Zarada i automobili taxista

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Ma zbog takvih situacija je bio dobar pokojni Sloba!

Ko su oni da uredjuju pravila,oni ce da se bune za euro3,4 i da odlucuju ko ce imati dozvolu!? E to je onih 70% o kojima sam ja pricao!
    Ebes ti ovakvu drzavu koja nema zakon.
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

navikli ljudi da strajkuju i kada ima i kada nema razloga. Ali ne bi oni to radili da su sigurni da ce biti uzalud. SAMOUPRAVLJANJE je navika, pa cudo!
      Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
      Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• miroslavm
        CBC Senator
        • 13.02.2007
        • 208
        • Beograd, Zvezdara

Originally posted by Marko001
        Protestne vožnje beogradskih taksista od 11. septembra
        Radio Srbija - Pre 3 sata i 13 minuta

Beogradski taksisti najavili su protestne vožnje po gradu počev od 11. septembra , zbog odluke gradskih vlasti da dozvoli rad za još 1.500 taksi vozila. Taksisti su najavili da će protestne vožnje trajati do 20. septembra, ako gradske vlasti ne ispune njihove zahteve, a posle tog datuma i generalni štrajk. Tražimo smanjenje broja taksista i izdavanje novih dozvola za rad samo licima koja za to imaju uredna sudska rešenja koja bi Taksi asocijaciji stalno bila dostupna na uvid, rekao je na konferenciji za novinare predsednik beogradske Taksi asocijacije Aleksandar Bjelić. On je naveo da taksisti traže i hitno preuređenje i proširenje taksi stajališta, prvenstveno u užem centru Beograda, regulisanje cenovnika vožnje po standardu koji je izrađen u specijalnoj studiji i ukidanje obaveznog standarda Euro 3 i Euro 4 prilikom uvoza automobila.

Au sve u svemu ima taxisti da naprave opsti kolaps u gradu...

S kojim pravom da blokiraju grad? I ja bih voleo da u mom poslu nemam konkurenciju, da mi se prašta porez i doprinosi, da mi se svi sklanjaju s puta... Kad će korisnici njihovih usluga moći da naprave protest i okupiraju taxi stanice, blokiravši im izlaz? Ako tog dana ne budem mogao da prodjem, gadjaću ih ciglama

Comment

• tojeto
          CBC Član
          • 08.01.2007
          • 58
          • Beograd

Originally posted by Marko001
          Protestne vožnje beogradskih taksista od 11. septembra
          Radio Srbija - Pre 3 sata i 13 minuta

Beogradski taksisti najavili su protestne vožnje po gradu po?ev od 11. septembra , zbog odluke gradskih vlasti da dozvoli rad za još 1.500 taksi vozila. Taksisti su najavili da ?e protestne vožnje trajati do 20. septembra, ako gradske vlasti ne ispune njihove zahteve, a posle tog datuma i generalni štrajk. Tražimo smanjenje broja taksista i izdavanje novih dozvola za rad samo licima koja za to imaju uredna sudska rešenja koja bi Taksi asocijaciji stalno bila dostupna na uvid, rekao je na konferenciji za novinare predsednik beogradske Taksi asocijacije Aleksandar Bjeli?. On je naveo da taksisti traže i hitno preure?enje i proširenje taksi stajališta, prvenstveno u užem centru Beograda, regulisanje cenovnika vožnje po standardu koji je izra?en u specijalnoj studiji i ukidanje obaveznog standarda Euro 3 i Euro 4 prilikom uvoza automobila.

Au sve u svemu ima taxisti da naprave opsti kolaps u gradu...

Izgleda da ovde nevredi pisati ako nije upu?eno protiv taxista. Konkretno ja radim u BG kao taxista ve? 10 godina i tema je zarada i automobili taxista. Uglavnom pišete proizvoljno:
          # U Beogradu sa vrednim radom može da se živi od taxiranja.

# Kao i u svakom poslu za uspeh je potrebno mnogo faktora, tako je i u taxiju.
          Prosek zarade na mese?nom nivou je oko 80000-90000 bruto e sad ima kad je bolje. Što se ti?e kola jeste da je stanje šareno ali popravlja se i za godinu dana ?e sve biti bolje.(MISLIM NA VOZILA)
          E sad malo o bontonu. Smeta vam što je taxista neobrijan - ja radim preko dana i dnevno mi u kola u?e bar troje koji smrde da mi se povra?a.
          Pišete kao da su taxisti najve?i ološ - ali kada neki taxista pomogne nekome da ugasi auto koji mu se zapalio na ulici onda je on super, kada sam ja pre 15 dana pozvao Hitnu pomo? za momka koji se zakucao pored mene u banderu kod restorana Cirih u Ustani?koj i verovatno mu spasao život tada sam bio dobar.
          Ako ?e mo o kulturi od 10 stranak koje u?u u kola bar 4 ne kažu ni dobar dan, kad u?ete u banku ili prodavnicu kažete dobar dan isto tako vam uzvrate što za taxi izgleda vama ne važi i onda se busate o kulturi.
          Ovo u citatu što stoji i spominje se izvesni gopodin Bjeli? nije odlika BG taxija lik je propali taxista koji je za nekoliko godina srozao Žuti taxi na najlošiji vozni park u BG, u ovoj izjavi žari i pali a ve? danas u blicu je dao izjavu da on nije nikad bio protiv novih taxista samo da misli da ?e da nas bude mnogo verovatno je dobio packu od glavonja iz Skupštine grada koji ga finansiraju da bi kenjao po novinama i kao štitio interese taxista.
          Ne razumem tašto se mi ne bi smeli da bunimo protiv stvari koje nas direktno ugrožavaju. Zadnjih par meseci je utoku detaljni estecki pregled vozila i do sad od pregledanih 2600 vozila samo 1100 je dobilo prvu kategoriu, kad su nas terali da ulazimo u kredite pri?ali su jednu pri?u e sad drugu.

Comment

• zec
            CBC Senator XXL
            • 05.01.2005
            • 450
            • bgd

Ako vec placam voznju, onda hocu da me za moje pare vozi kuturan i pristojan vozac u cistom i ispravnom vozilu. To je sve.
            Taxi posao se ne razlikuje mnogo od drugih poslova. Ako hoces da zaradis i napredujes, moras da ulazes i usavrsavas ono sto ti treba za rad (vozaca, vozilo).
            Pijanac ne bi dugo ostao u banci, vec bi obezbedjenje reagovalo, tako isto i taxi vozac moze da odbije voznju.
            Treba nam bolja taxi usluga, bolja kola i pristojni vozaci. Sve ima svoju cenu.
            "If everything seems under control, you're just not going fast enough."

Comment

• Dzoni_mkv
              CBC Senator XXL
              • 29.04.2007
              • 875
              • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Uopste ne vidim razlog zasto bi se neko bunio protiv postavljenih normi koje trebaju da se ispostuju. Samo onaj koji zeli da radi posteno i da zaradi ce uciniti sve da dobije licnce, auto sa Euro4 motorom i da ima vrhunsku uslugu. Ja dobro znam kako je u Kraljevu i kakvi se KRSEVI voze. Svi se zale na estetsku kontrolu, ne da treba da je ima nego da bude rigorozna do daske, znaci ogrebotina da se belezi. Na taj nacin oni koji zele da zarade na brzaka ce biti sklonjeni sa ulica, oni koji hoce ozbiljno da rade ce radititi i backa je opet mirna.
              You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• tojeto
                CBC Član
                • 08.01.2007
                • 58
                • Beograd

Nije problem u postavljenim normama, problem je u tome što je grad BG 2005 god. naru?io studiju od Novosadskog instituta za potrebe taxi službe. Prihvatili su studuju od 4750vozil, krenuli u akciju sre?ivanja stanja u Beogradu. Vozila do 31 decembra 2008 moraju biti sva sa euro 3 motorom a od 1 januara 2009 euro 4. Isto tako su odlu?ili da mora da se smanji broj taxi vozila sa 7256 na 4750, stavili moratorijum na izdavanje taxi dozvola.

Ovo je samo deo pravila i normi koje je grad kroz studiju usvojio
                , taxisti su po?eli da obavljaju vozni park a grad je za dve godine sklonio sa ulice samo 50 divljaka i nije smanjio broj ni za jedno vozilo e sad ?e morati da odobri još 750 drugih vozila. Zna?i idemo u kvantitet a ne u kvalitet.

Comment

• sri98
                  Admin od Trpeze
                  • 24.10.2004
                  • 7262
                  • Republic of Konjarnik
                  • Toyota Corolla E 210

Originally posted by tojeto

Ovo je samo deo pravila i normi koje je grad kroz studiju usvojio
                  ,
                  Lepo je traziti kvalitet, ali se ovde zanemaruje da nikakva stuidja, niti odluka grada ne moze biti "jaca" od presude Ustavnog Suda.

Prema tome, svi taxisti kojima nesto ne odgovara, ako hoce, nek blokiraju ustavni Sud, a ne ceo Beograd.
                  Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• jevtic
                    CBC Senator XXL
                    • 26.11.2006
                    • 729
                    • beograd

da vidis samo kako bi se pojavio kvalitet da se uvedu norme. ne moze taxista da mi taxira sa fabijom pa sve i da ima euro 6 normu. znaci da ima veliki auto sa klimom jel mi se letos desavalo da se vozi u taxijim bez klime (kakav sam ja covek jos ocu i klimu da ima).

pa kad bi se ispunili svi uslovi da vidis kako broj taxija na ulicama bio smanjen.

ja ne znam zasto taxisti sebe smatraju iznad zakona. ne zele da izdaju fiskalne racune. u stvari retko kad bilo kakav racun izdaju. nemaju nikakvu normu oblacenja. ne postuju nikakve propise. i malo malo pa hoce da blokiraju grad jer oni hrane svoje porodice i odplacuju kredite ( ko da mi ostali nemamo porodice i kao da nemamo kredite ) ne zele da imaju nikakvu konkurenciju vec samo ovi postojeci da rade.

nadam se da ce policija adekvatno kazniti sve kojima padne napamet da blokiraju bilo koju ulicu u gradu.
                    ex - fabia 1.9 tdi
                    golf 2.0 tfsi

Comment

• Laki GSi
                      CBC Senator XXL
                      • 15.10.2006
                      • 2426
                      • Beograd-Vozdovac

Pa ne blokadom se sve resi.Isto kao i ovi iz zdravstva,e ja hocu toliko i nista me neinteresuje. To sutnes jednog-dvoje ili zavalis po usima sa kaznom pa da vidis kako se sledeci put razmislja drugcije.Mnogi od nas nisu zadovoljni sa nekim stvarima pa ne moze da blokira grad i trazi to nesto!
                      Ajde jasno mi je da vidim u taxiju novog keca ili daciu ali brate kad vidim nekog sa autom starim preko 25god. mislim to je stvarno da se smrznes.

Ma u principu su vecina taxista gotivci(ako moze tako da se kaze),mislim na ono kad sednes da te voze i sl.nego me nerviraju u voznji istao kao i svi drugi kad se nesto bune,a nisu u pravu.Najcesci primer jeste nedavanje migavaca prilikom zaustavljanja i naglo zaustavljanje.

Po meni ok taxi udruzenja,po usluzi su lux i pink!

Comment

• HotDog
                        CBC Senator XXL
                        • 06.05.2005
                        • 965
                        • BSG 75 (011)

@taxisti:
                        kad naprimer ode akumulator na parkingu, a pored tebe hiljadu taksista koji nemaju musterije, ako vas lepo zamolim, hocete mi upaliti auto na kablove?

Comment

• tojeto
                          CBC Član
                          • 08.01.2007
                          • 58
                          • Beograd

Ja vas potpuno raumem za svoje pare ho?ete da se vozite što bolje.

Ako vam je za utehu ja vozim auto 2004 godište i imam veliki gepek 6 air begova, klimu sve što vam treba.

Comment

• Laki GSi
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2006
                            • 2426
                            • Beograd-Vozdovac

U tom slucaju ostavi tvoj broj pa ces ti biti nas Cannontaxi i naravno popust za cannovce

Comment

• jerotije
                              CBC Član
                              • 09.09.2007
                              • 80

Zarada

Originally posted by buldozer
                              Mislim da je prosek zarada oko 500? mesecno.
                              To je individualno. Znam one koji zaradjuju samo da imaju za sutra da jedu ali znam i jednog retko dobrog radnika koji vise vremena provodi u kolima nego kuci sa zenom i decom i proslog meseca je pazario neverovatnih 220.000 din bruto. Preko dana odvedem decu na Kalemegdan u zoo vrt i vidim njega kako radi, uvece u 22 h izadjem da radim i opet cujem njega kako prima voznje, ujutru oko 6 h krecem kuci i NEVEROVATNO alo opet ga cujem da radi. Ali 220.000 din.......

Comment

• Laki GSi
                                CBC Senator XXL
                                • 15.10.2006
                                • 2426
                                • Beograd-Vozdovac

Nazalost ali to je u svakom poslu,ako crncis kao ****** imaces,a ako ces da se zaebavas onda ces imati sutra da pojedes nesto

Comment

Working...
                                X