Kobajagi, neko i ima mozga da malo razmotri celu ovi sutiaciju - daj boze da je tako, da ne bude opet rekao, pa se ucutao i nikom nista.
Da li se vise isplati kao "protivtezu" cinjenici da se manje goriva trosi zbog visokih cena dizati cene u nebo da bi se zakupilo vise para, ili se isplati malo smanjiti cene i zaraditi isto na povecanom prometu?
The difference between men and boys is the price of their toys
Još ćemo se i zahvaljivati Rusima što su kupili NIS.
Počeli tržišnu utakmicu, i video na više mesta da je autogas 48din, a bezolovni 102din. Na OMV-u je bezolovni 111 din, a plin do skoro bio 55din. Neko će reći, može im se jer bezolovni svi kupuju od njih. To je tačno, ali da nema Rusa i evrodizel i plin bi bili mnooogo viši, tako da im hvala zbog toga.
Ljudi moji nije stvar u Rusima Nemcima Amerima... stvar je u principu nase drzave koja dere kozu s ledja svom narodu nevidjenim akcizama mislim da smo po pitanju tih akciza na gorivo jedinstveni u svetu ?? Pa ko da smo .... nemaju razumevanja i svoju nesposobnost da ustede na svojim rashodima nadomescuju redovno na nama NARODU , Srbi se nikada nece odreci kafane i auta i zato slobodno udri po tome... necemo se mi bunuti ali kada se pobunimo bice svega. Nadam se da je vreme za nekakav vid protesta i gradjanske neposlushnosti jer prava na to imamo.
Vesti kao što je @206 postavio se vrte već mesecima, samo je sad i neki glavonja skontao da se nešto dešava ...
Ja prosto ne verujem u pojeftinjenje bilo čega. To ekonomski nije moguće. Narod se sveo na najosnosvnije i to je činjenica. Sad i da obore akcizni deo to moraju nadoknaditi iz nekih drugih izvora.
Gorivo bi moralo pojeftiniti 50% da bih ga trošio više.
Sad i da smanje akcizni deo i da prosečnom čoveku omoguće da uštedi neku crkavicu on će to preusmeriti na garderobu i patike za decu, možda neku ratu za letovanje i sl. Narod se uči pameti polako ali jaaako polako ...
Cela politika "življenja na dug" ove države se mora promeniti a to neće u ovoj dekadi.
Ovakve izjave ministra trgovine (koji je i glavni & odgovorni ) za formiranje cena smatram jeftinom dnevnopolitičkom propagandom sračunatu na dobijanje nekog poenčića na kojekakvim lokalnim izborima koji će se obržavati po majčici na Srbiji ovog Proleća ...
I ako organizujemo protestnu šetnju vlast će reću da smo otkrili da umemo da hodamo i da je to dobro po naše zdravlje, ekologiju a i lepo se družimo
A ako organizujemo protestnu vožnju vlast će reći da cena goriva nije previsoka dok imamo para da se igramo automobilima i vozikamo se okolo
Lepo je rekao Prolupator. Ovo je izuzetno socijalna država, a to neko mora da plati.
Samo jedno pojašnjenje. Skoro svuda u Evropi su nameti države (akciza i pdv) izuzetno visoki, za razliku od amera koji skoro da nemaju nameta. Kod nas su možda malo viši, ali su zato troškovi proizvodnje i monopoli uvećali cene pa nam se čini da je mnogo.
A ipak je pravi problem u malim platama i siromaštvu. Sa "novim cenama", bezolovni se može naći za 102din (oko 1 evro) što nas čini skoro najjeftinijom državom u Evropi po tom pitanju. Iz iskustva znam da nam je i autogas jedan od jeftinijih.
Ja sam vec krenuo da se rekreiram bajsom .Od sad cu poceti njega da budzim.Jedino je frka sto i za bajs treba prsluk i hebena kaciga.Vidjam ovih dana da Novosadski cajosi sa skuterima ganjaju one koji nemaju kacige i kaznjavaju.Kolika li je kazna da mi je znati?
Za gorivo nisu normalni,115 din ajd ok al da ima pravih 94 oktana a nema ni 80.Svakih hebenih 5-10k km moram da cistim dizne i EGR ventil.
Jos onaj iz Ministarstva kaze moglo bi da dodje do korekcije akciza na nize al samo ako je ugrozena makroekonomska stabilnost i to samo privremeno.Pa kakvo je stanje sad nego teska beda,poskupljenje goriva povlaci lancano sve redom.
Ne znam za vas ali bas zbog ovih lopovcina na vlasti ja ne vidim sebe u Srbiji za 2-3 god
Comment