49, jel dosta, vozim od 16, a dozvolu imam od '75, od '83 C i E (JNA), jel' to neko iskustvo ili ne.
Ali se ne pozivam na doticne "elemente", ali ako ti bas znace....
I treci put da kazem, ne zelim da diskutujem o motoru, samo dajem LICNO misljenje, ne vredi ga menjati. Pricam(i zalim da diskutujem) o skupom autu, starom 15 godina, nedefinisanog odrzavanja...
Da ne spominjem, '90-te kada su dizeli vozeni i na jestivo i na staro ulje i na kerozin...
A javne "ocene" se daju ionako za NOVE motore, i to je potpuno druga prica, prvih 100 000km je bajka. Ali mislim da ovde "jedemo kupus a gledamo meso".
Kakav sam ja bio pre 15 god , i na testovima izdrzljivisti i snage
NHF , samo reci da su sestaci losi hebiga preterano je. Ovaj problem sa nikaslom se odnosio prvenstveno na lose americko gorivo i tu je i problem prvo i uocen.
Ako si pratio moje postove nikad se nejavljam na teme tako sto procitam nesto na internetu pa ondak solim pamet drugima. Sve sto kazem sam i doziveo odnosno licno video...
A ko je rekao da su "sestaci" losi(skoro sam vozio pezo 407, 3000 ), i ko "cita" po internetu i ne pise licna iskustva.
Tako nije lepo da se "diskutuje". Sada ti generalizujes i "inputiras" mi vise nego sto sam rekao. Na zalost, po MOM iskustvu, stvar je "tako losa", ali sam upozorio da se "ne uzima previse u obzir".
A dali si ti stao u "odbranu" BMW-a od mene, to je druga prica. Niti sam ja bitan "napadac"(a i ne napadam ih, generalno) niti ce BMW osetiti tvoju "odbranu". Njima sigurno jaaaako dobro ide posao i pojedinci im nisu vazni.
Druga je stvar ako "napadam" necije decacke zelje i ceznje , "osecaj vaznosti", "statusni simbol", trenerka, patike, bembara i plavusa....Sorry, nije mi to namera.
I ne pricamo o americkim, australijskim... automobilima, a da ne spominjem gorivo, jer ne znam gde jos postoji losiji dizel(benzin) nego kod nas, konkretno u Srbiji, vec o raubovanom modelu servisiranom kod majstor fuserice, npr...
Posto godinama niko nije imao "licencu" za BMW, a lako se proglase "dobri" majstori. U stvari, kada slusam kako pricaju (kao svaleri), rekao bih da smo cudo od naroda, a kada pogledam kako rade, na prste mozes dobre da prebrojis.
BTW, mator auto je MATOR auto, a da li je NOV bio ovakav ili onakav....
"osecaj vaznosti", "statusni simbol", trenerka, patike, bembara i plavusa....Sorry, nije mi to namera.
A joj @Vladd, ovo boli... Ima nas koji ih volimo, a da nismo narocito "vazni", od statusnih simbola nemamo cak ni TURBO naljepnicu na poklopcu rezervoara, od trenerke nemamo ni pamucni dux, a zena nam brineta...
Nema motora kome nasi "pasionirani vozaci" ne mogu iscupati dusu, a taj sestak je dusu dao za kidanje jer upravo jako mnogo trpi, sto naravno ne znaci da je nepoderiv...
Taj motor u mom 325ix je pregurao preko 350.000 i i dalje je najbolji deo na autu
The difference between men and boys is the price of their toys
"osecaj vaznosti", "statusni simbol", trenerka, patike, bembara i plavusa....Sorry, nije mi to namera.
A joj @Vladd, ovo boli... Ima nas koji ih volimo, a da nismo narocito "vazni", od statusnih simbola nemamo cak ni TURBO naljepnicu na poklopcu rezervoara, od trenerke nemamo ni pamucni dux, a zena nam brineta...
Pazi, slucaj je "slican", , majica, brineta, stanje nalepnica.
I ja sam voleo BMW, i sada ga volim, mada, sada postoje i drugi automobili, veoma "zanimljivi". Nekada smo svi gledali alpinu k'o u boga, ali neki "nerad" se ubacio medju nemce. 15 godina i vise vukljaju "iste" motore, zamrzli se sa TDI-jem, nista spektakularno. A "neprijatelj" ne spava.
Mislim da su odlutali malo, lose "projektovan" odnos prema trzistu. Previse su se oslonili na "staru slavu".
Istina je da su "englezi" jos gori, ali ako je to opravdanje...
Nekako su "preziveli" udar japanaca, ali sledi gora kazna u vidu "kineza".
Kada se savlada pocetno gadjenje (ako se setimo, ko moze, situacije sa japanskim autima u USA), neki konfor, pristojan izgled, razni motori, i sve uz nebulozno malu cenu (ako evropske "sile" dozvole, a nece se moci dugo opirati), pa ko ziv ko raspusten...
Vidis ja nisam BMW frik, smatram da je to jak kvalitetan auto. Decacke price koje pricas a koje cujes iz komsiluka o rasturanju kartera (serijskom) ili o pucanju bloka (serijskm) mozes da pricas samo nekome ko nije video kako je to uradjeno ili ti ko nije video taj motor.
Stvarno nema potrebe za bilo kakvom prepirkom, cinjenice su jasne ko sto rece 206, presao je u 325IX modelu 350.000km a po njegovim postovima u nitro delu mislim da nije bas sekapersa i da vozi auto do limita.
Jos jedna sitnica, ja nisam diesel tip (mada mi BMW jeste) znaci nema trenerka, nema dukserica u trenerku. Pa covece ja hocu da kupim Citroen Mehari (a ti vidi na netu sta je to).
Jos nesto cinjenicno:
Evo malo fakta o BMW-u E34:
Jedini cetvrtak u tom autu je E34 518i
Svi ostali su sestaci i to redni sestaci
Tako Vlad.. ako kazes da je motor u BMW E34 los a ima preko 2500 kubika toznaci da kazes da je BMW sestak los. E sad idi malko googlaj, ili otidi kod prvog dizelasa iz kraja pa otvori haubu i zaviri ako nadjes cetiri cilindra a da je E34 i nije 518 ondak dodji do mene da ti dam moj E34 ili XM ili Lagunu...
Prodavce ne mogu da "zastitim", da su prodali makinu prosle godine imali bi 2-3K evra vise. Sada je tom autu pala cena, strasno, a i surova EU ne dozvoljeva registraciju bilo cega sto nije euro 3( i ekvivalent za "prljave").
Tako da za matore azdaje sledi "penzija" ma kako dobre bile (ili ostale).
Neko se mora osloboditi feelinga, da vozi skalameriju staru 15 godina, a da cita karakteristike novog modela (cak i starih papira iz doticne godine).
Posle 15+ godina, sleduju "neverovatni" kvarovi, kao posledice zamora materijala, odrzavanja, eksploatacije, i to zaista nije ONA masina kao iz salona. Steta sto nema neki dyno test u zemlji Srbiji, pa ako koza...
E ovo jos nisam radio.
Nisam sujetan, nisam ti napisao sta imam da bi se kur.. vec to ti nudim ako mi pokazes BMW E34 sa cetiri cilindra a da nije 518i.
Znaci ako lupis ondak kazes pogresiosam necu vise i gotova rasprava. Nisam za duge postove. I nema potrebe za potezanjem ko ima veci kur... nije mi to bio cilj. Zato sam ti i stavio NHF na jednom od prethodnih postova.
Jos da mi kazes da je E34 ikona??? Ma daj samo malo vise znanja i licnog iskustva i sve je OK.
Inace iz pouzanih izvora iz kraja cuo sam da na spejsatlu imaju velikih problema sa nekim plocicama koje su nabavili iz kanjize, znas ona losija serija. Ja sam u malom kupatilu zamenio odma sve sto ima od plocica kanjizinih cisto preventive radi
The Bmw E34 is a strong car with bulletproof engines (except the nikasil V8), but around 70-120k miles, you will need to have a full bank account or good tools and understanding wife/husband
@ djukic...
Spusti loptu i pusti druge da "zive"......
Da nema E34 sa 4 CYL a da nije 1.8L motor... to je odavno poznata ...
ne branim nishta i ne zastupam ni jednu marku....
Ali...
BMW sa 6CYL, pa nek je i BABY 6 ili FULL 6 motor... poznato je da su mazge !!!
Rado bih, pored E30 324D, SAAB-a, GIV i OCTAVIE, video u posedu jednog E34 525...
Jedna od NAJLEPSHIH LINIJA koje je BMW odradio...
Comment