Zarada i automobili taxista

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Dobro bre ljudi niti su javnosti poznate takve vesti(makar ja ne znam nista 100% tacno)niti je to sad bitno,bitno je da se on mnogo uplice u svasta

Vljda ce ga taj inzinjer odvesti vec jednom!!!

Ivinite na OFF-u ali....
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Da brisem off? Tema je taxi, a ne necija bolest i ostalo.
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Ma brisi,makar cu manje da se nerviram kad vidim ovo
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• HEMI 426
          CBC Senator XXL
          • 23.12.2005
          • 1833
          • Novi Sad -United States of Liman

u ns pored copora divljih i neorganizovanih ili slabo organizovanih taxista, vec godinu dana ( mozda malo vise ) radi nekoliko udruzenja koja su sva organizovana po zapadnom principu. svi imaju ista, nova vozila, opremljena i sto je najvaznije ispravna i neka sa navigacijom. Za kratko vreme su preokrenuli pricu i postavili nove standarde taxi usluge. Za sad su u igri tri takva udruzenja ( i jos 10 tak koji imaju razna vozila ) a planira se otvaranje jos dva...

Novus Taxi

Caddy i Golf Pus ( par stotina vozila )

Nas Taxi

Astre i Zafire ( 50 astri i 100 nak Zafira )

Lav Taxi

nemaju web prezentaciju i voze crvene Skode, Oktavije, Fabije ( nove i stare ) i Roomstere ( oko 200 vozila )

Sva ova taxi udruzenja su puna posla i stalno kupuju nove i nove kontigente vozila ( ali ih i lupaju )...
          Koliko cujem, Novus planira otvaranje i Rozog Taxija koji bi koristio VW roze boje i koje bi vozile zene... to moze da bude interesantno...
          i nesto se prica o Lux Taksiju sa proslim C Klasama... videcemo...

Comment

• TAZZ
            Banovan
            • 30.05.2005
            • 1409
            • NBGD,SERBIA

Eto Drugari TAXIsti...
            shta reci a ne zaplakati nad anketom, testom koji je odradio BLIC, naime ja sam ovo danas chitao u blicu...

A vidim neko je i okachio ovde...???

Ne odbijaju se voznje???

da vazi!
            Nemam nish protiv TAXIsta, ali ...
            Da imam protiv blokiranja grada... i nisam se sve do sad oglasio, ali ovo danas u BLICU i vashe priche.... neshto ne pije vodu!

PS 3 moja odlichna drugara ( brata skoro, koliko smo dobri) su taxisti, i nijedan nije bio na tom skupu, obrazlozenje...

"Ko hoce da radi ima posla, samo mora da se radi!"

pokupovali su BMW serije 5 stari izmedju 6 i 9 godina i pegla... svi koza klima ... lepo obucheni, nema pushenja u autu i tako...

I peglaju po 8-10 sati dnevno... i ... ima para!!!

Comment

• tojeto
              CBC Član
              • 08.01.2007
              • 58
              • Beograd

EDIT: Ne citirati post iznad
              Ovde na forumu nijedan taxista nije rekao da na taxiju nemoze da se zaradi, svi ti tvoji drugari ce iduce godine morati da prodaju te iste BMW da bi kupili neki auto sa euro 3 motorom.

Sto se tice pisanja Blica najrealnije je da procitate komentare na istu temu nije slucajno sto je blic pokrenuo pitanje o taxiju u ovom trenutku, vec nedelju dana je klasicna hajka po novinama o taxi sluzbi.

Da se dopunim ovako je pisao blic 3.septembra ove godine pa sad prosudite sami zasto se u ovom trenutku pljuju taksisti.

Rangiranje vozila se vrsilo prema broju bodova za bezbednost i opremu koju poseduje vozilo.
              # I lux klasa vozila od 80 do 100 bodova > nijedno vozilo ispod 2001 godista nije proslo u lux kategoriju

Primer nova dacija Logan dizel nije dobila I lux klasu, mercedes E klasa (biljava) oko 92/93 boda, stilo 2004 godiste peta vrata nije dobio I lux klasu.

Comment

• Marko001
                CBC Senator XXL
                • 09.09.2006
                • 1070
                • Belgrade

Nije mi jasno kako ne moze tu 1. lux klasu recimo da dobije bmw E39 u fullu 2000. godiste ili audi a6 isto godiste ili ta ista mecka (va) samo malo starija od 2001. godista valjda zbog euro 3 ?

logan ni po kom kriterijumu ne moze da se svrsta u bilo kakvu klasu koja nosi prefix lux, jednostavno nije takav auto...

a stilo je ok auto i ima dobru pasivnu bezbednost,da li on cak ima 5* na crash testu ili 4, nisam sad siguran,ali 4 ima najmanje, ima i dosta vazd. jastuka, prednje i bocne... al dobro ipak je kompakt tj. niza srednja klasa... pa valjda ti zbog toga ne daju tu 1. lux klasu... mada objektivno kad gledas generalno koja i kakva se vozila voze kod nas na taxiju mislim da su mogli da ti daju, naravno ako ima dosta opreme, neizostavno klimu...

nego meni nije jasno kakve veze imaju te klase, kad svi voze po istoj ceni zar ne?

mislim i da dobijes tu 1. lux klasu sta ti znaci ako neces voziti po skupljoj tarifi zbog toga... ili je to mozda za ono kad musterija trazi neki bolji auto telefonom pa oni onda pozivaju samo one koje su svrstali u tu 1. klasu ili sta? mada ja kad se vozim taxijem obicno cujem preko radio veze "vozilo sa klimom tu i tu" ili "vece vozilo tu i tu", nisam jos nikad cuo "vozilo 1. lux klase tu i tu"

a inace mi rece komsija taxista koji vozi omegu kao moju, da cak mere i unutrasnju sirinu na zadnjem sedistu i prostor za noge na tim pregledima i kao bolja omega nego mecka 124...

Comment

• jerotije
                  CBC Član
                  • 09.09.2007
                  • 80

Ma nema tu nekog posebnog kriterijuma. Dvoje istih kola, isto godiste, isto sve a verovao ili ne razlicit broj bodova. Mislim da se boduje onako odokativno. I sve jedno je dali imas 51 bod ili 80 kada u nekoj buducnosti neces moci da stojis na aerodromu ili zel.stanici. I sve jedno je dali imas 1 ili 50 bodova kada ces na svakih 6 meseci da radis estetski. Pozz

Comment

• tojeto
                    CBC Član
                    • 08.01.2007
                    • 58
                    • Beograd

Ja sam dobio 84 boda i dobio sam I lux klasu, meni nije problem ja sam ispostovao sta su trazili samo sam naveo primere i pokusao sa objasnim da su estetski pregledi zadnjih 6 meseci rigorozni i da nije vise zajebancija.

Ako motor nije najmanje euro 3 od 1.januara 2009 nece moci da radi.
                    Morace da se ima taximetar sa prikljuckom za stampac za fiskalni racun i GPRS

Comment

• 230
                      CBC Senator XXL
                      • 02.04.2007
                      • 775
                      • Semberija

GPRS ili GPS ?

GPRS se koristi za prenos bežični prenos podataka (zamenio ga je EDGE kod u RS), a GPS se koristi za određivanje pozicije vozila...
                      I jedno i drugo mogu imati svoju primenu u toj situaciji, a ljudi ih često mešaju...
                      155+75=230
                      VIVA LA VITA!!!

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

GPRS + GPS.
                        za dve razlicite funkcije, odnosno kao deo jedinstvenog sistema/opreme koji treba (tj mora) da sadrzi svaki taxi.

taxi vozilo tj taxi sistem postaje server-client mrezna arhitektura gde je GPRS komunikacioni tunel a GPS izvor informacije o trenutnom polozaju vozila da bi centralni server znao kome da dodeli voznju.
                        sistem u kome nema dispecera, tj dispecer je samo suvervisor a ne dodeljuje vise voznje a radio stanica je dodatna oprema po zelji ali potpuno nepotrebna za prijem voznje.

jedan potpuno uredjeni sistem sa logom istorije kako klijenata tako i vozila, gde se odmah obracunavaju sve finansije, nema zabuna, nema odbijenih voznji, nema 'turbina", nema proizvoljnosti.

tehnika postoji, pravni okvir postoji jos samo primena u praksi.

uh, rekao sam i previse..
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• 230
                          CBC Senator XXL
                          • 02.04.2007
                          • 775
                          • Semberija

Tako sam i ja mislio...
                          155+75=230
                          VIVA LA VITA!!!

Comment

• jerotije
                            CBC Član
                            • 09.09.2007
                            • 80

Lepo je to zamisljeno ali zasto bas prvo u Srbiji to da pocne koja je jos u buli ? Prvo i prvo, euro 3-4 normative netraze za taxi mnogo razvijenije zemlje EU. Jos se voze 124-ke, Audi 100-tke i ostala starija vozila a bas Srbija treba da pocne sa tim kriterijumom. Takodje i za gprs i ostalu tehniku. Nisam cuo da to negde funkcionise [mozda gresim] ali znam da u Grckoj, Nemackoj i Poljskoj to nefunkcionise a oni su vec 7 godina u EU i standard im je ij daleko od nas. Zasto samo se trazi od taksista nesto novo ?

Comment

• jovan30
                              CBC Senator
                              • 07.05.2006
                              • 322
                              • Beograd

Problem je u tome sto se kod nas jos uvek voze i kecevi i 123-ke, drugacije nije moguce naterati te taksiste da predju na nova vozila.
                              Lik recimo kod mene u kraju ima Vectru B 2001 a taksira sa W123.

ps. Poljska je 3 godine u EU a ne 7

Comment

• 230
                                CBC Senator XXL
                                • 02.04.2007
                                • 775
                                • Semberija

Ja sam bio u Varšavi zime 2005. i veruj mi da su i automobili i taksisti na sasvim drugom nivou od ovih naših. Uvek sam dobijao fiskalni račun, vozili su me i 200 metara od hotela ako treba, bila gužva ili ne (Polonia Palas u samom centru grada), auta je bilo i manjih i većih, ali nikada starijih od 2-3 godine i bez klime, sve čisto i uredno. Postoje razilke u ceni po kilometru, ali svako vozilo ima nalepnicu na prozoru sa svim relevantnim podacima.

Ne znam kako je u manjim gradovima, ali Varšava je za Poljsku ono što je Beograd za Srbiju...
                                155+75=230
                                VIVA LA VITA!!!

Comment

Working...
                                X