Sto se tice merenja brzine i puta svaki iole ozbiljniji gps uredjaj to ima. Dovoljno da samo sinhronizuje vreme snimanja tebe ispred njega i ima predjeni put i brzinu za bilo koju relaciju.
2 JNC mozda nisu svu opremu ugradili kod tebe i u tvom prisustvu bas iz ovih razloga javnog reklamiranja.
resenje je tablica koja se okrece pri svakom preticanju i halogeni reflektor pozadi oko nje da malo zablesne kameru a ako je IC onda dodati i malo Ic LED dioda
A mozda i dobri stari CD na drzacu koi se sam okrece prema suncu i zaslepljuje pratioca, tzv suncokret
I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...
Pre godinu dve sam naleteo na semu uredjaja koji koristi delove mikrotalasne, i satelitsku antenicu, malu...e sada taj uredja je u stanju da pali neonku na 10-15 metara.Tj.kada stane presretac, ibacis antenu, kazes mu malo da saceka usmeris u kola(njegova, ne svoja), pustis struju u kolo, i nema vise tog HDD-a, a ni ostalih el.instalacija
P.S. jedina mana je sto ako pogodi coveka, bukvalno mu prokuva mozak.
Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Zašto bi se, za ime Boga, presreta? krio u žbunju kad i tako voza?i ne mogu da znaju da se radi o policijskom vozilu!???
Pa vidi u beogradu su svojevremeno a i dan danas postojali:
Beli golf 5 vrata sa ugradjenim radarom, naravno, bela askona 5 vrata takodje ugradjen radar...
Lako su se uocavali i lako se navikavalo na njih.
Bice potrebno samo nekoliko dana da oni koji hoce nauce koji su to presretaci. Naravno cim pocnu da rade bice i ovde objavljeno koji su to automobili. Njih nece biti 20komada. mogu menjati tablice, ali nemogu preko noci promeniti boju i tip!
P.S. Znacemo ukoliko to zelimo i kada je neki na servisu
Jos samo da nabavim auto koji moze da kruzira 180+ pa da se plasim njih, mada znajuci ja_jare saobracajne, cekace nas na iskljucenjima (80km/h ogranicenje), na begaljickom brdu......
Pa znace se svakako koji je model, ali tih istih modela ima koliko hoces na putevima, znaci moraces cim vidis pasata, golfa, audija, oktaviju(posto ce ta kloa biti za sad je samo ovaj jedan) da se cimas i usporavas, a onda je efekat postignut zar ne.
A sto se tice ugradnje ugradjeno je to i jos neke stvari nebitne za merenje brzine, i pored toga oni nista nisu vise radili, posto policija to i ne radi njima je isporuceno vozilo sa svime sto su trazili, sve modifikacije moraju da se rade u saglasnosti sa uvoznikom ove opreme i porseom, uostalom oni ni nemaju nista od dokumentacije sem uputsvo za koriscenje i papire od atesta iz zavoda.
Pre godinu dve sam naleteo na semu uredjaja koji koristi delove mikrotalasne, i satelitsku antenicu, malu...e sada taj uredja je u stanju da pali neonku na 10-15 metara.Tj.kada stane presretac, ibacis antenu, kazes mu malo da saceka usmeris u kola(njegova, ne svoja), pustis struju u kolo, i nema vise tog HDD-a, a ni ostalih el.instalacija
Ne moze da omane da me zapanji kolicina i zilavost otpora koji se cas posla stvori svaki put kada neko pozeli da uvede neki red.
Obicno je najzesci od onih koji najvise kukaju za pravnom drzavom; valjda se i taj pojam tumaci lokalno, po sistemu hocu da vazi, al' ne za mene.
Svi se slazemo da je nasa policija na nivou drustva, dakle nikakva. Ali, zar nije sasvim jasno da se jednom, negde mora krenuti, pa polako - polako, mali po mali korak, a ne velikim uspesima radnicke klase koji su nas do ovde i doveli?
U cemu je problem sto ce da postoje presretaci? Kome oni smetaju? I zasto?
Svi znamo da ce se sasvim sigurno, kad-tad pojaviti neki mangup koji ce od toga napraviti licni "business", ali takvih mangupa ima i sada vec previse. Sa druge strane, verujem da ako ne svi, onda bar velika vecina nas je nejednom prisustvovala egzibicijam nadobudnih idiota koji misle da je dovoljno imatu SUV ili neku brzu zujalicu, pa odmah biti za dve klase zinad Sumahera; ne razumem zasto bi sada bio problem ako bi ti isti presretaci malo "nalozili" i spetljali druga gospodina?
Za mene, mnogo je veci problem to sto imali mi presretace ili ne, opet ce biti onih koji ce i biti ihvaceni, ali posle jednog telefonskog poziva, nikom nista, pojela maca, izacice ce napolje jos orniji da divljaju. TO je problem, a to nije problem samo policije
Sve u svemu, cela stvar se opet vraca na pocetak - sve se svodi ne na tehnologiju, nego na ljude koji je koriste. Ako su oni dobri, problema ce biti jako malo, a ako nisu, bice tu problema i problema.
Sve u svemu, cela stvar se opet vraca na pocetak - sve se svodi ne na tehnologiju, nego na ljude koji je koriste. Ako su oni dobri, problema ce biti jako malo, a ako nisu, bice tu problema i problema.
Vezano za ceo post, hteo si reci: ako im se dozvoli da tehnologiju koriste by the book?
Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.
Znam ja da smo se svi mi opekli dosta puta, i da kod nas nista ne funkcionise kao bilo gde drugde, ali opet, ostajem ubedjeni pristalica principa da je neko nevin dok se ne dokaze da je kriv.
Da vidimo kako ce raditi taj posao, pa onda, ako treba, evo prvi ja cu da ih pljujem, i postavljam im zasede (sto je i te kako moguce, ali otom-potom) i slikam ja njih u full DV rezoluciji kako prave svinjarije; ali daj prvo da ih vidimo na delu.
Onda se probudis i ruka ti u nosi
E pa sada, nije bas toliko neverovatno.Vidi to je usmeren zrak, nije polje.Teorijski je sasvim moguce, video sam klipove tog uredjaja i sam sam bio zapanjen.Pa i sam si pominjao onu bombu.
Fiat Punto MK1, 1.2 16v @85hp, '99
Konacno i ja imam auto :-)
Neke stvari se ipak dešavaju, a to je situacija da onaj ?uveni "poziv" više ne funkcioniše, bar u slu?aju kada saobra?ajac zapo?ne sa pisanjem zapisnika.Elem, svaki primerak zapisnika je numerisan tako da zapo?eti zapisnik ne može da se uništi.U slu?aju greške(slu?ajne ili namerne) taj primerak mora da se da na uvid starešini uz belešku zašto se to desilo!
Zna?i, ako mislite da koristite "pomo? prijatelja" morate biti zaista brzi!
Ne bih da ispadnem dezurni hater kad god se spomene policija, al il ja nesto propustam il su obe stvari jako besmislene
Elem, svaki primerak zapisnika je numerisan tako da zapo?eti zapisnik ne može da se uništi.U slu?aju greške(slu?ajne ili namerne) taj primerak mora da se da na uvid starešini uz belešku zašto se to desilo!
Pa koga ces da zoves ako ne bas tog staresinu ili jos gore nekog njemu nadredjenog? Il svaki stareseina prosledjuje sve prijave onom onom iznad, pa tako sve do Kostunice?
Za mene, mnogo je veci problem to sto imali mi presretace ili ne, opet ce biti onih koji ce i biti ihvaceni, ali posle jednog telefonskog poziva, nikom nista, pojela maca, izacice ce napolje jos orniji da divljaju.
Exactly To su jedini ljudi zbog kojih bi bilo opravdano nabaviti presretace, a njima i dalje nista nece moci. I cemu onda sve ovo kad 99.9% teenagera staje i floridi.
Meni je jedina svetla stvar u celoj prici je sto postoji prilicno realna sansa da neki pandur zagine u prvih par meseci vozeci ovo, pa ce valjda da se manu corava posla.
A hoce da zaustavljaju i one sto voze sa dugim svetlima po magistrali?
Juce je jedan se**nj* vozio iza mene sa dugim svetlima skoro 20 km i nije hteo da me pretice, zalepio mi se pozadi i udri!!! Tek kada sam na pravcu napravio kolonu vozeci 40 km/h onda me je pretekao, KS tablice, onda sam ja krenuo za njim, ali bez dugih svetala... dobro jesam malo... cisto da vidi da smeta...
"Nema leka. U stvari, treba ili prestati piti ili ne prestajati s pićem. Kad prekršite jedno od ta dva pravila, imate problem"
Comment