Zarada i automobili taxista

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zux
    CBC Senator XXL
    • 10.05.2005
    • 773
    • Beograd-Filmski grad

to o neprihvatanju voznje na kratkoj relaciji je redovna pojava (hvala bogu ne koristim taxi, osim ponekad zimi, kad necu da razmisljam da li ce neko sa celavim gumama da me skuca otpozadi ) i to svi znaju
    a ako cemo iskreno i taj problem sa taksistima se moze resiti za nedelju dana
    ovi kazu da ima mesta za sve, ovi drugi da ima mesta za njih npr. 5.000
    OK
    ponisti svima dozvole
    raspisi javni konkurs, daj im odredjene testove, pregledaj im kola, sve to boduj na odredjeni nacin i izdaj 5.000 dozvola onima koji su na prvih 5.000 mesta i gotovo
    i svima lepo
    ko ne prodje nije ni zasluzio (ako i tu po obicaju ne bude mita i korupcije), neka trazi drugi posao i gotovo

Comment

• neshaoct
      Banovan
      • 18.08.2007
      • 1754
      • Beograd, Rakovica

...to je najbolji sistem... !
      Ali, sta vredi kada neka '' gospoda '' ovde, zele da imaju zagarantovan posao u kapitalizmu...To nema, i sto pre to shvate, bice im bolje...
      Evo npr. odlucim ja da se bavim Taxi prevozom...Zar ne bi bilo normalno da sacekam neki odredjeni period godine kada se obnavljaju dozvole za Taxi, prijavim se na taj konkurs...dodje neka komisija i pogleda mi auto, poznavanje grada i sl...pogledaju da li sam gonjen zbog saobracajnih prekrsaja...provere znanje Engleskog...sve to izboduju, i ako skupim dovoljno poena, dobijam dozvolu...ali ta moja dozvola vazi samo do sledece godine, a tada opet bodovanje...plus sto mi uzmu u obzir i eventualne prijave nezadovoljnih musterija, broj predjenih km-a
      [ da vide koliko sam bio vredan ]...kazne...pa ako i dalje sa svojim brojem poena udjem u tih 5000,produze mi dozvolu...a, ako ne...ispadam, i npr. nemam pravo konkursa naredne 2 godine...
      Ali,hoce gospoda da im neko garantuje posao...da dobiju dozivotnu dozvolu i da kvalitet rada nema uticaja na to da li ce ostati Taxista i dalje...

Comment

• sri98
        Admin od Trpeze
        • 24.10.2004
        • 7262
        • Republic of Konjarnik
        • Toyota Corolla E 210

Svako ko je u monopolistickom polozaju ne voli konkurenciju. To je i ovde slucaj.
        Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• tojeto
          CBC Član
          • 08.01.2007
          • 58
          • Beograd

Ovo se pretvorilo u pravi mediski linč, mislim da malo preterujete ali nema veze.

Ja radim preko dana i verujte da bi po ceo dan vozio te vase kratke vožnje, start 80 dinara, deset vožnji 800 dinara samo na start a presao 12 kilometara.
          Navedite mi bar jednu evropsku zemlju gde se taxi dozvole daju na godinu dana.

Kanarinac posto ja živim u naselje pored vidikovca zovi me ja cu da te vozim do ceraka

Comment

• neshaoct
            Banovan
            • 18.08.2007
            • 1754
            • Beograd, Rakovica

..ne mora da bude bas na godinu dana tacno...naveo sam tu shemu cisto kao primer...
            ali, ipak vremenski mora da bude ogranicena..i da zavisi od toga kakav kvalitet usluga Taxista pruza...A, ne da od volje taksiste zavisi da li ce i dalje raditi taj posao [ kada jednom dobije dozvolu ], ili nece...
            Mora da se trudi..da bude ljubazan [ tako nece imati prijave od strane nezadovoljnih musterija ]...bez saobracajnih prekrsaja i udesa izazvanih njegovom krivicom...bez odbijanja voznje...bez voznje '' na pogodbu ''...uredan i cist automobil...o ispravnost da i ne govorim...estetski pregled vozila...ako hoce da radi na Aerodromu ili Zel. Stanici obavezno sluzenje Engleskim jezikom...da bude uredan i leti, a ne sa peskirom oko vrata ceo dan...itd..itd...
            Za one koji se i sada trude da tako rade, koji i sada ne odbijaju voznju i sl...njima ce najvise odgovarati uvodjenje reda...

Comment

• Kanarinac
              CBC Senator XXL
              • 08.10.2004
              • 2870
              • BG,Weedikovac

Uh hvala bogu taxi vishe ni koristim toliko.Ovo je bilo u periodu dok sam bio bez auta i potrefilo se da moram nekoliko puta da odem.
              Inache ne kazhem da su svi taxisti isti ali mislim da je vecina takva.
              Bilo je i onih sluchajeva od ade do banovog brda nece da voze i sl.Mislim vidish ti lepo razmishljash 800 kinti uzmesh ni za shta praktichno plus bar 1000 din preko toga.Nije malo,a ne sedish i chitash novine.

I love my

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Svodi se na to da su vecinom taxisti zapravo klasicni neradnici koji su i pobegli u taxi jer im ne radi. Smestis bulju u auto, malo se vozikas i zaradis...
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• alt+64
                  CBC Senator XXL
                  • 27.02.2006
                  • 571
                  • bgd

Jbt stvarno malo preterujete... mis'im, nisam taxista, i ne nameravam da postanem, pa nemam ni 1 razlog da ih branim, al ispade da su oni najveci/jedini problem u drzavi...

Jes da ga inace mrzim, al tijanic je 1om rekao "kakvi ste vi englezi, takav smo mi BBC" i s tim se apsolutno slazem, a isto to vazi i za taksiste...

Osim toga, sto se tice stila voznje, kad neki taxista vozi ko kreten to radi zato sto je bezobrazan, a ne zato sto je retardiran, a to je mnogo predvidljivije i (bar meni) mnogo manji problem i od zena i od penzionera i od VAGovaca

A da su im razlozi za strajk kretenski - jesu, i da bih im zbog toga lomio noge 1om po 1om, smo kad bih imao 20kila vise - naravno da bih, al opet ne vidim razlog za ovolko pljuvanje

Comment

• jerotije
                    CBC Član
                    • 09.09.2007
                    • 80

Ispucasmo se, ispraznismo se komentarima a niko neprica o tome ko se sve vozi taksijem i sta mi prezivljavamo za svoje radno vreme. Ali ajde. Nek ispadne da ja lazem iako nelazem. Voleo bih da neko samnom u opkladu dodje i da zaustavimotaxi npr u Slobodana Penezica [Savska] 35 i kad sednemo da kazemo da idemo do aut.stanice koja je udaljena 1 km orijentaciono. Ja Vam GARANTUJEM da nijedan taksista nece da odbije voznju. Iza ovoga stojim sto pisem. Ako nas neki taksista odbije, ja placam 5 ruckova a ako nas niko neodbije u roku od sat vremena Vi meni samo jedan rucak. Ima li sad hrabrih komentatora i taksimrzaca da mi se jave ? Na ovaj potez sam se odlucio jer nemogu vise da slusam kako nas blatite. I nemora da bude ova relacija koju sam ja naveo. Dogovoricemo se za neku drugu, nebitno. Ko hoce da zaradi rucak nek mi se javi na pp a ja cu sve Vas da obavestim gde i kad pocinje realizacija. Nemoj da ste samo hrabri na forumu. Dodjite da se pogledamo u oci jer ISTINA JE SAMO JEDNA. Pozdrav svima !

Originally posted by prolupator
                    Svodi se na to da su vecinom taxisti zapravo klasicni neradnici koji su i pobegli u taxi jer im ne radi. Smestis bulju u auto, malo se vozikas i zaradis...
                    Kume, ti i neznas sta si rekao. Sigurno imas 12 godina i zeljan si voznje i zajebancije. Ja a i vecina nas krvavo zaradjuje pare na taksiju. Ja hranim nezaposlenu zenu i dvoje dece u skoli od taksiranja a ti pricas da smo neradnici koji smo smestili bulje u kola i vozikamo se. Stvarno kretenski komentar......

Comment

• Marko001
                      CBC Senator XXL
                      • 09.09.2006
                      • 1070
                      • Belgrade

@Tojeto i Jerotije

Evo, ja cu opet da kazem da nije sve tako crno i da mislim da su danas taksisti mnogo bolji i korektniji nego pre svega npr. 4 godine i da su generalno u 70-80% slucajeva danas ok. bar je takvo moje iskustvo, a vozim se cesto taxijem...

Samo, opet kazem, nemojte sedati u krseve, raspade od auta i gledajte da li ima na krovu onu elipsastu plavu tablicu sa brojem, mislim da bi to trebalo da znaci da nije ilegalac...

ja ne pamtim kad mi je neko od taxista odbio kratku voznju, mozda pre 2 godine zadnji put...

Comment

• jerotije
                        CBC Član
                        • 09.09.2007
                        • 80

Nece te ni odbiti. Dobre su cene a i start je 80 din sto i nije tako lose. To sto kazes za plavu krovnu oznaku grada ili takozvani "kvisko" nije garancija da je taksista legalan. Ima dosta divljaka koji su nekim cudom dosli do kviska. Bolje je gledati s kojom firmom se vozis. Svi znaju koja udruzenja su legalna [da ne reklamiram]. Pozz

Comment

• shadow
                          CBC Senator XXL
                          • 23.09.2005
                          • 555
                          • Beograd

Meni ce trebati taksi u petak uvece. Ocu da posaljem taksi po prijateljicu, i ocu da unapred platim voznju i casticu dodatno vozaca. Zato mi je bitno da prepoznam nekoga ko nije ilegalac, da ne bi jednostavno ispario ili da ne bi njoj naplatio voznju, jer cu zapisati broj pa hocu da ga prijavim ako se to desi.

I kolko moze da kosta voznja od miljakovca do bloka45? I posto sam u zarkovu, jel ima jos neka taksi stranica u kraju osim one u centru zarkova?
                          My crew is all fired up
                          Y'all better just wise up

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Vidim da cete ti i prijateljica lepo da se ispricate...
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• 230
                              CBC Senator XXL
                              • 02.04.2007
                              • 775
                              • Semberija

jerotije,

Nema potrebe da se ti lično nađeš uvređen, priča se ne odnosi samo na tebe, već na većinu BG taksista. EDIT Bar po mom iskustvu. EDIT END

Konkretno, meni se poslednji put desilo negde pre 3 meseca, kada me lik sa svim mogućim oznakama nije hteo odvesti iz Cvijićeve do autobuske stanice. Zaustavljen na ulici, a dešavalo se i ranije.

Jesam bio i u par sasvim prosečnih, pa i loših, vozila i bilo je profesionalnih i korektnih ljudi koji ih voze, ali monogo manje prijatnih nego neprijatnih vožnji (tj ako do vožnje uopšte dođe).
                              155+75=230
                              VIVA LA VITA!!!

Comment

• Marko001
                                CBC Senator XXL
                                • 09.09.2006
                                • 1070
                                • Belgrade

Originally posted by prolupator
                                Vidim da cete ti i prijateljica lepo da se ispricate...
                                mislis, provedete...

Comment

Working...
                                X