Radar i zakon

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Misko M
    CBC Senator XXL
    • 17.03.2007
    • 652
    • BG Vozdovac

a to sto niko ne proverava ispravnost uredjaja pre merenja po uputstvu ?

Comment

• Williams
      CBC Senator XXL
      • 07.02.2006
      • 556
      • Beograd- Cerak

@Vladd: Daj malo vise podataka o tom bazdarenom tahografu.

Comment

• Misko M
        CBC Senator XXL
        • 17.03.2007
        • 652
        • BG Vozdovac

Originally posted by Williams
        @Vladd: Daj malo vise podataka o tom bazdarenom tahografu.
        pa to ti je standardni tahograf koji voze kamiondzije i prevoznici i za njih je obavezan po zakonu !!!

Comment

• prle
          CBC Senator
          • 04.09.2006
          • 223
          • Beograd - Konjarnik

Originally posted by Misko M
          ima tolerancija 3-4% i to po zakonu, nisi ti obavezan da stalno buljis u cajger da bi kontrolisao brzinu !
          Gde u zakonu piše, ja baš tražio, ali jasno stoji kazna za prekoračenje do 10km/h. Ako bi i postojala tolerancija ovo bi upadalo u to.

Comment

• Misko M
            CBC Senator XXL
            • 17.03.2007
            • 652
            • BG Vozdovac

Originally posted by prle
            ima tolerancija 3-4% i to po zakonu, nisi ti obavezan da stalno buljis u cajger da bi kontrolisao brzinu !
            Gde u zakonu piše, ja baš tražio, ali jasno stoji kazna za prekoračenje do 10km/h. Ako bi i postojala tolerancija ovo bi upadalo u to.
            pitacu ortaka iz saobracajne od koga sam to cuo !
            ..pa ne moze da ti naplati kaznu za 2km preko, mozes da kazes da je djidao kad je merio !!!!

Comment

• bozza1979
              CBC Veteran
              • 08.01.2007
              • 112
              • Beograd

Ne znam sta pise u zakonu za toleranciju, ali meni su pisali prijavu za 66km/h gde je ogranicenje 60km/h. To je, realno, na cajgeru 68-70km/h.
              Pre nekoliko godina u Makedoniji je ortaku naplacena kazna za voznju 54km/h gde je ogranicenje 50!
              Znaci, verovatno je samo dobra volja pandura da te pusti s tim malim prekoracenjima...

Comment

• madwap
                CBC Veteran
                • 02.09.2006
                • 177
                • Beograd

Jedno [glupo] pitanje samo, kako stoji merenje brzine nocu? Jel mere nocu i jel nesto pise u zakonu o tome?
                Renault Twingo, 1.2
                Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

• prolupator
                  CBC Senator XXL
                  • 02.09.2005
                  • 3968
                  • Zemun

Isto k'o i danju, samo ako okasnis i vracas se kuci u "rano jutro" (4-5h) onda ih nema...
                  Mrak nije prepreka da te naciljaju, jos je redji promet, bolje se vidis, samo svetla tacka u mrkloj pozadini... i cap!!! :sipuga
                  OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• prle
                    CBC Senator
                    • 04.09.2006
                    • 223
                    • Beograd - Konjarnik

Najčešće noću i hvataju, bar po gradu i oko grada.

Comment

• madwap
                      CBC Veteran
                      • 02.09.2006
                      • 177
                      • Beograd

Zar nije prekoracenje 30km/h preko dozvoljene 3000 din, a preko toga kod sudije za prekrsaje?
                      Renault Twingo, 1.2
                      Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

• prle
                        CBC Senator
                        • 04.09.2006
                        • 223
                        • Beograd - Konjarnik

Jeste. Mada ja sam čuo da su skoro menjali te cenovne kategorije, naravno na više.

Comment

• vuletj
                          CBC Član
                          • 24.06.2005
                          • 16
                          • Ada,Vojvodina

Pozdrav

Originally posted by djukic
                          da ima dopuna koja vazi od kraja 2006 i moze po zakonu da te meri i u dolasku.
                          Molim te ako znas napisi mi tacno ako znas mesec ili datum na kraju 2006.god kada su dopunili taj zakon :I U DOLASKU?

Comment

• vuletj
                            CBC Član
                            • 24.06.2005
                            • 16
                            • Ada,Vojvodina

Pozdrav

i koja im je to fora za neko uverenje o ispravnosti uredjaja do 12meseca 2007 godine, zar nije po zakonu na svakih 6meseci ?
                            Evo da i ja pomognem ono sto znam kod bazdarenja.Tzv.KONTROLA MERA koja se nalazi u svim velikim gradovima vrse bazdarenje,ali nakon pregleda odgovarajucih servisa,odn.proveravaju ispravnost mernih instrumenata.Ove kao RADAR se moraju svakih 12 meseci ili nakon kvara,servisa ili odrzavanja,dok ostali se moraju bazdariti svake 2 godine.

ALI DALI JE NEKO CUO ZA NEKAKAV TZV.SKRACENI POSTUPAK I DALI JE TO PRAVNO UREDU,DA TI MILICIJA PREKO NEKOG ODSEKA ZA PREKRSAJE PRI MILICIJI ODARAPI KAZNU ODN.RESENJE ZA PLACANJE ILI ZATVOR BEZ OBRACANJA SUDU,odn.SUDIJI ZA PREKRSAJE.Jos su mi napisali da se nisam odazvao pozivu,i da prilozena izjava milicionera,atest o bazdarenju je kao dovoljna za izricanje presudi.Cak se pozivali na Clan78 gde kazu da se nisam pojasvio po pozivu,A JA NI NE DOBIH POZIV NIKAKAV????
                            Ko moze pomoci?
                            Inace mislim da cu vec sutra pisati zalbu da nisam dobio poziv,i da je milicioner trazio 500 din ispod ruke-sto je i istina,a imam i svedoka,pa se nakon svadje rastasmo bez mog potpisa jer nije stavio u Primedbu da sam isao propasom brzinom i da je trazio 500 din.Sta kazete na ovo???
                            Cesto traze ispod ruke,ali bas sam sporo isao,i sa istom izmerenom je zaustavio i drugo vozilo-znaci nije merio,a radar mu nije bio onaj naj-naj.

Comment

• vuletj
                              CBC Član
                              • 24.06.2005
                              • 16
                              • Ada,Vojvodina

Re: Pozdrav

Svidjaju mi se razgovori ali neka mi neko potvrdi ili stavi scanirano da je navodno Sl.Gl.146 od 2006 god 24.11.2006. na 45 str.-ovako su mi javili,da je dodato snimanje radarom i u dolasku vozila?????

Svidja mi se ono: Sta radis? Gledam svoja posla.
                              Kada mene pitaju gde sam bio i gde idem? Ja ima kazem:Vidi bogati kako te interesuje gde sam bio i gde idem,pa ja ni svojoj zeni negovorim to a kamoli tebi.(Samo sto mu nekazem da sam bio kod jedne,a to je bas mozda tvoja zena).Jedino bi me presao da mi odgovori da je on Homoseksualac po opredeljenju.

Dali zakonom Saobracajac sme da iskoci iz grma na 10-20 m i da te radarise i zaustavi,a on i auto mu sakriveni??????

Comment

• prolupator
                                CBC Senator XXL
                                • 02.09.2005
                                • 3968
                                • Zemun

Ne sme, mora da bude vidno obelezen i vidljiv sa pristojne udaljenosti, i on i auto.
                                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                                X