Preporuka za starija vozila, je na 5000 km, tu bi uracunao tvoj, po godistu, no ako je stvarno u tako dobrom stanju, onda mozes kao i ja, tj. novija vozila 2000+, na svakih 7500 km...
Na staroj mazdi (1.6 16v carb) sam koristio Mobil1 Super-S 10w40, trošila je oko 1l/4000km, kada se vozi na plin, na benz ništa. U aktuelnoj (1.5i Z5) je već bio Castrol Magnatec 10W40, potrošnja 0,8l/5000km kad se vozi na plin.
E sad što Mazdini motori troše ulje kad se voze na plin a na benzu ništa to je drugo pitanje...
Koristim Mobil Super S 10-40w u 200sx-u i za sada sam prezadovoljan, nema potrosnje do zamene, ali posto je veceras Mazda 626 2.0 12v karb.,91., sa plinom upakovana u dvoriste, zanima me sta bi joj bilo najidealnije, pa ako neko ima dobro iskustvo sa njom... Sto se tice izbora ulja, za sada najbolje licno iskustvo sa Mobil Super S 10-40w !!!
u ovoj temi videces da niko nista lose nije rekao za mobil koju si spomenuo a eM, koji drzi radnju i ima dosta prica o tome kako se to ulje super pokazalo kaze da je to najbolji odnos cena-kvalitet. sipaj i ne brini
Comment