Koje je tvoje misljenje o Ford Falconu? Nema tog ljubitelja Forda u USA koji ne zeli da Falcon stigne u Severnu Ameriku. Citam sam negde da ce pickup verzija Falcona stici u Severnu Ameriku i zvace se Ranchero (Ranchero je inace bio Fordov popularan sedan-pickup od 1957 do 1979).
Americhki automobili i ostali (off iz 8.6 milijardi...)
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
ma ljudi moji sto se tice ameicki auta vecina njih sportskih 99.99% je samo dobra za drag racing,nebudite smesni sve ostalo im je 0(bar pomeni)
Vozim dosta cesto i mustanga v6 i 2003 GT V8,ovaj V6 je Roush znaci malo je ljepsi od obicnog sestaka al je spooor to je nenormalno,za 3.8 masinu ono je nista,umene je 3.0 na BMW pa ga bucam ko budalu igram se sanjim dodam gas pa usporim i sve tako
A sto se tice V8 GT ni on nista nije bolji malo bolje ide ali ja kad sam imo golfa GTI 1.8 turbo 180ks samo mu stavio cip i dero sam mustanga za nekoliko auta eto nemacki 1.8>americki 4.6
A za krivina da i nepricam...
I da znas stocese prodavat mustang radi imena,posto ima milioni onih glupi amera cuju mustang oooo idemo ga kupit,svaka cast izuzecima koji to samo kupe adi dragracing ali ovi ostali eto samo da se pokazu oni voze american muscle
I da sto se tice GM vala i nek propane nerviraju me cu oni se uzdigli pa hoce da budu u klasi sa porscheom (ova nova ZO6) epa nece da moze05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
03' inf. G35-Greddy TT narucen
95' M3 turbo-Prodat
97' M3-4 vrata automatik
95 M3 PTG widebody(3.2 masina +vortech supercharger)
Comment
-
-
Originally posted by Miljan3ma ljudi moji sto se tice ameicki auta vecina njih sportskih 99.99% je samo dobra za drag racing,nebudite smesni sve ostalo im je 0(bar pomeni)
Vozim dosta cesto i mustanga v6 i 2003 GT V8,ovaj V6 je Roush znaci malo je ljepsi od obicnog sestaka al je spooor to je nenormalno,za 3.8 masinu ono je nista,umene je 3.0 na BMW pa ga bucam ko budalu igram se sanjim dodam gas pa usporim i sve tako
Originally posted by Miljan3I da znas stocese prodavat mustang radi imena,posto ima milioni onih glupi amera cuju mustang oooo idemo ga kupit,svaka cast izuzecima koji to samo kupe adi dragracing ali ovi ostali eto samo da se pokazu oni voze american muscle
Originally posted by Miljan3I da sto se tice GM vala i nek propane nerviraju me cu oni se uzdigli pa hoce da budu u klasi sa porscheom (ova nova ZO6) epa nece da moze
Comment
-
-
Originally posted by HorsepowerOriginally posted by CorsaOriginally posted by HorsepowerNisam cuo za Mustanga (mada je moguce). Protekla generacija 1999-2004 (kao sto ja imam) je imala nekoliko opcija motora. 3.8l v6 190 hp (1999-2004), 4.6l v8 260 hp (GT 1999-2004), 4.6l v8 270 hp (Bullitt 2001), 4.6l v8 315 hp (Mach 1 2003-2004), 5.4l v8 385 hp (SVT Cobra R 2000) i 4.6l v8 390 hp (SVT Cobra 2003-2004).
Znam da vecina kompanija laze za potrosnju, ali nisu velike cifre u pitanju. Kod Prius je 20-25 milja po galonu u pitanju, to je mnogo(200ks)ili Astre OPC(240 ks-turbo motor),4.6 8v ima snage koliko i Alfin 3.2 itd
Otisli smo predaleko od teme,.Nadam se da urednici nece zameriti
a)izvlace te hp pri daleko manjem broju RPM
b)kostaju malo
Na primer, moj Mustang je taj obican V6 sa 190 hp, a potpuno novi kostao je $16,700.
190 ks evropski proizvodjaci automobila dobijaju prosecno iz 2.5l zapremine motora a vec iz 3.5l se izvlaci preko 340ks.O W12 motorima necu ni da govorim jer je to medju americkim proizvodjacima jos u vek nepoznanica.
U Americi su generalno svi automobili jeftini,narocito domaci ali to je samo kod vas.Za sumu jednog Grand Cherokee-a u Evropi mogu se kupiti dva u Americi,a Mustang koji tamo kosta 17000$ ovde je preko 35000 eura a to je vec suma za koju se mogu kupiti Audi tt,Nisan 350z,Mazda rx-8 ili BMW 325.
Originally posted by HorsepowerZivota ti jel ti znas ista o Ford Mustangu? Nemoj se uvrediti, ali ocigledno neznas jer da znas nebi pisao tako o njemu.
Comment
-
-
Falcon, moje misljenje, licno mi se vise svidjaju XR6 turbo modeli (in line 6cyl 4.0l turbo) nego ovi muscle, mada mi BOSS 290 nije los. Mana im je cena i resale vrednost, mnogo im opada cena.
XR6 turbo postaje sve popularniji za tuning, izvlace mnogo HP iz njih, cak imaju neki kitovi za 1000HP.
Comment
-
-
190 ks evropski proizvodjaci automobila dobijaju prosecno iz 2.5l zapremine motora a vec iz 3.5l se izvlaci preko 340ks.O W12 motorima necu ni da govorim jer je to medju americkim proizvodjacima jos u vek nepoznanica.
U Americi su generalno svi automobili jeftini,narocito domaci ali to je samo kod vas.Za sumu jednog Grand Cherokee-a u Evropi mogu se kupiti dva u Americi,a Mustang koji tamo kosta 17000$ ovde je preko 35000 eura a to je vec suma za koju se mogu kupiti Audi tt,Nisan 350z,Mazda rx-8 ili BMW 325.
Nebi rekao da su ovde auti toliko jeftini, jeftini su oni osnovni modela tipa Focus, Cobalt, Neon, Cavalier, Ion, Sunfire i slicni. Fordov najjeftiniji sedan je sada $22,000 (sad je izasao novi model, on je nesto jeftiniji ali i ima samo I4). Pickupi i SUV su poprilicno skupi.
Comment
-
-
Nasao si da poredis $38,000 auto sa 240 hp + turbo sa $17,000 autom? Svaka ti cast, ja mislim da nisi mogao naci poredjenje koje je vise realno. Probaj se potrkati sa 2003-2004 Mustangom Cobrom, ona je $33,000 i ima fabricki supercharger tako da otprilike izadjete fer.
A sto se tice cobre odavno mi nista nemoze,kad sam bio stage 1 bio sam sanjom malo brzi ali kasnjehha smjesno je pricat o njoj,i da kobra je nova33.000 a ja sam platio mog 95 M3 7.000 i nemoj mi opet pocet to ovo je ovoliko ono je toliko
To ce se pre odnositi na BMW i nase ljude u inostranstvu Neka je BMW pa makar bio stariji i od mene jer u protivnom se ne mogu pohvaliti da vozim BMW, zar ne? Zivim u Americi, znam kako nasi ljudi razmisljajuhha pa staje ovo dje god napisem nesto opet se isto postavi "bmw i nasi ljudi"
E pa samo da ti kazem i kod nas sam imo BMW i stari mi je imo BMW(kupio ga novog 91)i koliko sam ulozio u ovog BMW mogo sam da kupim pet sest mustanga sigurno
I dzaba ti je sto zivis u americi ali neznas kako ja razmisljam,i ja se nisam hvalio da vozim BMW,da sam ga uzeo radi toga nebi nista radio na njemu samo bi se vozo okolo i pokazivo ga svakome ali vako provozam se mjesec dva godisnjei da ti si poceo prvi mmustang je ovo mustang je ono on ce se prodavat samo radi imena....
Corvette se odavno pokazala kao daleko bolji best buy nego bilo koji Porsche u Severnoj Americi osim Carrera GT. Znam da ces me kritikovati zbog ovoga i tvrditi kako nije istina jer je to ipak Porsche, jel tako? ...h
jesi ti svjestn sta govoris,pokazala se kao best buy??????
pa ja da sam gledo staje bolji best buy nebi nikad ni kupio nijedno auto vozi bi biciklojer koje god auto kupis znas da ce mu past cjena vremenom
Jesili ikad imo korvetu ili je vozio???Korveta je daleko najljepsa od bilo kojeg drugog americkog auta ali nije ni blizu porscheu,porsche je daleko ljepsi bolji stabilni brzi (ne na drag racing) ma sve i ti sada gledas koji je best buy????
samo si zaboravio da je ovo sajt na kome ljudi sredjuju prepravljaju auta(citaj ulazu u njih) i mi vecina znamo da te pare necemo nikad vise vidit ali to ipak radimo zato sto volimo i sto nam je posao/hobi.I zato redko iko od nas gleda staje best buy nego sta ce bit najlepse/najsigurnije/najbrzeauto
05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
95' M3 turbo-Prodat
97' M3-4 vrata automatik
Comment
-
-
To je nekad bilo da su izvlacili toliko hp. Sad vec imas Fordov 3.5L koji izvlaci 250 hp. Znaci manji motor nego kod mene u Mustangu, ali izvlaci 60 hp vise. Ja licno vise volim 5.0l auto sa 200 hp nego 1.6l auto sa 180 hp. Iz auta tipa Sti i Evo uglavnom je izvucen maksimum. Sa druge strane, na primer Fordov 5.0l iz 1980ih je izvlacio 220 hp, ali si od njega mogao bez problema izvuci po 800-1,000+ hp. Zato i jesu dosta popularni za drag racing.
Nebi rekao da su ovde auti toliko jeftini, jeftini su oni osnovni modela tipa Focus, Cobalt, Neon, Cavalier, Ion, Sunfire i slicni. Fordov najjeftiniji sedan je sada $22,000 (sad je izasao novi model, on je nesto jeftiniji ali i ima samo I4). Pickupi i SUV su poprilicno skupi.h
nemam rjeci ovo je smesno postalo
95' M3 turbo-Prodat
97' M3-4 vrata automatik
Comment
-
-
hmmm to je bilo prije turba,nisam LUD da poredim 500ks+ auto sa obicnim sestakom Sarkazam
A sto se tice cobre odavno mi nista nemoze,kad sam bio stage 1 bio sam sanjom malo brzi ali kasnjehha smjesno je pricat o njoj,i da kobra je nova33.000 a ja sam platio mog 95 M3 7.000 i nemoj mi opet pocet to ovo je ovoliko ono je toliko
hha pa staje ovo dje god napisem nesto opet se isto postavi "bmw i nasi ljudi"
E pa samo da ti kazem i kod nas sam imo BMW i stari mi je imo BMW(kupio ga novog 91)i koliko sam ulozio u ovog BMW mogo sam da kupim pet sest mustanga sigurno Sarkazam
I dzaba ti je sto zivis u americi ali neznas kako ja razmisljam,i ja se nisam hvalio da vozim BMW,da sam ga uzeo radi toga nebi nista radio na njemu samo bi se vozo okolo i pokazivo ga svakome ali vako provozam se mjesec dva godisnje Sarkazam i da ti si poceo prvi mmustang je ovo mustang je ono on ce se prodavat samo radi imena....
h
jesi ti svjestn sta govoris,pokazala se kao best buy??????
pa ja da sam gledo staje bolji best buy nebi nikad ni kupio nijedno auto vozi bi biciklo Sarkazam jer koje god auto kupis znas da ce mu past cjena vremenom
Jesili ikad imo korvetu ili je vozio???Korveta je daleko najljepsa od bilo kojeg drugog americkog auta ali nije ni blizu porscheu,porsche je daleko ljepsi bolji stabilni brzi (ne na drag racing) ma sve i ti sada gledas koji je best buy????
samo si zaboravio da je ovo sajt na kome ljudi sredjuju prepravljaju auta(citaj ulazu u njih) i mi vecina znamo da te pare necemo nikad vise vidit ali to ipak radimo zato sto volimo i sto nam je posao/hobi.I zato redko iko od nas gleda staje best buy nego sta ce bit najlepse/najsigurnije/najbrze Mig lool auto
Comment
-
-
Originally posted by Miljan3To je nekad bilo da su izvlacili toliko hp. Sad vec imas Fordov 3.5L koji izvlaci 250 hp. Znaci manji motor nego kod mene u Mustangu, ali izvlaci 60 hp vise. Ja licno vise volim 5.0l auto sa 200 hp nego 1.6l auto sa 180 hp. Iz auta tipa Sti i Evo uglavnom je izvucen maksimum. Sa druge strane, na primer Fordov 5.0l iz 1980ih je izvlacio 220 hp, ali si od njega mogao bez problema izvuci po 800-1,000+ hp. Zato i jesu dosta popularni za drag racing.
Nebi rekao da su ovde auti toliko jeftini, jeftini su oni osnovni modela tipa Focus, Cobalt, Neon, Cavalier, Ion, Sunfire i slicni. Fordov najjeftiniji sedan je sada $22,000 (sad je izasao novi model, on je nesto jeftiniji ali i ima samo I4). Pickupi i SUV su poprilicno skupi.h
nemam rjeci ovo je smesno postalo
h
Nego sta je nego izvucen uglavnom maksimum? Ili ces mi reci da sa par sitnih modifikacija i sa malo $$$ mozes napraviti Sti i Evo da budu jos puno brzi?
Comment
-
-
Oces mi reci sta je toliko smesno kod tih tvojih odgovora, da se i ja malo smejem? Svaki odgovor pocinje sah
Nego sta je nego izvucen uglavnom maksimum? Ili ces mi reci da sa par sitnih modifikacija i sa malo $$$ mozes napraviti Sti i Evo da budu jos puno brzi?
mislim vako iz prakse osim onako novina i to
ovo ozbiljno pitam nije nikakvo zezanje05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
95' M3 turbo-Prodat
97' M3-4 vrata automatik
Comment
-
-
Cak i pre turba M5 je kostao $38,000. Mustang je kostao $17,000.
Oces reci da imas $100,000 ulozenih u BMW?
Mozda na ovom forumu niko ne gleda koji je auto best buy, ali onaj ko ustvari kupuje te aute i te kako gleda. Mislis da je Porsche bolji od 'Vette samo zato sto je Porsche. Gde ce Chevrolet napraviti bolje auto nego Porsche, jel tako?
ljudi koji kupuju ta auta gledaju da uzmu sta im odgovara oce brzinu/sigurnost/izgled....
samo da ti avedem jedan primjer od neku vece kad smo se vozali sa korvetom ZO6 i porscheom 911 twin turbo,znaci malo se zezali oko chicaga i potezali na autoputu normalno ubijali korvetu citavim putem i izadjemo na jedan izlaz mozda oko 120-130-mph(oko 200-210kmh)i dole semafor mi polako pocnemo kocit stanemo normalno,a ovaj sa Zo6 na kocnicu tamo vamo nije mogo zakocit proleti na trotoar i jedva stane da ne izleti na ulicu(ako ne vjerujes dovescu ti ljude sa obadva auta to su mi veoma dobri prijatelji,nasi ljudi)
95' M3 turbo-Prodat
97' M3-4 vrata automatik
Comment
-
-
Originally posted by HorsepowerNemam blage. Oces me nauciti?05' GSX-R 750(yosh,K&N,PCIII...)
95' M3 turbo-Prodat
97' M3-4 vrata automatik
Comment
-
Comment