Presretaci i u Srbiji

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Pajzi ovde.
    U Nemackoj se kaznjava od strane patrola na autoputu i za PONASANJE (druge prekrsaje) na putu a ne samo za prekoracenje brzine.
    To znaci da se svako mora vratiti u svoju traku. Vozi se desnom stranom a ne kako se kome svidja osim sasvim desne koja je za sporija vozila a ako ih nema onda i po njoj. U Nemackij jos kako ima puteva sa samo dve trake a ne kako se misli da tri ili vise. Cak ni ta cinjenica ne menja zakon. Hocu da kazem da argumenata za kaznjavanje uvek IMA. Na stranu maltretiranje nego da bas postoje argumenti. Znaju ljudi iz patrole tacno ko je ovca za ****nje. Provode oni po celi dan na putu ne trebamo im mi da im objasnjavamo sta i kako.
    Cilj autoputa je da saobracaj tece bez zastoja. Ne budite sebicni osim ako nista potpuno sami na putu pa cak i onda oprez. Gine se i bez zrna baruta.

Comment

• Antoaster
      CBC Senator XXL
      • 07.12.2007
      • 343
      • Beograd, Voždovac

Mene su pre jedno 4-5 godina uhvatili na putu Zalatibor-Uzice na duploj punoj tako sto su vozili polako ispred kamiona i na taj nacin su prisiljavali ljude da obidju kamion koji se jako sporo kretao i nije se iskljucivao na prosirenijima da propusti kolonu koju je napravio iza sebe. Fakticki su narusavali bezbenost u saobracaju da bi mi napisali kaznu. Kada su me zaustavili rekli su kamiondziji da moze da ide i on je nastavio normalno da vozi.

Comment

• Alien108
        CBC Veteran
        • 03.06.2008
        • 129
        • Beograd

Nama što brzo vozimo presretači sigurno nisu po volji, ali njihova će uloga biti veoma korisna.
        I sam spadam u one koji na autoputu idu preko 200 i koliko god vodio računa da na smetam ili ometam druge učesnike uvek se postavlja pitanje: koliko su oni spremni i dužni da prihvate nas koji toliko brzo vozimo?
        Većina vozi sporije automobile i nema iskustvo u proceni koliko im se brzo neko približava i šta se sve dešava na tim brzinama, a mi im često bezdušno zameramo što pretiču baš ispred nas.
        Bez obzira na okolnosti krivica je uvek na onima koji brzo voze, jer uslova za to nema pre svega zbog kulture ostalih vozača i puteva.
        Zato sam lično za presretače ne samo na autoputu već i u gradskim sredinama.
        Na DSF-u sam gledao kako sa Porscheom ili budženim BMW-om "bacaju rukavicu" raznim potencijalnim trkačima i većina kada se "navuče" popije kaznu.
        Uostalom i tamo ima genijalaca koji pretiču i zaustavnom trakom, a takve definitivno treba "odmoriti".

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

snazno sam protiv svake vrste provokacija, u bilo kojoj sferi zivota. mislim da bi trebalo, za provociranje ljudi da prave prekrsaje, da takodje i oni budu obuhvaceni sistemom kaznjavanja.
          ispravite me ako gresim, ali auto koji nema nikakvih vidljivih oznaka saobracajne policije je ravnopravan ucesnik u saobracaju koji je duzan kao i svi drugi na putu da postuje saobracajne propise. ne sme da sece u preticanju, mora da drzi rastojanje, ne sme da prekoraci brzinu.
          tek kada ukljuci plavu rotaciju (mora i zvucnu signalizaciju) ima najvecu mogucu prednost na putu. sve prekrsaje koje napravi pre toga, pogotovo nabijanje u zadnji branik, trebalo bi drakonski kaznjavati.
          sta da kola ispred u toj situaciji nabodu kocnicu i navuku ga na branik? ko je kriv? ko nije drzao rastojanje i prilagodio brzinu uslovima puta?
          presretaci su, sto se tice legalnosti, pod velikim znakom pitanja, najblaze receno.

*to bi bilo isto kao kad je moj komsija zaglavio Skelu par meseci sto je razbio nos nekom mangupu koji ga je vredjao i provocirao. tek kad se pokazalo ko je tata, ovaj izvadio znacku. ma daaaj... smejali mu se pola sata i on i ceo restoran. trazio je premestaj nikad ga nismo vise tu videli.

znacka je tesko breme, ali bi trebala da bude i ogromna odgovornost.
          .

Comment

• dekideki
            CBC Senator XXL
            • 26.07.2005
            • 1914
            • Beograd

pitanje: ako snimaju s ledja i pri tom mere i brzinu, da li to znaci da ce u kolima koja ganjaju da se upali radar detektor, ako u snimanim kolima postoji takav uredjaj koji reaguje i na upucavanja sa zadnjeg dela?
            .

Comment

• 206
              Admin od ispočetka :)
              • 09.12.2004
              • 9548
              • Beograd
              • 206

Ne, jer je uredjaj za snimanje pasivan, ne postoji bilo sta sto se moze detektovati jer uredjaji instalirani u presretacima mere brzinu presretaca, a prekrsioca samo posredno.
              The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• r1cer
                CBC Senator XXL
                • 22.01.2006
                • 363
                • Beograd

Pa to je onda protivustavno. Šta ako on vozi 200, ja u levoj traci vozim 120 i on kada se meni približi na 30 metara tad me uslika i njemu piše da idem 200? Takođe mislim i da je protivzakonito da je njima dozvoljeno da krše ograničenja a nama nije... To bi moralo makar da se definiše novim ZOBSOM a svi znamo da taj zakon neće biti donet skoro(ako ikad i bude donet).

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Nije bas tako. Ide iza tebe neko vreme, mora da izjednaci brzinu i da te prati dovoljno dugo da bude sasvim ocigledo da se krecete uporedivom brzinom.

Comment

• Alien108
                    CBC Veteran
                    • 03.06.2008
                    • 129
                    • Beograd

Originally posted by dekideki
                    *to bi bilo isto kao kad je moj komsija zaglavio Skelu par meseci sto je razbio nos nekom mangupu koji ga je vredjao i provocirao. tek kad se pokazalo ko je tata, ovaj izvadio znacku.
                    To su direktne provokacije u kojima je "iznuđena" reakcija po nosu.

Ali ima i onih kada npr. BMW ide 180, a stiže Škoda iza i blica da se skloni!
                    Tada je česta reakcija: ma šta bre ima Škoda meni tu i udri po gasu.
                    Bez obzira što i presretač u Škodi krši propise, to nikog ne opravdava da pokazuje ko je brži ili "bolji" vozač.

"Nabijanje" na branik je protivno svim propisima ma ko da je u pitanju, nema opravdanja.

Comment

• koja
                      CBC Veteran
                      • 30.09.2004
                      • 106
                      • Zrenjanin

vozio sam ja u desnoj traci, ali sam u tom trenutku bio u preticanju vise kamiona. zna se za sta je leva traka.
                      cinjenica da on meri svoju brzinu je nelogicna jer tako ispada da me on kaznjava za brzinu kojom se on kretao. nek kazni sebe tako. sve vreme je ubrzavao, i priblizavao se, kako to moze da bude moja brzina kad neko smanjuje razdaljinu u odnosu na mene veoma brzo.
                      merenje se vrsi na duzini od 250 metara (tako kazu, da se uzima prosek brzine na toj duzini puta). mene su pratili duze od toga, i ubrzavanjem iza mene su postigli da napravim vece prekoracenje.
                      ---------------------------------------------------
                      Peugeot 406 '98 1800cc 16v LPG conversion
                      ---------------------------------------------------

Comment

• 206
                        • 09.12.2004
                        • 9548
                        • Beograd
                        • 206

Da bi ubrzali iza tebe morali su i da uspore, tako da dodje na isto.

Comment

• muamua
                          CBC Veteran
                          • 25.02.2006
                          • 194
                          • muamua

..........

Originally posted by koja
                          vozio sam ja u desnoj traci, ali sam u tom trenutku bio u preticanju vise kamiona. zna se za sta je leva traka.
                          cinjenica da on meri svoju brzinu je nelogicna jer tako ispada da me on kaznjava za brzinu kojom se on kretao. nek kazni sebe tako. sve vreme je ubrzavao, i priblizavao se, kako to moze da bude moja brzina kad neko smanjuje razdaljinu u odnosu na mene veoma brzo.
                          merenje se vrsi na duzini od 250 metara (tako kazu, da se uzima prosek brzine na toj duzini puta). mene su pratili duze od toga, i ubrzavanjem iza mene su postigli da napravim vece prekoracenje.
                          uzas tako cemo dobiti pljackase na drumovima kao sto su ih nekada imali madjari,a sada bugari...kolegu je pratio konstantno crni bmw bukvalno je isao iza njega na metar dva i cimao ga da predje duplu liniju na autoputu i kada je to uradio pretekli ga i ispratili do prvog skretanja...otkud neko moze da zna da li je to pandurski auto ili nekih novo pcenih,a bice ih sigurno drumskih razbojnika...deluje smesno ali polako
                          ...leva traka nije za sporu voznju...

Comment

• nidza
                            CBC Senator XXL
                            • 16.04.2008
                            • 496
                            • nbgd

Tačno, ne treba stajati nikome. Uopšte ne treba ni da zaustavljaju, samo treba poštom da šalju kazne i da rokaju u računar kaznene poene. A tek onda kad ih se nakupiš lepo ti kažu, izvolite napolje, negde na pola uspona na Bubanj Potoku, a pozovu šlep da ti odnese kola na parking.
                            Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• Damjan156
                              CBC Senator XXL
                              • 07.01.2008
                              • 568
                              • Beograd

Da dodam još jednog presretača novi BMW 330d crni,da nekoga ne bi uvio u crno
                              Strauli motorsport
                              Moja Alfa

NIŠTA NIJE TVRDOGLAVIJE OD EMOCIJE

Comment

• jovan30
                                CBC Senator
                                • 07.05.2006
                                • 322
                                • Beograd

koja, koliko si vozio kada te je presretac snimao?
                                Kazes nisu ti naplatili kaznu, sta pustili te, ili ces kaznu platiti naknadno?

Comment

Working...
                                X