Menjaju se tablice

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

hehe ispred kafane Lepa brena u becu, 99te godine, imali smo tamo na bg table auto, i posto cale nije imao YU, hteli su da nam stavljaju one sape na prednje tockove, medjutim gazda lepe brene, kog smo naravno poznavali, je flomasterom nacrtao YU i zaokruzio, inace bi u to vreme bila kazna 10000silinga za to posto je strani auto .. verujem da sad nije bas tako, ipak je i EU ucinila svoje

a za ove tablice sto se menjaju, od 6.6.2008 se menjaju ... b92 objavio izgled tablice, ekstra izgleda

Comment

• X9
      CBC Senator XXL
      • 28.06.2005
      • 3179
      • Wien-Sabac
      • RX-8 i X-9

te "nalepnice"su podatak kada je auto prosao tehnicki i do kada taj isti vazi.lepe se sa spoljasnje strane na soferku u na pr. gornji levi ugao gledajuci spolja.sa svakim sledecim tehnickim tj. produzenjem istoga,stara se skida i stavlja nova sa novim oznakama:registracija,sifra preko koje policija dobija uvid kada je uradjen i sta je sve bilo na tehnickom..u slucaju nestanka istog ili ostecenja,vlasnik auta je duzan da potrazi nov,ili u auto moto klubu ili u osiguranju koje mu je izdao plaketu.potrebno je samo izvestaj sa tehnickog odneti i za par minuta je nova plaketa uradjena.izvestaj sa tehnickog je obavezan dokumenat koji mora ici uz vozilo i pri kontroli policija moze i njega da zatrazi na uvid,i po njemu da napravi vanredan tehnicki pregled
      plakate izgledaju u austriji ovako:

w34547s je registracija
      ispod- kod je interni kod-preko kojeg se dobijaju info-i o autu i tehnickom
      ispod toga je mesec i godina "probusena"-kada istice tehnicki ..
      "I am a rotorhead stuck with pistons for the moment. Its killin me."

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• neshaoct
        Banovan
        • 18.08.2007
        • 1754
        • Beograd, Rakovica

...nemam problem sa tablicama...Ako jos bude ovakav grb...a ne onaj prostiji samo sa stitom, bice jos bolje i lepse...
        Ima da registrujem auto 29 dana pre isteka registracije...

Ali to sa nalepnicama...ako njih budem trebao da lepim po soferci...ma nema sanse !
        To sa futrolom jos i nekako...ili ovako kao sto je mikimazda stavio...ali da ih redjam jednu do druge,
        ili jednu ispod druge...sanse nema...

p.s. @ mikimazda...Tvoj post je izasao dok sam kuckao svoj...

Comment

• X9
          CBC Senator XXL
          • 28.06.2005
          • 3179
          • Wien-Sabac
          • RX-8 i X-9

procitaj moj post jos jednom molim te...
          mislim da ce upravo primeniti ovaj austrijski sistem

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• mishio
            CBC Senator XXL
            • 29.05.2007
            • 1204

@mikimazda hehe do skora sam ja i vozio ovde na becke table auto .. i cale i ja .. ziveo sam tamo 5 godina pa imam chip kartu onu na 10godina ..

taj pickel sam nabavljao iz srbije za 120evra, a tamo mislim da je oko 35evra ADAC radio, al ajde prodji ti kod njih sa autom starim 15godina

a sta to ce kao i kod nas da uvode ? pa sta ce onda biti sa svim silnim jugicima itd ? u austriji je taj tehnicki jako jako rigorozan, zato vecina nasih ljudi koji imaju servise i dozvolu da rade tehnicke, ubrzo i izgube tu licencu, jer rade onima koji i ne mogu da prodju, pa ih posle murija navata i ide redom .. ja znam bar trojicu koji su tako izgubili ..

Comment

• Durango
              CBC Senator XXL
              • 01.02.2006
              • 590
              • Zemun, Srbija

Ne znam da li ste obavesteni da od 01.01.2008. je drasticno uvecan porez na upotrebu mot. vozila koji se placa prilikom svake registracije. U mom slucaju je 3.5 puta uvecan. Bio je 3.330 dinara, sada je 10.892!
              Umesto osiguranje da poskupi oni digli poreze! Uzas!

P.S. Nisam hteo da otvaram novu temu, jer je ova slicna.
              MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität

Comment

• alaza
                CBC Član
                • 30.11.2007
                • 96
                • tamo negde

i austrijski i australijski itd... sistem za kojim mi vec odavno kasnimo, a ne da te svakih 5 min zaustavlja u gradu i proverava registraciju. Sve to je odavno trebalo da se uradi, ali Srbija utopija...Hvala na lepom objasnjenju MIKIMAZDA. Mislim da je sve receno i ostali komentari suvisni.

Comment

• BOOST
                  Founder - Admin od Začetka
                  • 29.09.2004
                  • 8726
                  • Gislaved//Sweden
                  • SAAB 9000 AERO R; SA

Kod mene je jos jednostavnije, na sred tablice je nalepnica boje koja je aktuelna za godinu, cifra na sred nje kaze dokle je placen porez.

Nalepnica nestize kuci sve dok auto nije prosao tehnicki.

Tehnicki vazi 3 meseca po isteku meseca na nalepnici (interval fore za odraditi po skupljoj alternativi).
                  Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                  move your mind

Comment

• X9
                    CBC Senator XXL
                    • 28.06.2005
                    • 3179
                    • Wien-Sabac
                    • RX-8 i X-9

da boost kod vas je kao i kod nemaca na tablici .kod nas ovde je u visini ociju pandura ,i lakse uocljiva,ne mora se saginjati da bi je video.isto tako i kod nas je posle isteka tehnickog vreme koje imas da naravis tehnicki je 3 meseca.nazalost vazi samo u austriji,na primer madjari to ne priznaju i zabranjuju prolaz kroz svoju drzavu u tom periodu .
                    mene cu cak jednom vratili sa horgosa jer mi je tehnicki istekao nekih dva dana
                    i kod nas ne stize nalepnica kuci vec je dobijamo sa tehnickim pregledom,ako smo ispunili sve uslove.
                    neko gore pomenu da li auto moze da prodje tehnicki ako je star 15 godina,naravno da moze,godiste ne igra ulogu,vazno je da su svi parametri koji su vazili za taj auto ,ostali u granicama .
                    razlog produzetka mogucnosti voznje aute posle isteka tehnickog na 3 meseca je taj ako auto ne prodje tehnicki,da ima dovoljno vremena da se popravi i ponovo izadje na tehnicki.
                    @mishio
                    da i dan danas postoji ta fora ,sada je malo skuplje oko 150 eura,samo sada je sledeca situacija:kaznjava se i vlasnik auta,kroz osiguranje,kroz kazne,itd.
                    nadam se da ce nasa drzava ako prihvati ove sisteme,i proslediti te zakone u praksu.
                    samo jedan podatak da vidite koliko je austrija daleko i od nemacke i od ostalih eu zemalja po nekim stvarima:
                    na primer autoput vignjeta(putarina koja je ovde u vidu isto tako nalepnice,i moze se kupiti u trajanju od nekih 7 dana pa do 1godine )i vazi u celoj austriji,i procenat uhvacenih vozaca u celoj austriji je smesan,nekih 2% od toga je 1,5%stranaca.
                    inace vignjeta za celu godinu kosta nekih 70 i neki euro,a sada neka mi neko kaze koliko ce platiti putarinu u samo jednom pravcu na primer BG-Nis?
                    razumemo se?

No ROTOR no MOTOR...

Comment

• BOOST
                      Founder - Admin od Začetka
                      • 29.09.2004
                      • 8726
                      • Gislaved//Sweden
                      • SAAB 9000 AERO R; SA

kod nas nema pandura nigde sem u autu, ovako mogu ako si se nasao ispred njih a nisi ok pao si
                      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
                      move your mind

Comment

• nikolaf7
                        CBC Veteran
                        • 23.12.2007
                        • 181
                        • beograd

Skocio porez!? Neverovatno
                        If God rides a Harley............
                        The Devil rides a Duke!

Comment

• Kabi
                          CBC Veteran
                          • 22.08.2006
                          • 113
                          • Novi Sad

Lepicemo nalepnicu napred,ali zato skidamo nalepnicu SRB sa zadnje strane kola

Comment

• barda
                            CBC Veteran
                            • 28.11.2005
                            • 154
                            • Novi Sad

Stvarno, majku im!

Ali sam ja registrovao pre nove godine - ocekujuci neku novu foru od deda mraza. Registracija mi vazi do 17.januara, i tri godine u nazad nesto dignu od cena od nove godine. Ovaj put sam rekao - neces vise majci...

I iskustvo se pokazala kao korisno!

Comment

• low rider
                              CBC Senator XXL
                              • 03.04.2006
                              • 613
                              • Beograd

I evo ga napokon konacan izgled nasih novih tablica:

Flasteri za soferku:

MOj kometar, tresla se gora (5 godina), rodio se mis.
                              Font najgori od svih prethodno ponudjenih opcija. Kombinacija dva pisma БГ i BG, cemu to ?
                              Ako im je vec palo na pamet da stave malo cilirilicno БГ trebali su eliminisati veliko BG...

Comment

• Vocko
                                CBC Senator XXL
                                • 25.04.2005
                                • 4556
                                • nBGd

Ovo je smesno... da ne kazem tuzno...

Comment

Working...
                                X