Pa jel treba sa lopovskim zemljama da se poredimo ili sa onim koje mnogo manje kradu od nas!?
Logicno mi je da uvek gledam na one "bolje", a ne na ove gore
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Kako to misliš lopovska zemlja?
Ovde je standard duplo bolji a hrana duplo jeftinija.
Krađa?
Pa jel skuplje platiti litar goriva (dizel konkretno) 120 din a da se pare investiraju u puteve ili 103 din a da sve ode ministrima u dzep? Da ne pričam o kvalitetu goriva...
sto se tice amerike i dolara, oni lagano prelaze na AMERO i povlace dolar tako da ce samim tim znati na cemu su i gde se najvise dolara krije... vratice mrtvu lovu u zivot i idemo dalje, ne brinem se ja za njih... evo cou sam da su neki ameri prestali da jedu meso jer im je cena benzina 56 dinara za litar!!! pa sta mi treba da radimo???
Pa jel skuplje platiti litar goriva (dizel konkretno) 120 din a da se pare investiraju u puteve ili 103 din a da sve ode ministrima u dzep? Da ne pričam o kvalitetu goriva...
putevi se ne finansiraju od poskupljenja goriva niti ikakve veze imaju putevi sa padom dolara, sa cenom barela sirove nafte tamo negde...
niti kvalitet goriva nema veza sa povećanjem poreza od 103 do 120 dinara, tj razlikom dodatnog poreza.
@madic
Dali primecujesh da se neshto poboljashalo shto se puteva tiche?
Ta filozofija nema bash neke veze.Od litre prodatog goriva na puteve mozhda ide 5 dinara max,ostalo su neke akcize koje je drzhava nagruvala kako bi pokrili neke druge rupe.
Pa ja nisam ni rekao da su se putevi poboljsali, u tome i jeste poenta.
Ono sto sam hteo da kazem je da i kad bi sve pare od akciza bile namenjene putevima opet bi bili ocajni zato sto se u Srbiji previse krade.
Znaci ako je u nekoj drzavi skuplje gorivo (a trenutno sam u Slovackoj) a te pare se koriste za nesto onda se ne slazem da je to lopovska drzava, samo sam to hteo da kazem kao odgovor Laki-u.
U Srbiji ti drzava mozda i uzme malo manje para po litru ali ih i ukrade.
Puteve sam naveo samo kao primer, ne znam kako se tacno rasporedjuju pare od akciza. A sto se tice para od registracije i putarine ni one ne zavrsavaju tamo gde bi trebalo...
Ja bas pricam kako se u Srbiji nista ne ulaze i vi me ispravljate kako se u stvari nista ne ulaze...
Ja sam trenutno u Slovackoj i zato znam ovdasnje cene goriva.
U Slovackoj litar eurodizela je 120 din.(U SK je dizel skuplji nego benzin)
U Srbiji litar eurodizela je 103 din.
Ne secam se koliko je benzin, pogledacu.
U Slovackoj se te pare ulazu u sta god.
U Srbiji se te pare kradu.
U Slovackoj postoji asfalt u svakom selu.
U Srbiji bi bolje bilo da ga ni nema sa obzirom kakav je.
U Slovackoj se prvih 5 godina od kupovine novog vozila ne placa registracija.
U Srbiji se placa.
Zakljucak: Slovacka ne krade vise od Srbije zato sto ima skuplje gorivo.
@sw.brick
Kada sam pomenuo cene od 103 i 120 din poredio sam dve zemlje,
nisam mislio ni na kakav porez...
E vidis tu je razlika:
Slovaci placaju 120din po litri evro dizela ali voze PRAVI EURO DIZEL,ne mogu da syebu,bosch pumpu,dizne..... Auto im trosi manje nego da sipaju kod nas tako da to njih jos ispadne i jeftinije nego nasa cena goriva.
U slovackoj se te pare ulazu u sve i svasta,a ovde se ulaze u nekoliko ljudi!
Sto se asfalta tice ima ga u Srbiji doduse mestimicno ali ga ima Bogu hvala i to nije problem vec je problem sto radove izvode ljudi koji veze sa vezom o asfaltiranju nemaju i prave vecu stetu time sto diraju los put koji je takav vec zadnjih 15god.,bace pare na asfaltiranje i posle isti taj put za neke 2god. bude 3X gori nego pre njegove rekonstrukcije.
Sto se registracije tice to je vec marketing i kod nas je sistem 5god. gratis kasko osiguranja tako da to i nije neki parametar.
Zakljucak, i od goreg ima gore
Ajde sad da se vratimo na temu!
Brick, cekam tvoj odgovor na postavljeno pitanje vezano za dolar-evro!
Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!
Pa nije stvar u tome shto rade ljudi koji ne znaju, nego shto je asfalt koji se koristi .Da bi napunili dzepove lepo manje plate neki tamo asfalt (ne razumem se sad kako to ide tachno) i lepo propadne posle svake zime kad krenu da posipaju puteve solju.Ne znam gde sam chuo ali direktor Bg puta je rekao kao : "pa kad bi mi koristili kvalitetan asfalt moji radnici bi ostali bez posla".A da ne pricham o Pozheshkoj ulici koju su ja mislim krpili 30 puta i mogu da tvrdim da je najgora ulica u celom BG.I makadam je bolji od nje.
Comment