Presretaci i u Srbiji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • TETAK
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3034
    • Čačak, Srbija

Danas sam baš komentarisao sa nekima od "nadležnih" i predo?io im neke od naših komentara(naravno da sam uz to priložio vaše fotografije i fotografije vaših automobila sa reg. oznakama,tkz."CB knjiga") na šta sam dobio uveravanja da ?e se prevashodno pratiti i kažnjavati svako bezobzirno i drsko ponašanje u saobra?aju bez obzira koja je brzina automobila u pitanju.Brzina ?e se pojavljivati kao razlog intervencije samo u slu?ajevima kada je ono 180+!
    PS .....ono za fotografije sam se šalio.....mada, to možda i nije loša ideja?!
    ?ista je glupost pamtiti i beležiti tablice "presreta?a", pa bar mi imamo tablica na pretek.
    Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Mene samo interesuje kakvu su vozacku obuku prosli vozaci presretaca? Covek koji profesionalno treba da se bavi jurcanjem za prekrsiocima ovog tipa mora da bude izuzetan vozac, inace sa ostatak ucesnika u saobracaju nije nista manje opasniji nego sam prekrsilac. Ili ce da bude da se neki Mile ili Pera koji vazi za dobrog vozaca kod kolega, docepao auta od 200+ KS i kad krene da jurca za "prekrsiocima" ima da napravi vise stete nego koristi?

Znam iz prve ruke od cega se sastoji obuka za profesionalne vozace koji voze drzavnike (ne kod nas), VIP-ove i slicno - to je maltene borbena obuka, i zahteva neverovatno vozacko znanje, iskustvo, brzinu reagovanja, sposobnost maltene trenutnog razmisljanja na pravi nacin, itd.

Iskustvo u radu od ne znam ni ja koliko godina, odgovornost pri izvrsenju zadataka ne smatram kvalifikacijom. Ja za sebe mogu da tvrdim da vozim jako sigurno u svim uslovima voznje, izmedju ostalog i zbog toga jer sam uvek vozio dobre i jake automobile. Kakvu sigurnost i vozacko iskustvo mogu da imaju OSL koji su do sada vozali keceve, puntice, pezoe i slicno?
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• JNC
        CBC Senator XXL
        • 19.12.2006
        • 1332
        • Beograd

Pa presretaci ce se koristiti za te sto jure za ove sto idu poalko i smetaju i neispravne ce biti zaduzeni drugi panduri a ne ovi.

Sto se tice vozaca, kada se desavala predaja vozila bio je jedan vozac kome sam jedno sat ipo objasnjavao i pokazivao kako sta radi, karakteristike mogucnosti i sve sto uz to ide(a dobio je i kompletno uputstvo na srpskom), i koliko sam saznao iz price on je profi vozac tamo, znaci nije saobracajac , nego je dosad vozio sve ove nabudzene automobile sto ima milicija(neznam koji su, ali predpostavlja ove audije BMW-ove i to sto MUP ima)

E a da li ce ubuduce da duze saobracajci, ili ne kozna, inace jos da dodam da uredjaj moze da kontrolise vozac dok vozi posto ima metod merenja od vise njih kad se sve radi sa jednim dugmetom, tako da moze bez problema da vozi i meri, za sve ostale radnje oko snimanja i drugo mora dodatni covek.

Comment

• TETAK
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3034
          • Čačak, Srbija

Hebo te 206 pa ti samo što nisi gore oka?io moju sliku!
          Nemoj da sumnjaš da MUP nema obu?enih voza?a.
          Voza? presreta?a ?ak i ne mora da bude,a bi?e, ovlaš?eno službeno lice, pa ko voli da jurca po putevima, da upoznaje zanimljive ljude i da ih kažnjava, može se javiti na konkurs za pripadnika MUP R Srbije!
          Uh, zaboravio sam da u opisu radnog mesta navedem da možete i da pijete jogurt(naravno uz burek) u ogromnim koli?inama i da ambalažu istog bacate po putu, kako bi kasnije lakše našli put do garaže!
          Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• jovan30
            CBC Senator
            • 07.05.2006
            • 322
            • Beograd

sa koje udaljenosti presretaci mogu da snimaju? (konkretno taj passat)

Comment

• JNC
              CBC Senator XXL
              • 19.12.2006
              • 1332
              • Beograd

Ako mislis snimanje kamerom, ima 10x opticki zum i 4 puta digitalni.

Comment

• MOSLER
                CBC Senator XXL
                • 27.05.2005
                • 1064
                • Niš

@JNC i ostali upuceni
                Sta od opreme za merenje brzine ce imati prestretaci: laser,radar,Travimo????

Comment

• CLD
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2005
                  • 1225
                  • Belgija - ranije Luna-Chico

ja koliko sam upucen on prati auto ispred i na osnovu svoje brzine vidi koliko ide auto ispred njega, barem je ovde tako.

Comment

• prolupator
                    CBC Senator XXL
                    • 02.09.2005
                    • 3968
                    • Zemun

Mora postojati i neki mehanizam merenja relativne brzine pratioca (presretaca) u odnosu na pracenog (i, naravno obratno ), inace sve to nema smisla. Jedino ako su jaaaaaaaako velika prekoracenja vidljiva i prilicno coravim golim okom.
                    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• JNC
                      CBC Senator XXL
                      • 19.12.2006
                      • 1332
                      • Beograd

Nema nikakav uredjaj tipa radar...., znaci on te prati i racuna tvoju brzinu preko predjenog puta i vremena izmedju dve referentne tacke, naravno svakog trenutka ima i merenje svoje brzine, znaci on te prati odredjeno vreme izracuna tvoju brzinu, sve to snimi na HDD i cak ne mora ni da te zaustavlja moze samo na sudu da ti pokaze i to je to, nema jesam nisam . Znaci ne mozes nikako da ga ometas, detektujes, posto on u stvari meri svoju svoj put i vreme izmedju dve tacke. Uopste nije bitno da li brzinomer radi kako treba na presretacu da li pokazuje dobro ili laze, bitno je samo da konstantno laze, da li je na manje vise, uopste nije bitno.

Comment

• JNC
                        CBC Senator XXL
                        • 19.12.2006
                        • 1332
                        • Beograd

i bre ulete prolupator dok sam kucao, ne meri on nikakvu brzinu kao sto sam rekao, nego predjeni put i vreme izmedju dve tacke i izracuna brzinu, znaci predjeni put u jedinici vremena jednako brzina (ala sam ga srocio)

Comment

• prolupator
                          CBC Senator XXL
                          • 02.09.2005
                          • 3968
                          • Zemun

Dakle, ako sam dobro razumeo, software je toliko napredan da sam odredi neke referentne tacke i izracuna brzinu snimljenog objekta u odnosu na vreme potrebno za prelazak puta izmedju tacaka? Tako nekako?
                          Sumnjam da je postavljena mreza referentnih tacaka po drzavi?
                          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• MOSLER
                            CBC Senator XXL
                            • 27.05.2005
                            • 1064
                            • Niš

Originally posted by JNC
                            znaci on te prati odredjeno vreme izracuna tvoju brzinu, sve to snimi na HDD i cak ne mora ni da te zaustavlja moze samo na sudu da ti pokaze i to je to, nema jesam nisam .
                            Znaci Travimo Tu nema pomoci

Comment

• JNC
                              CBC Senator XXL
                              • 19.12.2006
                              • 1332
                              • Beograd

Originally posted by prolupator
                              Dakle, ako sam dobro razumeo, software je toliko napredan da sam odredi neke referentne tacke i izracuna brzinu snimljenog objekta u odnosu na vreme potrebno za prelazak puta izmedju tacaka? Tako nekako?
                              Sumnjam da je postavljena mreza referentnih tacaka po drzavi?

e da je tako cemu bi sluzio covek za upravljacem , operater na uredjaju ili vozac bira referentne tacke, zato je i potrebna obuka kako, sta i gde.

Comment

• uglavnom.bezopasni
                                - 42 -
                                • 03.02.2005
                                • 2235
                                • Novi Sad

Magneti za brisanje HDD-ova presreta?a, ugra?uju se u zadnji branik (12V napajanje, jednostavna ugradnja) POVOLJNO!

Mora?u malo da kukam kod nadležnih da me vode u autoban policaj da vidim šta je ugra?eno u te famozne presreta?e, profi kamera koja ima 10x optiku i 4x digital? Kad je bio tender za opremanje?
                                Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
                                11.04. 0:12 #2
                                Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

Working...
                                X