER

Comment

• expendable
                            CBC Senator XXL
                            • 04.11.2009
                            • 3662
                            • Bor

@simbol:
                            Drugar gresis, zasto togas vo mk koga punam na Makpetrol trosi 15ltr benzin, a na luk oil 12 ltr benzin pr isti rezim vozenje?

Hvala na komentaru.
                            Da budem malo precizniji:
                            Manja potrošnja van Srbije je u NA NEKIM PUMPAMA, NEKIH KOMPANIJA i uglavnom u zemljama EU (naročito osnivačima).

Što bi se reklo:
                            ma krali bi i oni* (originalno - bacali bi opuške i papiriće na ulicu) ali su kazne velike, a kontrola česta (češća) i ozbiljnija.

* zapravo više bi krali; uostalom to je u ljudskoj prirodi - kada je na izvolte, nekako je lakše i "moralnije".

Comment

• simbol
                              CBC Član
                              • 08.09.2010
                              • 93
                              • Skopje - Republika Makedonija

Abe kradat site ama se pocesto ima se poveke guzva na ednite, a pomalku na drugite, ipak nekoj gleda i procenuv sto e filmot
                              VECTRA B - POWER

Comment

• Heinz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 1027
                                • Beograd, Voždovac
                                • Avensis 2.0 D4D

Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

Working...