Italija vs Nemachka : Dva Sveta

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Sorry Laki, greska, bilo je upuceno komentaru 156V6

Ali svejedno, ovo za BMW-ov krsh, debelo gresis. I DALJE tvrdim da je dzip (u stvari SUV) genijalan, samo sam ja malo zahtevan a i ima neke istine u onome sto M-Power prica X5 krsh...svasta. Auto koji je redefinisao granice ovog sektora i postavio domaci SVIMA redom, i to vazi do danas, cak i pored pridoslica tipa Cayenne-a, Range Sporta itd...To sto MENE 1 primerak ******** nikako ne znaci da je ceo auto krsh, uprkos tome sto sam ja zestoko nezadovoljan problemima koje imam na primerku koji je meni zapao, milion puta cu reci da je auto kao auto, odlican. Auto koji se u jako maloj seriji mogao kupiti sa motorom od 700+ KS, i koji je imao sasiju za takav motor, nikako ne moze biti los

E da, ako se dobro secam ovog klipa, taj X5 se ipak nije prevrnuo
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Originally posted by DejanV
      A kam gi BMW 1965. godine kada se pojavila Lamborghini Miura,
      Pa uporedjivanje je nemacki vs. italijanski a ne BMW protiv Italije.
      Uzeo si proizvodjaca koji pravi samo supertsportske automobile....sto treba uzeti konkurentnu marku Porsche.

Samo sam to procitao pa odmah odgovorio....nastavicu posle
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

DejanV....vidim....posle si spomenuo Porsch

I ova ti je prava

Ujdeno odmah predlazem da VolksWagen izbaci ono "Volks", jer oni sa narodom vise veze nemaju, njihove cene su postale jako burzoaske cak i u Nemackoj
        DVV

Comment

• kilson
          Moderator
          • 09.10.2004
          • 3216
          • NoviBGD
          • AR 75 GT

eMe: Pusti me tih sajamskih prototipova, daj neshto iz serijske proizvodnje. Rekoh ti vec, Alfa je daaaavno pravila dzipove, to je proshlost. A shto se tiche tih dvodelnih vrata, Alfa ih je imala davnih shezdesetih godina na modelima TZ. Jbga, uskoro cu napisati istorijat fabrike, pa ako te bude iole zanimalo (da se prosvetlish) bice ti krajnje korisno i jasno gde je zachetak strasti. Mozhemo prichati o bilo chemu, ali nekakav respekt treba postojati, ipak da nije bilo Jevreja ne bi bilo ni bmw-a, nasuprot tome da nije bilo Alfe, ne bi bilo Ferrari-a.

206: Ja (malo) preuvelichavam stvari i chisto ti ih tumachim na jedan od nachina kako se mozhe prochitati tvoj tekst.

I na kraju, naravno - prichajmo o Italia vs Germania.
          Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Misha
            CBC Veteran
            • 22.10.2004
            • 117
            • Beograd

Italijani bi morali mnogo da porade na pouzdanosti svojih kola....sem ako ne misle da je deo italijanskog smeka visiti kod mehanicara! Pored toga sve ostalo je OK.

Comment

• DejanV
              CBC Senator XXL
              • 19.07.2005
              • 682
              • Beograd

Originally posted by M-power
              A kam gi BMW 1965. godine kada se pojavila Lamborghini Miura,
              Pa uporedjivanje je nemacki vs. italijanski a ne BMW protiv Italije.
              Uzeo si proizvodjaca koji pravi samo supertsportske automobile....sto treba uzeti konkurentnu marku Porsche.

Samo sam to procitao pa odmah odgovorio....nastavicu posle
              Gore ti nije smetalo da postavis slike ne nemackog, nego BMW-og modela, a sada ti smeta moje pitanje? I taj model koji si prikazao, sta je on bio - BMW-ova verzija VW Bube, za narodne mase?

Zar BMW nije isto toliko nemacka fabrika, koliko je i Lamborghini tada bio italijanska?

Treba li da te potsecam da je tada BMW 1602 imao motor od 1,6 litara i 85 KS, a Alfa Giulia 1,6 litara i 102 KS?

U cemu je problem sa pominjanjem Porsche-a? Zar nisu i oni Nemci? Prvo mi zameris sto pominjem samo BMW, a sada mi zameras sto sam spomenuo Porsche. Zasto ga ne bih spomenuo? Pominjan je i Ferrari, i Lamborghini, i Iso Rivolta, i de Tomaso - sta oni prave, popularna, masovna vozila? Sta BMW pravi - auto za siromasan narod? A Mercedes?

Alfa Romeo je imao jedan flert sa narodnim vozilom, kada ih je italijanska vlada, tada vlasnik vecinskog dela akcija, NATERALA u projekat Alfa Sud. Dzaba Giugiaro-v dizajn, dzaba sto je to malo cudo imalo 1,2 litra i 80 KS u osnovnoj verziji, kada su ga sklapali polupismeni cobani iz Kalabrije, to je moralo da propadne kao projekat, a Alfu su zavili u crno za duzi niz godina. I tek danas se oporavlja u celosti i ponovo postaje ozbiljna firma koja je i bila.

To ti je malo potsecanje sta biva kada neko ko je 50+ godina imao jasnu filosofiju skrene i umesa se tamo gde mu nije mesto. Slicno (mada ne isto) je prosao i VW, sa propalim avanturama zvanim Phaeton, Bugatti Veyron i jos par projekata koji su negde tiho umrli, kao i sa Golfom 5 koji se ne prodaje bas sjajno - Porsche je zavukao ruku u dzep i kupio akcije VW da ih ne bi preuzeli mrski stranci. Za 20 milijardi eura. I ti meni kazes da ne treba da ih pominjem, najprofitabilniju nemacku fabriku automobila?

Pozdrav,
              DVV
              Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• DejanV
                CBC Senator XXL
                • 19.07.2005
                • 682
                • Beograd

Originally posted by Misha
                Italijani bi morali mnogo da porade na pouzdanosti svojih kola....sem ako ne misle da je deo italijanskog smeka visiti kod mehanicara! Pored toga sve ostalo je OK.
                Potpuno si u pravu. To isto tvrdi i Luca de Montezemolo, u odnosu na proizvode cele FIAT grupacije, sto je prakticno 99% italijanske industrije.

Prve recenzije FIAT Grande Punta, bar one koje sam ja video, nisu propustile da primete da su upotrebljeni materijali i zavrsna obrada na daleko visem nivou nego do sada. Namerno spominjem taj model, jer je to auto namenjen sirim narodnim masama, a ne neka ekskluziva.

Rak-rana posebno FIAT-a, a verujem i vecine drugih Italijana, je lose uradjena elektronika. I to je spomenuto u razgovoru casopisa "Car" i L.d. Montezemola, na sta je on rekao da se na elektroniku ovaj put jako pazilo. Na pitanje hoce li biti i malo toplokrvnijih modela, covek je rekao znate, mi smo italijanska fabrika, od nas se uvek ocekuje i nesto vatreno, pa ni Grande Punto nece biti izuzetak koji ce razocarati. Nije dao rokove.

Ne znam da li se zna, ali u Bosch-u je trenutno No.1 na shit listi - VW! Razlog je jednostavan - otkazali su veci deo saradnje sa Bosch-om oko ubrizgavanja jer su presli kod Weber-Marelli-ja.

Ne znam da li se zna, ali Cosworth, za koji se zna cime i kako se bavi i za koga cena nije faktor, trenutno ispituje i porucuje ubrizgavanja ciji osnov cini Weber-Marelli (ali su debelo preradjena od strane jednog naseg coveka).

Sve zajedno, to mi nekako ne odaje utisak loseg kvaliteta svedenog na dobru spoljnu sminku. Ima ti necega ...

Mada, ni Nemci ne ostaju duzni, olaksase zivot i nama i njima, ubise model Audi A2.

Pozdrav,
                DVV
                Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• M-power
                  Moderator
                  • 10.01.2005
                  • 10060
                  • Bg; Banovo Brdo
                  • CorsaC, astra H,

Originally posted by killaz
                  eMe: Pusti me tih sajamskih prototipova, daj neshto iz serijske proizvodnje.
                  Previse si se bavio Alfom Ogranicena serija...napravljeno 19 komata.

U cemu je problem sa pominjanjem Porsche-a? Zar nisu i oni Nemci? Prvo mi zameris sto pominjem samo BMW, a sada mi zameras sto sam spomenuo Porsche. Zasto ga ne bih spomenuo? Pominjan je i Ferrari, i Lamborghini, i Iso Rivolta, i de Tomaso - sta oni prave, popularna, masovna vozila? Sta BMW pravi - auto za siromasan narod? A Mercedes?
                  Nije nikakav problem u vezi Porsche-a, naprotiv, nego si skroz pogresno protumacio.

Comment

• SALE
                    CBC Senator XXL
                    • 04.01.2005
                    • 841
                    • Banovo Brdo

Ma super ste nam objasnili sve prednosti Alfe i Italijana, samo ne kapiram sto jedan vozi Nubiru, a drugi Fabiu

Comment

• 206
                      Admin od ispočetka :)
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• BOOST
                        Founder - Admin od Začetka
                        • 29.09.2004
                        • 8726
                        • Gislaved//Sweden
                        • SAAB 9000 AERO R; SA

Prolece, hormoni ?
                        Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                        move your mind

Comment

• 75ts
                          CBC Senator XXL
                          • 28.04.2005
                          • 651
                          • Beograd-Mirijevo

Joj bre ljudi ko mala deca ste, ajd da budemo malo objektivni, dal je bolje ono il ovo, uh nije da me nezaboli dusa kad mi neko kaze e alfa nista nevalja to se kvari , ali o cemu pricamo o automobilima koji imaju 20 godina i od kojih samo mi ocekujemo da mogu jos 10 a ostatak normalnog sveta ih je vec poodavno otpisao, imam par drugara u nemackoj koji takodj prati auto industriju, e bas volim da slusam njegove komentare kaze " joj moj drugara je imao 156, uh sve mu je pocrkalo", pa onda "uh BMW 3jka 2002 dizel nista nevelja skupa, a kvari se", e prosto mi je smesno po njimau nista bre nevalja, ali kapiram to je razmazeno trziste bre, e a onda primer kod nas ljudi daju 12-13 soma za jednog pasata kao to uspeo sam u zivotu uzeo sam dizel sa 100k na satu, kazu to je jeftino za odrzavanje , a kad odes na zameu zupcastog i svih ostalih kaiseva soma eura...uh nemogu neznam sta da pisem, ja jednostavno volim alfu (ne i sve italijane), jednostavno nije mi samo do auta, svidja mi se ta tradicija, ta njihova vozila koja su uvek imala nesto drugacije nego ostali, tipa menjac pozadi, 2 svecice po cilnidru, 2 bregaste pre 40 godina, a pri tom su uvek bila dostupna i tzv. normalnom svetu, jasno je meni da je bmw trenutno kvalitetnije vozilo, ali mi je isto tako jasno da kada sam pogledao motor kod drugara u Audu B4 2.0 95god pomislio boze iz kog je veka ovaj motor, bas sam se razocarao ono jedna bregasta, singlepoint ubrizgavanje bas sam ocekivao vise.
                          Tako da ko je bolji tesko da cemo do toga doci, a i bas je nezahvalano raspravljati o tome u globalu, daj da uporedimo neka 2 auta i iste klase pa da vidmo, a takdje ima i nesto sto ni kvalitet ni dizajn nemogu da odrede a to je osecaj u voznji, e da i za kvalitet ako ti mozes da platis nesto sto je i manje kvalitetno a tebi se vise svidja, onda sva prica pada u vodu...vremena se menjaju a sam tim i filozofije automobila tako da i te alfe koje su nekad bile zakon sad kaskaju za nekima i obrnuto

Comment

• BOOST
                            Founder - Admin od Začetka
                            • 29.09.2004
                            • 8726
                            • Gislaved//Sweden
                            • SAAB 9000 AERO R; SA

Svi ste malo upravu i malo odlutali, najjednostavniji putokaz je pogledati sta voze Taxisti na zapadu, ali izbacite za svaku zemlju njihove domace automobile i vidite sta je ostako kao majoritet, toliko o komforu, sigurnosti, pogonskoj sigurnosti i slicno.
                            Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                            move your mind

Comment

• 75ts
                              CBC Senator XXL
                              • 28.04.2005
                              • 651
                              • Beograd-Mirijevo

Koliko sam video u svabiji Mecka, i retko sta osim mecke i to u prepoznatljivoj bez boji, joj kad vidim nekog kod nas kad vozi takvog MB odma pomislim prijatelju al je tebe neko prejebao :-), e da video sam i jedan subaru sa LPG-om u sred Berlina

Comment

• SALE
                                CBC Senator XXL
                                • 04.01.2005
                                • 841
                                • Banovo Brdo

Opa 75tica nije jos dovoljno zarazen virusom, posto pise ovako realno
                                Stvarno mi nisu jasne izjave tipa Italijani ovakvi, Nemci onakvi, a tek Japanci
                                p.s. Samo opusteno, sta koga briga sta ja mislim o Saabu ili Alfi

Comment

Working...
                                X