Kad vam klinac polozi, da li ga "ogranicavate"?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Originally posted by DejanV
    Bilo bi bas zanimljivo cuti sta su predlagaci kupili svojoj deci - ako ih uopste imaju.

Posto sam ja onako maestralno zabrljacio sa mojim detetom i Yugom (koji on eksplicitno trazio, ali to ocigledno nije bitno), bar da vidim kako to dobri roditelji rade ...
    Nemoj da se ose?aš ne znam ni ja kako, nije mi bila uopšte namera da prozivam... Jednostavno ja forum doživljavam a možda i zbog mog iskustva sa tim kao nešto što ?ita svako, pekar,lekar, stolar i mehani?ar...
    Mnogi ?itaju u prisvajaju mišljenje onih za koje smatraju da su autoritet ili da znaju mateiju bolje od njih. Zato jako pazim šta pri?am i uvek ako ne znam li?no kome pri?am idem na bezbedno pa tek onda na eksperiment, toliko za uvod..
    Moje dete vozi Alfu 156 i presre?an sam zbog toga jer je neki mesec pre toga napravio kermes da sumnjam da bi u jugu izašao nepovredjen ili nešto još gore.... Ne bih da objašnjavam splet okolnosti ali imam dovoljno iskustva i gledanja kroz praksu raznih udesa da relativno dobro mogu proceniti. 120 u Jugu i 120 u Alfi je nebo i zemlja. Svi voze 120. Toliko....
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Marko001
      CBC Senator XXL
      • 09.09.2006
      • 1070
      • Belgrade

Eh Doro,znaci napravio je neko njesra, a ti ga onda za to nagradis tako sto mu das alfu 156?

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Meni strašno smeta što auto-škole i kasnije roditelji(ako i sami znaju) ne potroše izvesno vreme na pojašnjenje mehanike jednog automobila u fazonu "kako šta radi i zašto"!Verujte mi da je nekoliko voza?a uklju?uju?i i moju gospodju, posle ovakve edukacije po?elo mnogo bolje da vozi, jer kako kažu sad imaju u glavi šta mogu da o?ekuju od automobila.
        Ona šema sa jakim autom i po?etnikom ne prolazi iz jednostavnog razloga što svaki po?etnik instiktivno, pre pritisne ko?nicu nego gas, a ako slu?ajno i dodje na ovu ideju tek onda ne zna šta ?e sa pomahnitalim autom.
        Kod nas motociklista staro je pravilo da se ide od motora sa manjim kubikažama na one ve?e, a tvrdim da je to prava stvar i za automobile, zna?i u po?etku nešto lako za upravljanje i nejako, a kasnije prema potrebama i mogu?nostima!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Marko001
          CBC Senator XXL
          • 09.09.2006
          • 1070
          • Belgrade

Tetak, ni roditelji cesto nisu upuceni u mehaniku pa deci i nemaju mnogo toga da prenesu nazalost... Mislimd a bi trebalo mnogo pojacati teoretsku nastavu u auto skolama, jer danas ona gotovo i da ne postoji...

Comment

• DejanV
            CBC Senator XXL
            • 19.07.2005
            • 682
            • Beograd

Originally posted by TETAK
            Meni strašno smeta što auto-škole i kasnije roditelji(ako i sami znaju) ne potroše izvesno vreme na pojašnjenje mehanike jednog automobila u fazonu "kako šta radi i zašto"!Verujte mi da je nekoliko voza?a uklju?uju?i i moju gospodju, posle ovakve edukacije po?elo mnogo bolje da vozi, jer kako kažu sad imaju u glavi šta mogu da o?ekuju od automobila.
            Ona šema sa jakim autom i po?etnikom ne prolazi iz jednostavnog razloga što svaki po?etnik instiktivno, pre pritisne ko?nicu nego gas, a ako slu?ajno i dodje na ovu ideju tek onda ne zna šta ?e sa pomahnitalim autom.
            Licno se 100% slazem. Sto sam i rekao sinu - evo ti Yugo koji je taman toliko pojacan da bude stvarno udoban za voznju, bez preterane potrebe da svaki cas menjas. Napravis li nesto sa njim, a da si ti kriv, zaboravi Fazu 2. Posto je Faza 2 u toku, ocigledno je da nije bilo ekscesa.

A doslo je dotle da sada asistira prilikom radova na njegovom autu ...

Kod nas motociklista staro je pravilo da se ide od motora sa manjim kubikažama na one ve?e, a tvrdim da je to prava stvar i za automobile, zna?i u po?etku nešto lako za upravljanje i nejako, a kasnije prema potrebama i mogu?nostima!
            Opet, ocigledno se slazem, jer sam na prakticno isti nacin dodelio vozilo mome sinu.
            Brzina košta. Koliko brzo hoæeš da ideš?

Comment

• Marko001
              CBC Senator XXL
              • 09.09.2006
              • 1070
              • Belgrade

Eee, a znate kako je meni otac svojevremeno rekao? Jel hoces da vozis auto? E pa ako hoces zaradi sam, za auto, registraciju, benzin, odrzavanje i vozi!

A ja to zaradih tek za 4 godine (i to star preko 10 godina naravno), jbg, studije... nikad nije bilo bas lako raditi uz studije i tako zaraditi za auto i ostale troskove...

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by Marko001
                Eh Doro,znaci napravio je neko njesra, a ti ga onda za to nagradis tako sto mu das alfu 156?
                More Marko ne ori drumova... Moj sin za razliku od mnogih crn?i po ceo dan samnom od svoje mladosti, sam je zaradio taj auto....
                I to nije pojenta teme, pitanje je bilo da li da se uštroji auto. Moj odgovor je ne jer se tako bitno narušavaju performanse vozila koje su potrebne. Ako je prejako kupite ogdovaraju?e slabije.
                Drugi deo je suprotan, na lošem vozilu poja?avati performanse i ubedjivati sam sebe i druge kako je to bezbedno.
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Ja sam trazio Juga, cale je rekao da mi ni u ludili nece uzeti taj auto, jer je kumi na novom jugu puklo kociono crevo i imala je blazi sudaro, pa makar morao da sedi pored mene kada vozim svaki put iz prostog razloga sto sam "trenirao" na Pug106, a tada smo imali Chyrsler Grand Voyagera (2x veci auto).
                  Tako da mi je prvi auto bila Kia Pride Wagon u kojoj sam presao 22k km za 9 meseci. Izuzetno startan gradski autic, dovoljno jak (65ks) za sve moje tadasnje potrebe.
                  Moj otac nije imao vremena zbog svojih obaveza da se vozi samnom, ali svaki put kada bi seo u auto samnom, upozaravao bi me gde gresim. Takodje sam slusao savete mog druga, koji vozi od kako je mogao da dohvati pedal, koji inace ne voli da zvoca, ali sam ja to trazio od njega.
                  Kia-u sam 2x zakacio pri parkiranju i oba puta je bio jedan moj drugar unutra, rekao sam mu da ga vise nikada necu voziti i auto vise nijednom nisam zakacio
                  U medjuvremenu sam caletov auto zakacio 4x, nista strasno, u suprotnom ne bih kucao ovo , imao sam jedno izletanje sa puta (rupe, noc, led, moja nepaznja) i sudar (crx koji je leteo preko bulevara, a ja izlazio sa parkinga, postupak obustavljen kako su me informisali poslednji put kada sam bio u sudu )

I eto posle svega toga meni otac i dalje veruje da mi da auto, doduse sada vozim svoj za koji otplacujem kredit.
                  Naravno da je oklevao posle sudara, ali... Imao je i ima povernja u mene, a to je u celoj prici najbitnije

p.s. Zato nek je bog u pomoci mojim buducim klincima il' ce da voze ko Giga Galli il' nece sesti za volan

Comment

• Gumetina
                    Banovan
                    • 12.12.2004
                    • 1082
                    • Novi Sad

Originally posted by myokis
                    Samo citam i cudim se kako ljudi razmisljaju. Vidi se ko ima zivotno, a Boga mi i vozacko iskustvo, ko je jos dete a ko ne.

@Gumetina, bravo,bravo.
                    Detetu u startu treba kupiti 4X4, zbog klizavog kolovoza, snega itd,itd, . Pa kada i kako ce nauciti da vozi?

Zaboravio si da navedes i profesionalnog vozaca da ga vozi svaki dan.

Vec pisao o tome, pa Marko001 odstampaj i daj bratu da procita.

Pozdrav.
                    A vec vidim, bolje je kupiti poluispravnog trulog renoa 4 pa kad se slupa 3-4 puta i prezivi ili ceo zivot nosi kragnu, e onda ce nauciti da vozi....

ljudi jel vi sebe slusate uopste ?
                    Ameri ceo zivot voze automatike pa su zato losiji vozaci... mislim bez veze...

spartanski odnos isto tako, to samo konzumira zivce i izaziva sudbinu...

Ipak doslo je vreme kad moze da se priusti auto koji bar ima ABS a vi i dalje tupite o tu nekim pocetnickim autima kantama od juga i motorima sa max 37kw ....

kaze "kad ce nauciti da vozi?" , a sta mislite kad ? ne , stvarno, jel su svi ceo zivot bili pazljivi pa su eto tako naucili da voze, svi smo kao klinci divljali, ali bas svi, neki vise neki manje, i onda kad je bilo gusto, malo je bilo da **** gace zvacu, pa eto, auto je bio dovoljno dobar da ukoci, skrene i stane, a ne da proklizi, okrene se i odvali nekoga ili nesto... pa smo sledeci put isli sa manje gasa..... pa sta je tu pametnije voziti 4x4 ili juga...

mislim da se ne lazemo jel bilo tako ?

pozz

RAle

Comment

• stefanves
                      CBC Senator XXL
                      • 10.12.2006
                      • 1351
                      • BG

Sto se tice toga ja mogu uzeti auto kada god hocu, iako nemam dozvolu.Jednostavno ne divljam, vozim max 80km/h(Ali po ulicama ), naravno nocu.Inace auto ima preko 100 ks.A sto se tice toga oces auto, i meni je receno: "Oces auto, e pa zardi za njega, za regu, za popravke, mene nemoj mesati".
                      Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                      Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Gumetina
                        Banovan
                        • 12.12.2004
                        • 1082
                        • Novi Sad

nisi primetio da gore pise "... kad vam klinac polozi...."

Ovakvo ponasanje ne podrzavam, momak, ucestvujes u saobracaju, nocu danju, sve jedno....

Comment

• AreOut
                          CBC Senator XXL
                          • 22.07.2006
                          • 590
                          • Zabjelo

Originally posted by Gumetina
                          Ameri ceo zivot voze automatike pa su zato losiji vozaci... mislim bez veze...
                          Pa i jesu, druga stvar 4x4 pruza osjecaj lazne sigurnosti, drzi drzi drzi i onda mislis da sve mozes a kad grip popusti aj vidimo se
                          http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c

Comment

• Marko001
                            CBC Senator XXL
                            • 09.09.2006
                            • 1070
                            • Belgrade

Originally posted by stefanves
                            Sto se tice toga ja mogu uzeti auto kada god hocu, iako nemam dozvolu.Jednostavno ne divljam, vozim max 80km/h(Ali po ulicama ), naravno nocu.Inace auto ima preko 100 ks.A sto se tice toga oces auto, i meni je receno: "Oces auto, e pa zardi za njega, za regu, za popravke, mene nemoj mesati".
                            Vrlo neodgovorno od tvojih roditelja sto ti daju da vozis auto iako nisi jos polozio, a pogotovo nocu... a i neodgovorno sa tvoje strane sto uopste trazis auto da ga samostalno vozis a nisi jos polozio... pa ne verujem da ti je jos mnogo ostalo do polaganja, strpi se toliko...

I da li ste razmisljali o tome da ako te zaustavi policija zabranice ti polaganje ne znam tacno na koliko, ali barem na godinu dana... plus ce biti neka kazna, nemam pojma kolika...

Comment

• Marko001
                              CBC Senator XXL
                              • 09.09.2006
                              • 1070
                              • Belgrade

Originally posted by Gumetina
                              svi smo kao klinci divljali, ali bas svi, neki vise neki manje, i onda kad je bilo gusto, malo je bilo da **** gace zvacu, pa eto, auto je bio dovoljno dobar da ukoci, skrene i stane, a ne da proklizi, okrene se i odvali nekoga ili nesto... pa smo sledeci put isli sa manje gasa..... pa sta je tu pametnije voziti 4x4 ili juga...

mislim da se ne lazemo jel bilo tako ?

pozz

RAle
                              Nije bilo tako, barem ne u mom slucaju... I kad sam bio klinac, kad sam sa 18 polozio uopste nisam divljao,ni najmanje, vozio sam sporije nego sad, mada ni sad ne divljam, daleko od toga... tad, ako je ogranicenje 50 vozio sam 50 i ni malo brze! jedino ona ogranicenja od 40 gde je ulica siroka itd pa je ogranicenje idiotsko, kao sto je sad u ustanickoj recimo, e tu sam krsio, vozio 50, a ne 40...

i ne samo sa ocem koji je bio izuzetno strog i relativno nerazuman po tom pitanju, sa spartanskim odnosom prema mojoj voznji, nego i kad sam vozio sam isto nisam divljao...

i da, vozio sam keca, nije dobar vozac onaj ko vozi auto sa abs-om, esp-om, edb-om, 4x4, automatskim menjacem, radarima, parking senzorima itd...

bolji je vozac onaj ko nauci da dobro vozi krsh kakav je zastava... a na bolje se lako navici i presaltovati.

Comment

• monkey
                                CBC Senator
                                • 14.11.2006
                                • 286
                                • Porec, Hrvatska

bez uvrede, ali ko god kaze da nije vozio brzo kad je polozio laze. ne poznam nikog ko s 18 nije divljao s autom, bilo to vise ili manje. ne kazem da su svi se zanasali sa rucnom, palili gume ili vozili 100+ usred grada, ali da se jurilo, jurilo se...

Comment

Working...
                                X