In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...
Niksicki Ford Mustang Grande 1971. Grande je bila luksuzna verzija obicnog kupea pravljena od 1969-73 a ovakvih ( 1971 ) je napravljeno negde oko 17 000 kom. Ovaj auto je skoro uvezen u cg a sudeci po ram air haubi ispod nje je osmak. Ne mogu da tvrdim koji ali 99 % da se radi o 302 ili 351 V8 motoru ( 210 ili 280/5 ks ). Onih 1% moze da bude 429 Cobra Jet ili Cobra Jet R sa 375 ks ( realno daleko vise ) ali Mustang Grande sa tim motorom je redji nego Hemi Cuda istog godista i skoro jednako skup, tako da ne verujem da je to to...
cekaj zar ne postoji jedan takav, ne znam tacno kog godista koji vozi neki lik i trazi neke enormne pare za njega, sa cini mi se 351 pod haubom.... mislim da je negde u okolini beograda
pa da znam da ima nesto, i vlasnik bije ljude koji se pojave i ne ponude 100 000 evra u strartu... lupam ali je neki zeznut lik i ceni auto nenormalno....
da, 350/125
prvo se pojavio u Oldsu i Cadillacu pa ga je 78 dobio i Buick...bilo ih je dosta kod nas, ja znam za jedan Seville Opera koji se jos uvek vozi sa originalnim dizelom...
Comment