Slazem se sa vama da su motori o kojima pricate izdrzljivi ali proslo je to vreme kada motor bez otvaranja prelazi pola miliona,pa nisu to vise 123-ke,124-ke,senatori 3.0,itd,sve je sada uglavnom da trci 200 do 300hkm plafon i onda u Srbiju se uvozi da se mi "usrecimo" sa tim "malim" i jeftinim autima za odrzavanje koje su slabo uglavnom odrzavali pa onda hocemo mi da ga utegnemo pa izadje ne skupo odrzavanje nego usi pucaju,pogledajte i sami,ja osim Ivanove Lancia-e i HF integrale od Alberta nisam se nesto nagledao sredjenih auta sto se tice Talijana.
Italija vs Nemachka : Dva Sveta
Collapse
X
-
Ma da a nove mecke cdi prelaze 500kk ko od sale... a kakve veze ima to sto su italijani?Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
- Kako to misliš, kočim?
-
-
lancia
Davor je upravu što se tiče današnje proizvodnje kola,jer danas zbog konkurencije sve marke automobila gledaju da proizvedu na oko lep auto,a kvalitet materijala je drastično opao i to ne slučajno, jer auto industrija ne živi od prodaje gotovih kola, već od prodaje delova.pored svega toga mi sa ovih prostora imamo još i tu nesreću da su nam putevi katastrofalni kao i gorivo,a to su stavke koje novije generacije kola baš ne podnose najbolje tako da smo osuđeni da se zadovoljimo sa "izvozanim"kolima koja su preko prešla 300.000 i više hiljada km pa ih onda malo ulickaju,a naši ljudi se pale ko baba na penziju pa kupe kola i onda počinje prava zezancija kad vide pošto su delovi za novija kola."...sad ćete da vidite kako se vozi..."
Comment
-
-
prica iz muzeja Mercedes-Benc:
* pitanje: kako je na ovom ranom modelu podmazivan menjac? nema kuciste, vide mu se cak i zupcanici???
- odgovara kustos: to su rucno radjeni menjaci, kovani zupcanici, sve uradjeno do perfekcije. nije im bilo potrebno podmazivanje...
* a sta ako upadne neki kamecic u menjac??? katastrofa!
- zupcanici ga samelju i okrecu se dalje...
* pa zasto se danas ne prave tako kvalitetni menjaci?
- ne isplati se.
poz.
P. S. kaze Rambo Amadeus: ljudi misle da Nemac pusti Vagnera, zasuce rukave i napravi "mercedes". to vise nije tako. sad Turcin pritisne dugme i deset "mercedesa" sidje sa trake....
Comment
-
-
Licno postujem nemacka vozila, jer Nemce smatram ozbiljnim ljudima sa kojima nema sale. Mislim da so gotovo savrsenstva doveli princip da za placeno moras da dobijes ono sto ti pripada.
Po meni, problem Nemaca je u tome sto su isuvise ozibljni. Oni auto shvataju kao maltene obavezu, pa posto nemas sta da radis na njima, onda ih glancas i peres.
Antipod Nemcima je nasa Zastava, koja automobile pravi za majstore i "majstore". To je, u stvari, sjajan recept da odrzis zaposlenost u auto servisima i turskoj industriji rezrevnih delova. Mi gradjani smo slucajni prolaznici u analima Zastave i mada nam to nisu rekli, mi njima u stvari smetamo.
Italijani su opet neozbiljni, zezaju se na poslu nesto malo manje od nas, ali za razliku od Nemaca, imaju dusu. Za njih auto je mnogo vise od mehanickog sredstva prevoza, za njih ako ne mozes da uzivas u njemu, dzaba ti posao. A posto im izrada nije bog zna kakva, mada citam po stampi da se tu jako menjaju nabolje, ostaje im da daju vozilima nekakvu dusu. Zvcuk motora iz Italije je operska arija za 99% nemackih motora, koji su mozda pouzdaniji, ali su zato i beskrajno dosadniji.
Sto se dizajna tice, Nemac ce napraviti jednu Breru kada na vrbi rodi lubenica.
Francuzi umeju da iznenade prijatno tu i tamo, ali umeju i da se izgube kao magare u magli, ili som na buckalu ponekada.
Skandinavska vozila verujem da su isto toliko pouzdana koliko i Nemacka, mada su sada u vlasnistvu Amerikanaca, ali imaju sex appeal-a koliko i podgojena mrtva haringa, na koju i lice.
Engleza sem TVR i par malih firmi prakticno vise i nema - steta, ali tako jeste. Bog da pozivi TVR, to je esencija brutalnosti.
Amerikanci nisu primetili da se u auto industriji nesto promenilo od 1965 godine. Pa vaskrsavaju Drakulu, koga zovu Hemi.
Japanci su i dalje u tripu sivacih masina - zavrti brale, pa da stepuje. Ne kazem, Honda je svetli izuzetak koji samo potvrdjuje pravilo. Toyota doakzuje da u japanskoj kulturi ne postoji pojam ruznoga.
Svaka cast Nemcima i inima, ali zapakujte mi onu Alfu/FIAT/Lanciu, molim.
Pozdrav,
DVVBrzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
Originally posted by dekidekikaze Rambo Amadeus: ljudi misle da Nemac pusti Vagnera, zasuce rukave i napravi "mercedes". to vise nije tako. sad Turcin pritisne dugme i deset "mercedesa" sidje sa trake...izvinjavam se za off
Zovem se Miroslav i pravim igračke.
Comment
-
-
Originally posted by DejanVSvaka cast Nemcima i inima, ali zapakujte mi onu Alfu/FIAT/Lanciu, molim.
Comment
-
-
Originally posted by SashaOriginally posted by DejanVSvaka cast Nemcima i inima, ali zapakujte mi onu Alfu/FIAT/Lanciu, molim.
Dobro, hajde, ne moras Breru, pa pogledaj FIAT Grande Punto. Juce sam kao pijani idiot stajao 15 minuta na ulici i gleda ga, UZIVAO sam, sklad, linija, proporcije, SVE.
Giugiaro (Italdesign) je Bog!
A kada sam cuo zvuk Alfine V6 masine, lepo sam se razboleo. Ono nije zvuk motora, ono je je simfonija, muzika, covece. Dodje ti toplo oko srca.
Taj zvuk, malo muzike i da igras sirtaki po drumu sa sve vozilom.
Pozdrav,
DVVBrzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?
Comment
-
-
Dejane,
Mislim da je ono sto ti pricas\poredis (dizajn automobila) iskljucivo stvar UKUSA.Znaci skroz relativna stvar.Meni se recimo italijanski dizajn UOPSTE ne svidja.Konkretno dizajn Alfe mi je skroz...obican - nije ruzno..ali i nista preterano lepo (nista licno fanovima Alfe).Znaci...meni se NE svidja njihov (Italijanski) dizajn..tebi se opet - svidja...mnogima ovde isto - NE...a eto..ima i ogroman klub Alfa (Italo) zaljubljenika.
Znaci...samo je stvar ukusa...E sad....ako se govori o masinama\kvalitetu\preformancama...to su vec cinjenice.
Comment
-
-
Originally posted by DejanV
Dobro, hajde, ne moras Breru, pa pogledaj FIAT Grande Punto. Juce sam kao pijani idiot stajao 15 minuta na ulici i gleda ga, UZIVAO sam, sklad, linija, proporcije, SVE.
Meni su italijani previse .... hm... kako da kazem a da ne povredim niciji ukus... ma sta da se ustezem kad i sam vozim jednoga, evo reci cu ... prosto RUZNI.
Ali stvar licnog (ne)ukusa, naravno... Sta ja znam sta je dizajn...
Comment
-
-
Idelan automobil po meni bi mogao da ima motor iz nemachke ili japana, mehaniku isto tako, kvalitet materijala da bude na nivou japanske ili shvedske auto-industrije... Znachi, po tim "stavkama" ima mesta za vishe "igracha"...
ALI, kad bi dizajn jednog takvog idealnog auta bio u pitanju, JEDINO i SAMO bi italijanska shkola dizajna dolazila u obzir
Svi mi imamo svoj ukus i svoje favorite, ali za neke stvari nema mesta nikakvoj diskusiji, treba biti chovek i jasno i glasno priznati neke stvari...
Moje je mishljenje da su nemci totalno "operisani" od dizajna... Audi je na tom planu trenutno najbolji, a i to shto on radi je uticaj strane shkole dizajna, a zna se ko je pocheo da radi u njihovom odeljenju za dizajn odnedavno...
Italdesign, Pininfarina i Giugaro su ono shto Italiju na polju dizajna postavlja kilometrima ispred konkurencije...vec decenijama
Comment
-
Comment