Menjaju se tablice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darko
    CBC Senator XXL
    • 29.03.2005
    • 528
    • Beograd

Nazalost pre ili kasnije ces morati da prihvatis da zivis u 21 veku.

Da, jako mi je bitno da budem in i zato pisem latinicom.. Sta se sve ovde nece cuti..

Definitivno smo poprilicno cudan narod.

Comment

• Pro_Touring_Mopar
      CBC Senator XXL
      • 13.11.2007
      • 684
      • Sabac

Sta si navalio na tu latinicu? Ja sam mislio uopsteno! A to sto sam rekao definitivno stoji. Jbt, leti kad izadjem u grad, centar je pun oskudno obucenih, koscatih 13-godisnjakinja, koje pomamno bulje u starije muskarce. To sto zivim u 21. veku ne mora da znaci da moram da prihvatim ovakve odvratnosti. A, nazalost, ovakve scene su sve cesce... Moral se totalno srozao, a klinci se j*bu kao stuke i sanjaju iskljucivo o novcu i moci. A pre svega 15-tak, 20 godina nije bilo ovako. Bar ne kod nas...
      Orthodoxy is not the religion, it is the meaning of life!

Comment

• Odlicno.Svako ima pravo na svoje misljenje.Ja do sada nisam imao cirilicne tablice pa ne znam zasto se one uvode.A svi dobro znamo da ima jako puno veze sa politikom i da je to odluka ljudi koji su na vlasti cija bi bila?Sutra cemo platiti za nove tablice pa onda ako na izborima za godinu dana pobedi neka drugacija opcija opet menjati i placati i tako jedno dvocifren broj puta dok ovo konacno ne bude EU i stvarno nam budu potrebne evropske tablice.Ajde u zemlji Srbiji je danas jos uvek sve moguce i nista nije moguce.Pa meni je vazeci pasos SR Jugoslavije! Ne treba mi niko da mi objasnjava gde su granice.Ja odlicno znam gde su i to su tako jake granice da mozemo samo da se pitamo gde smo mi u Evropi!
        Sta se postize sa tim novim tablicama i koliko je to racionalna odluka?Valjda jedino Makedonija ima slicne i uskoro ih menjaju?Ako takve tablice mogu u EU ja nemam nista protiv.Eto nisam rekao da ne volim ćirilicu samo hocu da putujem i da se integrisem sa evropskim narodima.Eto ja sam za EU.Hvala.

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Dobro je da se vratismo na tablice...

Kako rece Dora: Uz malo vremena ... pojavice se i cetnici i partizani .. i ko god ...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

dok ovo konacno ne bude EU i stvarno nam budu potrebne evropske tablice.
            ne znam zasto se gubi energija na stvar kao sto je dizajn tablice.
            neka pise bilo sta, i samo brojevi, dovoljno je sto pise SRB da se time sve zna.

btw, ne znam ni kakve veze ima EU. ne postoje evropske tablice vec svaka zemlja ima svoj sistem obelezavanja.
            neke su latinicama (raznim i razlicitim), neke cirilicom (i tu ima razlicitih i raznih), pa grcko pismo..

valjda je jedino bitno da je tablica pouzdana i lako proverljiva oznaka auta cije je vlasnistvo, kakvo je pravno stanje (registrovan ili nije) kao obican dokument.

a da tu oznaku moze sluzbeno lice da pouzdano desifruje.

meni je tako svejedno sta ce biti na tablici, moze i Miki Maus
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• TETAK
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 3034
              • Čačak, Srbija

E, ne može Miki Maus.....nije naš državljanin!
              Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• rajmax63
                CBC Prijatelj
                • 02.04.2005
                • 1415
                • Bačka Palanka
                • AUDI A6 2.0TDI 170KS

samo neka zamene a kako će izgledati tj šta će pisati zabole me
                samo neka nešto rade i biće bolje
                možda nam od novi tablica naprave zaobilaznicu oko Beograda
                blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                Audi ima crveno T

Comment

• mrki
                  CBC Senator XXL
                  • 08.11.2006
                  • 550
                  • nis, serbia

Originally posted by rajmax63
                  možda nam od novi tablica naprave zaobilaznicu oko Beograda
                  30% da hoce, al 100% da nece

@ sw.brick:
                  mislim da su grcke tablice sa latinicnom pismom.
                  nisu umesto slova A stavljali znak alfa i sl,

u svakom slucaju nebitno, nasa diskusija nece promeniti stvari..

Comment

• StudentBGD
                    CBC Senator XXL
                    • 18.12.2007
                    • 1027
                    • Beograd

Grci imaju latinicna slova na tablicama-3 slova i 4 broja (koliko pamtim) i do skoro su bile donekle geografski razlicite ali se novija kola srecu sa istim prvim slovom iz razlicitih gradova... Ranije je Y bio za Atinu, I za Solun, A za Patru, neka ostrva u Jonskom moru su imala prvo slovo Z...
                    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Brick ja znam da nemaju svi u EU iste tablice i ne treba da budu iste.Bugarske tablice imaju cirilicna slova koja njima lokalno nesto znace,ali ta slova su namerno tako izabrana da postoje i u latinici.To je kompromis.Ovo sto nama hoce da uvedu ja imam problem da shvatim smisao.To su u osnovi 15 godina stare makedonske tablice i zanima me zasto ih oni menjaju a mi ih uvodimo.Pretpostavljam da sve mora da ima neke veze i sa sistemom kompjuterskog ocitavanja tablica na rampama u EU ispravite me ako gresim.

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141
                        • Beograd, barajevo-zemun
                        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Ovo sto nama hoce da uvedu ja imam problem da shvatim smisao
                        nema nikakvog smisla. ne moze se ni shvatiti smisao, logicno jer je presipanje iz supljeg u prazno.

Rusi imaju cirilicne tablice.
                        Iranci imaju na svom pismu.
                        Arapi imaju na svom pismu.

SVI iz celog sveta mogu bez ikakvih ogranicenja sa bilo kakvim tablicama da voze sirom EU, hocu da kazem da tablica po izgledu nema nikakve veze sa mogucnosti da se koristi vozilo bilo gde.
                        mi sa nasim sadasnjim tablicama takodje bez ikakvih ogranicenja vozimo ma gde u EU, jedino sto mora da postoji dodatna nalepnica SRB.

resenje sa MK tablicama je prisilni kompromis koji su nametnuli Grci, na prvim MK tablicama je bio simbol Sunca (iz Vergine) pa je to smetalo.

meni je potpuno nebitno, mogu i da se ukinu tablice i prosto ugradi cip (tag kako neki zovu) kao za placanje putarine i time automatska kontrola i od strane policije, i granicne policije, i osiguranja i svih zainteresovanih.

tehnika postoji, pitanje je pravnih smisalica i adminitracije/ birokratije da se prebaci u 21. vek i zaboravi na primitivni sistem tablica pa onda neke nalepnice ...i cela komplikacija.

a dovoljno je 2 klika misem gde treba, interaktivna baza podataka...

uostalom banke operisu sa mnogo vecim rizicima i mnogo vecim iznosima nova u odnosu na cenu tablice/ registracionih troskova potpuno elektronski i to funckionise vec decenijama.

pasosi, licne karte, platne kartice, brave po kancelirajama i hotelima... toliko toga je odavno elektronski regulisano sto se tice kontrole validnosti podataka. (lako se proveri i utvrdi).

dovoljno bi bilo 1 smart karticu postaviti negde u prednjem delu komandne table.

uostalom to o cemu pricam, GM u SAD vec nudi kao opciju kod novih modela, sa daljinskom kontrolom vozila, odnosno gasenjem motora u slucaju otmice auta. uz naravno potpuno ocitavanje svih podataka o vozilu, pa i podatka o registraciji i osiguranju- na daljinu.

tehnika je danas otisla u nove domene a pravno administrativni sistemi jos uvek su na nivou mastila, penkala i papirusa, pre svega mislim na nase stanje e- uprave.

sada ce opet izbori, i opet ce olovke, papiri, sprejevi, ceo set (skupih) dosadnih i zamornih postupaka koji trose vreme, resurse... bespotrebno.
                        elektronsko glasanje kod nas, utopija, sledeci vek varijanta ili realna mogucnost ako se potrudimo u razumno kratkom roku.

pa i ovo sa tablicama se planira da traje celih godinu dana zamene...
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• BOOST
                          Founder - Admin od Začetka
                          • 29.09.2004
                          • 8726
                          • Gislaved//Sweden
                          • SAAB 9000 AERO R; SA

jeste, zgazio dete i pobego, neki crni auto bez tablica...
                          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                          move your mind

Comment

• kuntalo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.03.2007
                            • 342
                            • Predgradje

Re: Menjaju se tablice

Opet moša ili...?

Nove tablice od 1. januara

Izdavanje novih registarskih tablica u Srbiji trebalo bi da počne 1. januara naredne godine, saznaje “Blic”. Novi pravilnik o registraciji priključnih i motornih vozila, objavljen je u “Službenom glasniku” i trebalo bi da stupi na snagu u ponedeljak. Zajedno sa tablicama MUP će izdavati i nove saobraćajne dozvole, ali i registarske nalepnice. Po prvim procenama, sva tri izdatka opteretiće vozače za oko 40 evra.

Saobraćajne dozvole, koje će izgledati kao lična karta, izrađene su od polikarbonata, te na njima neće biti mesta za pečat o registraciji vozila. Zbog toga će se izdavati i takozvane registarske nalepnice, koje će lepiti na šoferšajbnu i koje će predstavljati potvrdu da je vozilo registrovano, da je prošlo tehnički pregled, ali i da ima obavezno osiguranje. Nalepnice, međutim, nisu besplatne. Iako one kod nas predstavljaju novinu, u okruženju već postoje, a treba reći da je u Sloveniji oko ovog pitanja bilo dosta problema, pa su povučene iz upotrebe. Ipak, stručnjaci smatraju da će ovakvo novo pravilo doneti i neke prednosti. Naime, kako je predviđeno da u novu saobraćajnu dozvolu bude ugrađen čip, to će omogućiti vozaču da registruje vozilo na tehničkom pregledu, pa neće morati da ide u MUP. Nalepnicu će menjati svake godine, dok tablice i saobraćajnu dozvolu menjaju na sedam godina.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/2094 ... -1-januara
                            Save the Panda!

Comment

• BOOST
                              Founder - Admin od Začetka
                              • 29.09.2004
                              • 8726
                              • Gislaved//Sweden
                              • SAAB 9000 AERO R; SA

Ocigledno prosla ekonomska kriza u Srbiji.

Bedna Svedska koja je uvela kontrolnu poresku nalepnicu 1974. je uklonila istu od 1.1.2010 jer je kostala vlasnike automobila godisnje 50 miliona kruna (5.000.000€).

http://sverigesradio.se/sida/artikel.as ... el=3290207

Jos neki kretenizam na pomolu??

3G mreza svugde, policijska auta sa svojim sistemima non stop on line prema centralnom kompjuteru, elem, bez nalepnice bi samo osoblje u autima moglo da kontrolise dok ulicari ne bi, verovatno zato?
                              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                              move your mind

Comment

• Durango
                                CBC Senator XXL
                                • 01.02.2006
                                • 590
                                • Zemun, Srbija

Kod nas sve mora da bude naopako, tako da sam ja odavno prestao da se iznenadjujem ovakvim i slicnim stvarima.... Sve ovo treba prihvatiti sa rezervom, jer su do sada nove tablice nekoliko puta najavljivane, pa nista nije bilo od toga... Sacekacemo prvi januar, pa cemo videti sta se da urade...
                                MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

Working...
                                X