Varanje oko kilometraze

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fantastik
    CBC Senator XXL
    • 28.07.2005
    • 417
    • Novi Sad

nedavno sam provalio odlicnu foru za utvrdjivanje prave kilometraze sasvim slucajno skidajuci katalizator sa mog bmw-a i tako se stvarno uverio da mi je auto presao 89000 km za sta sam imao servisnu knizicu naime na svim katalizatorima imate godinu ugradnje konkretno na mom je 7 mesec 2001 kada je i moj auto proizveden sto se vidi u brifu e sad rok trajanja katalizatora je max120000 km menja se na zapadu od 90000-100000 km posto je kod njih dizel ok ali kada se menja ide novi datum proizvodnje a ako je skidan ranije videcete da li je varen a zameniti nove komlet katalizatore na bmw treba vam cirka 1500e posto se menja sve sa cevima tako da niko to nece raditi da bi sakrio datum a da nadje polovan auspuh i da potrefi kilometrazu i da je katalizator ok je sans 1 prema milion znaci auto na diyalicu i gledaj katalizator

Comment

• TETAK
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3034
      • Čačak, Srbija

Naravno da dosta preprodavaca skida kilometražu, ali ,bra?o moja, kako se postavka ovog foruma solidno razume u automobile nije teško na osnovu jednog pravog pregleda vozila utvrditi ugrubo pravu km.
      Neko gore re?e da niko nema ra?una da sve živo zameni na autu da bi prikrio kilometražu i u pravu je!Nešto uvek ostane orginalno i to pažljivim pregledom treba prona?i.
      Ja sam npr. bukvalno pretresaju?i automobile na jednom lokalnom placu uvek pronalazio bar po neki zgužvani ra?un sa nekom popravkom gde je navedena i kilometraža, a naravno i datum popravke.Od tada na tom placu postoji de?ko sa zaduženjem da svaki novopristigli auto detaljno pretraži i eliminiše sve što može biti "izvor problema"!
      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

Tetak da to nije Veronamoto,ja sam provalio da su im kola maloo vise presla
        nego sto pise a tek sto lazu za stanje kola tipa neogrebano i to

Comment

• shadow
          CBC Senator XXL
          • 23.09.2005
          • 555
          • Beograd

Citajuci ovu diskusiju, malo sam poceo da se brinem

Naime, meni kilometraza ne radi vec duze vreme
          ...a vec sam obavio 2 teh. pregleda na kojima ocigledno stoji isti broj km.

Jel cu imati problema zbog toga? Ne mislim zbog prodaje, jer auto necu prodavati nego ako neko krene da proverava, sta znam...

Ah da...pokusavajuci da popravim sam tu kilometrazu, s****m cajger, pa sam kupio drugi, al na tom drugom je kilometraza 3 puta manja...a ni na njemu ne radi...sad kad odem na teh. pregled pa upisu tu smanjenu kilometrazu, jer ce biti problema?
          My crew is all fired up
          Y'all better just wise up

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Roll

Comment

• MOSLER
              CBC Senator XXL
              • 27.05.2005
              • 1064
              • Niš

Licno mislim da je to nepotrebno jer ko ce se interesovati za kilomtrazu na tvom licnom autu i proveravati je,ali ako i dalje insistiras na tome,popravi cajger i nadji nekog da ti koriguje kilometar sat na zeljenu cifru

Comment

• zux
                CBC Senator XXL
                • 10.05.2005
                • 773
                • Beograd-Filmski grad

hehe ili uzmi onaj sofisticirani aparat, u narodu poznatiji kao busilica pa malo zavrti kilometar sajlu (levo ili desno, tvoj je izbor)

Comment

• zux
                  CBC Senator XXL
                  • 10.05.2005
                  • 773
                  • Beograd-Filmski grad

hehe
                  mada kako izgleda mozda je presao i vise

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

Nije on naivan, SAAB daje novi automobil onom vlasniku koji sa svojim Saab-m predje 1000000 milja.Do sada je samo jedan vlasnik dobio nagradu!
                    Ako ?ovek sam sebi uradi kilometražu nije nikakav problem, ali ako to upotrebi u cilju obmanjivanja kupca to je ve? prevara, a za to postoji sud!

Comment

• iwcham1979
                      CBC Senator XXL
                      • 17.07.2007
                      • 741
                      • Nis
                      • Seat Altea 2.0Tdi

Iz licnog iskustva znam da i oni muckaju sa km! Na mojoj Bori je smanjena km u Belgiji! U autokomercu ocitali predzadnji servis na 150000km, zadnji na 73000km u Belgiji. U servisnoj ubelezeno isto (Btw, vlasnik u Belgiji je bio Interleasing) Prodavac ovde izbegavao da pokaze servisnu kad sam gledao auto (kao donece je, ostala na carini. Verovatno je planirao da odradi neki laznjak dok ja spremam lovu. Medjutim, posto sam prozreo mucku, tj. posetili smo autokomerc, a ipak odlucio da uzmem auto, onda mi je dao original)

Comment

• Wiz
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 3104
                        • Nish

Ma ima i obrnutih slucaja komsija podigo kilometrazu pri uvozu,za 50k km sad nece da je spusta bas ga briga on vozi taj auto

Comment

• TETAK
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3034
                          • Čačak, Srbija

Rade i to, ali se sada svi podvla?e pod tu pri?u o podizanju km zbog carine.Najbolje je konsultovati servisnu knjižicu i tu obratiti pažnju na numeraciju pe?ata(nije logi?no da su svi servisi obavljeni baš kod istog servisera) kao i na otisak istog obzirom da zbog protoka vremena mastilo treba da menja boju ili da bledi.Takodje obratite pažnju i na mastilo hemijske olovke kojom se popunjavaju podaci kao i na rukopis "servisera".Uzgred pošto u servisima ne rade profi ?ate normalno je da ima i nekih greški malo švrljanja, odnosno uvek je sumnjivo ako je servisna knjižica u savršenom stanju!Pogledajte i da knjižica ima sve numerisane strane i da konac ili metalne vezice strana nisu ošte?ene, jer pravi maheri umeju da menjaju i ?itave listove u knjižici!

Comment

• fantastik
                            CBC Senator XXL
                            • 28.07.2005
                            • 417
                            • Novi Sad

Vidi se kada je auto od pravog vlasnika i kada je cuvan.
                            Ja sam uz moj auto dobio u koznom povezu servisnu knjizicu (kao sto tetak rece vidi se da je rukopis malo losiji cifre su kao nogama pisane treba pratiti datume servisa i kilometrazu na kojoj je radjen sve se to evidentira u serv.knigu), upustvo za koriscenje automobila, upustvo za koriscenje radija, u pregradici je bila vizit karta od servisa gde je vlasnik obavljao servis neke nalepnice za kljuc, cetiri kljuca, u brifu se vidi ako je iz nemacke tacno koliko je bilo vlasnika oni o svemu tome vode evidenciju.

Servisna knjiga se ne ostavlja na carina niti je oni traze na uvid i svi u Nemackoj moraju da je imaju jer ne mogu da registruju auto bez nje tako da svi koje vam je ne deaju znaci da nesto muvaju.

Comment

• BRABUS
                              CBC Senator XXL
                              • 15.10.2004
                              • 2399
                              • London

Originally posted by fantastik
                              svi u Nemackoj moraju da je imaju jer ne mogu da registruju auto bez nje tako da svi koje vam je ne deaju znaci da nesto muvaju.
                              Ja prvi put cujem za ovo i dosta mi nerealno deluje. Nisi obavezan da servisiras auto nigde u svetu, to je tvoja stvar sta radis sa autom koji si kupio od svojih para. Moguce je jedino ako si uzeo na lizing ili kredit, pa da imas obavezu da odrzavas auto po ovlascenim servisima tako kako kaze proizvodjac.

Sto se tice servisne knjizice, rade ih za 20-50 evra, u zavisnosti koliko strana treba da falsifikuju. Video sam par komada, i prilicno uverljivo deluju

Comment

Working...
                              X