U praksi, policajac ima da pise Član 226 ako mu se ne svidja necija faca, ako je neko bezobrazan isl
nista ne sprecava (pravnike) zakonodavce da poprave zakon i dodaju koju recenicu i PRECIZIRAJU ili uvedu clan zakona upravo zato da ne bi moglo da se dogodi kako kazes da necija faca bude "argument".
pomenuto je da se krivicni zakon i ta tematika cesce inovira i dopunjuje da ne bi neko pogresno zaglavio u zatvoru.
isto bi trebalo da bude normalno i sa ZOBS da se cesto inovira i uskladjuje prema praksi da se ne bi moglo dogoditi da neko plati kaznu bez realne osnove osim subjektivne procene .
opste fraze i tumacenja verujem nece poboljsati rad policije, bezbednost i odnose ucesnika u saobracaju, niti ostvariti cilj zvog koga uopste i postoji ZOBS- uredjen saobracaj.
a mi cemo i dalje biti na "glasu" kod stranaca u tranzitu ako se nista ne treba menjati dalje od opstih nacela.
vozio sam u drugim zemljama i znam da me nece policajac na putu zaustaviti tek tako, cak ni radi kontrole vec samo ako postoji prekrsaj ili opravdan razlog.
nigde policije na putu ali ako zatreba stvori se za nekoliko minuta najkasnije.
Comment