a ostali kvarovi su uglavnom plod loseg odrzavanja sto je, nazalost, cest slucaj cak i u Nemackoj.
PORSCHE
Collapse
X
-
-
-
Mozes da proveris, ali treba da budes u Nemackoj neko vreme i preporuka je da tu proveru radi Nemac umesto tebe - zbog ozbiljnijeg pristupa. Ako pazis neces se zeznuti jer u Nemackoj takva kola uglavnom imaju nenormalnu nisku cenu sto je prva indikacija da vlasnik hoce da ga se otrese sto pre. Primerci koji su kod nas losi nisu kupljeni tako greskom, nego namerno, jer su bili jeftiniji sto je vlasnicima kod nas u 95% slucajeva bitnije (...a onda cu ja da ga doteram da bude kao nov...)
Ako se zeznes, prodaces ga - Porsche dvosed kabriolet uvek se moze prodati...da je tako govori i to da je to jedan od automobila kojima najsporije opada cena. Ovde isto moze da se proda, ali naravno ne bas brzo. Za pocetak provozas se u Strahinica Bana i kod Hotela YU nekoliko dana i noci i naci ce se kupac...
Comment
-
-
Da li mozete da mi kazete nesto vise o 928, najvise me interesuje model GTS... ali i stariji modeli S, S2, S4, GT.
Da li ih ima kod nas i u kakvom su stanju? Da li se pojavljuju na oglasima, posto ja nisam primetio? U kom rasponu se krecu cene?
Za odrzavanje sam cuo da je skupo kao i sama registracija... mada procitao sam u ovoj temi da ne mora da bude strasno sto se pojedinih delova tice, pa me zanima da li to vazi i za 928. Koliko obicno prelaze ti motori?
pozdrav
Comment
-
-
Proizvodio se od 1977-1995,i bio proglasen za automobil godine 77-78-nisam siguran(sto je skoro nepojmljivo za automobil u toj kategoriji)Prva verzija 928 je imala 240 ks,928 s-300-310 ks,zavisno dali je za americko ili evropsko trziste,928 s4(restajling model-zamenjeni prednji i zadnji branici sa stopovima i nesto malo od unutrasnjosti kao i instr,tabla) a dobio i cetvoroventilski motor od 320 ks,zatim ide 928 gt sa 330ks i manuelnim menjacem(svi 928 s4 su bili automatici) i kruna svega 928 gts sa 354 ks koji se proizvodio do kraja 1995god.
Cene variraju od verzije i godista...dobrog stranca mozes naci od 8-9000e,a dobro ocuvani gts zadnje serije i do 40000e.Kod nas su dosta redji ali orientaciono od4-5 h za stariji model do 12-14000 za neki 93-94god,pitanje ocuvanosti!
E sad odrzavanje zavisi,ja sam kod mog(dok sam ga imao) menjao redovno ulje i filtere,sto i nije neki izdatak,zupcasti i ostali spaneri vec bili menjani pa to nije trebalo,ali kod dobrog majstora mozes to i kod nas odraditi.Delovi novi su dosta skupi i bolje je traziti polovne-na zapadu naravno,posto ih ovde i skoro nema,a pogotovo rasturenih...
Po udobnosti i celini uopste, ne moze da mu pridje ni jedna karera i ostali porsche-i iz tog vremena,po meni "mercedes"medju porseima....
Potrosnja po gradu min 20 ltr,na otvorenom 10-12 ltr,
I dan danas veoma atraktivan gde god da se pojavi,pogotovo GTS sa prosirenim zadnjim rubovima....dosta ljudi i nezna kako izgleda pa kad pomenes 92.. odmah im je u glavi kao neka 924 verzija..ili tako nesto,zaboravih da pomenem da je to bio prvi serijski porsche sa v8 motorom(zbog raspodele mase menjac je bio pozadi)
Sve u svemu auto je apsolutni "zakon" bio i ostao i dan danas....
Comment
-
-
Hvala na brzom odgovoru.
Je l' je tvoj ostao u Nisu, da li je bio metalik sive boje?
Da li je ovo na slici 928 GTS, vidim da ima razlika u nekim detaljima ali ne mogu da otkrijem o kom modelu se ovde radi.
btw. Sada kada sam saznao kako se krecu ovi koji su u ok. stanju i kada dodam na to registraciju... Izgleda da je jos uvek to preveliki zalogaj za mene.
Comment
-
-
Ovo na slici ti je studija 928-ice,nikad nije zaziveo....moj je bio crn...malo se vozio u Nisu,bio je na austrijskim tablama,a u Nisu su bila dva koliko se secam zlatni i sivi...od skora se i jedan zuti muva....
A sa luci-jem se ne mogu nikako sloziti"sportskiji je u svakom slucaju"??, u kom pogledu?....928 je pravi bolid,bolje izgleda,jaci je,atraktivniji,mocniji,udobniji....uporedjujes 2 automobila koja se ne mogu uporediti....ni po cemu...normalno da je odrzavanje 944-ke mnogo jeftinije,kao i registracija....ali isto tolika je i razlika u ovim modelima...
Comment
-
-
covek je rekao da mu je 928 pre skup, ja sam predlozio da pogleda 944 upravo zato sto je jeftiniji sta nije jasno?
kad kazem sportskiji mislim da nije GT kao 928 nego je vise sportski auto, ima manelni menjac pre svega, a mislim da je i laksi i ostriji...
Comment
-
-
Comment
-
-
Neopisiv je dozivljaj voziti ga nocu sa izbacenim farovima,iznutra vidis samo dve loptaste kugle,i sa fenomenalnim zvukom koji ima -pruza neverovatno zadovoljstvo i osecaj u voznji ......koji se ne moze meriti ni sa jednom carerom koju sam probao.....i dan danas posle toliko godina izaziva veliko interesovanje gde god se pojavi,vise od nekih mnogo skupljih automobila....zamislite sta je bio tada kada se pojavio 1977 godine...
Comment
-
-
Re: Boxter-prve generacije
Originally posted by jovan30Planiram da sledece sezone uzmem Boxtera ili BMW E46 cabrio posto su slicne cene, po konceptu su sasvim razliciti automobili iako su i jedan i drugi kabrioleti. Vise naginjem Boxteru da budem iskren.
Uzeo bih iskljucivo kola iz uvoza, sam cu otici i uzeti auto, posto mi ovi beogradski Boxteri nekako ne ulivaju poverenje, samo mi je dovoljno da pogledam vlasnika i sve mi je jasno
Onu osnovnu verziju od 2500 ccm i 200 ks bih zaobisao posto mi po nekim stranim forumima deluje da se nije dobro pokazao.
Mislim da su varijante od 2700 ccm i 3200 ccm optimalne. Ova od 2700 ccm moze da se nadje cenovno prihvatljiva za mene, 3200 su skuplje i ne mnogo jeftinije od carrere 996 za koju nazalost ne mogu jos uvek da se ispruzim, a carreru bih najvise voleo.
Citao sam da elektronika moze da zeza na Boxteru kao i paljenje. Ono sto me plasi to je sto je polozaj za upravljacem jako nizak, nikad nisam vozio te niske automobile, pa nemam uopste predstavu kako se to odrazava na svakodnevnu upotrebu.
Takodje jos nesto sto me brine je to sto je dvosed i uopste nemam predstavu koliko moze da se gurne sediste nazad s'obzirom da sam dvometras.Potrosnja u gradskoj voznji je oko 20 l/100 km dok je na otvorenom znatno manja , autoput brzina 170-180 , 11-120l/100km.
It floats on fluid
Comment
-
-
In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...
Comment
-
-
Alfista u povoju
Comment
-
-
Budževina u kom smislu?
944 jeste postojao kao cabrio, nosio je oznaku S2.
In those early days the Golf only had one serious rival - Ford's XR3, which was just as fast and handles just as well. It was the same size as a Golf, and about as a same price, but the drivers - they were completelly different...
Comment
-
Comment