Jedno pitanjce u vezi Octavie...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Budzet je oko 5-5.500eur, a ako je nesto bas extra, znaci nesto fabricko stanje onda bi mogao da se snadjem do 6.000eur, stim sto bi to moralo da bude sa malom kilometrazom i ja bih zadrzao auto 3-4godine kod mene, sto je u prevodu sigurno 200.000km... Treba mi auto sposoban za tako nesto bez vecih problema... Nesto ne volim dizele, znaci benzinac+plin...
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Car
      CBC Senator XXL
      • 07.07.2005
      • 900
      • Beograd

Kod 1.9 dci-a u poslednjim godinama proizvodnje vise nema boljke sa riknjavanjem turba, stavljen je redizajniran interkuler i redizajnirane cevi (po forumima tvrde da je to najveci uzrok), i ne znam da li je jos nesto radjeno, ali sto se toga tice kapiram da je 2003-2004. i novije sve ok.
      A s elektronikom ni ove ranije bas nesto nemaju problema, nisam bas nailazio na takve optuzbe po forumima, uglavnom se sve svodi na riknjavanje turba ili na senzore pritiska u gumama, sto je mizeran kvar od 2000 i nesto dinara. Mada ja ni sa tim nisam imao problema.
      Nemam pojma, meni dvojka radi ok, blizu 200 000 je presla i jos uvek sve radi kao novo. Videcemo kasnije...

edit: pretece me Srdjan jbg

Comment

• Marko001
        CBC Senator XXL
        • 09.09.2006
        • 1070
        • Belgrade

Srdjane vidim te kao novog vlasnika Omege 2.0 benzin, kao sto je i moja

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

Pa da, za velike kilometraze omega je vise nego odlicna opcija...

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by Marko001
            Srdjane vidim te kao novog vlasnika Omege 2.0 benzin, kao sto je i moja
            Jos kad bi nasao neku u odlicnom stanju, posto na dosta njih korozija radi svoje i velika vecina je presla preko 300.000km sto mi ne odgovara...
            U kakvom je tvoja stanju? Prodajes?
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

Moja je presla oko 200 000, u dobrom je stanju, nemam problema sa korozijom.

Ne prodajem, nije jos ni godinu dana kod mene

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

za 6000 eura možeš da biraš po želji, pogledaj i Volvo 960- 940.
                zadovoljava sve kriterijume koje si postavio, korozija je nepostoje?i pojam (ne moraš ni da gledaš ako auto nije bio havarisan), glatko izdrži tvoju kilometražu, klima je standard u 960 (sve verzije sa bilo kojom motorom) full automatska,, ostala oprema se podrazumeva, u****n grana je aluminijumska sa debelim zidom potpuno neosetljiva na tip uredjaja, limuzine sa 4 vrata imaju bonus od 30% niže cene.

jedino što nema pozitivno prema tvojim pobrojanim zahtevima je ponuda rezervnih delova i servis, to je zaista retko i u BGD a kamoli u unutrašnjosti. (mislim da ima 2 prodavnice i nekoliko servisa, manje od 5 ukupno u BGD).

od nedavno Grand Motors je preuzeo Volvo program pa ?e možda i ponuda delova biti bolja.možda, moja pretpostavka.

benzince imaš 2.0 i 2.3 obi?ni atmo ili sa turbom i 2.9 litara atmo šestak.

200.000km se tek razradio motor, sa manje km iza sebe jako teško ?eš naži tu kategoriju vozilapo mom iskustvu, tako da ja ne bih gledao mnogo na kilometražu.
                ionako je resurs u proseku oko 500.000km minimalno pa ako kupiš sa 250.000 imaš još podostau rezervi.

uslov je da nije žestoko akan auto na kome su se u?ili (nadri) majstori koji ne poznaju takve modele.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

Bio sam sinoc kod jednog coveka sto se izmedju ostalog bavi uvozom automobila iz italije i prodajom... Rekao sam mu da mi proveri cene za Lagunu, Kappu i eventualno Mareu, mada je kappa na prvom mestu...
                  Prijatno me iznenadio, ima sve slike automobila koji se nalazi u Italiji, ako su havarisana onda ima i slike detaljno da se vidi sta fali... Kada dotera auto, mogu da teram kod bilo kog majstora da proverim i ako ga uzmem, i ako ne daj boze se nesto desi krupno sto se kvarova tice onda ce to on finansirati ili mogu vratiti auto.. Tako da je prilicno korektan, a i cene su mu ok...
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Ko to pljuje Oktaviju u mom odsustvu!?
                    Kao prvo ona je pravljena na platformi Golfa 4 i ima oznaku A-4.
                    Kao drugo 2000-te godine je restilizovana pa je ona bezli?na postavka inst. table i okruženja promenjena, kao i još par "sitnica" na svetlosnim grupama i masci vozila.Sve u svemu radi se o odli?nom vozilu koje pogotovo sa TDI motorom drži cenu tako dobro da npr. ja moju(u zaista ok stanju) ne bih ni u snu dao za manje od 8600-8700 evra!
                    Ni jedan od tih auta koje spominjete ne može tu ni da joj prismrdi!
                    Da ne pominjem kilometraže od preko 400000 km koje Oktavija bez problema prelazi kao i prose?nu potrošnju od oko 5,2-5,5 litara.
                    To kako kažete tvrdo ogibljenje joj omogu?ava odli?no ležanje na putu a upravlja? je veoma direktan i podesan.
                    Dalje, ja kada putujem na odmor(sa porodicom) sve živo potrpamo u pretljažnik i nikako ne možemo da ga ispunimo do kraja.
                    U kabini ima dovoljno mesta, uz opasku da su u Oktaviji zaista mogli malo da smanje gepek na ra?un prostora ispred putnika na zadnjoj klupi, koji ako su krakati, definitivno imaju problem.
                    Zna?i Škoda Oktavija svakako dolazi u obzir ali nemoj o?ekivati nisku cenu za o?uvane primerke.
                    Uzgred Pasat se nalazi u klasi sa Škodom Superb gde bih ja ladno opet uzeo Superba!I kod ova dva vozila platforma je zajedni?ka!
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Misko M
                      CBC Senator XXL
                      • 17.03.2007
                      • 652
                      • BG Vozdovac

...vozio oktaviju neko vreme i bio zadovoljan i besan u isto vreme, bio benzinac od 75ks pa zamislite muku !!!
                      ...inace platforma je definitivno golf 4 audi a3 a4 posto 90% delova pase, cak i delovi karoserije pasu sa pasata !!!
                      ...recimo bistain amorti prednji kao kod golfa uljno gasni oko 3400din!!!!
                      motori isti kao wv i audi, samo razlika u kvalitetu delova, jedan motor progurao klipnjacu kod drugara pa smo dobro prostudirali delove i na kraju upasali sve od audija !
                      ...izuzetno stabilan i upravljiv, odlican prednji trap ali zato dosta tvrdo ogibljenje + tvrd enterijer = mnogo tvrd auto !!!
                      ...mada meni sa 17 felnama i gumama /35 to nije smetalo jer je drzala kao bolesna !!!
                      ...gepek OGROMAN za neverovati, pogotovo verzija sa 5 vrata ima i sa 4 ali su jako retke !

Comment

• Marko001
                        CBC Senator XXL
                        • 09.09.2006
                        • 1070
                        • Belgrade

Ja tvrdim da je moja omega bolja od oktavie, iako je starija. po kom hoces kriterijumu. naravno ako je (omegi) limarija dobra kao sto je kod moje slucaj.

Oktavia je zapravo auto nize srednje klase (kao golf) koga su "vestacki" produzili i nalepili mu ogroman gepek.

A kao sto rekoh, ne da je neudobna nego isteruje kamen iz bubrega

Comment

• Misko M
                          CBC Senator XXL
                          • 17.03.2007
                          • 652
                          • BG Vozdovac

Originally posted by Marko001
                          Ja tvrdim da je moja omega bolja od oktavie, iako je starija. po kom hoces kriterijumu. naravno ako je (omegi) limarija dobra kao sto je kod moje slucaj.

Oktavia je zapravo auto nize srednje klase (kao golf) koga su "vestacki" produzili i nalepili mu ogroman gepek.

A kao sto rekoh, ne da je neudobna nego isteruje kamen iz bubrega
                          ...a ja se slazem !
                          pa ne mozes da poredis omugu sa oktavijom ta omega je u klasi sa BMW-om e39 !!! i koliko sam gledao cene ne mozes dobiti taj komfor i udobnos kao u toj omegi za iste pare i godiste kod drugih kola !!!

Comment

• coco
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2004
                            • 476
                            • i`am from the land that is placed nowhere

skoda=drloog :-)
                            "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• Marko001
                              CBC Senator XXL
                              • 09.09.2006
                              • 1070
                              • Belgrade

Ma omega i ima malo gena od Bmw-a Em sto je RWD, tj. ima zadnji pogon, a jos se i ugradjivao Bmw-ov dizel motor u nju

Comment

• coco
                                CBC Senator XXL
                                • 24.10.2004
                                • 476
                                • i`am from the land that is placed nowhere

odnos fabia -octavia (oba zadnji modeli stari cca 5 mjeseci)
                                "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

Working...
                                X