Jedno pitanjce u vezi Octavie...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Kenno
    CBC Senator XXL
    • 21.08.2006
    • 460
    • Zenica, BiH

Originally posted by Vlada_nbgd
    Octavia I je na platformi golfa 3 100%,btw kad se octavia pojavila(96) golf 4 nije ni postojao

Octavia I (drugi rezultat po google.ba):
    http://www.swr.de/rasthaus/archiv/2004/ ... zeug2.html

Der Skoda Octavia ist 4,50 Meter lang, 1,41 Meter hoch und 1,73 Meter breit. Der Radstand beträgt 2,52 Meter

Golf 4: www.doppelwobber.de

Abmessungen Golf Golf Variant Golf Variant
    4motion Golf 4motion Golf Cabrio
    Radstand mm 2511 2515 2518 2518 2472

Zna?i, tu su negdje, milimetar gore-dolje u raznim varijantama. Octavia se ranije pojavila od g4 i bila je tzv. pokusni kuni? za nadolaze?i golf. Golf 3 ima medjuosovinski razmak manje od 2,5 m, ne znam ta?nu cifru.

Izvinjavam se što radi sitnice "dižem frku", ali smatram ovaj forum prili?no relavantnim.

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Pored toga sto je kao auto tvrd (sto se nekome moze svideti kao sto ima ljudi koji vole dosta tvrde krevete) jos gora stvar kod Octavie sto su joj sedista kratka. To cak vise izmara nego tvrdoca.

No, ipak radi se vrlo dobrom automobilu koji solidno cuva cenu i lako se preprodaje. Spada u odlicne kupovine kao polovnjak.

Inace napravljen je na bazi Golfa IV, kao i Audi A3, a oba su izasla na trziste pre samog Golfa IV iz razloga koje je Kenno vec objasnio - da bi se izbegle decje bolesti kod Golfa.

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

E kad bi znali moju muku...
        Prodao sam Merca 250d jer mi treba auto sa klimom i na te pare koje cu dobiti treba da dodam jos koju hiljadu i da trazim nesto po zelji....
        E tu nam se u porodici misljenja razilaze... Ja sam nasao jednu odlicnu Lanciu Kappu 2.0 20v 200god za 5.500eur. A zelje burazera su da to bude Octavia ili Passat i sto je najgore sa onim odvratnim TDI motorom... Strasno... Ako bi isli na passata ili skodu to ce da kosta sigurno 7.000eur+plin ako bude benzin... Ceo dan ih ubedjujem da ako uzmemo passata da to bude 1.8T benzin da se vozimo koliko toliko normalno, a ne sa onim motorima za poljoprivredne masine... I tako ukrug....
        Kod Lancie je uslovno reci mana to sto plin za nju iznosi skoro 1000eur i sto nemam nigde servisa u krugu od 100km, a za ove serpe od VW ima barem jedan ozbiljan u samom gradu...
        Dakle, trilema...
        Ja sam licno za Lanciu jer je kao spejs satl u odnosu na passata, ali znam da cu je tesko nekada prodati i da nemam nista blizu od servisa ako zatreba...

Inace auto je porodicni, sluzice za ture do beograda i nazad, znaci otvoren put i ako se ukaze potreba nekad ce vikendom uvece biti u taxi sluzbi... Dakle nece biti primarni auto u taxiju, za to imam Mazdu 626 koja se extra pokazala i to ne menjam...
        Help... Sta uzeti???
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• miura
          CBC Senator
          • 18.10.2006
          • 227
          • Lazarevac

Chuj, sta uzeti?
          Pa mazdu, prijatelju.
          Ako je izbor fiksiran na navedene (?) onda Lancia. Zivot prolazi ne vrti se bash sve oko novca i dobre preprodaje. Ja sam recimo zadovoljan sa ovom strvinom koju vozim, pouzdan, lak za odrzavanje, delova gde hoces za bud-zasto... Ali kanim se da sednem u Alfu 155, taj auto ima dushu, ako me razumesh. He, he recitujem ko Steva Zigon.

Mitsubishi Colt 1332ccm benzin 95KS 2005

na forumu

Comment

• coco
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2004
            • 476
            • i`am from the land that is placed nowhere

Originally posted by Srdjan
            Inace auto je porodicni, sluzice za ture do beograda i nazad, znaci otvoren put i ako se ukaze potreba nekad ce vikendom uvece biti u taxi sluzbi... Dakle nece biti primarni auto u taxiju, za to imam Mazdu 626 koja se extra pokazala i to ne menjam...
            Help... Sta uzeti???
            znaci oktavija. :-) jedino mi se cini dosta nestabilna u voznji (inace vozim sluzbenu fabiu sdi i/ili octaviu tdi) ali to je odlika svih skodilaka (cini mi se). inace, preporucam ti combo verziju, bez obzira sto je sve identicno sa limo verzijom. gepek joj nije bas velik kao u aven**** caravana, u biti limo verzija mi ima malen gepek s obzirom na ukupnu velicinu oktavije. i jos nesto da te upozorim. sa ukljucenom klimom nije uopce stedljiv auto. sa punim rezervarom inace bez klime prelazis (vanjske voznje) 750 km (kulturne voznje) a sa klimom 550 km (isto kao i gradska voznja bez ukljucene klime).
            i kupi odmah set zarulja. rikavaju skoro kao na opelusinama (ona mi je rekorder u spaljivanju fenjera)
            "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• starac vujadin
              CBC Senator XXL
              • 27.08.2005
              • 2617
              • Stari grad

Sta uzeti...nesto japansko Hondu Accord, npr... Peugeot 406 je odlican za malo konzervativnije i vrlo je udoban. Ja bih licno isao na Lagunu - odlican spoj svega... ne znam kako je tamo kod tebe sa servisima, nije valjda da sem VW nemoze nista da se odrzava. Ako je tako tragicno za servise uzmite Octaviu.

Comment

• Laki GSi
                CBC Senator XXL
                • 15.10.2006
                • 2426
                • Beograd-Vozdovac

Sad opet postavljas isto pitanje:"Sta uzeti?"
                Procitao si prethodne postove u kojima smo ti izneli neke stvari iz licnog iskustva ili iz price nekih nasih prijatelja,ja licno dajem glas za Kappu koja je kao sto rece spejs satl u poredjenju sa ovim drugim,em je mladja za 2-3god. em u nutra nemas uopste osecaj da ides,taj auto bukvalno lebdi!

Na tebi je krajnja odluka da li si jaci od burazera ili ne
                Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Odluka je vrlo laka, pitanje je sta vam je primarni cilj. Bezbednost ti je bolja u Kappi negu Passatu i Octavii, a takodje i feeling u voznji, ali se ona teze prodaje, brze gubi vrednost, skuplje je odrzavanje. Ali najbitnije je, da se mnooogo manje krade talijan nego nemac.

I nikako Octavia I. Nije za porodicnu limuzinu i duza putovanja!!!! Tvrda postavka ogibljenja kao i sedista koja su kratka. Kabina je slabo zvucno izolovana. Auto je projektovan kao limuzina, ali mesta na zadnjoj klupi ima kao u kupeu, plastika i tabla izgledaju asketski...
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• barda
                    CBC Veteran
                    • 28.11.2005
                    • 154
                    • Novi Sad

Uh, majku mu, ja bas mislio sve najbolje o toj Oktaviji...

Kad ono, vi napricaste...

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by starac vujadin
                      ne znam kako je tamo kod tebe sa servisima, nije valjda da sem VW nemoze nista da se odrzava. Ako je tako tragicno za servise uzmite Octaviu.
                      Pravo selo sto se toga tice... Ima samo jedan malo bolji servis od ostalih i oni odrzavaju VW i pokoji stariji Mercedes i to je to... Bukvalno si prinudjen da to vozis... Sto je tragicno.. U B.Basti nema nijedna kappa, niti cak prodavnica rezervnih delova za italijane ali me sve vuce da cu nju da uzmem pa kud puklo... Kad je bal, nek bude maskembal..
                      Vidim da i vecina tako misli, to znaci da nisam jos prolupao...
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• TAZZ
                        Banovan
                        • 30.05.2005
                        • 1409
                        • NBGD,SERBIA

Originally posted by Eon
                        Odluka je vrlo laka, pitanje je sta vam je primarni cilj. Bezbednost ti je bolja u Kappi negu Passatu i Octavii, a takodje i feeling u voznji, ali se ona teze prodaje, brze gubi vrednost, skuplje je odrzavanje. Ali najbitnije je, da se mnooogo manje krade talijan nego nemac.

I nikako Octavia I. Nije za porodicnu limuzinu i duza putovanja!!!! Tvrda postavka ogibljenja kao i sedista koja su kratka. Kabina je slabo zvucno izolovana. Auto je projektovan kao limuzina, ali mesta na zadnjoj klupi ima kao u kupeu, plastika i tabla izgledaju asketski...
                        Juce sam ishao do Zlatibora i nazad... znachi tura od oko 500 KM...

TDI mashina...

Znachiiiiiiiii... Neka mojoj zeni OCTAVIA, ja jedva docekao da se vrnem u SAAB 9000... razlika je NE OPISIVA...

Tvrda, kratka sedishta, ne mugu da se namestim u njoj nikako, a visok sam samo 180cm i tako, povuce ona na 2000 rpm, ali kraj je tu oko 3200-3500 rpm... joooooojjj FUJ!

PS jedino potroshnja od 5 litara je ok!

Comment

• coco
                          CBC Senator XXL
                          • 24.10.2004
                          • 476
                          • i`am from the land that is placed nowhere

fauve rules a koloiko bi te kostala karavanska verzija mazde 626 2.0 ditd?
                          "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• Srdjan
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 2416
                            • Bajina Basta/Beograd

Jutros se probudim, cvrsto resim da odem u Pozegu da uzmem kappu, zovnem lika da kazem da cu doci, da bi mi on rekao da je prodao sinoc... Strasno...
                            Nista... Idemo dalje.. Sada u igru ubacujem i Lagunu posto mi se onda dosta svidja a verujem da je udobna za duga putovanja...
                            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Marko001
                              CBC Senator XXL
                              • 09.09.2006
                              • 1070
                              • Belgrade

A omegu?

A za lagunu mogu da potvrdim da je udobna vozio sam se u njoj 20-ak kilometara ali oseti se to

Comment

• starac vujadin
                                CBC Senator XXL
                                • 27.08.2005
                                • 2617
                                • Stari grad

Laguna je izvanredna po pitanju udobnosti, ima skoro perfektan odnos izmedju udobnosti i direktnog osecaja sa putem. Vozac nije otudjen kao u nekoj ladji, vec sve oseca, a auto je u sustini super udoban. Kad sednes odmah se srodis sa autom.

Ne znam koji ti je budzet - ako kupujes Lagunu I onda juri 2.0, super su i 8v i 16v. Ako kupujes Lagunu II onda ces tesko naci benzinca (1.8 i 2.0 16v) jer su kod nas preko 90% Laguna dizelasi. Lagunu II gledaj sto noviju od 2003. jer su tada sredili gluposti sa elektronikom.

Comment

Working...
                                X