Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • sw.brick
    CBC Senator XXL
    • 09.10.2004
    • 8141
    • Beograd, barajevo-zemun
    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a mogli bi da dogovore i smanjenje prevelikih plata uz zadržavanje nivoa penzija, i time povratak u realitet moguće potrošnje bez zaduživanja.

ali takav scenario da se troši koliko se ima u ovim krajevima odavno nije "igrao".
    volvo
    945 SE turbo lpg
    344 GL lpg

Comment

• Bane_Saabijach
      CBC Veteran
      • 08.08.2007
      • 108
      • Veliki Popovich

Moje pitanje je koliko je povećan iznos koji akcize i porezi od benzina donose u budžet u zadnjih godinu, godinu ipo. Kada su pravili projekciju budžeta ne verujem da su računali ovoliku cenu benzina i ovolike prihode od akciza. Ako neko nešto treba da uradi onda su to ovakvi forumi. Trebalo bi da formulišemo pitanja i da tražimo odgovore na njih. Peticije bi pomogle...

Comment

• djukic
        CBC Senator XXL
        • 27.03.2005
        • 2526
        • Beograd

Posto vidim da drzave usustini se finansiraju od nameta na benzin, sada shvatam zasto se nerazvijaju elektricni automobili...
        Kako bi drzava ubirala akcize u slucaju masovnog koriscenja elektricnih automobila?
        Mada bi Dinkic napravio neki GPRS koji bi slao direktno u ministarstvo koliko smo presli?
        https://t.me/pump_upp

Comment

• nidza
          CBC Senator XXL
          • 16.04.2008
          • 496
          • nbgd

Mnogo ozbiljniji lobiji blokiraju potencijalno fenomenalne tehnologije, a sad im se najviše isplaćuje sve što su radili do sad. Rešenje postoji, ali što sad ubiti zlatnu koku.

Sasvim je razumljivo da se i ovim našima nigde ne žuri da narodu izađu u susret.
          Ne brže od života. Vodite računa sa kim sedate u kola kao suvozač.

Comment

• djukic
            CBC Senator XXL
            • 27.03.2005
            • 2526
            • Beograd

Jeste off, ali moram kad je tema cena goriva: Intenzivno razmisljam da nabavim Citroen Berlingo potpuno elektricnu verziju (nista hibrid i slicno). Interesuje me ima li ko pojma kako se to registruje i da li moze da se registruje u Srbiji?

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

Moje pitanje je koliko je povećan iznos koji akcize i porezi od benzina donose u budžet u zadnjih godinu, godinu ipo
              tačne podatke ja ne mogu da pronadjem, kao da se kriju ali relativne odnose mogu da izračunam i shodno tome neki okvir.

za zadnjih 12 meseci iznos koji ukupno ide u budžet je povećan sa oko 35-38 dinara po litri na oko 55 dinara po litri.

recimo da okvirno može bez mnogo greške da se kaže da je za svaki litar država uzela 20 čistih novih neplaniranih dinara više u budžet.

i sa svakim poskupljenjem goriva država povećava svaki put i poreze koji se usmeravaju u budžet, tj iznos novca.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141

Mada bi Dinkic napravio neki GPRS koji bi slao direktno u ministarstvo koliko smo presli
                ovakav sistem je već više meseci u probnom radu (privatni investitor) i čeka se pravni okvir da započne primena za odredjene kategorije vozila koja se koriste u komercijalne svrhe.

oprema je u BGD, montirana, ispitana, radi, softver preveden i upotrebljiv...gotovo izvesno da će biti praćena kilometraža vozila kao osnova za obračun finansija.

(još nije u planu za privatna vozila koliko mi je poznato).

u jednom gradu u Srbiji to je već operativno i radi jedno 4 meseca na oko 20tak vozila. i nema veze sa Dinkićem ceo projekat.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• Laki GSi
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2006
                  • 2426
                  • Beograd-Vozdovac

E ljudi moj...ja pre neki dan u Bosni,stanem na pumpu kad litar bezolovnog 88 dingera ,a meni ne prijatno

Srbijo majku ti yebem
                  Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• 206
                    Admin od ispočetka :)
                    • 09.12.2004
                    • 9548
                    • Beograd
                    • 206

...i to sa jedno 10% maloprodajne marze
                    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• gt nebojsa
                      CBC Senator XXL
                      • 11.05.2007
                      • 348
                      • Preljina,Cacak

Vidim pre na TVu Hrvati idu u Sloveniju po gorivo,mislim oni koji zive blizu granice.Benzin-turisti,kazu.
                      Izgleda ce i ovi nasi do Drine tako u Bosnu...
                      Toyota Čačak

Comment

• madic
                        CBC Senator XXL
                        • 07.10.2007
                        • 844
                        • Beograd

Originally posted by sw.brick
                        za taxiste postoji kanal za kontakt do vrha piramide
                        Pa šta čekamo onda?

Samo da vidimo kad će sledeći put taxisti da se organizuju i mi se lepo priključimo sa našim parolama.
                        A možemo pre toga da se organizujemo da lepimo plakate na kojima je objašnjeno koliko država krade po litru benzina, dođite na protest i tako to.
                        Pa i da ništa ne postignemo makar smo ustali protiv lopova...

Comment

• CannoN
                          CBC Senator XXL
                          • 15.09.2007
                          • 485
                          • Beograd

Pa cekamo novu Vladu valjda?

Kome bi sada da protestujes?

Comment

• Bane R
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2006
                            • 1769
                            • Beograd

Originally posted by djukic
                            Jeste off, ali moram kad je tema cena goriva: Intenzivno razmisljam da nabavim Citroen Berlingo potpuno elektricnu verziju (nista hibrid i slicno). Interesuje me ima li ko pojma kako se to registruje i da li moze da se registruje u Srbiji?
                            Gledao sam na TVu prilog baš o skroz električnom Berlingu i nekom liku koji ga je nabavio. Kaže da duže vreme (a to je, ako se sećam, više od godinu dana) ne uspeva da ga registruje, jer SUP ne može sam sa sobom (ili s kime već treba) da se dogovori pod kojom kubikažom da vodi auto, pa je samim tim (kažu oni) to razlog što ga je nemoguće registrovati.

Comment

• djukic
                              CBC Senator XXL
                              • 27.03.2005
                              • 2526
                              • Beograd

Da gledao to inace tu se radi od renault kang-o pikapu ali je u sustini ista stvar...

Comment

• sw.brick
                                CBC Senator XXL
                                • 09.10.2004
                                • 8141

Vidim pre na TVu Hrvati idu u Sloveniju po gorivo
                                ja isto tako gledao celu reportažu na nemačkoj TV o "magičnoj" točionici.

naime, izmedju Austrije i Italije na Brener autoputu postoji neko parče tzv ničije zemlje, tj neka zona gde je izgradjena pumpa na kojoj se toči gorivo za 0,10€ jeftinije.

ne izgleda mnogo, ali zbog 10 centi kamera je prikazala redove, gužve i stajanje u nekoliko kolona da bi se stiglo do automata.

prikazano i da se tu odmah na pumpu prodaju i kanisteri oni metalni već skoro zaboravljeni, i da poneki bez blama toče gorivo i u kanistere.

nismo samo mi osetljivi na džep
                                volvo
                                945 SE turbo lpg
                                344 GL lpg

Comment

Working...
                                X