Nepoverenje policiji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Originally posted by sri98
    u poslednjih nekoliko godina mnogo bitnije to sto ti je tetka u ovoj ili onoj stranci, koga poznajes i slicno.
    Kod nas je UVEK to bilo bitno, strucnost bas i nije u prvom planu, nazalost....
    https://t.me/pump_upp

Comment

• CLD
      CBC Senator XXL
      • 08.02.2005
      • 1225
      • Belgija - ranije Luna-Chico

Originally posted by greywiendog
      U poslednje vreme vidjam mnogo policajaca mojih godina (23) i mladje! U mom mestu ih ima nekoliko '86 godiste! Naravno da to nista ne znaci, i da treba zaposljavati mlade, ali pustite me tih kursadzija, ako cemo tako, i ja cu sutra na kurs i za 3 meseca bicu policajac!!! Mora se preduzeti nesto rigoroznije, kao testovi koje ste spominjali jer previse je bagre u policiji realno...
      Obicni panduri su svuda u svetu, tacnije u vecini zemalja kursadzije, proslo je vreme kad se i za obicnog patroldziju moralo guliti 4 godine srednje skole.

Comment

• TETAK
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 3034
        • Čačak, Srbija

Ovi kreteni u uniformi(bili su u uniformi kada su to uradili) završili su Kamenicu, što bi u neko ranije vreme bila garancija da je ?ovek proveren.Problem je što su ovi klinci deo generacije koja bi sve i odmah, po bilo koju cenu.Nekada je bilo nezamislivo da policajac honorarno obezbedjuje tkz. biznismene ma kakvi oni bili, dok je to poslednjih 10-tak godina, pre svega u BGD sasvim normalno.Nama se u nekoliko slu?ajeva desilo da smo takve policajce izbacivali iz službe, nakon ?ega su oni tužili MUP dobijali sporove i bili vra?ani na posao uz isplatu lepih suma novca.Ljudi koji su na svaki na?in bili primerni radnici o takvim sumama mogu samo da sanjaju!
        U ?a?ku se desilo to, da je jedan kreten(svi u porodici su mu kriminalci, tri brata i otac) bukvalno u prolazu nasrnuo(psovkama,pljuvanjem i fizi?kom snagom) na patrolu policije koja je na ulici proveravala sasvim drugo lice.Kada su pokušali da intervenišu ovaj je pružio aktivan otpor i u tom otimanju on pada na plo?nik, ali tako da glavom(vilicom) udara o trotoar pa zadobija tešku telesnu povredu(prelom vili?ne kosti).Naravno da je lik bio priveden pa mu je, pored ostalog, podneta i krivi?na prijava!
        Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• HotDog
          CBC Senator XXL
          • 06.05.2005
          • 965
          • BSG 75 (011)

Da znas da mi i nije ona njegova verzija dogadjaja iz novina zvucala previse logicno...

Comment

• ziksy
            CBC Član
            • 01.09.2006
            • 26
            • Novi Beograd

Originally posted by TETAK
            ...
            U ?a?ku se desilo to, da je jedan kreten(svi u porodici su mu kriminalci, tri brata i otac) bukvalno u prolazu nasrnuo(psovkama,pljuvanjem i fizi?kom snagom) na patrolu policije koja je na ulici proveravala sasvim drugo lice.Kada su pokušali da intervenišu ovaj je pružio aktivan otpor i u tom otimanju on pada na plo?nik, ali tako da glavom(vilicom) udara o trotoar pa zadobija tešku telesnu povredu(prelom vili?ne kosti).Naravno da je lik bio priveden pa mu je, pored ostalog, podneta i krivi?na prijava!
            Ne razumem ...Sta si ovime hteo da kazes?
            Ako ne mozes danas ,sutra!
            ...ako ne sutra,prekosutra...

Comment

• HotDog
              CBC Senator XXL
              • 06.05.2005
              • 965
              • BSG 75 (011)

hteo je da objasni sta se u stvari desilo u slucaju od pre neki dan koji je zavrsio u novinama, da su navodno lika prilikom rutinske legitimacije premlatili i slomili mu vilicu jer nije imao licnu kartu kod sebe. Njegova prica je bila da se on dovikivao sa ortakom dok su shetali (?) pa su panduri mislili da vice na njih pa ga dohvatili i izdevetali. Ja evo vise verujem Tetku.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                - 42 -
                • 03.02.2005
                • 2235
                • Novi Sad

Ovi kreteni u uniformi(bili su u uniformi kada su to uradili) završili su Kamenicu, što bi u neko ranije vreme bila garancija da je ?ovek proveren.Problem je što su ovi klinci deo generacije koja bi sve i odmah, po bilo koju cenu.Nekada je bilo nezamislivo da policajac honorarno obezbedjuje tkz. biznismene ma kakvi oni bili, dok je to poslednjih 10-tak godina, pre svega u BGD sasvim normalno...
                Malo operativnih informacija...

Jedno vreme nisam bio siguran koji su "gori", da li kursisti ili ovi iz kamenice, kakvih sam se sve pri?a haslušao od ovih prvih šta su radili pre policije i da su tu došli jel je bilo ili ozbiljan najeb ili kurs. A ovi klinci iz škole, joj to se ne može ispri?ati, generalno ?eš?e prave sranja i ?eš?e posle nižeg radnog mesta kad odrade školu, lete napolje.
                Da ne grešim dušu medju najboljim ljudima koje sam upoznao su i nekoliko pitomaca iz kamenice ali oni koji su davno izašli iz škole dok nisu primali svakog...

Neko je spomenuo psihološke testove, pa pola ljudi koji su bili na kosovu nisu više baš...
                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                11.04. 0:12 #2
                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Pantah
                  CBC Veteran
                  • 25.03.2007
                  • 159
                  • Beograd

Originally posted by @
                  Problem je takve kretene izbaciti iz službe, a kada se nešto desi, ve? je kasno!
                  A otkud uopste takvi kreteni u "sluzbi"?
                  Sad kao nije problem sto primate sljamove, nego je kriv zakon sto vam ne da da ih izbacite...vazi
                  Nakupio ih Sloba na po?etku vlasti. Svi krimosi iz mog kraja su sada u uniformi. Em ih je prijemom u narodnu miliciju po?astio da mogu da kradu bez kazne, em ih je još za to i pla?ao. ?ik pogodi kako se napravila pretorijanska garda koja je posle sa najve?im zadovoljstvom premla?ivala klince što su lepili plakate opozicije, gazila devo??ice na trgu "Kod ?esme"
                  i da ne nabrajam dalje.
                  5. oktobra sam gledao kako pola ljudstva (i ženstva (valjda je tako politi?ki korekno napisati)) beži iz zgrade 29. Novembra. Ono što mi se svi?alo je što je pola njih ostalo i navijalo. Ko je prisustvovao zna da nije bilo potrebe da se juriša u zgradu a posle samo pola sata smirivanja usijanih glava pošla su dva džipa da obezbe?uju novu VD vladu.

Možda procenat nije 50-50% (a i dosta se menja sa odlaskom gomile policajaca u zatvor po raznim osnovama) ali ovo ?e da poooootraje. Ipak su panduri koji su na Karaburmi olupali kisk za cigare pa posle pravili zapisnik, sada, posle skoro 20 godina, na nivou šefova stanica ili barem šefova smene.
                  Money for nothin' and chicks for free

Comment

• alt+64
                    CBC Senator XXL
                    • 27.02.2006
                    • 571
                    • bgd

@Pantah
                    Bilo je retoricko pitanje, naravno da je sve to jasno i meni, a verujem i svima ovde (ili bar onoj vecini koja sama bira sta ce ujutru da obuce )

Sorry, al moja inteligencija je trenutno jako uvredjena zbog ovoga.
                    Ako si navikao da je 2 sekunde brainstorminga dovoljno da smislis laz za nekog iz "firme", probaj sledeci put da bar dupliras vreme kad znas da ce to citati i neko ciji mozak nije ni pridao Kamenici.
                    Mislim sorry, al stvarno jbt...

Comment

• TETAK
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3034
                      • Čačak, Srbija

?ovek je pitao, a ja mu, pošto sam lepo vaspitan, odgovorio!
                      Tvoja stvar kome ?eš da veruješ i onako predmet ide na sud!
                      PS pro?itaj moj potpis i razmisli o njemu!
                      Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• Veseli
                        CBC Veteran
                        • 23.09.2005
                        • 107
                        • Vreoci

@TETAK: Da je taj iz ?a?ka poznat policiji, problemati?an itd, mogu da poverujem, ali mi nije jasno kako nema refleksne radnje postavljanja ruku u padu?? Verovatno zato što su bile iz le?a, dok ga je policija obarala na zemlju. Ali dobro, tu teško da može da se ustanovi istina. Na drugoj strani svima su dobro poznati slu?ajevi kada je policija primenila prekomernu silu. Šta je sa mladi?em iz, ?ini mi se, Umke, kojeg su smrtno ranili? Zar policajce ne u?e da pucaju da bi onesposobili ili i pucanj upozorenja ide pravo u glavu umesto u vazduh? Ako neko ne može da se druga?ije sna?e u situaciji kad mu je ugrožena bezbednost, nego da puca da ubije, ne može da bude policajac. Šta je sa ubistvom u Lazarevcu, nakon ?ega su policajci prilikom pretresa i legitimacije bez razloga premlatili nekoliko ljudi. Jesu li svi oni pružali aktivan otpor? Šta je sa mladi?em koga su na poslednjem derbiju prilikom razdvajanja tu?e zavrlja?ili sa zida od skoro 2m i naneli mu lakše telesne povrede, a sve je lepo snimila kamera SOS-a? Ovo je još prošlo bez pomena u novinama, "jer to su navija?i i treba ih pobiti". Je l za sve ovo ima neko objašnjenje??? I jedno pitanje, da li je po zakonu policiji dozvoljeno nošenje službenog oružja van dužnosti? Ovo pitam, jer ?esto vi?am policajce koji se sa posla vra?aju u uniformi sa sve oružjem i pritom sigurno krše zakon švercuju?i se po prevozu, pošto je besplatan prevoz koliko ja znam mogu? samo dok su na službenoj dužnosti.

S'obzirom da je svako narušavanje integriteta službenog lica na dužnosti teži ?in nego nasrtaj na civila, smatram da isto tako prekršaj koji po?ine policajci mora da se sankcioniše višestruko težim kaznama nego kada tako nešto po?ine civili. Za ovo kidnapovanje, ubistvo s predumišljajem, i kra?u, jedina adekvatna kazna je smrtna. Ali pošto je nema onda njena zamena - 40 godina robije, mada bi morala da se uvede doživotna robija. Ovako ose?am da ?e dobiti 4-12 godina, a posle ?e se zajedno sa ostatkom svojih najgo%navijih kolega, koje u me?uvremenu izbace sa posla, zaposliti u firmama za obezbe?enje i ponovo nositi službeno oružje i glumiti neki opak ku%ac. Izvinjavam se onima koji ?itaju na izražavanju, ali bar za mene je ovakvo ponašanje policije, ne prevršilo meru, nego je vreme za masovne proteste. Ovo što sada rade nisu radili ni za vreme Miloševi?a. Tada jesu bili gadovi, ali su mlatili i ubijali po nare?enju, a sada im je dopušteno da rade šta im padne na pamet.

Da samo kažem još i nešto što se meni deslio i što ne može niko da me ubedi da nije. Pre 6 godina (dakle imao sam nepunih 16), voza? autobusa me je zaka?io dok sam vozio bicikl (zglobnim autobusom nije mogao da završi preticanje, tako da me je zaka?io zadnjim krajem dok se vra?ao u levu traku), a potom i fizi?ki napao, dok sam pokušao da se razjasnim sa njim (stao je na stanici jedva 30-ak m dalje, ja sam ga sustigao i tražio da ne kre?e iz stanice ve? da sa?eka policiju, koju sam u tom trenutku zvao, da do?e i sa?ini zapisnik, na šta je on pokušao da me šutne sa stepeništa autobusa), pri ?emu sam imao gomilu svedoka što iz autobusa što van, koji su hteli da potvrde sve što se desilo. Uhvatio sam ga za nogu i pokušao da ga izvu?em iz autobusa, ali mi se oteo, seo u sedište i otišao. Kad je policija kona?no došla, (kod mene ku?i, pošto sam razgovor sa dispe?erom završio tek kasnije zbog sve te gužve), jedva da su nešto zapisali i nakon par dana izjavili da nemaju osnova za istragu, a nisu ni hteli da mi daju podatke za privatnu tužbu. Zašto? Zato što je voza? ku?ni prijatelj jednog od inspektora iz lazareva?kog MUP-a. Je l i ovo možda nije bilo??? Zato sad ja ne razmišljam o policiji, nego prvo bijem pa onda pitam.

Comment

• TAZZ
                          Banovan
                          • 30.05.2005
                          • 1409
                          • NBGD,SERBIA

Dakle Veseli, mnogo stvari ne znash... pa nemoj da lupetash... molim te.

Imao si nepunih 16 pre 6...
                          Znachi imash sad nepunih 22??

I Ti bijesh pa onda pitash???

Batice, loshe cesh se provesti ako tako mislish i ponashash se u zivotu...

Tako moze i Pandurchina, prvo da ti zvizne vaspitno-popravno-umirujucu, pa da te pita za ime i prezime...

Comment

• Veseli
                            CBC Veteran
                            • 23.09.2005
                            • 107
                            • Vreoci

Dakle, mislio sam na situaciju kada me neko fizi?ki napadne i odnosilo se na ono što je prethodno napisano. Tj. uopšte ne razmišljam da bi policija ili pravosu?e mogli da mi zaštite svojinu ili integritet, kao što sam do tada o?ekivao, ve? na napad odgovaram najbolje što mogu. Nasrtaj na maloletnika je teško krivi?no delo. To što je policija odbila da me zaštiti je još teže.

Ta poslednja re?enica oslikava tadašnju odluku koje se i danas pridržavam, a to je da se ne povla?im ni kad znam da ?u naje%ati. I da, ve? jesam loše prolazio, ali bar ostajem ?iste savesti, jer se nisam sago i skinuo ga?e. Works for me. Što se ti?e komentara za policajca, oni to i rade, što i jeste tema ove rasprave.

Da te više ne zadržavam, sigurno na forumu postuje još neko od nas emotivno nezrelih i primitivnih, pa nastavi da iskazuješ svoju psihi?ku stabilnost i nadmo?, pošto ti je to o?igledno velika satisfakcija.

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875
                              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Meni se desilo da sam prosao pored policajca u nekom selu na putu Kragujevac-Topola bez stajanja jer mi je izgledao sumnjivo. Idem pravcem (doduse jesam isao preko ogranicenja ne nesto mnogo 10-tak km/h vise) i vidim bljesak od palice (sumrak je bio) naravno kocim i razmisljam sta sad nije valjda da ce za tako malo da me smaraju i kako usporavam vidim coveka u uniformi bez zelenog prsluka i sto mi je bilo najcudnije SAMOG. Bez patrolnih kola i kolege. Nizi stepen i gas u trenutku. Zajebi radnju neka javi sledecoj patroli stacu nema problema. Naravno to se nije desilo a nigde nisam naisao na patrolu ili patrolna kola do Kraljeva (isao sam iz Arandjelovca). Posle razmisljam nije imao ni tzv. "sargarepu" svetlecu palicu kojom nocu zaustavljaju, bio je sam, bez prsluka........ Ma necu da razmisljam
                              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• Wiz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3104
                                • Nish

Zona sumraka

Comment

Working...
                                X