pa ko jos nevara , svugde se vara na veliko ...
ovde u usa kobajagi kazu da je protiv zakonito , ali kad radis papire za vozilo cak te i pitaju dali je kilometraza tacna ili nije ...
Zadnjih par dana si otvorio 10-ak novih tema koje se sve bave istim problemom:
-Prodajom starog i kupovinom novog automobila. Gledaj da svako sledece pitanje postavis u okviru neke od postojecih tema, jer ovako vise ne ide.
Hajde povezi mi kakve slicnosti imaju tema npr. kupovinom ford mondea i prodajom vw pola. Koliko znam na forumu postoje podforumi. Sta sam trebao da u podforumu "Opste diskusije o automobilima" da postavim pitanje vezano za ugradnju plina u ford mondeo ili sto se tice barometra. Pa nasta bi licio ovaj forum kada bi smo svi postavljali pitanja i otvarali teme gde nam padne napamet. Ovu pitanje o "kilometrazi" gde sam trebao da postavim ? ? U pitanju o barometru ???
Ivane sta treba od sada da radim(o), da razmisljam(o) nedelju dana o temama koje zelimo da postavim(o), pa sedmog dana da ih "grupisemo" da bude kako ti zelis !!
U mom slucaju izgleda da sam toko trebao da uradim.
Pogledaj malo po forumu od samog pocetka do danas, ima sigurno 200 tema koje se mogu grupisati, a dosta njih je postavljena od istih ljudi, sto to nije sredjeno , sto nisu opomenuti... ???
Sto se mene tice, posto si u mogucnosti, sve moje teme koje mislis da se mogu grupisat, grupisi
Upravo tako. Kako sta dodje na red pitas u nastavku svoje teme. Naslov teme moze da se promeni, ali je baza foruma takva da nedozvoljava grupisanje tema. Zato ti sve ovo i pisem, i spusti ton i loptu.
pa sedmog dana da ih "grupisemo" da bude kako ti zelis !!
Trazi servisnu knjizicu, i reci da hoces da provjeris u sudu jesu li pecati original, ako kaze moze znaci da 99% jeste original i da nemas sto da provjeravas a ako ne castice te jos i pice negdje da cutis
Sto se tice Svabije, vecina prodavaca autmobila i vlasnika auto kuca su Rusi, Poljaci, Srbi, Turci i slicno...a od njih mozes ocekivati sve...
Upravo tako
Ipak, ako uz auto imas i servisnu knjizicu, tu je vec manja mogucnost malverzacije. Nije da ne moze da se napravi servisna knjizica tamo, ali to povlaci malo vece cimanje od prostog vracanja kilometraze (trebas da nalupas pecate nekog servisa, koji potencijalni kupac moze da nazove...).
Ako je diler nemac, tu je malo manja verovatnoca da ce biti manja kilometraza, ali ne uvek. Secas se one bele Astre karavan sto sam imao - prodavac, Nemac mi je nudio povecanje/smanjivanje kilometraze za 100e.
Najbolje je ako kupujes auto od privatnog lica, tu ti je verovatnoca jako mala da je manipulisano kilometrazom
ako uz auto imas i servisnu knjizicu, tu je vec manja mogucnost malverzacije
primjer iz zivota - ujak kupio novog golfa IV i redovno servisirao. poslije neke dvije godine isao na semu da predje 25.000km pa vrati sat na istu kilometrazu a ode u neovlasteni servis i tamo mu poniste "service chceck". tako uradio nekoliko puta. prodao auto sa 4 godine i 100-injak hiljada km a realno presao oko 200.000 i sve ispecaceno i regularno
Comment