Jedno pitanjce u vezi Octavie...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • coco
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2004
    • 476
    • i`am from the land that is placed nowhere

http://www.bbc.co.uk/worldservice/learn ... cars.shtml

ali ga je spasio porsche. podigao je 35 bl eura kredit i kupio vecinski paket fauvea.
    nije pred bankrotom (jos) ali ako nastavi ovom politikom moze mu se dogoditi. btw fauve je preselio dio pogona u rusiju, gdje im je plan poceti proizvodnju passata i touarega. zato je u njemackoj pocelo smanjivanje broja radnika.
    http://intranet.csreurope.org/news/csr/ ... _id=213670
    "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

E to meni ne ide u glavu... Kako Porsche koji je mnogo mala firma u odnosu na VW koji je gigant, najveci proizvodjac automobila u evropi da kupi njihov vecinski paket... Pa cak i na kredu

Ko ja da kupim Majbaha na kredu, ne ide

Comment

• coco
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2004
        • 476

Originally posted by Marko001
        E to meni ne ide u glavu... Kako Porsche koji je mnogo mala firma u odnosu na VW koji je gigant, najveci proizvodjac automobila u evropi da kupi njihov vecinski paket... Pa cak i na kredu

Ko ja da kupim Majbaha na kredu, ne ide
        politika, brate, politika. da se sprijeci vece otpustanje-ukidanje pogona. kupovina socijalnog mira krace :-)

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

Hoces da kazes da iza svega stoji Dojce vlada?

Comment

• coco
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2004
            • 476

Originally posted by Marko001
            Hoces da kazes da iza svega stoji Dojce vlada?
            a tko stoji iza primjer zastave kg?

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

Zastava jos nije privatizovana

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Odakle ti to da je VW pred bankrotom?
                opšte poznata informacija, ve? 2 godine je VAG na vešta?kom disanju i dotacijama iz budžeta da bi mogao da isplati plate (i poreze koji prate poslovanje).

de facto je bankrot po svim pravilima (iz samostalnog poslovanja), de jure ?e se ?uvati po svaku cenu od strane nema?ke države.
                i po cenu pla?anja kazni (prema obavezama ka Briselu) za ilegalno upumpavanje para, kao što je jednom ve? bio slu?aj.

naveliko se vodi polemika u Vlastima i medijima po nema?koj i Evropi jer ?e slu?aj sa VAGom biti koriš?en kao presedan i za neke druge posrnule paradržavne firme u drugim branšama.
                ve? je bio sli?an slu?aj sa avio kompanijama i bankrotom istih sa sli?nim upumpavanjem para (ilegalno) iz budžeta, i kažnjavanja.
                isto je bilo i u Telekom sektoru kada je krahirao Doj?e Telekom...

nismo mi ovde ništa psoebno izmislili, mahinacije politi?ara i državne birokratije su široko inovativne kada su interesi (iznad svega) u pitanju.

a tu je i jak inteers IGM-a, pa ko prevlada.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Kako Porsche koji je mnogo mala firma u odnosu na VW koji je gigant
                  Porše je desetinama puta ve?a firma od VAG-a danas, da li 50 puta ili 80 puta ve?i cashflow ima možemo da naširoko pri?amo.

uglavnom Porše je u pozitivi sa poslovanjem, VAG je ispod crte i kao takav malecna firma, gigant ko Zastava (u željama i mašti)

tržište je odredili cenu akcija i time vrednost/ veli?inu firme danas
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Marko001
                    CBC Senator XXL
                    • 09.09.2006
                    • 1070
                    • Belgrade

Ne znam, ne ide mi to do kraja u glavu, pa koliko vozila proda VW a koliko porse... koliko znam VW je najprodavanija marka u evropi...

jeste da su porsei skuplji, ali je i ogromna razlika u kolicini...

osim toga VW prodaja ide dosta dobro, nisu imali neki promasaj od auta bas u zadnje vreme...

No dobro, aj prihvaticu nekako tu cinjenicu...

Comment

• doc
                      CBC Senator
                      • 25.08.2006
                      • 240
                      • BGD/KG

Opametili se ljudi, pa digli ruke od kupovine preskupog VW-a
                      Pametniji popusta, ali mentalno...

Comment

• TETAK
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3034
                        • Čačak, Srbija

VW za Nema?ku nije samo fabrika automobila, to je institucija.Nešto sli?no je i sa Harlijem u USA!
                        Felicija je imala taj motor iz stare Škodine produkcije i bio je, u svakom pogledu, najlošiji motor koji se ugradjivao u taj automobil.
                        Smešno je govoriti o Škodi u relacijama kilometraža oko 100000 km.Bild je relativno skoro radi super test jedne Fabije i svi parametri motora su na 100000 km bili na nivou nove mašine.
                        U vezi sa tim motorom od 1,6 litara VAG je sa tom zapreminom pravio više motora sa razli?itim karakteristikama pa otuda i razlika koju je Miško uo?io.
                        Motor od 1,8 litara je odli?na mašina i ako je ta kilometraža ta?na uzimaj Škodilaka i ne brini!
                        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• coco
                          CBC Senator XXL
                          • 24.10.2004
                          • 476

Originally posted by TETAK
                          Motor od 1,8 litara je odli?na mašina i ako je ta kilometraža ta?na uzimaj Škodilaka i ne brini!
                          odlican ili ne, gledaj combo verziju. osobno, tetak, mislim da si se zahebao sto nisi uzeo combo octaviu

Comment

• ToNcA
                            CBC Senator XXL
                            • 31.01.2006
                            • 868
                            • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
                            • Mazda 6 2.0d

Da dodam ono o performansama VW-a (poslovnim) - nisam nasao podatke za Porsche ali VW je po svemu daleko ispod proseka grane - jednostavno kompanija u koju nebih investirao ni slucajno.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Ne znam, ne ide mi to do kraja u glavu, pa koliko vozila proda VW a koliko porse... Sokiran koliko znam VW je najprodavanija marka u evropi...

jeste da su porsei skuplji, ali je i ogromna razlika u kolicini... Sokiran
                              5
                              preko 5.7 miliona, naspram 100.000

Kad pogledas finansije, malo su jasnije neke stvari. Ukupno, VW ima prihode od 100 milijardi, Porsche od 7 milijardi evra. Porsche ima operativni profit od skoro 30% (u auto diviziji oko 20%), dok VW ima oko 2%, sto mu u apsolutnim brojkama dodje manje vise isto

Trzisna vrednost Porsche-a je oko 11 milijardi evra, dok je VW-a oko 30 milijardi, najvise zahvaljujuci kupovini akcija od strane Porsche-a sto je diglo cenu akcija u nebesa. Pre nego Porsche da pocne bilo sta, vrednost VW-a je bila tu negde blizu sadasnje vrednosti VW-a.

Porsche lagano ali sigurno pravi veliku imperiju, videcemo kako ce da se zavrsi, ali ako rade tako dobro kao sto su do sada, imace trecinu evropske proizvodnje auta i kamiona (ako uspeju da spoje MAN i Scaniju i preko VW-a postanu vlasnici vecinskog paketa). Zivi bili, pa videli

Cudna je auto industrija

Comment

• TETAK
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3034
                                • Čačak, Srbija

Coco, znamo se i sigurno ti je poznato da je kod mene osnovni kriterijum kod kupovine vozila, savršeno stanje, da je od prvog vlasnika sa minimalnom km. i bla,bla,bla!E, to je slu?aju moje Oktavije bilo presudno!
                                Moj prijatelj iz SLO je sa 1,8 T prešao 460000 km, nakon ?ega je prodao.Uopšte nije trošila ulje,a ponašala se i izgledala kao da je na 120-130000km.Naravno da je posle kupio novu Oktaviju A-5 i ve? je na 120000km.?ovek je komercijalista, tako da mu je auto druga ku?a, pa kad njemu odgovara(prili?no je zahtevan,ali i prakti?an lik) mislim da ?e odgovarati ve?ini!Napominjem da je ve?ina pradjenih km na otvorenom putu ali non-stop na punom gasu!Servisiranje je bilo po standardima Škode!
                                Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Working...
                                X