Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • AlNik
    CBC Veteran
    • 18.07.2008
    • 144
    • Beograd

NE citiraj poruku iznad

Ili, drugim recima, monopol je uvek zlo (sto ruski, sto srpski).

Comment

• mugos
      CBC Senator XXL
      • 18.09.2007
      • 555
      • BG/sada Novi Beograd

Ma ja očekujem smanjenje akciza pa mislim da će ova cena ostati bar malo duže. Dok se vozim na plin za 47.70, uvek mogu da uletim za 10-tak litara benzina da mi se ne pohebe karburator.
      Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• JAPANX
        CBC Senator XXL
        • 10.08.2006
        • 2159
        • Beograd

ljudi, jel tacno da je benzin i dizel na kosovu oko 60 dinara... kazu da je to zato sto nema akcize..

Comment

• AlNik
          CBC Veteran
          • 18.07.2008
          • 144
          • Beograd

Sumnjam cisto.. U Americi je trenutno oko 50 dinara (blago njima), u Evropi duplo, Kosovo znaci ne moze da bude tako jeftino. 80ak bi poverovao.

Comment

• Viper
            CBC Senator XXL
            • 25.11.2004
            • 700
            • Kać

Pre otprilike sat vremena sam razgovarao sa pumpadzijom u NS koji mi je rekao da je benzin na kosovu 63 dinara.
            I DONT NEED SEX
            goverment fucks me every day!

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

Opste poznata stvar da na Kosovu ima corbe za "DZ".
              Ajde neko nek ide dole po gorivo
              Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• sw.brick
                CBC Senator XXL
                • 09.10.2004
                • 8141
                • Beograd, barajevo-zemun
                • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

benzin i u Srbiji kosta oko 55-60 dinara, neto cena.
                ostalo do 110 dinara je porez.
                kako na Kosovu valjda nema poreza, tako je i cena takva.

uglavnom, neko privremeno stanje (nedefinisano) ili sta vec, van svih normi.

nema realnih razloga u proizvodnji nafte i kasnije preradi benzina da cena benzina bude vise od 60-65 dinara, ostatak nazidane cene je marza drzave od kojih oko 100%, tj poreza, prireza, taksi, naknada, akciza, poreza na akcizu i kojih sve mastovitih naziva za novac poreskih obveznika koji je iskljucivo trosak domaceg porekla.
                volvo
                945 SE turbo lpg
                344 GL lpg

Comment

• overspeed
                  CBC Senator XXL
                  • 24.05.2005
                  • 2779
                  • Kosovska Mitrovica

Na vishe mesta na forumu sam spominjao shta mi se desilo sa Fiestom XR2i u koju sam svojevremeno sipao "ovdashnje" gorivo. Da se ne ponavljam opet... Elem, nakon tih iskustava ovde vishe ne sipam gorivo ni u loodilu, ni u prethodnom a narochito necu u "novom" automobilu. Fiestu je bilo jeftino srediti Wynns sistemom, ali katalizator za E46 320i koshta koliko i cela ta Fiesta danas

Tachno je, ovde je litar benzina 65 dinara. Kojeg benzina? Koje oktanske vrednosti? Olovnog? Bezolovnog? Who cares, ljudi chekaju u redovima i ne pitaju... Vidjam sve vishe i auta sa KV tablicama, mada je moguce da nisu bash iz KV nego iz oblasti opshtine Rashka - 60 km odavde.
                  Medjutim, ja tamo ne da ne sipam lichno, nego tamo ne bi spremio ni neprijatelja da sipa gorivo. Ne zbog njega, nego zbog auta
                  Sve mi je bilo jasno kad sam jednom prilikom sa drugom stao na pumpi da on sipa, otvoren prozor, ja sedim u autu... Dolazi chovek, kazhe sipaj za 20 evra - lik sa pumpe mu sipa chorbu u "keca" i ovaj ode. Iza njega neki baja sa KV tablama, E klasa, izlazi i kazhe: bezolovni, a ovaj lik sa pumpe: ahaa, evo odma' - i sipa mu iz istog pishtolja Bezolovni, shta je to...

Tako da... Ko voli - nek izvoli. Meni je tu, pred nosom, ali neka hvala... Naravno da to gorivo uzimaju u Srbiji (reche mi jedan "pravo iz Pancheva" ) i valjda bez akciza/pdv-a, ali dok ga oni "obrade" sam Bog zna shta ostane u toj chorbi od benzina i koliko oktana to uopshte ima... Najblizha stanica gde ja sipam godinama mi je u Rashkoj, Jugopetrol. Napunim rezervoar i miran sam 700-750 km. I bar znam da sam dobio to shto sam i trazhio i za shta sam i platio...
                  http://www.bmw.tv

Comment

• Kanarinac
                    CBC Senator XXL
                    • 08.10.2004
                    • 2870
                    • BG,Weedikovac

Mislish dobijesh skoro to shto si platio

I love my

Comment

• overspeed
                      CBC Senator XXL
                      • 24.05.2005
                      • 2779
                      • Kosovska Mitrovica

U poredjenju sa ovim shto dobijesh ovde, to shto sipaju na Jugopetrolu mu dodje kao kerozin

Znam da gorivo po Srbiji nije bash kako treba da bude, ali se situacija drastichno popravila od '90-ih. Ovde je "kvalitet" ostao na istom nivou, kakav je i bio tih godina. Bez ikakve kontrole kvaliteta, inspekcije, obaveza prema korisnicima i trzhishne konkurencije, jedino shto je njima bitno je da je benzin taman toliko "dobar" da auto mozhe da se odveze sa pumpe, a posle prve krivine ko hebe mushterije... Stavi se u polozhaj tih prodavaca, prodajesh hiljade litara dnevno, nemash kontrolu i bilo kakvu obavezu prema kupcima, unapred si lishen svake odgovornosti. Da li bi gledao da budesh dobra vila ili bi gledao da zaradjujesh duplu zaradu svakog dana? Mislim, kad bi vam samo isprichao KO se zapravo ovde bavi tim stvarima i ko je sve pocheo da otvara pumpe bilo bi vam sve jasno, ali necu o tome, da ne trujem bzvz temu...

Ponovo kazhem, ko vozi auto bez katalizatora, lambda sondi, osetljivih pumpi, dizni i slichnih zahebancija mozhda i mozhe da sipa i ne misli. Medjutim, svi oni koje ne voze keca ili Yugishu sa karbom, nece se naushtedeti para ako sipaju ovdashnje gorivo...
                      http://www.bmw.tv

Comment

• AlNik
                        CBC Veteran
                        • 18.07.2008
                        • 144
                        • Beograd

Nafta pala ispod 120.. Veselo.. Ajmo Srbijo, nova korekcija cene.

Comment

• GSi
                          CBC Senator XXL
                          • 15.04.2007
                          • 1018
                          • Zemun

Evo samo sto nije...
                          Dr. Fritz Indra

Comment

• neshaoct
                            Banovan
                            • 18.08.2007
                            • 1754
                            • Beograd, Rakovica

...rek'o ministar danas da će u avgustu biti pojeftinjenja benzina...

Comment

• shone190
                              CBC Senator XXL
                              • 10.12.2004
                              • 1877
                              • Beograd
                              • Dodge Charger 8.1l

Bice za dinar, eventualno dva i to ako budu raspolozeni

Comment

• 206
                                Admin od ispočetka :)
                                • 09.12.2004
                                • 9548
                                • Beograd
                                • 206

A ako nafta opet skoci, ne da nece da pojeftini nego ce da poskupi, nema veze sto je ova vazeca cena formirana kada je nafta bila 150$+...
                                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...
                                X