Jedno pitanjce u vezi Octavie...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • coco
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2004
    • 476
    • i`am from the land that is placed nowhere

ma kuzim, samo steta sto nije combo verzija ova sto ti imas. jer je combo verzija (po meni) ipak najbolja octavia. iako ova zadnja verzija, u odnosu na prijasnju, ima malo manji gepek - combo verzija mi je nekako logicnija. uvijek mi je vise imalo smisla velik auto-velik gepek. klasicna verzija mi ima malo skucen kompletan zadnji kraj (zadnja sjedista, gepek). i u zadnjoj generaciji je i dosta nepregledan zadnji kraj (voznja u rikverc je mal problem, predzadnja serija je bila bolje rijesena)

sto se tice motora, definitivno ne mogu zakljuciti za 13 000 km kakvi su niti fabia niti oktavija. ali sigurno je da su kvalitetnije sklopljeni od fauvea (po reakcijama kupaca). da sam ja direktor, ugovorio bih kupovinu honde za firmu :-)
    "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• chuki
      CBC Član
      • 15.10.2005
      • 42

Drugari,
      prijatelj hoce da proda Oktaviju 2003 sa motorom 2.0 benzinac. Kakvo je iskustvo sa ovim motorom? Auto je odlicno odrzavan, presao ~96k, elegance oprema... razmisljam da je kupim, pa da li neko ima iskustvo sa ovim motorom?

Comment

• Misko M
        CBC Senator XXL
        • 17.03.2007
        • 652
        • BG Vozdovac

...to je dobar motor !

Comment

• chuki
          CBC Član
          • 15.10.2005
          • 42

Da li je to isti motor koji se koristi u Pasatu 2003? Ne sumnjam da dobro vuche, ali ne znam kakav je za odrzavanje/potrosnju ?

Comment

• civi
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1492
            • Pozarevac

2.0 8v , 115 ks legenda iz golf3 gti neunistiva masina, drugar imao trojku koja je kucala u blokadu jedno 120000 a kupio je sa 100kk i sad je vozi neki decko na 300kk cudo, zna da popije kad se navuce (al ko i svaki)
            Jackie Stewart jednom je pitao Davida Purleya (legendarno hrabrog vozača koji je, smatra se, preživio najveću G-silu u povijesti čovječanstva) gdje točno koči prije određenog S zavoja. Purley ga je začuđeno pogledao:
            - Kako to misliš, kočim?

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

Taj 2,0 je izdržljiva mašina, ume dobro da ide, a da troši gorivo, troši.Nemoj se nadati potrošnji manjoj od 9,5- 10l/100km(prosek 2/3 grad 1/3 put).
              Ako nije tajna koja je cena za tu konkretnu Oktaviju?
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• bakara
                CBC Senator XXL
                • 29.01.2005
                • 977
                • nBGd

Originally posted by TETAK
                .Nemoj se nadati potrošnji manjoj od 9,5- 10l/100km(prosek 2/3 grad 1/3 put).
                A da ne preterujes malo?
                Koliko onda trosi 1.6 motor, 7l?
                pozdrav

Comment

• chuki
                  CBC Član
                  • 15.10.2005
                  • 42

Cena nije jos definisana... npr. 9-9.5k?
                  a chini mi se da kao ni cena ni potrosnja nece silaziti ispod 9 sa klimom (mesano grad/otvoren put)... iskreno ono sto se meni tu ne dopada sto mi ne deluje mnogo veca/udobnija od fabije, pogotovu pozadi... ali ova nova (A5?) mi deluje savrseno, ali bi sigurno bila 11-12k...

Comment

• bakara
                    CBC Senator XXL
                    • 29.01.2005
                    • 977
                    • nBGd

Ma okakvoj bre potrosnji od 9l pricate, pa toliko je trosila moja fabia (sa vw motorom) sa 1.4 motorom

Ovo su fabricki podaci:

Škoda Octavia 2.0
                    Potrošnja [l/100km]
                    Grad 11,2
                    Kombinirano 8,0
                    Otvorena cesta 6,1
                    Obujam spremnika 55

Inace octaviu ne mozes porediti sa fabiom jer je dosta veca od nje, octavia je velicine golfa, tj. kao bora (golf sa gepekom)
                    pozdrav

Comment

• chuki
                      CBC Član
                      • 15.10.2005
                      • 42

Pa bakara, vidis da si se i ti slozio... ako je fabricki kombinovana potrosnja 8l onda je realno ocekivati 9 U gradu je sigurno oko 11... naravno da to nije fabia 1.9SDI koji je 6.7l (

oko velicine... poredim fabiju karavan i staru oktaviju... sigurno je oktavija malo duza i sira, ali bar koliko sam ja primetio unutra nije mnogo veca (govorim o starom modelu oktavije)

da li neko slucajno ima dimenzije kabine fabricke podatke da bas uporedimo?

Comment

• Misko M
                        CBC Senator XXL
                        • 17.03.2007
                        • 652
                        • BG Vozdovac

Originally posted by bakara
                        Originally posted by TETAK
                        .Nemoj se nadati potrošnji manjoj od 9,5- 10l/100km(prosek 2/3 grad 1/3 put).
                        A da ne preterujes malo?
                        Koliko onda trosi 1.6 motor, 7l?
                        ...realno je to oko 10-11l a 1.6 trosi isto ako ne i vise, meni u gradu nikad nije silazila ispod 11 a sa klimom jos 2 preko posto sa klimom ne ide nikako !!! ...to je za 1.6 motor

Comment

Working...
                        X