Varanje oko kilometraze

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Vladd
    CBC Senator XXL
    • 09.07.2006
    • 581
    • NBG

Hdd je veliki off topic, nema ga u autu, a sta se sve moze..moze i puno i malo, kako ko.

Ipak treba ponoviti X puta da se iz eeproma ne moze procitati predhodni podatak.
    Moze se "indirektno" saznati orijentaciona kilometraza, ili do poslednjeg servisa, ili po broju servisnih intervala..ili preko "mreze" servisa, ili preko nekog reset ili fleg podatka u racunaru..

Eeprom je za citanje poslednjeg upisanog podatka, iz ovog ili onog(spoljnog) procesora. Mane eeproma su druge vrste, moze da pobrljavi, ima ogranicen broj upisa, istina oko milion, ali..evo vec prave probleme na radio aparatima VAG grupe(posle 5+godina), brljave jacinu zvuka, ako krene da brlja onaj sa mapom....

Znaci "indirektna" metoda, ne "citanje" poslednjeg stanja u eepromu, koje inace i pise na displeju.

Poz.

Comment

• JNC
      CBC Senator XXL
      • 19.12.2006
      • 1332
      • Beograd

HDD jeste of, ali glupo je da se pise svasta, sto se tice eproma kad se izbrise to je to nemoze da se vraca, jedino da se vidi kako je vec receno po tim intervalima, ili kod ovlascenih servisa(ako hoce da daju informaciju)

Comment

• bakara
        CBC Senator XXL
        • 29.01.2005
        • 977
        • nBGd

Za vecinu domacih automobila (koji su kupljeni ovde) necete imati nikakav problem da vidite celu istoriju servisiranja ako odete u servis gde je odrzavan auto i to vam najcesce nece nista naplatiti...

Ja sam za moju mazdu video ceo listing sta je sve radjeno od prvog dana...naravno kilometraza je upisivana obavezno na svakom servisu.
        pozdrav

Comment

• fantastik
          CBC Senator XXL
          • 28.07.2005
          • 417
          • Novi Sad

daj ljudi nesmarajte se vise oko kompa ne moze da se vidi kilometraza ako se uradi kako treba, najbolji nacin da vidite da li je varano oko kilometraze je onaj sa katalizatorom gore sam vam vec napisao kako i nema greske, rok trajanja katalizatora je 120000 km, to vam je granica od tada ce te videti otprilike koliko je auto presao.

Comment

• bakara
            CBC Senator XXL
            • 29.01.2005
            • 977
            • nBGd

Evo moj auto ima fabricki katalizator a presao je 130000km...ta terija ti pada u vodu.
            pozdrav

Comment

• fantastik
              CBC Senator XXL
              • 28.07.2005
              • 417
              • Novi Sad

bice bolje da ga skines dok je vreme jer ti je verovatno zapusen.
              A posledice vec imas samo sto ih ti verovatno ne osetis a kasno ce biti kada ti auto stane negde na putu

evo kako izgleda nacet katalizator koji je presao oko 90000km

a da vidite sa kakvim sve ljudi voze da nepoverujete i naravno skidaju kada je vec kasno

Comment

• stefanves
                CBC Senator XXL
                • 10.12.2006
                • 1351
                • BG

Originally posted by JNC
                HDD jeste of, ali glupo je da se pise svasta, sto se tice eproma kad se izbrise to je to nemoze da se vraca, jedino da se vidi kako je vec receno po tim intervalima, ili kod ovlascenih servisa(ako hoce da daju informaciju)
                To se pretpostavljam odnosilo na mene, ne znam da li znas onu:"najgori su ljudi koji malo znaju, a misle da sve znaju." .Stoji da HDD koji formatiran a podatci nisu prepisani po njemu dozvoljava vracanje podataka.By the way znas li ti sta znaci formatirati hdd?
                Mislim da nije uredu da mene pravis idiotom, budalom....ako nisi siguran 100% u nesto.
                E da imam i ja frajera u Bugojnu, koji ti to moze srediti za 30% manje.

P.S. da se taj lik sto radi taj povratak podataka nezove Nikola?

P.P.S. izvinjavam se na offtopicu, molim moderatore da prime izvinjenje, dosta mi je jedno upozorenje.Uzmimo primer da imas hdd, memoriju od 10 necega.Tih 10 necega "obrises" presnimis novih neceg 10..a usput i povratis starih 10...Molim te onda mi objasni kako na kapacitetu od 10, ti imas 20?
                Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Vladd
                  CBC Senator XXL
                  • 09.07.2006
                  • 581
                  • NBG

Nemoj da se ljutis, iako ti potpis ne vazi..

Nacin upisivanja i brisanja na hardu treba da proucis, ima nekoliko rezima rada, neki programi cetaju mape, hedere, neki magnetni zapis..

Malo je ovaj tred ili jos manje jedan post da se pojasne svi detalji, i da se odgovori na konstruktivno pitanje "a kako onda to..."

Poz.

Comment

• TETAK
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 3034
                    • Čačak, Srbija

To je bar prosto, malo mu pripretiš i gotovo.......VRH BRATE, DŽABALESKU !!!!
                    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

@stefanves
                      predpostavljam da ti znas kako sve to radi, to koliko ti imas godina ja toliko zivim od tih racunara i toga sto ti spominjes da treba da naucim, skola za sad nemas ni blizu koliko ja imam samo iskustva sa time, a sto se tice Nikole verovatno mislis na coveka iz HelpDdiska, ne ja nisam mislio na njega, ali ako ti treba telefon samo kazi.

Comment

• iwcham1979
                        CBC Senator XXL
                        • 17.07.2007
                        • 741
                        • Nis
                        • Seat Altea 2.0Tdi

Comment

• prle
                          CBC Senator
                          • 04.09.2006
                          • 223
                          • Beograd - Konjarnik

evo, ako nekoga zanima kako izgleda električna šema eeprom memorije, i objašnjenje kako radi, okačiću ja, mada čini mi se da su svi apsolvirali same izlazne moće iste

Comment

• stefanves
                            CBC Senator XXL
                            • 10.12.2006
                            • 1351
                            • BG

Originally posted by stefanves
                            Originally posted by JNC
                            To se pretpostavljam odnosilo na mene, ne znam da li znas onu:"najgori su ljudi koji malo znaju, a misle da sve znaju." .Stoji da HDD koji formatiran a podatci nisu prepisani po njemu dozvoljava vracanje podataka.By the way znas li ti sta znaci formatirati hdd?
                            Mislim da nije uredu da mene pravis idiotom, biiiip!....ako nisi siguran 100% u nesto.
                            E da imam i ja frajera u Bugojnu, koji ti to moze srediti za 30% manje.

P.S. da se taj lik sto radi taj povratak podataka nezove Nikola?

P.P.S. izvinjavam se na offtopicu, molim moderatore da prime izvinjenje, dosta mi je jedno upozorenje.Uzmimo primer da imas hdd, memoriju od 10 necega.Tih 10 necega "obrises" presnimis novih neceg 10..a usput i povratis starih 10...Molim te onda mi objasni kako na kapacitetu od 10, ti imas 20?

@JNC samo objasni lepo ovo boldovano i nema problema, nije dizanje sistema sva nauka prijatelju.Ali vidim da se sa tobom ne vredi raspravljati, da ti furaas svoj neki fazon kome je nemoguce dokazati da gresi.

Pozdrav, i sve najbolje u daljem "RACUNARSKOM" radu, ja se iz ove diskusije sa tobom povlacim!
                            Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
                            Konacno i ja imam auto :-)

Comment

• Vladd
                              CBC Senator XXL
                              • 09.07.2006
                              • 581
                              • NBG

Jest da nisam JNC(kao ono "napajanje), ali ovo boldovano je nemoguce tako raditi.
                              Morao bi da uzmes drugi hard, veci, i da na njega prevuces i stare i nove podatke.. Pri tome, samo uz posebne metode, mogao bi da "povratis" onih celih 10, recimo GB..obicno, sa dostupnim alatima, 70-90%.

Operativni sistem, kada obrise fajlu, prvi put samo obrise heder fajle. ako ispraznis "kantu"(do tada mozes lako da vratis fajlu, sa restore), OS ga obrise iz mape, ali klasteri sa delovima, usnimljenim, postoje, dok ih ne mapira i prebrise sledeci fajl. U ovom trenutku, neki programi, alati, mogu u velikoj meri da povrate fajl.

Ako se disk prepakuje, formatira "low level" (upisu se nule) na lokacije, tada samo visoka tehnologija i jako specificni programski alati, mogu da citaju "zaostali" magnetni zapis, negde "u dubini" ploca diska...

Poz.

P.S ovo je ultra mega giga kratak osvrt na problematiku(i sa svim manama koje takav opis donosi)...ako odemo u vrste diskova i dubinu zapisa, mape i algoritme....ugasismo forum.

Comment

• JNC
                                CBC Senator XXL
                                • 19.12.2006
                                • 1332
                                • Beograd

kao prvo ja nisam rekao to, posto taj tvoj post ide posle onog mog, ti si rekao da kad se formatira ne moze da se povrate podaci, pogledaj hronologiju postova, znaci ti si posle rekao 10 puta i sta ti ja znam, a ako ti mislis da je instaliranje sistema nauka, sta da ti radim ja ni to nisam spomenuo, a sta ja radim ako te bas interesuje mozemo na pp, ili dodji na skup sad u nedelju ili neki drugi put pa mogu da ti objasnim posto ovde stvarno neznam kako da ti bude jasno sta se pise, malo si negde procitao nesto oko racunara i mislis da znas, znaci ja neznam odakle tebi uopste ideja da nesto pricas, ja sam samo reagovao na ono sto si napisao a to nije tacno, oko formata, ovo posle nisam ni komentarisao.

Comment

Working...
                                X