Sta posle Fabie...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bakara
    CBC Senator XXL
    • 29.01.2005
    • 977
    • nBGd

Sta posle Fabie...

Gledam nesto halo oglase i vidim da se ova moja fabia dobro drzi (po ceni), i da je verovatno mogu prodati za 6000+ eurica. Pa se nesto razmisljam ide registracija, trebaju nove gume itd. pa da je utopim i kupim sebi malo veci auto, a da ne dodajem mnogo para...
    I gledam Stilo 2002g. za nesto malo preko 7000e, ili neka honda civik, corolla, mada su japanosi retki...
    kakav je ovaj stilo, imao sam bravu 1.9TD i znam da je fiat veoma zahvalan za odrzavanje, jedino me muci registracija za taj JTD sigurno je preko 200e, malo mi je sumnjiva njegova cena, kad znam da je takav novi stilo preko 20000e u delti.

Ili ipak nekog benzinca do 1.6 kubika, bitno je da je to neki noviji auto do 7500e sa 4 vrata i dobrom opremom, stilo mi je lep, ali da li mi je on jedini izbor?
    pozdrav
  • dekideki
    CBC Senator XXL
    • 26.07.2005
    • 1914
    • Beograd

Alfa.

svrati kod nas u Alfa deo foruma, potrazi savet, i kupices auto svojih snova, za male pare. bez zezanja. 156, npr. odluci sam ima dilera preko kojih su mnogi chlanovi uvezli skoro nove Alfe u savrsenom stanju, probali, ispitali, testirali i na kraju naravno kupili!

poz.

P.S. ako ti se svidja Stilo... onda nisi gadljiv na "italijane". a Alfa je vrh (najbolji odnos kvaliteta/udobnosti/sportske voznje i novca)
    .

Comment

• Rubi
      CBC Senator XXL
      • 06.05.2005
      • 519
      • Beograd

Stilo je bio mali dizajnerski promasaj (omaklo se, sta da se radi...) i mnogima se ne dopada - zato je i cena tako niska. Sto se JTD motora tice, mislim da ces tim motorom biti najzadovoljniji, pa bio on u Stilu ili nekoj Alfi. Sto se Stila tice, obrati paznju na fush kvalitet plastike u kabini, i na trap.
      (\__/)
      (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
      (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Car
        CBC Senator XXL
        • 07.07.2005
        • 900
        • Beograd

Originally posted by dekideki
        Alfa.

svrati kod nas u Alfa deo foruma, potrazi savet, i kupices auto svojih snova, za male pare. bez zezanja. 156, npr.

poz.

P.S. ako ti se svidja Stilo... onda nisi gadljiv na "italijane". a Alfa je vrh (najbolji odnos kvaliteta/udobnosti/sportske voznje i novca)

Mislis kupice auto tvojih snova?

Po cemu to 156ica nudi najbolji odnos svega navedenog? za 7 i nesto hiljada evra moze da se uzme 156 neko 98-2000 godiste, a najveci deo toga ima 200+ hiljada km. Niti je posebno udobna, niti je posebno bezbedna, niti je standradni nivo opreme nesto visok, niti je posebno kvalitetna (u ovoj klasi se tu vise nijedna fabrika nesto bitno ne istice, sve se svelo na slicna resenja i prednju vucu)
        Sportski osecaj voznje s prednjom vucom i motorima 1.8 ili 2.0... ma daj
        To samo u glavama alfista nudi vise od jednog forda, opela, ili nesto slicno.

Hocu da kazem da skoro sve sto moze da se uzme do 7500 i da zadovolji uslov da je novije, npr. 2002. godiste (a ima gomila takvih opcija, alfa, ford, fiat, nissan) predstavlja prosek po svakoj stavci koju mozes da navedes. Nista vise ne dobijas fiat stilom, niti ista manje dobijas nekim ford fokusom. Druga je stvar gubljenje vrednosti posle par godina, i licni ukus sto se tice izgleda i slicno.

Comment

• sri98
          Admin od Trpeze
          • 24.10.2004
          • 7262
          • Republic of Konjarnik
          • Toyota Corolla E 210

Re: Sta posle Fabie...

Originally posted by bakara

Ili ipak nekog benzinca do 1.6 kubika, bitno je da je to neki noviji auto do 7500e sa 4 vrata i dobrom opremom, stilo mi je lep, ali da li mi je on jedini izbor?
          Za te pare moyes da nadjes OK Almeru 00-02 sa full opremom. Po meni je bolja 1.8 (115ks) nego 1.5 (90ks), ova druga je poprilicno lenja.
          Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• bakara
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2005
            • 977
            • nBGd

Naravno da nisam gadljiv na italijene, ali ipak ne bih 156, ne trebe mi toliki i ne treba mi sportski auto, meni treba neki auto u golf klasi, dizel ili max 1.6 cm3, 95% za gradsku voznju i jednom godisnje za putovanje, bitno je da je ekonomican, jeftin za odrzavanje. Za dizel(JTD) se razmisljam samo zbog registracije jer sumnjam da on trosi manje od nekog benzinca od 1.6 cm3. A mislim da bih lakse mogao naci dobrog benzinca.

Stilo je bio mali dizajnerski promasaj (omaklo se, sta da se radi...) i mnogima se ne dopada - zato je i cena tako niska. Sto se JTD motora tice, mislim da ces tim motorom biti najzadovoljniji, pa bio on u Stilu ili nekoj Alfi. Sto se Stila tice, obrati paznju na fush kvalitet plastike u kabini, i na trap.
            Ovo ne razumem, kako promasaj, ja vidim da su mnogi odusevljeni njegovim izgledom, jedino sta ne izgleda tipicno italijanski.
            Za trap znam da je nezan, a ne znam sta tacno podazumevas pod fus plastikom u kabini, meni izgleda kvalitetno?
            pozdrav

Comment

• bakara
              CBC Senator XXL
              • 29.01.2005
              • 977
              • nBGd

@car
              Hocu da kazem da skoro sve sto moze da se uzme do 7500 i da zadovolji uslov da je novije, npr. 2002. godiste (a ima gomila takvih opcija, alfa, ford, fiat, nissan) predstavlja prosek po svakoj stavci koju mozes da navedes. Nista vise ne dobijas fiat stilom, niti ista manje dobijas nekim ford fokusom. Druga je stvar gubljenje vrednosti posle par godina, i licni ukus sto se tice izgleda i slicno.
              zato sam i dosao ovde da cujem te primere, znaci neki noviji, relativno moderan, i dobro (standardno) opremljen auto trazim...Koji nameravam da vozim 2 godine pa opet da prodam, a da ne izgubim 2000...

Kakav je taj nissan almera? Moze li neka slika unutrasnjosti, posto to nije auto koji vidim na svakom cosku...
              pozdrav

Comment

• bakara
                CBC Senator XXL
                • 29.01.2005
                • 977
                • nBGd

Otvoren sam za sve vrste automobila, nemam predrasude, samo nemojte neke sportske ili neke velike limuzine...
                pozdrav

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

ALMERA/SLIKE

Comment

• ale944
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2006
                    • 1457
                    • Beograd

golf klasi, dizel ili max 1.6 cm3, 95% za gradsku voznju i jednom godisnje za putovanje, bitno je da je ekonomican, jeftin za odrzavanje.
                    hehe, pa zar nemas ti vec takav auto ??
                    mislim u toj klasi sta je bolje po pitanju odnosa kvalitet/troskovi od skode ?
                    jedino ako te je smorila, pa bi da probas nesto drugo...
                    ...zamena guma i priblizavanje registracije i nisu bas neki razlozi za zamenju automobila, jos ako si prvi vlasnik te skode i nisi imao nekih havarija sa njom.....
                    http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Octavia, ja je imam puna 2 dana i odlična je !!! Nećeš fulat

Comment

• bakara
                        CBC Senator XXL
                        • 29.01.2005
                        • 977
                        • nBGd

Originally posted by ale944
                        golf klasi, dizel ili max 1.6 cm3, 95% za gradsku voznju i jednom godisnje za putovanje, bitno je da je ekonomican, jeftin za odrzavanje.
                        hehe, pa zar nemas ti vec takav auto ??
                        mislim u toj klasi sta je bolje po pitanju odnosa kvalitet/troskovi od skode ?
                        jedino ako te je smorila, pa bi da probas nesto drugo...
                        ...zamena guma i priblizavanje registracije i nisu bas neki razlozi za zamenju automobila, jos ako si prvi vlasnik te skode i nisi imao nekih havarija sa njom.....
                        Pa nemam fabia je OK, ali je brate mala, kad treba da se vozim 70-80km (gradske) bukvalno nazuljam kolena, tvrda je , mada malo trosi, treba da se menja lamela, diskovi, plocice, gume, neki senzor za klimu...sve su to sitnice za koje cu verovatno potrositi do 1000e, pa kontam da je bolje tu 1000 da dodaM i kupim i malko veci (i noviji) auto...jbga zena dvoje male dece, ko ima to razume.
                        pozdrav

Comment

• bakara
                          CBC Senator XXL
                          • 29.01.2005
                          • 977
                          • nBGd

Originally posted by sri98
                          Jel ovakav enterijer na almeri 2000g
                          http://www.ajovalo.net/Historia/images/ ... Almera.jpg

Ima li neko na forumu takav auto, da cujem informacije iz prve ruke...

samo jedna u oglasima:
                          NISSAN Almera TD (2001), 5v, registrovana, ful oprema, vlasnik, 7.000 EUR.
                          pozdrav

Comment

• sri98
                            Admin od Trpeze
                            • 24.10.2004
                            • 7262
                            • Republic of Konjarnik
                            • Toyota Corolla E 210

Ako ides na dizel, onda treba uzeti 2.2, to je Renoov motor i kvalitetniji je od Nissanovog TDI.

Link ti ne radi

Ja sam imao prethodnu generaciju Almere i ako je ova 60% kao prethodna, onda tu nema greske. Vozio sam i par novih i sasvim su OK, a vlasnici nisu imali nekih problema sa njima.

Comment

• ale944
                              CBC Senator XXL
                              • 20.03.2006
                              • 1457
                              • Beograd

Pa nemam fabia je OK, ali je brate mala, kad treba da se vozim 70-80km (gradske) bukvalno nazuljam kolena, tvrda je , mada
                              au bakara, mnogo si mi ti razmazen )
                              treba da vidis kako se ja i zena i dete spakujemo u porschea

salim se, naravno svako ima svoje kriterijume, hteo sam samo da kazem da nekako uvek mi je bolja varijanta kad si prvi vlasnik (ako jesi) i znas svaku problematicnu sitnicu na kolima, nego da kupujes drugi polovan auto koji moze imati milion skrivenih problema iako je na oko sve ok.
                              kako ces naprimer utvrditi stanje lamele na tom drugom autu ?
                              ili kocnica, neces sigurno skidati tockove da gledas plocice...
                              ili zamena kaiseva/spanera, kome danas da verujes da je auto propisno odrzavan?
                              ...skriveni problemi tipa svaki put kad je mesec pun i pada kisa, auto nece da pali )
                              naravno nista od ovoga ne mora da bude slucaj ali treba biti svestan takvih stvari..
                              postoje tako neke stvari koje se po pravilu rade kad kupis polovan auto (ulje, filteri, kaisevi itd...) pa treba i to uzeti u obzir kao dodatni trosak prilikom kupovine i dodati na onu cenu koja stoji u oglasu.
                              http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

Working...
                              X