Poskupljenje goriva + Aktuelne cene u Evropi (u prvom postu)

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • alexa05
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2006
    • 1769
    • Smederevo
    • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Re: Poskupljenje goriva

Nista nisi slagao. Sve je bas tako kako si rekao.
    EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Viper
      CBC Senator XXL
      • 25.11.2004
      • 700
      • Kać

Nazalost, postali smo ovce za ****nje. podrzavam protest za smanjenje reg. i cene goriva, ako ga bude.
      I DONT NEED SEX
      goverment fucks me every day!

Comment

• madic
        CBC Senator XXL
        • 07.10.2007
        • 844
        • Beograd

To smo odavno a i bićemo još dugo.

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

http://www.vesti-online.com/Vesti/Ekono ... ma-benzina

Kobajagi, neko i ima mozga da malo razmotri celu ovi sutiaciju - daj boze da je tako, da ne bude opet rekao, pa se ucutao i nikom nista.

Da li se vise isplati kao "protivtezu" cinjenici da se manje goriva trosi zbog visokih cena dizati cene u nebo da bi se zakupilo vise para, ili se isplati malo smanjiti cene i zaraditi isto na povecanom prometu?
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• tomamega
            CBC Senator XXL
            • 19.03.2009
            • 715
            • Beograd / Crna burma, prim. prev.
            • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Još ćemo se i zahvaljivati Rusima što su kupili NIS.

Počeli tržišnu utakmicu, i video na više mesta da je autogas 48din, a bezolovni 102din. Na OMV-u je bezolovni 111 din, a plin do skoro bio 55din. Neko će reći, može im se jer bezolovni svi kupuju od njih. To je tačno, ali da nema Rusa i evrodizel i plin bi bili mnooogo viši, tako da im hvala zbog toga.

Profit i borba za svakog kupca su čudo.

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Ljudi moji nije stvar u Rusima Nemcima Amerima... stvar je u principu nase drzave koja dere kozu s ledja svom narodu nevidjenim akcizama mislim da smo po pitanju tih akciza na gorivo jedinstveni u svetu ?? Pa ko da smo .... nemaju razumevanja i svoju nesposobnost da ustede na svojim rashodima nadomescuju redovno na nama NARODU , Srbi se nikada nece odreci kafane i auta i zato slobodno udri po tome... necemo se mi bunuti ali kada se pobunimo bice svega. Nadam se da je vreme za nekakav vid protesta i gradjanske neposlushnosti jer prava na to imamo.

Comment

• prolupator
                CBC Senator XXL
                • 02.09.2005
                • 3968
                • Zemun

Vesti kao što je @206 postavio se vrte već mesecima, samo je sad i neki glavonja skontao da se nešto dešava ...
                Ja prosto ne verujem u pojeftinjenje bilo čega. To ekonomski nije moguće. Narod se sveo na najosnosvnije i to je činjenica. Sad i da obore akcizni deo to moraju nadoknaditi iz nekih drugih izvora.

Gorivo bi moralo pojeftiniti 50% da bih ga trošio više.

Sad i da smanje akcizni deo i da prosečnom čoveku omoguće da uštedi neku crkavicu on će to preusmeriti na garderobu i patike za decu, možda neku ratu za letovanje i sl. Narod se uči pameti polako ali jaaako polako ...
                Cela politika "življenja na dug" ove države se mora promeniti a to neće u ovoj dekadi.

Ovakve izjave ministra trgovine (koji je i glavni & odgovorni ) za formiranje cena smatram jeftinom dnevnopolitičkom propagandom sračunatu na dobijanje nekog poenčića na kojekakvim lokalnim izborima koji će se obržavati po majčici na Srbiji ovog Proleća ...

I ako organizujemo protestnu šetnju vlast će reću da smo otkrili da umemo da hodamo i da je to dobro po naše zdravlje, ekologiju a i lepo se družimo
                A ako organizujemo protestnu vožnju vlast će reći da cena goriva nije previsoka dok imamo para da se igramo automobilima i vozikamo se okolo
                OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Bravo prolupator BRAVOOO, na mestu ti je kom.

Comment

• tomamega
                    CBC Senator XXL
                    • 19.03.2009
                    • 715

Lepo je rekao Prolupator. Ovo je izuzetno socijalna država, a to neko mora da plati.

Samo jedno pojašnjenje. Skoro svuda u Evropi su nameti države (akciza i pdv) izuzetno visoki, za razliku od amera koji skoro da nemaju nameta. Kod nas su možda malo viši, ali su zato troškovi proizvodnje i monopoli uvećali cene pa nam se čini da je mnogo.

A ipak je pravi problem u malim platama i siromaštvu. Sa "novim cenama", bezolovni se može naći za 102din (oko 1 evro) što nas čini skoro najjeftinijom državom u Evropi po tom pitanju. Iz iskustva znam da nam je i autogas jedan od jeftinijih.

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

Gde ima plin za 48din u BG-u?
                      Najjeftinije sto sam video je 50din u Pancevu, a to mi malo daleko

Comment

• Williams
                        CBC Senator XXL
                        • 07.02.2006
                        • 556
                        • Beograd- Cerak

Gde ima bezolovni za 102 dinara, ako nije tajna?

Comment

• tomamega
                          CBC Senator XXL
                          • 19.03.2009
                          • 715

NA žalost, uvek se pravi ista greška - Beograd je Srbija.

Bezolovni videh širom Srbije, na NIS-ovim pumpama kroz KŠ, i skoro čitavim autoputem do BG-a juče. Da budem precizan, cena je bila 102.9din.

Autogas između 48 i 50 din.

Sad vidim i da je NIS digao cenu za bezolovni, ali možda se prilagođavaju lokalnom tržištu.

Autogas bi trebalo da je svuda 48din na NIS-ovim pumpama.

Poenta je da su ove cene slične cenama u regionu (da ne pominjem razvijeniji Zapad), i da sve Evropske države obilato koriste akciznu politiku.

Comment

• little
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 912
                            • BGD
                            • Lancia Ypsilon 1.2 8V

ştanje je katastrofa..

Kada smo prvi put pokrenuli raspravu to je bio 18 Feb 2008, kada je najavljeno poskupljenje od oko 5 dinara i cene goriva su bile od 90 do 97 din.

Godinu dana nakon svega toga evo gde smo... na 115 dinara...
                            "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• MirkoDamnjanovic
                              CBC Senator
                              • 26.09.2008
                              • 291
                              • Srbija
                              • Cetvorotockas

Ne daj boze da opet barel ode na 150 dolara ... Opusteno svi na bicikle

Comment

• Puzo81
                                CBC Senator XXL
                                • 04.08.2009
                                • 687
                                • Novi Sad/Prijepolje

Ja sam vec krenuo da se rekreiram bajsom .Od sad cu poceti njega da budzim.Jedino je frka sto i za bajs treba prsluk i hebena kaciga.Vidjam ovih dana da Novosadski cajosi sa skuterima ganjaju one koji nemaju kacige i kaznjavaju.Kolika li je kazna da mi je znati?

Za gorivo nisu normalni,115 din ajd ok al da ima pravih 94 oktana a nema ni 80.Svakih hebenih 5-10k km moram da cistim dizne i EGR ventil.

Jos onaj iz Ministarstva kaze moglo bi da dodje do korekcije akciza na nize al samo ako je ugrozena makroekonomska stabilnost i to samo privremeno.Pa kakvo je stanje sad nego teska beda,poskupljenje goriva povlaci lancano sve redom.

Ne znam za vas ali bas zbog ovih lopovcina na vlasti ja ne vidim sebe u Srbiji za 2-3 god

Comment

Working...
                                X