Presretaca ima ukupno sedam i nema nikakvih C5, Alfi,Skoda i sta ti ja znam, znaci samo pasati, BWM 5-ice i PUG 607 i nema vise.
Presretaci i u Srbiji
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Auto put Beograd-Zagreb , mene su uhvatili juce po kisi, vozili su BWM 5-ice ( crni )...
I ako su mi rekli da sam pri preticnju vozio 230 km/h ( i ako sam siguran da bravo ne moze toliko da ide i ako sam sipao neki aditiv da malo procistim dizne.. ali nema sanse, to sam siguran zato sto je fabricki u katalogu propisano 215 km/h.) , ali na brzinomeru je bilo preko 230 km/h... Ali izgleda da pri preticanju ne mogu da mere brzinu radarom (paralelno) vec su to videli na brzinomeru, tacno sam osetio kako ubrzavaju kada sam ih preticao i isli su u tom trenutku sigurno preko 200 km/h. Nekako sam se spasio zato sto sam posle 2-3 minuta usporio zbog skretanja na benz. pumtu i 1-2km vozio ispod 200 km/h, tako da su mi napisali kazu za 160 km/h ( sreca ), da nisam morao da skrenem i tako usporim sigurno bi mnogo vise platio... Ovako sam platio 3000 din.
I da, posle toga sam ih video kako stoje parikirani u trecoj traci i cekaju da naice neka ****** kao ja... Samo mi nije jasno kako imaju vremena da ga stignu, dok startuju i td... ali stice te do granice sa Hr... U mom slucaju su polako vozili i cekali da neko naice...Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)
Comment
-
-
3.000din za brzinu od 160!?
Yebote pa to je "dzabe". Ja sam mislio da ce oni malo skuplju tarifu imati posto ipak nisu staticni itd. ali ov ome sad bas iznenadilo i to prijatno naravno.
E ovo me se bas nisam nadao,mislim da ce biti tako "dzabalesku" jer ipak je to 40 iznad ogranicenja.Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
I ja sam se iznenadio. I imao sam tri opcije, da napisu kaznu sudiji za prekrsaj, da mi daju uplatnicu i da platim u posti u roku od 7 dana ili da platim na licu mesta.
Ali kada sam se malo raspitao i pitao kako rade sa strancima, kazu da ih odvedu do benziske pumpe i razmene eur. u dinare, a da moraju da ih privedu ako idu konstantno preko 240 km/h... Nisam ulazio u detalje po kom osnovu mogu da privedu strano lice...Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)
Comment
-
-
Ne računa li se prekoračenje po nekim procentima?
160 na putu gde je ograničenje 120 je ekvivalentno 53 tamo gde je ograničenje 40... Što ćete se složiti da i nije mnogo...
[sad samo da se javi neka mešavina hipika i komuniste da kaže kako je 53 u gradu nekontrolisana brzina koji vodi pravo u smrt]
PS. Ne kažem da je 160 ista stvar ko 53 u gradu, nego se prosto bavim matematikom
Comment
-
-
-
U prici sa jednim "bitnijim" saobracajcem sam saznao da treba da se obrati paznja na ponasanje prilikom razgovora sa licima iz presretaca jer su ozvuceni i snimaju audio-video zapis pa ako nema mo srece i naletimo na nekog drndosa moze se desiti da se "nasa cast prema njima" krivicno goni na sudu zbog pokusaja mita i korupcije.
Prema tome izbegavajte nagodbe sa njima u blizini vozila. Znaci ako oni izadju iz auta i pocnu neku pricu sa vama znajte da ima sanse za vasVozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Comment
-
-
Originally posted by ShazalakazooJa sam cuo da se na putu van naseljenog mesta ide kod sudije tek za prekoracenje vece od 50km/h preko dozvoljenog. Ima ovde tema gde je covek platio kaznu za 47km prekoracenja a snimio ga je radar van naseljenog mesta...
Inace presretaci valjda stvarno nece da diraju do 150km/h
Dakle, za brzinu od 150 km/h na autoputu placate 1.000 dinara, za 151 km/h 3.000, za 171 km/h ide se kod Sudije.
NApominjem da se uzima i faktor greske, mislim da je nekih 3%.
Za prekoracenje od 47 km/h van naselja, dakle, kazna je 3.000 dinara, bili u u pravu.
Comment
-
-
Originally posted by SuperbirdMislim da je pitanje tipa "sta bi bilo kad bi bilo"... Ne verujem da bi se iko zaista upustio u taj poduhvat...
Presretaci su definitivno ZLO i OPASNOST PO NBEZBEDNOST SAOBRACAJA jer samo treba cekati kada ce nekom nalozenom klincu punom kesha da se cefne da se malo trka sa njima iz noci u noc...
Comment
-
-
Originally posted by 206NApominjem da se uzima i faktor greske, mislim da je nekih 3%.Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Originally posted by ToNcAOriginally posted by SuperbirdMislim da je pitanje tipa "sta bi bilo kad bi bilo"... Ne verujem da bi se iko zaista upustio u taj poduhvat...
Presretaci su definitivno ZLO i OPASNOST PO NBEZBEDNOST SAOBRACAJA jer samo treba cekati kada ce nekom nalozenom klincu punom kesha da se cefne da se malo trka sa njima iz noci u noc...
A gde to moze da im pobegne, ceo autoput 150 km... Ako ima i toliko... Jave granicnoj policiji da ga zaustavi, postave patrole na izlazima sa autoput-a i gotovo... I tesko je konstantno voziti preko 200 km/h zato sto stalno neko pretice kamion i tada moras da usporis... Tako da nema sanse da im pobegnes.Alfa Romeo 166 2.4 JTD Facelife (2005)
Comment
-
-
ma ko bi normalan bezao i rizikovao da slupa auto, uhapse ga i zadrze, naplate mu visestruko vecu kaznu, izmaltretiraju ga i verovatno polupaju par vaspitno popravnih i zadrze auto na ekspertizi... ovako das par "chervenih" i oproste ti
Comment
-
Comment