Auto industrija - Globalno Split iz Pick Up-ova

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Horsepower
    CBC Senator XXL
    • 29.12.2005
    • 2000

Svi!Jeste Toyota No.1 , ali i honda i Nissan idu uzlaznom putanjom za razliku od americke konkurencije.
    Sta fali Hondinom pick up-u.Meni se bas svdja kako izgleda - robusno.Da li moze da ponese jednu tonu vise ili manje...totalno je nebitno jer smo vec apsolvirali da ogroman deo amerikanca kupuje pick up-ove jer ih voli.Kolega mi je recimo iz Texasa i kaze da tamo "trebao ti pick up ili ne - ti vozis PICK UP".A i sto se tice tog tegljenja, nije nista mnogo losija od konkurencije.Pogledaj nov Toyotin pick up...misis da ce manje da vuce od Silverada ili Ram-a ili Forda?A uz Toyotinu reputaciju..vdecemo ko ce u buduce da preuzme primat i za pick up-ove.
    Honda vrlo brzo stice reputaciju...a stize i Nissan...pa videcemo...
    Znas, nemozes zauvek ici uzlaznom putanjom. Kad se neko proslavi preko noci (Hyundai na primer) njihova prodaja mora ici prema gore. Ali kad je neko u vrhu skoro 80 godina (GM, Ford) onda prodaja mora poceti padati.

Sta fali Ridgeline? Ma daj, cak i ti koji volis Japance bi trebao priznati da je Ridgeline smesno vozilo. Minivan platforma, samo V6 motor, mala prikolica, maksimalna vuca samo 5,000 pounda, cena ogromna ... Meni se licno svidja kako izgleda, ali na tom se zavrsava. Izgled i nista vise. Honda je originalno planirala prodavati 50,000 Ridgeline godisnje, a do sada su nekoliko puta smanjivali proizvodnju. Ej 50,000 godisnje ... pa Ford prodaje vise F-Series mesecno
    Tundra, kao sto sam rekao, nije losa, ali njena prodaja od 150,000 je nista prema 900,000 od F-Series i 850,000 od Silverada. Mozda ona moze isto da vuce kao F-150, Silverado 1500 i Ram 1500. Problem je samo sto Forda, Chevroleta i Dodgea mozes uzeti u 2500 i 3500 verzijama, dok Toyotu ne mozes.

Jel..pa ok..onda su se izgleda ovi u GM-u zahebali nesto...prebrojali se izgleda...pa se greskom uplasili.
    Ja sam ti pokazao dokaz da se Americki pickupi najbolje sada prodaju u celoj svojoj istoriji.

Comment

• nijebitno
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2006
      • 629
      • Modrica

Minivan platforma, samo V6 motor, maksimalna vuča samo 5,000 pounda. Upravo tako!
      Veliki ogromni V8 koji ima veoma grubu šasiju i može da povuče ne znam ti ja šta je zastario i nepotreban većini ljudi. To što je nepotreban nije toliko ni bitno, mnogo je bitnije koliko će goriva da potroši. A niko normalan ne može da pomisli da će energija pojeftiniti. Ameri otimaju naftu po svijetu, to je jasno, ali neće moći dovijeka. Još malo neće se imati šta oteti.

Amerikanci će vjerovatno još dugi niz godina kupovati pickup, ali to će vjerovatno biti neki zamaskiran putnički auto, a ne bukvalno teški kamion kao danas. Isti na je i da se trenutno po Evropi i kod nas dobro prodaju SUV koji su takođe teži, glomazniji i više troše nego klasična auta. Prodaje ih imidž i marketing. Ali ipak nisu ni blizu ekstremni kao oni ogromni pickupi koji se voze u Americi.
      Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Horsepower
        CBC Senator XXL
        • 29.12.2005
        • 2000

To sto Ridgeline ima V6 motor ne pomaze ni malo potrosni jer i je jako teska. Ridgeline sa V6 motorom prelazi 16 milja po galonu, a moj Ford sa velikim V8 motorom prelazi 14 milja po galonu.

Ako hoces sve one karakteristike koje sam ja nabrojao (V6 motor, mala prikolica, mala vuca ...) onda mozes kupiti pickupa za daleko manje novca nego sto Ridgeline kosta. I imaces sigurno manju potrosnju.

Drugo, ako ne zelis prave pickup karakteristike na pickupu onda ne kupujes ogroman pickup kao sto je Ridgeline vec uzimas neki manji pickup. Ridgeline je po velicini i ceni kao Americki veliki pickupi, ali ima pickup karakteristike kao mali pickupi. Tako da Ridgeline nema bas jedne pozitivne karakteristike. Ima velicinu i cenu od najjacih pickupa, ali ima pickup karakteristike od najslabijih pickupa.

Znas li ti kako Ridgeline uopste izgleda?

Pogledaj samo kolika je. A pruza isto (cak i manje) nego ovakav jedan pickup (s tim sto Ridgeline kosta daleko vise).

Comment

• Skyline GT-R
          CBC Senator XXL
          • 13.02.2005
          • 806
          • Chicago - My Kind Of Town

Ta honda je u klasi kao i Avalanche a ne klasican pick up

Comment

• Horsepower
            CBC Senator XXL
            • 29.12.2005
            • 2000

A Avalanche je ...? Full size pickup ili sport utility truck, nazovi ga kako god hoces.

Avalanche je zasnovan na Suburbanu, a Suburban je SUV verzija Silverada koji je full-size truck.

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141
              • Beograd, barajevo-zemun
              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

maksimalna vuca samo 5,000 pounda
              nesto da pitam, koja vrsta vozacke dozvole i ispita je potrebna da bi se to vuklo-vozilo ?

u Evropi to spada u kamion, E kategorija.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Horsepower
                CBC Senator XXL
                • 29.12.2005
                • 2000

Ako vozis pickupa treba ti samo obicna vozacka dozvola.

Ako vozio veci kamion onda ti treba CDL dozvola.

A to sto Americki pickupi mogu vuci po 11 tona .. to je druga stvar.

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

Ridgeline sa V6 motorom prelazi 16 milja po galonu, a moj Ford sa velikim V8 motorom prelazi 14 milja po galonu
                  ajoj, pa mi pricamo o necemu tako rastrosnom i poredimo sa 30-50mpg modernim dizelima.

pa kamion 20tonac je blizu 15 mpg ali to je pravo teretno vozilo za prevoz robe
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Horsepower
                    CBC Senator XXL
                    • 29.12.2005
                    • 2000

Koji moderni full size pickup to prelazi 30 mpg - 50 mpg.

Bas bi voleo znati, jer 50 mpg prelaze hybridi sa 1.5L motorom.

Comment

• Skyline GT-R
                      CBC Senator XXL
                      • 13.02.2005
                      • 806

Avalanche ima vecu mogucnost vuce za nesto vise od 1T (sto nije ni cudo koliko veci motor ima od honde), dok je mogucnost tovarenja samog vozila cak MANJA nego kod Honde.A cena...Honda je u rasponu od 27k $ do 32k $ dok je Avalanche od 32k $ do 40k $.
                      A kao sto si i sam reko...po izgledju je honda daleko lepsa.

Comment

• Horsepower
                        CBC Senator XXL
                        • 29.12.2005
                        • 2000

Avalanche ima 5.3L i 6.0L motore, a Ridgeline samo 3.5L.
                        Avalanche moze da povuce preko 9,000 pounda, a Ridgeline samo 5,000 pounda.

Uz to, kod Avalanche se moze produziti prikolica, verujem da znas to. Kod Ridgeline se ne moze. Znaci Avalanche je pickup i SUV u isto vreme. Ridgeline nije.

Comment

• sw.brick
                          CBC Senator XXL
                          • 09.10.2004
                          • 8141

ako cemo gledati Toyotu kao pokazitelj kome ide dobro, a kome ne onda sve i jedna auto kompanija u svetu je u govnima.
                          odakle ti takav zakljucak, ima nekih brojki da sve i jedna auto kompanija posluje sa gubicima ?

ono sto mogu da procitam je da bar nekoliko kompanija sasvim ok posluju, Hyundai, Toyota, Honda, Porsche (nikada bolje), Mercedes (DC), cak i evropski ogranak Forda posluje pozitivno kao i Volvo iz PAG grupacije Forda, onako bez dublje potrage.
                          i Kineski prozivodjaci generalno, Mahindra i Maruti takodje imaju pozitivan rast vec nekoliko godina.

nije cela planeta ono sto je lokalni amerikanizam, i samo GM-Ford postoje na svetu

ne vidim zasto negirati da Ford ima poslovni gubitak, kada je to cinjenicno stanje koje ne spori niti sam Ford.

nije to smak sveta, ima jos sanse da prezivi i povrati se u normalu.
                          volvo
                          945 SE turbo lpg
                          344 GL lpg

Comment

• Skyline GT-R
                            CBC Senator XXL
                            • 13.02.2005
                            • 806

Avalanche trenutno NE POSTOJI sa 6L masinom.Max je 5.3 V8 sa 310hp.Propisana tezina prikolice je 7.000lbs dok je MAX koji prozivodjac napominje 8.000lbs.A LIMIT koji "kuka" (hitch) moze da izdrzi je 5.000lbs.Ako zelis tezu prikolicu moras da prepravljas\ojacavas hitch.

Comment

• Horsepower
                              CBC Senator XXL
                              • 29.12.2005
                              • 2000

Originally posted by brick
                              ako cemo gledati Toyotu kao pokazitelj kome ide dobro, a kome ne onda sve i jedna auto kompanija u svetu je u govnima.
                              odakle ti takav zakljucak, ima nekih brojki da sve i jedna auto kompanija posluje sa gubicima ?

ono sto mogu da procitam je da bar nekoliko kompanija sasvim ok posluju, Hyundai, Toyota, Honda, Porsche (nikada bolje), Mercedes (DC), cak i evropski ogranak Forda posluje pozitivno kao i Volvo iz PAG grupacije Forda, onako bez dublje potrage.
                              i Kineski prozivodjaci generalno, Mahindra i Maruti takodje imaju pozitivan rast vec nekoliko godina.

nije cela planeta ono sto je lokalni amerikanizam, i samo GM-Ford postoje na svetu

ne vidim zasto negirati da Ford ima poslovni gubitak, kada je to cinjenicno stanje koje ne spori niti sam Ford.

nije to smak sveta, ima jos sanse da prezivi i povrati se u normalu.
                              Takav zaljucak sam dobio jer vi govorite da je Ford u govnima jer ih je Toyota prestigla u Americi (iako ih je Toyota prestigla u Americi jedan jedini mesec i Ford se narednog meseca opet vratio ispred Toyote).

Comment

• Horsepower
                                CBC Senator XXL
                                • 29.12.2005
                                • 2000

Originally posted by Skyline GT-R
                                Avalanche trenutno NE POSTOJI sa 6L masinom.Max je 5.3 V8 sa 310hp.Propisana tezina prikolice je 7.000lbs dok je MAX koji prozivodjac napominje 8.000lbs.A LIMIT koji "kuka" (hitch) moze da izdrzi je 5.000lbs.Ako zelis tezu prikolicu moras da prepravljas\ojacavas hitch.
                                Trenutno ne postoji, ali postojace uskoro. I 6.0L ce sigurno moci vuci vise nego sadasnji 5.3L.

Kako god da gledas situaciju, Avalanche pruza vise od Ridgeline.
                                Ridgeline pruza ono sto pruzaju recimo Dodge Dakota i Chevy Colorado koji su daleko manji i naravno kostaju daleko manje.

Comment

Working...
                                X