I nema veze, ali odrzavanje magistralnih i regionalnih puteva finansira Republika, a opstine samo lokalne.
Menjaju se tablice
Collapse
X
-
@Boost.....Demokratija nije najbolje, već najmanje loše društveno uredjenje.
Da, slažem se da kod vaspitanih ljudi nema veze ko je odakle, ali sve dok ima i onih drugih(ima ih sve više) veoma je bitno odmah znati sa kim imaš posla, bar u onom geografskom smislu!
Pitam se, koliko bi vas na auto pijaci uopšte uzelo u razmatranje neko vozilo sa npr. ŠA tablama.
Nadam se da se niko neće uvrediti!
Ili,npr. uvek je lepo po tablicama uočiti zemljaka u nekoj belosvetskoj vukojebini!
Ja se ponosim što sam iz ove zemlje i što nosim naše nacionalne reg. tablice(kakve god da su), a takodje se ne stidim(naprotiv) što nosim ČA tablice i što to svi mogu da uoče i znaju.Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!
Comment
-
-
I sta odlucise? Hocemo li menjati tablice i kada cemo menjati tablice? Ili ce to ostaviti za posle Nove godine, pa posle Bozica, pa posle zimovanja, pa posle izbora, pa posle Uskrsa, pa posle letnjeg godisnjeg odmora, .....
Ili se jos nisu dogovorili koja ce firma stancati tablice i kome ce koliki procenat para ici.
Comment
-
-
ono što je izvesno je da će konačan izgled biti predstavljen javnosti do kraja iduće nedelje, jer Ministarstvo za infrastrukturu treba da usvoji novi pravilinik o registraciji motornih vozila.
Nove tablice biće u skladu sa standardima EU, tako da će ostati na snazi u slučaju priključenja Srbije porodici evropskih država. Tablice će se menjati prilikom registracije, s obzirom da u zemlji postoji oko milion i po registrovanih vozila. Na taj način će se izbeći „opsada“ policijskih stanica.
Posao oko izrade novih tablica biće poveren firmi koja će biti izabrana na tenderu.
b92
podrzavam Boost-ovu logiku oko oznaka grada. rodjeni sam Beogradjanin i ceo zivot sam ovde. zamrzeo sam Beograd zbog "Beogradjana" koji se dosele ovde, zaposle na radnom mestu na kojem imaju direktan kontakt sa vozacima, pa - udri po: rodjenima na opstini Savski Venac, vozacima i vlasnicima BG tabli i slicno. ne znam zasto.
da ne pisem o tome kroz koje predele na Balkanu mozes da se vozis sa BG tablama a da te neko ne drk*. ima ih 0.
bez oznaka grada, pokrajine i slicnog!
znam da ima ljudi koji su velike srbende i obozavaju da okite kola sa raznoraznim srpskim nalepnicama, i to je ok. ali takvi sigurno nemaju nameru da se voze van beogradskog pasaluka. njihov glas bi trebao da je nebitan u ovoj prici koja se odnosi na automobile koji mogu u cugu da predju vise od 300km....
Comment
-
-
Bilo bi bolje da nam srede plateznu moc u ovoj sugavoj zemlji, a ne da neki priuceni kadar koji po ceo dan sedi u skupstini izmislja menjanje tablica. Nisu u stanju da obnove jedan most u beogradu, a komoli da naprave novi (za druge delove zemlje jos gore).
Ista prica je bila za pasose, vozacke dozvole i licne karte pa nikom nista. Ali majka srbija je cudo i ko se zeza sa njom...
Comment
-
-
Od Jula nove saobraćajne dozvole i tablice
Izvor: Beta , 03.01.2008
Od Jula nove saobraćajne dozvole i tablice
Od 6. jula u Srbiji će početi izdavanje novih registarskih tablica i saobraćajnih dozvola, propisano je pravilnikom objavljenim u Službenom glasniku.Predviđeno je da se tablice zamene u roku od godinu dana, prlikom redovnog produžetka registracije.
Nove tablice biće bele boje, sa plavim poljem na levoj strani, na kojoj je ispisana međunarodna oznaka Srbije - SRB.
Na tablici će biti crnim latiničnim slovima ispisana oznaka registarskog područja, potom crveni štit sa belim krstom i četiri ocila, ispod kojeg je ćirilicom ispisana oznaka registarskog područja.
Umesto kombinacije 4 do 6 brojeva, kao do sad, registarska oznaka sastojaće se od tri ili četiri cifre i kombinacije slova na dve pozicije. U kombinaciju ulaze sva latinična slova, kao i slova W, X i Y.
Saobraćajna dozvola biće dimenzija 54 sa 86,5 milimetara, sa tekstom na srpskom i na engleskom jeziku, moći će da se automatski očitava i imaće više zaštinih elemenata.
Novost je registraciona nalepnica, koja će se lepiti na vetrobransko staklo prilikom prve i svake sledeće registracije.
Comment
-
-
...e, to za nalepnice sam i ja pitao na temi '' ramovi za tablice ''...
Sta da lepe...jednu do druge...i tako godinama...da ne skidaju staru, vec samo pored nje stavljaju drugu ???
I, kolike su te nalepnice...? Zna li neko ?
Ma, sanse nema da im to dozvolim...
p.s. Ja bre ni onu nalepnicu SRB necu da stavim, iako me je Policija jednom u Bosni [ Rep. Srpska ] pitala gde mi je...kao mora da se ima, i sl...
Comment
-
-
Mislim da ce te nalepnice ipak biti obavezne, koliko i sama tablica.
Ranije je upravo bilo kako i navodish - lepljene su po shoferki, iznutra, uglavnom pored desnog "A stuba", jedna ispod druge ili kako vec ko voli...
U skorije vreme postoji jedna mala plastichna "korpica" (ili futrola) koja se zalepi iznutra a onda se u nju samo "umetnu" te nalepnice, odnosno zamenjuju svake godine. Daleko praktichnije i "chistije" reshenje nego pravljenje bilborda od shoferke.
Tako sam bar video da rade po Nemachkoj...
Comment
-
Comment