Provaljen zeder ?!?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neshaoct
    Banovan
    • 18.08.2007
    • 1754
    • Beograd, Rakovica

..uvek manje vise iste dileme o Zederu... '' a,zasto moze da se okrene volan kad je Zeder zakljucan....to je tako namerno uradjeno...sve je to prevara i kopija od Volvo-a....moze da se samozakljuca znam ja jednog kome se to dogodilo...'' To sa okretanjem volana kad je Zeder zakljucan se cak i u reklami vidi,kada ga onaj konstruktor zakljuca,okrene volan nekih 1/4 kruga i onda odjednom blokira i ni makac dalje...
    Sve sto sam pisao o Zederu je na osnovu licnog iskustva,i to da li oni u Firmi koja ga pravi nesto kazu,meni nije bitno...
    A,zasto je ugradnja Zedera u bilo koji auto van VW grupacije bacanje para ?
    I,sta ako jeste kopija Volvo-a,odnosno sistema na njemu koji postoji vec decenijama...pa jel' sad treba svi da kupujemo Volvo ?
    Spominjali su ljudi,ako sam dobro to procitao onako na brzinu, neku zujalicu koja kao pisti kad je Zeder ostao zakljucan...kakva je zujalica u pitanju,posto toga nema...

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

zasto je bacanje para, ko ce da krade fijata, pezoa ili hondu kad ne moze da je upali. jednostavno ne postoje alati za kradju tj ne prave se posto ti automobili nisu na ceni... pricamo o kradji i trazenju novca za otkup. postoje razne fore na koje se kradu automobili ne samo obijanje. kradu se i Landcruzeri i Cirokiji ali na jedan mnoooogo bezbolniji i drugaciji sistem. sto se volvoa tice, moze da verga do mile volje, nikad ga nece upaliti i sa i bez tog prekidaca zato sto ne postoji kutijica koja imitira imobilajzer kao sto postoji za nemce.
      poz
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Nenad
        CBC Senator XXL
        • 06.01.2005
        • 1364
        • BBgd/Mow

Originally posted by mikimazda
        pa onda lopovi izmene citav ecu...vec vidjeno..
        Koloko lopova nosi sa sobom ECU? Koliko ECU radi se svakim modelom kola, pogotovo ako znamo da se kod novih kola mora imati uparen ECU sa recimo tablom i/ili kljucem i sl.
        Boost or bust...

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

ne nose ecu ali nose svoju tablu i kutiju sa imobilajzerom.(vazi samo za nemce i to do neke godine) francuzi recimo imaju taj immo. u motornom ECU a on ne moze da se zaobidje i svaki od 98. pa nadalje ima crypto kod.

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

..kradu i Zastavu...
            Sve sto vlasnik nije bar na neki nacin obezbedio misleci '' nece meni bas ''....je materijal za kradju...Naravno da se najvise krade VW program kao i Audi...ali daleko od toga da lopovi nece nekog Stila od 10-tak i vise hiljada evra...

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

,sta ako jeste kopija Volvo-a,odnosno sistema na njemu koji postoji vec decenijama...pa jel' sad treba svi da kupujemo Volvo
              cinjenice treba navoditi.
              laziranje cinjenica, i lazno reklamiranje, namerno izmisljanje, i slicne poslovne odlike govore same za sebe...
              ne treba svi da kupuju Volvo ali svi treba da budu informisani, i svi ne trebaju da izmisljaju da su kao nesto izmislili, ne treba da lazno izmisljaju da imaju neke sertifikate EU (a nemaju), ne treba da lazno varaju kupce, itd....

poenta nije Volvo, ima mali milion drugih firmi u auto biznisu koje su nesto univerzalno osmislile za opstu dobrobit covecanstva.

poenta je svesno iznosenje lazi prema kupcima, ukratko poslovni moral.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• neshaoct
                Banovan
                • 18.08.2007
                • 1754
                • Beograd, Rakovica

..da,sram ih bilo..bas nemaju morala sto su omogucili ljudima da zastite svoje automobile...koji nisu Volvo..Uostalom,kad se vec Svedjani nisu bunili i tuzili proizvodjaca Zedera [ bar to sada ide bez problema,narocito sto se Zeder prodaje i van Srbije ] zato sto su im ukrali proizvod,sta se ti onda brines...
                A,pogledaj npr. dizajn nekih automobila..koliko samo tu '' ima pozajmica ''...i niko se ne buni...jedino su malo vikali na Kineze kad su ovi poceli cak i slicne nazive svojim modelima da daju..
                Nek' je kopija...i nek' se lazno hvale da su nesto originalno smislili [ iako je kopija Volvo-a ] ,bitna je sledeca CINJENICA - Zeder radi posao za koji je napravljen...

Comment

• stefanves
                  CBC Senator XXL
                  • 10.12.2006
                  • 1351
                  • BG

I onda mrmot zavije cokoladu u foliju!A ti se probudis iz tog transa, izazvanog lakim drogama.
                  Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                  Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

zeder radi poso do nekele, zavisi ko uzme da ga radi. u svakom slucaju, onaj ko ga bude radio ili ce da ga otkljuca ili ce da napravi da ni ti ne mozes da ga otkljucas...

o ljudi, koliko puta da vam kazem, ne moze da upali tog stila ili bilo kog drugo italijana ili francuza pa cak i nemaca tipa ford i opel, moze samo da place pored njega. ustvari, moze talijan do 98-99 god kojem je immo. zamenjen kutijom a takvih je vrlo malo kod nas.
                    neko rece zastava, ja to ne racunam u automobile...

Comment

• miroslavm
                      CBC Senator
                      • 13.02.2007
                      • 208
                      • Beograd, Zvezdara

Slušajte, auto koji vredi 40-50 hiljada eura u Srbiji gde mu mesto nije će biti ukraden sa procentom verovatnoće od 90% na bilo koji način i za bilo koje vreme koje bude lopovima potrebno. I oni od 20 hiljada su već na ivici većih šansi da odu nego da ostanu- zederi, prekidači,lavlje kandže i slično su provaljeni i nepraktični, jer brzinu pronalazača prati i brzina lopova koji nažalost nisu glupi. Za dobar auto u stanju su da te prate danima- ti u goste, auto "u goste".
                      Imam lavlju kandžu, zeznuo sam se i kupio sam je za vektru, kad su me palili oni koji je već imaju. To je toliko glomazno i nepraktično, stavio sam je jednom i bacio u garažu, ne znam ni gde je. Pri dan kad sam je stavio, odrao sam kožni volan, tako je precizno odradjena. A o prostoru koji zauzima da ne pričam. Prevara. Originalne iz inostranstva su elegantnije. Moj drug je za pasata napravio manju, kvalitetniju i sa boljom bravom-SAM. A iskustvo sa prekidačem mi je gašenje auta tokom preticanja...sve sam iščupao. Sad nemam ništa i mirno spavam, ako je sudjeno, uzeće ga i ovako i onako

Comment

• Darko
                        CBC Senator XXL
                        • 29.03.2005
                        • 528
                        • Beograd

Originally posted by stefanves
                        I onda mrmot zavije cokoladu u foliju!A ti se probudis iz tog transa, izazvanog lakim drogama.
                        Smatraj ovo kao prvo upozorenje od strane mod. team-a. Ovakav recnik se ovde ne tolerise i jedino sto time mozes da postignes je da ti trajno bude ukinuta mogucnost pristupa forumu.

Comment

• Manfred
                          CBC Senator XXL
                          • 04.08.2007
                          • 905
                          • Beograd

Postoje automobili koji su jako vredni ali jednostavno niko ne sme da ih ukrade jer se zna ko je gazda...

U nasoj zemlji postoji dosta ljudi koji imaju para za skup auto a ne smeju da ga kupe, a i kad se odluce na to sa sve kupovinom sigurnosne opreme, auto bude ukraden...

Zivimo u zemlji u kojoj je ceo sistem truo iz korena... Ko se snadje, super, ko izvisi za auto.. jbg

I vezano za temu. Ja sam chuo (i video) za jedan primer kradje auta sa zederom, a da li je u perionici skinut kljuc ili tako nesto ne znam.Tuareg je bio u pitanju...Zeder zakljucan.

Comment

• zverko
                            CBC Senator XXL
                            • 19.08.2005
                            • 7085
                            • BGD
                            • Audi A4

zeder kljuc ne moze da se kopira... obija se brava...

Comment

• Laki GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2006
                              • 2426
                              • Beograd-Vozdovac

Svi pricaju od mog druga njegov drug e pa njegov drug je ostao bez auta
                              Daj te cinjenice da je i jedan auto sa zederom nestao! Naravno da je nestao i ja licno znam,Toyota Rav 4 je ukradena sa zederom koji nije bio zakljucan!
                              Potvrdio vlasnik auta!
                              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

Ako nekome treba slucajno da se iskopira takav kljuc koji je "nemoguce kopirati", slobodno neka ga donese da ga uverim u suprotno.
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X