Provaljen zeder ?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Originally posted by djukic
    Zeder za sve ostale do neke cifre od 20.000E
    Svidja mi se ovo s'obzirom da imam zeder u mojoj Milici

@c 220
    Naravno da ne ugradjujem nego pricam realno,tako ispadne ukoliko dobro znam da racunam.Za mene(zastavu skalu 55,2006god.) kasko iznosi nekih 18000din.,medjutim posto imam zeder placam ga negde oko 14000,sto je 50eur.manje nego da ga nemam. Znaci placam kasko 5god.(posle se neisplati imati kasko) i jos sam "dobar" 50 eur!
    Zamisli koliko je "dobar" neko ko vozi auto od 20-30000eur!?
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Cekaj bre pa ti si na keca stavio zeder i kasko ga osigurao ,svaka ti cast brate matirao si me, nemam vise sta da dodam, i ja volim zastavu al ti ga pretera

Comment

• Hermes
        CBC Senator XXL
        • 14.02.2006
        • 1306
        • https://t.me/pump_upp
        • bemve

Originally posted by Laki 55
        Znaci placam kasko 5god.(posle se neisplati imati kasko)
        Zasto se ne isplati posle 5 godina? Ja imam i jugo 90.godiste za koji mi je kasko oko 4000 dinara, pa nek mi kaze neko da se ne isplati
        https://t.me/pump_upp

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Ode tema u off i bez mene....
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Laki GSi
            CBC Senator XXL
            • 15.10.2006
            • 2426
            • Beograd-Vozdovac

@c 220
            A sta kazes na to da ima jos i alarm kao dodatnu zastitu i osiguranje u zemlji i inostranstvu
            Vidis ja jos i na alarm imam popust

@hermes
            Pa bas iz tog razloga se ne isplati jer mu je skoro tolika kataloska vrednost! U principu se tesko to naplacuje(mislim na stete) i nepreporucuju da se kasko osiguravaju vozila starija od 5god.

Sto se tice otvaranja zedera recicu vam samo da dok sam saradjivao sa njima imao sam duel sa nekim tipom koji je tvrdio da moze da otvori zeder u roku od 3-5min i ja lepo dodjem kod glavnog i odgovornog i kazem kakva je situacija.Moj predlog je bio da mu ja dam moj auto da otvori bravu pa ako uspe njegov je auto,a ako ne ja da uzmem njegovu a6-icu,naravno u dogovoru sa proizvodjacem jer ako se stvarno pojavi tako neko sposoban da za tako kratko vreme otvori zeder bravu da ja imam nekog ko ce meni platiti tu reklamu(nov auto ukoliko ostanem bez njega)na sta su proizvodjaci i pristali jer su zeleli da se vise vide te price na delu medjutim kad sam ovom palamanderu spomenuo njegovog audija odma je odustao od pokusaja. Nikad mi nece biti jasno zasto ljudi sebe smatraju svemocnim

Comment

• Hermes
              CBC Senator XXL
              • 14.02.2006
              • 1306
              • https://t.me/pump_upp
              • bemve

Samo jos jedna rec o kasko osiguranju, da razjasnimo nedoumice, jer je to u stvari jedina `zastita` od kradje.

Ukoliko su kola u takvom stanju (besprekornom) da mogu da se kasko osiguraju, trebalo bi to uciniti , jer I eventulna najmanja steta pokriva ono sto se plati na godisnjem nivou. Posebno sto postoji mogucnost da se kasko plati na nekoliko rata.

Za jugo 90. godiste, bez mog ucesca u steti, I bez osiguranja protiv kradje, kasko iznosi malo vise od 4000 dinara I to na 12 mesecnih rata. Popravka svake, ali bukvalno svake stete, grebanja, sitnog cukanja, itd. iznosi najmanje toliko. I da sam ja kriv, opet mi popravljaju auto. Po meni, najbolje preventivno ulozene pare.

Primer 2: za moj bmw star preko 15 godina kasko mi iznosi oko 17000 dinara. Da ga negde zakacim, koja popravka ce da bude ispod 200 evra? Bar sam naoko miran ?

To sto oni pricaju da se ne isplati osigurati starija kola ne pije vodu, jer se ne isplati njima, eto ga primer za jugo, dao 50 evra, posle nekoliko meseci zakacena oboja vrata, oterao u servis sa kojim Dunav ima ugovor, posle nedelju dana dobio kola, a racun oko 380 evra. Bas me briga, oni su to izmedju sebe uredili, sto bi se sekirao oko toga.

Potreban je samo auto u limarijski besprekornom stanju, a u slucaju eventualne stete, moraju da ti plate popravku
              + jedna mala prevara ( da je tako nazovem). Ako ti neko zakaci auto, a nece da zove miliciju, nego ti da pare, ti uzmes pare, a posle prijavis da ti je ostecen auto na parkingu, oprave ti ga, a ti si jos finansijski dobar?.

Raspitajte se za svoje automobile koliko je kasko, mozda cete se prijatno iznenaditi ( ovo ne vazi za one u inostranstvu, tamo je drugacije )

Comment

• djukic
                CBC Senator XXL
                • 27.03.2005
                • 2526
                • Beograd

Osnovna stvar kod kasko osiguranja je upravo ovo sto Hermes napisa.
                Sama naplata osiguranja kada je vozilo ukradeno je teska i dugotrajna. Cesto kataloska cena vozila (ona koja se isplacuje) nije adekvatna tako da se dobije manje para nego sto bi se realno dobilo prodajom vozila. Ipak dobiju se pare sto je bolje od plakanja nad gorkom sudbinom....
                Sto se tice osiguranja procedura je sledeca: Odes u Dunav, sluzbenik izadje i proveri stanje vozila i eventualna ostecenja upise ih i ona su izuzeta od eventualne naplate stete...

Comment

• neshaoct
                  Banovan
                  • 18.08.2007
                  • 1754
                  • Beograd, Rakovica

''...Cesto kataloska cena vozila (ona koja se isplacuje) nije adekvatna tako da se dobije manje para nego sto bi se realno dobilo prodajom vozila... ''

Pretpostavljam da je to isti katalog u koji se gleda i kada prevodis auto...Ako je tako, onda je cena iz kataloga itekako adekvatna [ sada kada je stopa od 2.5 % ], jer su u njemu cene i vece od trzisnih...
                  Pre neki dan sam kupio Stila 1.6 [ 03/2002 ], platio ga 7300, a u katalogu mu je cena 8500 evra...i od te sume 2.5 % na ime prevoda...
                  Nije Fiat izuzetak, sigurno je isto i kod drugih..
                  Ranije su te kataloske cene bile manje od trzisnih, ali od kada su kao smanjili poresku stopu na prevod sa 5 na 2.5 %...onda su povecali kataloske vrednosti..da drzava ne bi bila na gubitku..
                  Ponovo kazem, ako je isti katalog u pitanju..

p.s. update od 12.09.2007....Ipak nisu gledali u isti katalog lik iz agencije u kojoj je napravljen prodajni ugovor, i u Opstini.. ...Cena koju su mi racunali u opstini je bila malo manja od 7000 evra [ sto opet ispada manje od trzisne.. ]

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Pa licno neverujem mada je moguce,ipak ovamo treba da ti uzmu pare sto znaci da ce procena biti veca,a ovamo treba da ti ih daju pa je logicno da bude manja

Comment

• brera
                      CBC Senator
                      • 27.04.2005
                      • 253
                      • Rusija

Originally posted by djukic
                      U bre nije poenta u rezervnom kljucu, sta ako se razvedem od zene pa ona pokupi s ostalim kljucevima i rezervni kljuc od zedera

Pitanje je sta se radi u slucaju da vlasnik izgubi kljuceve od zedera a on zakljucan?

P.S. Nemoj samo da mi kazes da se baca auto i uzima drugi
                      Odes u Zeder i oni ti istu skalameriju skinu za par minuta.

Comment

• Antoaster
                        CBC Senator XXL
                        • 07.12.2007
                        • 343
                        • Beograd, Voždovac

Koliko ja znam meni su u neki ljudi koji rade u zederu rekli da za demontazu u njihovoj radionici kad izgubis kljuc potrebno oko dva sata. Ne znam da li je tako ali oni tako kazu.
                        Sa druge strane da je provaljen broj ukradenih vozila sa njim bi drasticno porastao a mi ovde gusimo o dva slucaja vec mesecima.
                        Kada sam pitao pre jedno godinu dana momka koji radi na starom sajmistu da li je provaljen odveo me je do svog golfa III koji je imao samo zeder bez alarma i rekao mi da je to tacno stavio bih valjda jos nesto.
                        Sa druge strane verovatno moze da se demontira lako ako uprte na pauk i odnesu negde daleko. Kao sto su uradili mojoj rodjaci u Novom Sadu.
                        Ne treba nikoga pocenjivati ali ti lopovi koji kradu kola sad ispadose pametniji od svih nas sa fakultetima, skolama, diplomama i ostalim akademskim zajebancijama. Pa bre pola ovih nabedjenih kriminalaca po Vozdovcu koje ja znam ne znaju ni konzervu da otvore. Kako to da nisu hteli da idu u skolu a sad pametniji od nas znaju da prave kljuceve, mehaniku, da hakuju i ostala s*anja.
                        I jos nesto ako se pogleda struktura ukradenih vozila uglavnom nemci i to ljudi u prolazu kroz Srbiju, kola gastarbajtera i kola bez mehanicke zastite zatim domaca kola i lade bez zastite. Jedan jedini japanac prosle godine ukraden i to ostavio covek upaljen auto i do ne kupi cigare na kiosku. Izgleda da genijalci ne mogu da nauce japanska i korejska slova.

Comment

• dekideki
                          CBC Senator XXL
                          • 26.07.2005
                          • 1914
                          • Beograd

najiskrenije

pedantno brojim koliko puta sam zaboravio da ga zakljucam, a potpuno sam bio siguran da jesam. za 4 meseca 11 puta. dakle niko ne moze biti 100% siguran da li ga je zakljucao, a kad se nedoBog desi kradja, svi psuju Zeder.
                          tek da napomenem, vozim kola vise puta dnevno i svaki put zakljucavam, cak i kad ih ostavljam na 5 minuta. ja bih prvi voleo da postoji verzija koja se sama zakljuca posle minut od kad se upali alarm, ali ne postoji.
                          ukratko - ljudski faktor...

*inace, nisam video komplikovaniju bravu od Zederove, nek prica ko sta hoce. famozni "klin" u koji se kune moj drug u osnovi ima klasicnu Mul-T-Lock bravu za koju imate uputstvo na youtube kako se otvara.
                          .

Comment

• bakara
                            CBC Senator XXL
                            • 29.01.2005
                            • 977
                            • nBGd

Originally posted by dekideki
                            ja bih prvi voleo da postoji verzija koja se sama zakljuca posle minut od kad se upali alarm, ali ne postoji.
                            Naravno da postoji, informisi se malo...
                            pozdrav

Comment

• Manfred
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2007
                              • 905
                              • Beograd

Originally posted by Antoaster
                              Ne treba nikoga pocenjivati ali ti lopovi koji kradu kola sad ispadose pametniji od svih nas sa fakultetima, skolama, diplomama i ostalim akademskim zajebancijama. Pa bre pola ovih nabedjenih kriminalaca po Vozdovcu koje ja znam ne znaju ni konzervu da otvore. Kako to da nisu hteli da idu u skolu a sad pametniji od nas znaju da prave kljuceve, mehaniku, da hakuju i ostala s*anja.
                              Ne radi se o pameti, nego o snalazljivosti. Ne treba ti mnogo mozga i shtrebanja da otvorish bravu.

Comment

• Laki GSi
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2006
                                • 2426
                                • Beograd-Vozdovac

Originally posted by Antoaster
                                Koliko ja znam meni su u neki ljudi koji rade u zederu rekli da za demontazu u njihovoj radionici kad izgubis kljuc potrebno oko dva sata.
                                I to je extra brzo! Svaki sraf mora da se razbusuje,i srafovi od zedera koji se drze za karoseriju i srafovi vretena volana posto je svaki lepljen sa lepkom za metal. Ja sam par puta pokusao da sveze namazan i zasrafljen sraf odvrnem ali bezuspesno,jednostavno nema se mesta za manevrisanje.
                                Inace prvi audi(da li bese a8 ili a4)na kojem je prvi put pokusana kradja imao je zeder,auto je stajao parkiran u garazi(lopovi su imali vremena na pretek)nisu uspeli da ga onesposobe ali su napravili takav posao momcima iz servisa da je demontaza tog iskrivljenog,izudaranog zedera trajala skoro 10 sati!
                                Taj primerak zedera i dan danas stoji u servisu na sajmistu kao neki trofej,covek je naravno dobio nov zeder i vreteno volana gratis.

Comment

Working...
                                X