Kad vam klinac polozi, da li ga "ogranicavate"?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Cepa D
    CBC Senator
    • 28.09.2005
    • 242
    • Cerak

Prekjuche sam vozio iza L Yuga kojim je "upravljala" neka devojka, i prisustvovao sam slichnom incidentu kada je pri skretanju u desno popela oba desna tochka preko jednog od onih velikih ivichnjaka na travu, i gledam kako joj instruktor otima volan i vraca na put. Ja nisam znao shta da mislim ali je moj suvozach bez problema mogao da zakljuchi da toj osobi ne treba davati potencijalno oruzje u ruke, ne sad, ne posle 40 chasova, ne ikad.
    NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• Miodrag
      CBC Veteran
      • 31.08.2007
      • 184
      • Sremska Mitrovica

ne, momcino, ta cura ce slatko da se nasmeje i dobice dozvolu, a onda kada je iduci put vidis u gradu bezi sto dalje... ))

Comment

• milan_g1
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2007
        • 863
        • Karaburma

Ja sam pre mozda mesec dana strpljivo cekao na semaforu iza L Yuga, devojka je polagala voznju, komisija u kolima, upali joj se zeleno a kola se ugase, pa je grdna krenula unazad toliko da sam i ja morao malo posto je blaga nizbrdica, pa dok se snasla ponovo se upalilo crveno! Ne verujem da je polozila jer kada je napokon krenula auto joj je toliko cimao da su ovi unutra izgledali kao na koncertu Sepulture!!!

Mislim to je normalna stvar za pocetnike ali posle 40 casova? Kako da je puste u saobracaj...
        "Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"

Comment

• Vladd
          CBC Senator XXL
          • 09.07.2006
          • 581
          • NBG

Najveci problem je sto se Auto skola tako zove. Da se zove obuka za prezivljavanje, drugacije bi bilo.
          Ovako, svi gledaju da se "provuku sa dvojcicom", a samo "peticari" opstaju .

Ova obuka je "zbrzavanje" formalnosti, nisam cuo da je neko imao ozbiljnu obuku, poznavanje vozila, poznavanje propisa, tehnike voznje, pa vise vrsta, smisao saobracaja i tehnike u saobracaju (da ne krecu, dan danas, kao "pacici" sa semafora)..
          Iz biologije se uce ferominifere i radiolarije, koje 99% ljudi nikada vise ne koriste kao podatke, nesto vazne, u zivotu.

A u "auto skoli" ne dobiju ni minimum vestine za opstanak, a niko i ne "upozori" vozace sta im sve treba, osim proste "vestine" sihronizacije i mehanickog pamcenja sta radi leva a sta desna noga.

Poz.

P.S.Bio sam u vojsci na obuci, jako ozbiljna obuka, takodje i za D kategoriju je obuka ozbiljna, a tek za pilote.. Za vozace A i B kategorije, kao da je "auto industrija" "naredila" sto gora obuka, to veca prodaja vozila i delova, a i kao plus, neka vrsta prirodne selekcije...

Comment

• shadow
            CBC Senator XXL
            • 23.09.2005
            • 555
            • Beograd

Ja se ne bih iznenadio da su je pustili

Ja da imam dete, kupio bih mu nekog novijeg land rovera ili slican auto. Ili minimum neki koji ima 5 zvezdica na crash testovima. Moze on da bude sumaher, ali kad ti izleti ******, samo pasivna bezbednost pomaze.

Pre par dana sam imao prilike da vidim kako noviji land rover udara bocno u juga (koji je krenuo da obilazi kolonu vozila)...yugo zguzvan. Totalka. Land roveru ni branik (plastican) nije bio OGREBAN. Samo su mu u perionici iz koje smo gledali udes, oprali boju juga sa branika. Sacekao policiju, sastavili zapisnik i otisao. Decka iz juga je neki covek odvezao u hitnu ili urgentni, sta je dalje bilo, ne znam.
            My crew is all fired up
            Y'all better just wise up

Comment

• Vocko
              CBC Senator XXL
              • 25.04.2005
              • 4556
              • nBGd

Radili ameri testiranje sta je bolje za novog neiskusnog vozaca... Dzipovi su se najgore pokazali, ne po njih, vec po druge kojima su stetu naneli i koju su poginuli...

Mislim da sam ili je neko ostavio link na cannon-u...

Comment

• Cepa D
                CBC Senator
                • 28.09.2005
                • 242
                • Cerak

Ne, nikako pochetnicima dzipove, shto manja kola i po mogucnosti dizel ili hybrid. Govorim iz lichnog iskustva, mladjoj sestri koja ne vozi ni mesec dana smo dali Mazdu Tribute V6 dok joj se Smart ne popravi, evo pre neki dan je reverse-ovala u parkirana kola dok je konstantno na rezervi i ako redovno dobija pare za gorivo. Glupo mi je da kazem ovo jer cu ispasti shovinista ali zenama shto manja kola, bolje njima a bolje i nama bre, evo juche nisam mogao da se mimoidjem sa zenom u Golfu 3 vozeci dotichni Tribute zato shto je zena istripovala da se nalazi blize parkiranim kolima nego shto jeste i nece da se krece kako auto ne bi sluchajno skochio metar u desno i udario neshto!?! Poludeo sam!
                NOC, KOLA, MItsubishi

ashes to ashes, dust2

Comment

• level3
                  CBC Senator XXL
                  • 29.01.2006
                  • 857
                  • BGD, V.B. Karaburma

Mislim da su auto skole najmanje krive. Trenutno mi je na kursu covek koji drzi auto skolu i dosta razgovaramo o tome u slobodno vreme.

Svi znamo da se prvo ide na lekarski pregled. Po meni je tu glavna stavka "psiholog" koji treba da da odredjene sugestije skoli.

Ali kod nas je zakon takav, kakav je. Ili prolazis ili ne.

Mada, znam mnoge clanove ovog foruma, koji prave velike gluposti u saobracaju a i dosta su stariji.
                  www.hondaclub.co.rs = SeXution - Revolution - Hondaution =

Comment

• Kenno
                    CBC Senator XXL
                    • 21.08.2006
                    • 460
                    • Zenica, BiH

Originally posted by Vladd
                    U tom slucaju, ogranicenih kucnih sredstava, omogucite junioru (juniorki) bar metar i po lima ispred(ako su erbegovi skupi), korektan volan i pouzdan motor. Kocnice naravno, ali da se auto ne krivi pri kocenju.

Ogranicenja postaviti da omogucavaju bezbednu voznju, a ne da zatupljuju i ponizavaju licnost.

Poz.
                    Zašto ne prodate patent ameri?koj vojsci, oni ratuju posvuda, puno bi im zna?ila magi?na formula preživljavanja...???
                    Nisam ni htio cijeli post da citiram jer je glup da ne zaslužuje ni citat.

Comment

• Vladd
                      CBC Senator XXL
                      • 09.07.2006
                      • 581
                      • NBG

Prodat je patent , a ovde poklonjen, patriotski..eto voze hamere, kao i Kariceva deca

Nego, imas li ti sto reci, ili ...

Poz.

P.S. ako nesto nisi razumeo, pitaj, oko "ogranicenja", vidim, nesto nisi skontao...

Comment

Working...
                      X