Zakon o zaštiti potrošača.

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxx79
    CBC Veteran
    • 21.02.2009
    • 106
    • Pancevo

Re: Zakon o zaštiti potrošača.

Originally posted by ada
    Vidi. Mi smo pristupili drugoj matematici. Imamo malte ne od svih auta dva slicna ili da kazem ista (mada isti nepostoje) auta ali po razlicitim cenama i to ne malim razlikama pa ko sta hoce. I to je po meni najpostenije
    a koji su to MI(oni koji su pristupili drugoj matematici)?

mislis na sve prerpdavce polovnih automobila u Srbiji?....

Comment

• PanduR
      CBC Veteran
      • 18.11.2010
      • 133
      • Pecinci

Originally posted by Chubbs
      Ako je registrovan onda je legalan.
      Ovo brisi iz dobro poznatih razloga: tema Pomoc oko oduzetih vozila! Dokaz da potrosac ni na koji nacin nije zasticen u slucaju kad se radi o krijumcarenom vozilu, uredno registrovanom u Srbiji.
      Kriminalcima idu na ruku Ustav i ostali zakoni Srbije!

Comment

• Chubbs
        Everybody lies
        • 29.01.2006
        • 5807
        • Novi Sad
        • Audi A6 1.8T

napisah, da se ja pitam. To sto ti pises je sada a da se ja pitam bilo bi drugacije. Znalo bi se ko je odgovoran i za sta. Ne bih vesao vlasnika automobila nego sluzbenika koji je omogucio da to tako prodje. Mislim da vise ne bi prolazilo.
        You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
        Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
        Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• PanduR
          CBC Veteran
          • 18.11.2010
          • 133
          • Pecinci

Nazalost i dalje prolazi! A ja bih obojicu po Dusanovom zakoniku, a ne po tamo nekim belosvetskim (zapadnjackim) zakonima.

Comment

• nicolas
            CBC Veteran
            • 17.11.2007
            • 175
            • Beograd

Postoji i tu jedan nepisani zakon. Ne daj Bože da se ustanovi da mi je auto kraden. Prvo bih od prodavca tražio pare nazad (svakako imam pismenu garanciju od njega, za legalnost). Ukoliko bi bilo problema, pa ima da ga nema! Pa ako mu se isplati da ga nema, onda ok

Originally posted by Chubbs
            napisah, da se ja pitam. To sto ti pises je sada a da se ja pitam bilo bi drugacije. Znalo bi se ko je odgovoran i za sta. Ne bih vesao vlasnika automobila nego sluzbenika koji je omogucio da to tako prodje. Mislim da vise ne bi prolazilo.
            Pa sad, koliko su službenici krivi? Mislim da oni tu ne mogu ništa. Kada kupiš uvezen auto, ti završiš prvo svu papirologiju, platiš ga, ideš u SUP da ga registruješ. Kada ga registruješ, dobiješ jedan formular koji moraš da potpišeš, a na kome piše da auto ne možeš da otuđiš 2 meseca od trenutka registracije. Za to vreme MUP proverava da li je auto na Interpolovoj poternici. Ukoliko se ustanovi da jeste, ostaješ bez auta, MUP i državu to nije briga, a da li ćeš uspeti to da rešiš sa prodavcem, to je tvoja stvar. Tako da u trenutku kada registruješ auto, niko ne može da ti kaže da li je regularan ili ne. E sad, da li bi ceo informacioni sistem MUP-a mogao bolje da funkcioniše, pa da podatke dobijaju real-time, dok ti pravi saobraćajnu, to ne znam. Drugar iz Novog Sada je tako naleteo na kradenog Punta i oduzeli su mu ga. Otišao je kod vlasnika placa i ovaj mu je odmah vratio novac (to su jako retke situacije). Mada, pošto je ovaj drugar 3 sa 3, kao od stene odvaljen, verovatno prodavac nije ni smeo da se zeza sa njim

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

pa ako ne moze real time, onda neka cekaju u zici dok se ne proveri legalnost. Ako nije legalan, ne moze izaci iz zice. Jednostavan sistem. Posle toga na tehnicki, ako prodje tehnicki onda je mehanicki i limarijski ispravan i bezbedan. I za sve da se zna ko je odgovoran i ko je sta pustio. Za bilo kakvu nepravilnost - bandera.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• nicolas
                CBC Veteran
                • 17.11.2007
                • 175
                • Beograd

Slažem se sa tobom. Samo, prosto je nezamislivo da u Srbiji nešto funkcioniše besprekorno dobro. A i državi tu nije loše. Kada zaplene kraden auto iz inostranstva, tu je na gubitku jedino kupac/vlasnik. Država je uzela svoj deo - PDV, auto je zaplenila i vratila ga kome treba i pojeo vuk magarca.

Comment

• kuzmar
                  Moderator
                  • 18.12.2009
                  • 783
                  • Lazarevac
                  • Pezo 207 1.6 HDI

Kad vec pomenuste situaciju sa legalnoscu auta. Postoji povremeno oglas po kojima Uprava carina prodaje vozila oduzeta zbog carinskog prekrsaja. Desavalo se da se novi vlasnik uredno dobije sve papire neophodne za registraciju,da takav auto registruje i po 2-3 godine i onda se pojave nadlezni i oduzmu auto uz obrazlozenje da se nalazi na poternici Interpola. Jos nisam cuo da je neki od tih vlasnika obestecen. Carina je uzela svoje, drzava svoje, MUP svoje jedini koji ima stetu je kupac tog vozila.

Nedavno je bio slucaj oduzimanja mercedesa ranije zaplenjenog na carini, dodeljenog Opstini Pirot. Otisli ljudi u Sloveniju sluzbeno, u povratku seli da popiju kafu u nekom lokalu i zamislite, naisao pravi vlasnik automobila, alarmirao policiju koja je izasla na lice mesta i zaplenila auto. A navodno pre dodeljivanja takvih vozila vrsi se kompletna provera u MUP i Interpolovoj bazi podataka.
                  www.paluba.info

Comment

• PanduR
                    CBC Veteran
                    • 18.11.2010
                    • 133
                    • Pecinci

Ne verujem, jer se provera vrsi za sva vozila, a ne samo takva. Sam postupak oduzimanja po pravilu traje najmanje dve godine, a provera da li je vozilo ukradeno, ponovo prilikom registracije.
                    U tom slucaju kupac je u potpunosti zasticen, jer mu je vozilo prodala drzava.

Comment

• kuzmar
                      Moderator
                      • 18.12.2009
                      • 783
                      • Lazarevac
                      • Pezo 207 1.6 HDI

Pardon, nije Pirot nego Cicevac.

Službeni „mercedes” opštine Ćićevac, koji je prošle nedelje zaplenjen u Sloveniji, ukraden je pre više od četiri godine u Hrvatskoj, saznaje „Blic”. Ko je i kako zatim ukradeno vozilo prevezao u Srbiji nije poznato, ali je kao poslednji vlasnik zaveden naš državljanin M. R., od koga je „mercedes” oduzet zbog carinskog prekršaja.
                      „Mercedes” je posle oduzimanja tri godine bio na carinskom placu, a vlasnik M. R. osuđen je na kaznu od 700.000 dinara. Prošle godine, Vlada Srbije oduzeti „mercedes” poklonila je opštini Ćićevac, da bi delegaciji ove opštine prošle nedelje bio oduzet u Sloveniji, kada je utvrđeno da se radi o kradenom vozilu.
                      jer je „mercedes” već dva puta registrovan bez problema, a s njime su razne delegacije putovale u Nemačku i Makedoniju.
                      Ovo je drugi put da tim „mercedesom” putujemo u Sloveniju. Prvi put nije bilo ni naznake da je automobil ukraden
                      http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/213175 ... -Hrvatskoj

Ovo sam naveo kao prilog tezi: neka stoji u zici dok se ne proveri legalnost. Koliko je to potrebno vremena da se otkloni svaka sumnja da je auto mozda ukradeno? U ovom slucaju se radi o 4 godine (3 godine bio na carinskom placu plus godinu dana u vlasnistvu Opstine.

Ako se nesto ovako desava drzavnim institucijama sta tek moze da se desi obicnom gradjaninu?
                      www.paluba.info

Comment

• Chubbs
                        Everybody lies
                        • 29.01.2006
                        • 5807
                        • Novi Sad
                        • Audi A6 1.8T

Pre ce biti da niko nije pogledao 4 godine a prvi put kad je pogledao, imao je sta i da vidi.

Comment

• kuzmar
                          Moderator
                          • 18.12.2009
                          • 783
                          • Lazarevac
                          • Pezo 207 1.6 HDI

Na isti nacin je neko fizicko lice moglo da kupi taj auto na licitaciji i da ostane bez njega. U susednom selu ima covek koji je ostao bez Pezoa 406 kupljenog na carini pre 2-3 godine. Dva puta je registrovao auto i sve je bilo uredu, u toku vazenja deruge registracije se ispostavilo da je ukraden negde u inistranstvu, Naravno auto je oduzet, a on je ostao i bez kola i bez para.
                          www.paluba.info

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

To je upravo ono što je Cubbs rekao za banderu, nije odgovarao onaj što je trebalo da pregleda. Dokle će biti tako, niko ne zna.
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• kuzmar
                              Moderator
                              • 18.12.2009
                              • 783
                              • Lazarevac
                              • Pezo 207 1.6 HDI

Da, upravu si. Tu sam recenicu preskocio u citanju.

Samo ima jedan problem. Onome kome se tako nesto dogodi u reziji drzave (u ovom slucaju carina) slaba je uteha sto ce neko visiti na banderi ako mu niko ne nadoknadi stetu.
                              www.paluba.info

Comment

• Dora
                                Nadzornik!!!
                                • 24.10.2004
                                • 17451
                                • Novi Sad
                                • FIAT

U bilo kojoj normalnoj drživi, jedno bez drugog neide. Ako će svi odgovarati za svoje postupke logično je da će isto tako svi uživati zaštitu ako naderu a pridržavaju se zakona.

Kako ja kao pojedinac mogu utvrditi da li je nešto kradeno, falsifikovano ili šta znam, to utvrdjuje ko je kompetentan, za to platiš i ne misliš.
                                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                                X