Motorno ulje - karakteristike, iskustva, proizvodjaci

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zoranbg
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2005
    • 4098
    • Rooster's Hill , Beog
    • Grande Punto 1.2

Re: Lukoil ulja? Iskustva?

Opelovo ? ..mislish ovo sto pise GM ?
    ja sam par puta hteo da kupim ..ali nikad (u prodavnicama u kojima sam ja gledao ) nisam video da pishe bilo kakva deklaracija na srpskom jeziku... ni ko je uvezo ,ni nishta.

neki koje ja poznajem su se zalili da im GM ulje "peni" .. e sad ja neznam,nisam ga koristio.
    Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• kristina990
      Banovan
      • 13.04.2009
      • 1066
      • Srbija

probajte sad zaista koristan link u izboru lukoil ulja za pojedine modele . http://lukoil-masla.ru/f/document/3c0l2 ... i_2009.pdf

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Da,mislim na Gm genuine...laz je da peni...comma 15w40 semi syntetic-trosio mi je motor 150ml/1000km,ovo Gm ni kapi na 5000km...okrenuo sam Cirkom u Zrenjaninu i pitao ko od njih u Bg-u uzima ulje...dali su mi i adresu i broj(ne zelim nikoga da reklamiram)...tacno je da nema nikakva deklaracija na flasicama ali to je posao za republicku trzisnu inspekciju...meni je bitno da je cena ok,da je original i da ga ne trosi...

Comment

• mixer
          CBC Senator
          • 13.04.2005
          • 202
          • Skopje

Originally posted by kristina990
          probajte sad zaista koristan link u izboru lukoil ulja za pojedine modele . http://lukoil-masla.ru/f/document/3c0l2 ... i_2009.pdf
          Pise da ne smem da koristim standard ,a ja ga uveliko koristim ,ajde bar je 10-40 Gornji post odnosi se na pakovanju od 4l naravno.Litru ulja nisam kupio jos od kad sam yuga vozio,za dolivanje ,naravno
          Jahači magle

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Kristina odlican ti je ovaj link,izgleda da je ogromna fabrika i s' obzirom da imam fenomenalno iskustvo sa univerzalnim modifikatorom,bice da ova nova formula stvarno odradjuje posao...dokaz kvaliteta mi je i preporuka mb i vw...

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

I sta Ruje preporucuju za moju zeldi Vectru B '98 2.0Di 16v!? Po ovome ispada da mogu sva tri ulja, s'obzirom da su prva tri mesta oznacena crnim tackicama?
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• kristina990
                Banovan
                • 13.04.2009
                • 1066
                • Srbija

oni nude a ti biraš ovisno ostanju motora i preporučene gradacije od strane proizvođača.ako si imao polusintetiku ranije ja bi nastavio s njom 5w 40 . više o izboru http://www.ulja-maziva.hr/faq/index.html ...što se tiče raznih modifikatora i raznih aditiva to je čisto bacanje para tu sam kategorično protiv .kvalitetnom ulju (čitaj originalu) ne treba ni modifikator ni likvi moli i sl. neki proizvođači ih strogo zabranjuju npr vw. a i sam sam probao dok mi je motor bio loš rezultat :bacio pare rešenje full generalna-ako misliš zadržati auto

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Ja sam rekao za ruski univerzalni modifikator da je extra stvar,jer sam ga sipao u svoj prvi auto ladu 2103 1500specijal,tkzv. ciganku!Nije znacajno smanjio potrosnju ulja,ali je smanjio potrosnju benzina i auto je uz Bubanj potok isao trecom 120 umesto ranije 11okm/h ,pa sam na konto toga rekao da sadasnja nova formula u lukoil ulju verovatno na niskim temperaturama aktivira odredjene aditive,kao i na visokim sto uostalom na njihovom sajtu i pise...Inace motor mi je extra i ne nameravam da sipam bilo kakve aditive i izricito sam protiv toga...Ukoliko mozes da nadjes technical data sheet za lukoil ulja ajde postavi pa da cisto uporedimo sa seleniom,elfom itd...

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

Originally posted by alexa05
                    I sta Ruje preporucuju za moju zeldi Vectru B '98 2.0Di 16v!? Po ovome ispada da mogu sva tri ulja, s'obzirom da su prva tri mesta oznacena crnim tackicama?
                    U tvoju vectricu zeldi sipaj GM original,shell original ili eventualno hrvatsku INU posto sam cuo da je opel ne trosi...Probaj i ovo rusko cudo,pa napisi iskustva...ja cu zimus da probam lukoil i to 5w40 cisto da vidim kako se ponasa...

Comment

• kristina990
                      Banovan
                      • 13.04.2009
                      • 1066
                      • Srbija

pominjati hrvatsku inu pored lukoila je u najmanju ruku smešno,ina nikad nije imala dobra ulja pogotovo sad na našem tržištu gde se prodaje sa smanjenim paketom aditiva.lukoil je velika svetska kompanija ,velika u svetskim razmerama i ne vidim zašto pominjati lošija i skuplja inina ulja .ajde da se držimo teme lukoil ulja iskustva? i iznosimo samo konkretna iskustva mislim da su mnoge informacije već tu ja lično imam vrlo pozitivno iskustvo sa svojim golfom trojkom 1.9 td i polusintetikom lukoil lux10w 40 api sl/cf i za kraj http://www.lukoilamericas.com/pr092603.htm

Comment

• legenda
                        CBC Senator XXL
                        • 28.03.2009
                        • 1345
                        • Beograd

Ja pisem ono sta sam cuo iz iskustva od ljudi koji voze opela i prelaze 30-tak hiljada km godisnje...Ako radis promociju lukoila daj mi 4l na probu,pa posle 5000km mozes da posaljes u labaratoriju...znaju se veliki proizvodjaci ulja i sta je kvalitet...cini mi se da INA malo duze postoji od lukoila...ima mnogo kvalitetnijih ulja od lukoila po slicnoj ceni,tipa synoco...i poznajem licno uvoznika...

Comment

• kristina990
                          Banovan
                          • 13.04.2009
                          • 1066
                          • Srbija

ne radim ničiju promociju . moje iskustvo je lično .tu smo da razmenjujemo savete ,iskustva i informacije.a inu dobro poznajem od ranije od vremena delte tlx u limenim kanticama delte 5 , ljudi koji su koristili bolja kola su je izbegavali,a ovo da imaju smanjen paket aditiva na našem tržištu sam pročitao na nekom forumu , čak sam i ja razmišljao ranije da stavim inu(mislio original je original) ali sam odustao kad sam to pročitao .ja sam imao u kolima ulje poznate marke shell kupljeno sve regularno sa fiskalnim računom deklaracijom,ali pokazalo se mnogo loše i što se tiče potrošnje i rada motora tako da mislim da je u pitanju falsifikat, pravi shell je ekstra ulje koristio sam ga lično .nemam nameru da više pišem o lukoilu jedino ću preneti svoje iskustvo nakon veće kilometraže do sada dve zamene ulja- veoma zadovoljan

Comment

• alexa05
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2006
                            • 1769
                            • Smederevo
                            • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Do sada je u Vectri bilo 10w-40 MobilS polusintetika. To je prethodni vlasnik sipao. Mada na motoru ima par jako starih nalepnica jos iz Nemacke pretpostavljam, cini mi se Elf 5w-40 ili 5w-30 ne mogu sad da tvrdim. Kristina zato sam te pitao sta bi ti npr. sipao od ovoga sto braca rusi nude. Vectra ima predjenih 185000.
                            EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• kristina990
                              Banovan
                              • 13.04.2009
                              • 1066
                              • Srbija

alexa ,5w40 ili 10w 40 polusintetika ?stvarno neznam ti najbolje znaš u kakvom je stanju motor vidi koju gradaciju preporučuje fabrika ali stavi original ulje a ne neku savršeno upakovanu kopiju

Comment

• zoranbg
                                CBC Senator XXL
                                • 23.03.2005
                                • 4098
                                • Rooster's Hill , Beog
                                • Grande Punto 1.2

@alexa05 imash povoljno kod @Mpowera taj polusynt Mobil 10w-40.ako je sve OK zasto bi menjao ulje ?
                                ja sam sa SHellom uvek bio izuzetno zadovoljan.
                                poenta sa Lukoil uljima je ta DA NISU LOSHIJA TOLIKO KOLIKO SU JEFTINIJA.ako su uopshte loshija.mozda su i bolja.
                                da imam auto 2000 i neko godishte sa idealnim motorom, koji ne trosi ulje ili trosi vrlo malo..sipao bi na primer SHell syntetiku,pa nek koshta koliko koshta... ali neAm takav auto.
                                ovde pishimo o iskustvima sa Lukoil uljima. pocheli smo mnogo da offujemo.nije ovde niko Lukoilov zastupnik,a ni GM-ov.

ja lichno nevolim kad nema deklaracije na proizvodu ..to je neshto osnovno.a i kad nema zvanichnog sajta plus.
                                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                                X