Crnogorske tablice , nema vise ???

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

He,he,he.....šta reći, kako naš narod kaže, ko ne plati na mostu plati na ćupriji!Ljudi stvarno mi je pun kufer razno raznih advokata koji uvek imaju nekakvo rešenje da sebi naprave pare na tudjoj muci ili možda bolje zvuči na tudjoj alavosti!
    Poz. TAZZZ!!!
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

***mali off***

ma moj ortak je najjaci. dobio nakon duuugog cekanja Cheshku vizu (ne znam tacno koju) godinu dana. Ja ga pitam sta ce mu a on meni: "Kupio sam "Italijana (Trst table)" Golf III GTI ljubicasti metalik (prva serija trojke GTI) za 1500e. i mogu da ga vozim bez frke sa tom vizom, a sledece godine predajem za Shengen"

koja fora....

pozdrav

P.S. ovo je dobra fora za one koji chesto menjaju kola a da ne placaju puno i nemaju dodatnu papirologiju... mlad, lud, brz!
      .

Comment

• 206
        Admin od ispočetka :)
        • 09.12.2004
        • 9548
        • Beograd
        • 206

Kakva glupost, da vozi stranca sa stranom VIZOM Ne znam ko ga je za to slagao, ali za voznju stranca treba ti strani PASOS, a ne viza.
        The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

reci to pandurima koji mu to tolerisu
          nemam pojma, ali radi, za sad.
          .

Comment

• sri98
            Admin od Trpeze
            • 24.10.2004
            • 7262
            • Republic of Konjarnik
            • Toyota Corolla E 210

Deki, i ovde imamo brkanje pojmova: jedno je viza koja omogucava vise ulazaka u jednu zemlju, a drugo je boravak koji omogucava i voznju auta sa stranim tablama.

206, ne treba mu strani pasos, dovoljno je da ima u inostranstvu odobren boravak i onda moze upravljati vozilo stranih reg tabilac max 6 meseci.

A ako bi se propisi striktno postovali, ni strani pasos ni boravak ne bi znacili nista jer za svakoga vaze domicilni propisi, tj. ako imas nase drzavljanstvo, mozes da imas i 49 drugih pasosa, ovde vazi nasi propisi, znaci uvoz auta, pa na nase table, a sve ostalo bi bio carinski prekrsaj.
            Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Janko3x
              CBC Član
              • 21.04.2006
              • 20
              • NBGD

@TAZZZBOY
              CG table su CARINSKI PREKRSHAJ!!!
              Molim samo za objasnjenje, pa mi smo jos uvek jedna drzava, tj. drzavna zajednica zar ne? Automobil je registrovan na postojecu osobu u CG i ja dobijem ovlascenje da upravljam tim vozilom. Covek koji radi u SUP-u mi kaze da je to 100% legalno. Drugo je kad je automobil kraden pa ga oduzmu, ja imam kupoprodajni ugovor od autokuce u Sloveniji za moja kola i po kom osnovu mogu da mi ga oduzmu? Prilikom registracije u CG se placa carina, koliko sam ja razumeo tipa koji to radi oni nemaju porez na uvoz polovnih vozila (ako ima nekog iz CG-e neka me ispravi ako nije tacno), placa se tehnicki, registracija i takse, znaci sve legalno. E sad prilikom preregistracije ne placam carinu opet jer je vec placena, ne placam tehnicki i registraciju jer je vec odradjena i vazi i u Srbiji, placam taksu od 8 din. koja zamenjuje porez kod nas, placam odjavu i prenos. To su informacije iz agencije u BG-u jer je uvek do sada bilo tako (agencija radi vec 15 god.). Nepricam znaci neku moju pricu kako mali perica zamislja nego sam se dobro raspitao oko svih detalja pre nego sto sam se odlucio da uzmem kola.

Pozz

Comment

• Cacanin
                CBC Senator XXL
                • 10.10.2005
                • 343
                • Cacak

Originally posted by TETAK
                He,he,he.....šta reći, kako naš narod kaže, ko ne plati na mostu plati na ćupriji!Ljudi stvarno mi je pun kufer razno raznih advokata koji uvek imaju nekakvo rešenje da sebi naprave pare na tudjoj muci ili možda bolje zvuči na tudjoj alavosti!
                Poz. TAZZZ!!!
                Pedja , ova ti je na pravom mestu , svaka cast , skidam kapu , advokati, advokati , samo bi da zarade na tudjoj muci i bedi kao na primer ADVOKATI(ce) kod nas u Cacku !

Comment

• Cacanin
                  CBC Senator XXL
                  • 10.10.2005
                  • 343
                  • Cacak

Originally posted by 206
                  Kakva glupost, da vozi stranca sa stranom VIZOM Ne znam ko ga je za to slagao, ali za voznju stranca treba ti strani PASOS, a ne viza.

206 ,mislim da na nas pasos sa validnom sengen vizom mozes da vozis stranca ??

Comment

• sri98
                    Admin od Trpeze
                    • 24.10.2004
                    • 7262
                    • Republic of Konjarnik
                    • Toyota Corolla E 210

Janko, SCG je federacija i carinski zakon je savezni zakon sto znaci da je obaveza obe republike da ga postuju .

Kako po tom zakonu nije dozvoljen uvoz vozila bez euro 3 standarda, sve sto je uvezeno tako je carinski prekrsaj.

Cacanim, procitaj moj gornji post.
                    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• djukic
                      CBC Senator XXL
                      • 27.03.2005
                      • 2526
                      • Beograd

Znaci scenario je sledeci:

Vreme i mesto su beograd, punkt u Vinci (cuveni), negde oko 11h uvece.

1. Kao i 1000 puta do tada uredno sam zaustavljen
                      2. Kao i 1000 puta do tada vadim saobracajnu, vozacku i LK
                      3. Kao i 1000 puta do tada policajac uzima dokumente i odlazi u kucicu
                      4. Kao i 1000 puta do tada vraca se ali na moje iznenadjenje trazi da izadjem iz vozila.
                      5. Kao nikada do tada ja izlazim i tu mi policajac saopstava
                      6. Pocinili ste prekrsaj iz DWFjsdosd932mnd i shodno tome nemozete upravljati vozilom i vozilo se privremeno oduzima...
                      7. Ja zovem drugara i idem kuci s njim a skorpijo ostaje u Vinci a ja sa potvrdom

P.S. Sve ovo sam prosao, napominjem da sam tim autom isao i preko granice, nije bio ukraden. Kasnije uz mnogo muke i veza vratio sam auto posle nekih 30tak dana.
                      https://t.me/pump_upp

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

pa mi smo jos uvek jedna drzava, tj. drzavna zajednica zar ne?
                        ne, jedna drzava je ugasena 2003. beogradskom deklaracijom.
                        Srbija i CG imaju razlicite carinske sisteme, razlicite valute, razlicit fiskalni i monetarni sistem, finansije potpuno razdvojene.
                        2 drzave u svemu na finansijskom planu.

drzavna zajednica koja danas postoji je zajednicka za oblasti spoljne politike, odbrane i jos nekoliko taksativno navedneih funkcija.

carina Srbije i carina Crne Gore su 2 nezavisna sistema, a to je ono sto utice na temu uvoza vozila.
                        preciznije, u Srbiji nije pravno validan crnogorski carinski sistem.

prilikom preregistracije ne placam carinu opet jer je vec placena
                        carina u Srbiji NIJE placena. dokaz o placenoj carini je UCD (uvozna carinska deklaracija srpske carine- da li ti je agencija taj dokumenat urucila ?

bez tog dokumenta ne mozes da platis porez u Upravi prihoda mesno naadleznoj, a bez placenog poreza ne mozes da obavis prvu registraciju u Srbiji.

tako je oduvek, zadnjih bar 20tak godina i tu se nista nije menjalo.

To su informacije iz agencije u BG-u jer je uvek do sada bilo tako (agencija radi vec 15 god.). Nepricam znaci neku moju pricu kako mali perica zamislja nego sam se dobro raspitao oko svih detalja pre nego sto sam se odlucio da uzmem kola
                        je li imas sve to napismeno, neki ugovor sa Agencijom gde je sve to taksativno i precizno navedeno ?

mislim da se nisi na pravom mestu raspitao, i kako je ovde vec receno (od vrlo upucenih) prica ne pije vodu sto se postojecih zakonskih normi tice.

sta ce biti ako se pokaze da informacija Agencije (usmena ?) nije tacna- ko ce snositi troskove i ko preuzima rizik.
                        da li ce ti Agencija refundirati vrednost auta.

sumnjam.

PS. sitnim slovima u ugovoru sa Agencijom obicno stoji i klauzula da se auto kupuje/prodaje u vidjenom stanju i da se stranke u poslu (provac i kupac) odricu svih pobijanja ugovora i svih odstetnih zahteva prema Agenciji kao posredniku.

pogledaj sta ppise u tvom ugovoru, bice jasnije prica vs realni ugovor.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• TAZZ
                          Banovan
                          • 30.05.2005
                          • 1409
                          • NBGD,SERBIA

Ljudi shvatite... Ja bih VEOMA voleo da je to tako jednostavno i da samo platim 8 din po ccm i super...
                          Pa uzeo bih odmah SAAB 9000 AERO i platio 18.500 din za taksu i super...
                          Kao shto rekoh PUNO SRETJE....

Comment

• kilson
                            Moderator
                            • 09.10.2004
                            • 3216
                            • NoviBGD
                            • AR 75 GT

Originally posted by dekideki
                            ***mali off***

ma moj ortak je najjaci. dobio nakon duuugog cekanja Cheshku vizu (ne znam tacno koju) godinu dana. Ja ga pitam sta ce mu a on meni: "Kupio sam "Italijana (Trst table)" Golf III GTI ljubicasti metalik (prva serija trojke GTI) za 1500e. i mogu da ga vozim bez frke sa tom vizom, a sledece godine predajem za Shengen"

koja fora....

pozdrav

P.S. ovo je dobra fora za one koji chesto menjaju kola a da ne placaju puno i nemaju dodatnu papirologiju... mlad, LUD, brz!
                            Ovu foru ko god da je prochitao nek' odmah zaboravi. Prvi bih vozio strane table da je taj princip iole osnovan. Imam shengen non stop sa veoma chestim ulascima i izlascima, pa je i pokrivena pricha tipa "saradnja sa inostranstvom".

Ako ce neko da se zeza na ovaj nachin onda bolje da ne troshi vreme i novac na vadjenje vize, nek' vozi na prichu - dodje mu na isto...

@Janko3x: Ja cu biti siguran jedino kada se neki od nashih ministara pojavi i potvrdi prichu o preregistraciji.
                            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• NemaN
                              CBC Senator XXL
                              • 29.11.2004
                              • 1560
                              • munze

tacno tako .... onda nemojmo sada da lupamo gluposti i spamujemo ovu temu nego lepo da sacekamo...
                              I'm not caucasian, I'm championship white

Comment

• Janko3x
                                CBC Član
                                • 21.04.2006
                                • 20
                                • NBGD

neman:
                                tacno tako .... onda nemojmo sada da lupamo gluposti i spamujemo ovu temu nego lepo da sacekamo...
                                Naravno i ja sam za ...

Pozz

Comment

Working...
                                X